Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Lave en YT-kanal omkring lægemidler

Af Gæst Mathias | 03-03-2021 11:27 | 576 visninger | 12 svar, hop til seneste
Hej Hardwareonline.dk, dette opslag er ikke så meget omkring hardware, men jeg synes at vi her på siden er meget flinke og rigtig gode til at hjælpe hinanden med nærmest hvad som helst. Jeg er en færdiguddannet farmaceut og har derfor stærk viden indenfor lægemidler og dens brug. Jeg er typen, som bliver virkelig glad hvis jeg kan bruge min viden til at hjælpe andre mennesker. I Danmark bruger en masse mennesker en del lægemidler, men ud fra min erfaring på et apotek, er det desværre ikke mange som rent faktisk ved hvordan lægemidlet virker. Nogle kunder kommer ned for at afhente en recept på noget blodtryksmedicin, de ved hvad den gør, men de ved ikke hvordan den virker. Jeg har så stået og overvejet, om det kunne være en god ide, hvis jeg åbnede en YouTube kanal, hvor jeg forklarer om hvordan de forskellige lægemidler virker? Jeg kan se, at der er kanaler som forklarer det samme på engelsk, men jeg synes ikke rigtigt, at der findes sådan en dansk kanal? Meningen med denne YT-kanal er ikke at tjene penge, men mere at hjælpe borgerne. Man kan selvfølgelig slå op på nettet og læse om det, men jeg tænkte på at lave animationer på 2-3 minutter, som skal gøre det lettere for patienten at kunne forstå brugen af lægemidlet. Der vil selvfølgelig blive forklaret på en måde, som enhver vil kunne forstå. Det jeg så undrer mig over er, om dette vil have nogen interesse for nogen? Hvis i selv anvendte nogle lægemidler som f.eks. betablokkere eller blodtrykslægemidler, ville i være interesseret i at se en animation på 2-3 minutter omkring hvordan lægemidlet rent faktisk virker i kroppen? Det kan måske være, at man har en mor eller far derhjemme, som undrede sig over, hvordan lægemidlet de anvender rent faktisk virker. Jeg kan selvfølgelig prøve at lave en også se om det har interesse i folk, men det kunne også være rart at høre jer ad, omkring hvad i ville synes om sådan en ide. Igen, dette er for at hjælpe borgere og ikke tjene penge på videoerne. Jeg vil med glæde donere pengene, hvis altså jeg skulle tjene nogle småkroner.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Chucara
Mega Nørd
03-03-2021 11:30

Rapporter til Admin
Synes det er en rigtig, rigtig fin idé. Men du skal nok holde tungen ret lige i munden mht. at holde dig til 100% veldokumenterede fakta og endelig ikke tjene på kanalen, ellers kunne jeg forestille mig, at du let kunne komme i problemer.
--
ASUS Z270 TUF Mk1 | 7700K | GTX 1080TI | 32GB 3000MHz | Fractal Define R5 | Samsung 960 EVO 1TB | PG279Q | 2xU2715H
#2
Wonza
Mega Nørd
03-03-2021 11:31

Rapporter til Admin
Jeg tror du er forud for din tid.. Eller også er det den forkerte platform. Dem jeg kender, der bruger en del medicin, er ældre/gamle mennesker, der ikke sidder og kigger YouTube. Måske i samarbejde med apotekerne, tilbyd kunderne at modtage en forklaring på deres mail eller hvad end de finder belejligt. Bare mine tanker, efter at have læst dit opslag.
--
Hvorfor kom Thomas ikke på arbejde i dag? ... Han havde "HOL" i nakken ;-)
#3
Mathias
Gæst
03-03-2021 11:36

Rapporter til Admin
#1 Det jeg gerne vil er, at i beskrivelsen til videoen linke til relevante kilder, så videoen er troværdig. #2 Nu det ikke kun de ældre, men f.eks. også os på denne side. Ældre som har svært ved brug af YT osv, vil selvfølgelig have brug for hjælp. Men igen, dette er ikke kun for de ældre. Ud fra min erfaring på apoteket får vi flere kunder med recepter i alderen 20-50 end vi gør 50-70 (dette er inklusiv hjemsendelser af medicin).
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
LARMY85
Mega Supporter
03-03-2021 11:37

Rapporter til Admin
Synes det lyder som en rigtig god idé :-)
--
"The problem with quotes on the Internet is that no one can confirm their authenticity" -Abraham Lincoln
#5
ilmep
Semi Supporter
03-03-2021 11:40

Rapporter til Admin
#0 Det du beskreiver der er lavet via sundhed.dk / borger. Især det du beskriver med forklaringer og korte videoer. Er selv uddannet indenfor branchen. Jeg vil næsten hellere foreslå at lave en app, men det du skal tænke på at det er sværere end man tror. Ikke selve appen, men mere samarbejdet med lægemiddelstyrelsen mm., der er nogle bestemte krav. #3 Det du beskriver der er måske for dit apotek. Forholder sig helt anderledes med andre apoteker. Før at du går i gang med noget som helst, skal du undersøge din målgruppe og hvor stort omfanget er.
--
Sidst redigeret 03-03-2021 11:43
#6
Mathias
Gæst
03-03-2021 11:43

Rapporter til Admin
#5 En app kunne være en god ide. Men dette er selvfølgelig ikke nemt. Det er noget jeg vil overveje. Desuden har du ret i, at dette er for vores apotek. Jeg må ud og høre lidt omkring statistikker fra de andre apoteker.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
ilmep
Semi Supporter
03-03-2021 11:45

Rapporter til Admin
#6 Hvis du opretter en bruger kan jeg fortælle lidt omkring mine tanker vedr. omkring en app og hvad jeg går og arbejder på. Undersøg markedet og se om der er et hul. Hvorfor youtube, hvis ikke du vil tjene penge (kan man næsten ikke undgå, hvis du laver videoer). En hjemmeside ville være bedre som platform især i den målgruppe.
--
#8
Thomas
BOFH
03-03-2021 11:48

Rapporter til Admin
Jeg synes det er en god ide og nørden i mig kunne da sagtens se migselv gå ind og undersøgt hvordan ting virker hvis det præsenteres på en spænende og tilgængelig måde. MEN du skal vide at det er et område fyldt at selvudnævnte eksperter der står klar til kritisere håne og enten ved fejl eller direkte ved misinformation. Bare se på hvordan den type folk dukker op når vi snakker Vacciner. Samtidig tror jeg ikke at kanalen bliver super stor så du skal ikke regne med at tjene noget på det.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#9
ilmep
Semi Supporter
03-03-2021 11:49

Rapporter til Admin
Jeg tænker at din idé ville være god i andre lande. Danmark boomer med informationer omkring dette og alene sundhed.dk indeholder alle de informatiner som du har beskrevet. Har man ikke nok der, så er der pro.medicin.dk, for både pro og borgerne. Synes dog, stadigvæk at du skal arbejde med det. I det mindste så får du super god erfaring med det ;)
--
Sidst redigeret 03-03-2021 11:49
#10
waskustobaskus
Nørd
03-03-2021 13:34

Rapporter til Admin
Altså min læge forklare mig hvordan mit medicin virker. Nyt til din kanal er det jo bare at give sig i kast med det. Ideen er jo fin nok.
--
#11
ilmep
Semi Supporter
03-03-2021 13:45

Rapporter til Admin
#10 De fleste læger fortæller ikke om hvordan den virker, men mere om hvilken effekt du vil få ud af det. De fleste vil miste compliance, hvis man begyndte at fortælle om hvordan det medicinen vil virke. #0 Fik mig til at tænke på noget. Det er faktisk ikke alle der har behovet for vide hvordan medicinen virker og kan potentielt også skabe mindre compliance. Du skal ihvertfald undersøge din målgruppe. Især 50/60+ er ikke muligvis interesseret i det. Det er den klassiske, at hvis man fortæller folk om bivirkninger, så får de bivirkninger og modsat hvis man ikke gør. Alene virkningsmekanismen på en af de mest benyttede smertestillende paracetamol (panodil, pamol) er delvist ukendt og der findes et hav af sådan nogle. Spørgsmålet er, hvordan vil hr og fru jensen i din målgruppe tager imod det, at de indtager noget med faktisk lidt begrænset viden omkring, hvis man fortalte om virkningsmekanisme er. Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvor meget du vil i dybden med virkningsmekanismen. Et andet godt eksempel er, hvorfor over 10 % oplever tør hoste ved en af de mest benyttede blodtryksmedicin (Enalapril). Sådan en kunne være spændende at skrive til folk om :D
--
Sidst redigeret 03-03-2021 13:46
#12
NiceRag
Junior Nørd
03-03-2021 14:13

Rapporter til Admin
altså jeg er ikke som sådan interesseret i lægemidler, som du selv er. Men hvis jeg fik ad vide af min læge jeg skulle tage en pille i en periode, ville jeg helt klart slå den op på nettet. Fordi jeg er nysgerrig. Så det ville nok været meget "jeg skal finde informationen nu"-agtige seere du får, og nok ikk super mange abonnenter som "følger" dig på samme måde som... i dont know, en mere "almindelig" kanal har. anyways jeg ville da foretrække at se en video af en dansk farmaceut som forklarer hvordan en pille fx. virker, istedet for jeg skal læse igennem snørklede forklaringer skrevet af en eller anden, hvor hvert 4 ord er et fagudtryk jeg ikke kender.
--

Opret svar til indlægget: Lave en YT-kanal omkring lægemidler

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login