Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Anbefal job/uddannelse/kursus?

Af Gæst Jens Peter Nielsen | 18-04-2021 19:29 | 1435 visninger | 20 svar, hop til seneste
Hej HOLSkriver fra gæstebruger, da jeg har en bruger herinde og er meget aktiv, men helst vil være anonym i beskeden.Mit job igennem 18 år har pr. 1. august ansat en robot istedet for mig. Det måtte jo ske, og da jeg i sin tid startede gik rygterne på der ville gå ca. 5-6 i vores verden (lagerarbejde), men det blev jo heldigvis lidt længere :DIkke desto mindre, betyder det jo så, at jeg pludselig for første gang i mit liv ikke har noget at lave fra d. 1 august. Det er både skræmmende og fantastisk på samme tid. Fantastisk, fordi jeg bliver tvunget til at lave noget andet end det samme jeg har gjort i 18 år - skræmmende fordi jeg bare aldrig har været i den situation før.Jeg bliver snart 40. Jeg har heldigvis igennem årene været ufattelig nærig og sparet kæmpe dele af min løn op, betalt huset fuldstændig af og har relativt mange penge investeret.. også i et par udlejningsejendomme, hvor begge to stort set er betalt af også. Jeg vil virkelig gerne finde et job på 37 timer maks, som jeg kan lave resten af livet. Jeg har arbejdet 70+ timer siden jeg startede i sin tid - og ofte også om natten, hvilket har taget lidt på helbreddet. Findes der nogle job med maks uddannelse på 2 år (måske online) som jeg kan tage, hvor jeg kan finde et job relativt nemt, som der er gode chancer for jeg kan lave resten af livet uden det bliver automatiseret til en 20-25k om måneden? Jeg har læst lidt på uddannelse til Portør (hospital), som jeg overvejer, men der kan jeg se man også skal arbejde nat en gang imellem hvilket jeg helst ikke vil så ofte. Jeg har en tid med en uddannelses/karriere vejleder i næste uge, men håber I også har en masse gode bud :) tak mange gange. Må.også gerne bare være ufaglærte jobs, men med god mulighed for arbejde, også i fremtiden. Holder ferie indtil ca sommer 2022. Tak på forhånd igen
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
ToFFo
Guru
18-04-2021 19:34

Rapporter til Admin
Er det hvor som helst i landet? Og har du råd til at være på SU i et par år?
--
- Indsæt signatur -
#3
Kaasje
Guru
18-04-2021 19:47

Rapporter til Admin
Det er selvfølgelig noget lort med arbejdet, men ellers er det da, som du også selv nævner, en utrolig spændende mulighed du står med der! Hvis du står nogenlunde gældsfrit, eller så du kan overleve på en SU og stadig få det til at løbe rundt, så syntes jeg da det er det perfekte tidpunkt til at følge drømmen. Er der noget du virkelig holder af at lave, eller altid har drømt om at prøve? Det er aldrig for sent at begynde på en uddannelse, hvad end det er en Erhvervsuddannelse, Ingeniør, Kandidat, osv. Det kan være hvad som helst. Skrædder, produktion, civiløkonom, mejerist, cykelsmed, skraldemand, flymekaniker, tjener. Kun fantasien sætter grænser. Eller leder du mere efter et 9-17 job som bare betaler regningerne, og hvor du kan koble fuldstændig mentalt fra til du får fri?
--
*(Foreveralone face)* Ultimate goal: More bacon! And cola. Thats it. Oh, and Cocio. OOOH, and potato chips.
#5
Jens Peter Nielsen
Gæst
18-04-2021 20:16

Rapporter til Admin
Tak for svar alle sammen. #3 du beskriver det faktisk perfekt med den sætning. "Eller leder du mere efter et 9-17 job som bare betaler regningerne, og hvor du kan koble fuldstændig mentalt fra til du får fri?" Jeg har arbejdet virkelig hårdt for at min familie og jeg kan være hvor vi er idag og vil bare gerne finde en sikker vej til resten af mit arbejdsliv med noget som slider så lidt som muligt, og hvor jeg ikke skal arbejde mere end normalt. Har ikke noget imod ansvar på jobbet overhovedet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
Gårdmand
Gæst
18-04-2021 20:55

Rapporter til Admin
tag et kig på Servicetekniker, Gårdmand lønden er god, lige under 28k hvis du er på overenskomst og arbejdet ligger primært 6-16 dog kan der være weekend og aften arbejde hvis der er sne eller ligende. og du behøver ikke nogen uddannelse.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
Jesper
Gæst
18-04-2021 21:31

Rapporter til Admin
Et job hvor kravene er: 1: Sikker på at NEMT kunne finde job i mange år ud i fremtiden. 2: Der kan vælges at arbejde dagtid (Stillingerne findes typisk som dag ELLER nat) 3: Ikke for mange timer, max 37. (Jobbet findes ofte i 30 til 37 timers stillinger) 4: Skal give 20K. 5: Ikke over 2 års uddannelse. SSH- Social og Sundhedshjælper. 1: Tjek jobnet, uanset hvor i landet du bor, søger de SSH, ret desperat faktisk. 1A: Der er ikke noget prestige i jobbet, men det er med til at sikre dig mange ledige job. 2: Stillingerne findes typisk som dag ELLER nat, det er helt sikkert ret nemt at finde jobbet som dagvagt, da det er der som der skal bruges flest ansatte. 3: Jobbet findes ofte i 30, 32 eller 37 timers stillinger. 4: Med tillæg ligger de vist på ca 23-24K for 37 timer, så selv 30-32 vil opfylde kravet. 4A: Under uddannelsen svinger det mellem SU og Elevløn (mere end SU). 5: Det tager 14 måneder + 6 måneder grunduddannelse når du er over 25 år, i alt 20 måneder. Forslået ud fra det nok er det job med størst jobsikkerhed. Der er vild mangel på uddannede SSH. Det virkede til det var et vigtigt parameter.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Jesper
Gæst
18-04-2021 21:50

Rapporter til Admin
#8 Prøv på jobnet at søge på... Social- og sundhedshjælper Der kommer næsten 2000 ledige stillinger op. De er så desperate, at de tager alt der kan kravle og gå. Og som du selv er inde på, behovet vil kun stige yderlig.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
Jesper
Gæst
18-04-2021 21:58

Rapporter til Admin
PS. Til sammenligning søges... 386 kontorassistenter (som din vejleder sagde der altid var job til) 10 chauffører (som en anden nævnte) 17 gårdmænd (som en anden nævnte) Du finder ikke ret mange uddannelser/job hvor der er 2000 ledige stillinger, og slet ikke med kort uddannelse.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Thomas8
Elite Supporter
18-04-2021 22:08

Rapporter til Admin
Træls med dit job. Desværre vil der forsvinde jobs, men samtidig skabes der nye jobs. Sådan har det været før da nye teknologier kom til, men om det holder fremadrettet? Det svært at sige. Det som altid svært at forudsige fremtiden. Tesla skulle gerne komme med fuldautomatiserede selvkørende biler "snart". Kunstigt intelligens bliver mere avanceret. Så forstår din bekymring. Hvis du kan leve på SU/uddannelsesløft(dagpenge)/voksenlærlingeløn og har hænderne skruet rigtigt på, vil tømrer/vvs´er være en god uddannelse. Hvis du ikke har noget imod teori og mere "teknisk" så gå elektriker vejen. Her stilles der større krav til matematik. Ellers som en nævner er social og sundhedshjælper et godt bud på hurtigt at kunne komme ud at tjene penge. Du behøver ikke engang 2 år. Tror hvis du som arbejdsløs kan tage den på 1 år lign. Der går år før at det lønsomt og teknologisk kan svare sig at erstatte mennesker. Det et presset branche, hvor de spare på vikarer eller slet ikke kan finde vikarer, så der masser af timer at hente. Tror mange ikke er klar over at deres arbejde er "truet". Pandemien har skrubbet til et hurtigere accelerationer i nogle sektorer.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 18-04-2021 22:11
#12
PapPhar
Ny på siden
19-04-2021 07:18

Rapporter til Admin
+1 til "Gårdman" Jeg arbejder ikke selv i faget, men det virker som et job hvor der både er tid til en kop kaffe og en god snak med "naboerne". Det kræver nok, at man har hænderne skruet rigtigt på og kan løse de mest almindelig "små" håndværker opgaver. Der hvor jeg boede før, var der ansat 4-5 gårdmænd til et større område. Der var både unge og "gamle" ansat, de var alle super flinke, holdte området flot og havde altid tid til lige at skrue på vandhanen eller andet, hvis man spurgte pænt.
--
Det udtales Papfar
#13
Ramistein
Junior Supporter
19-04-2021 08:53

Rapporter til Admin
Kedeligt med jobbet - men det lader til at du selv kan se lyssiden ved det. Det er stærkt! Har du overvejet Postbud? Der skal du "bare" have kørt din rute inden for et givent tidspunkt. Det er vidst ret fleksibelt, som jeg kan forstå på min fætter. Skraldemand? Lønnen er ret god, det er begrænset, hvor fysisk arbejdet er og du styrer selv, hvornår du møder på arbejdet. Lidt i stil med postbud. Flextraffic Chauffør? De søger en del chauffører. Alt afhængigt af hvilke job du tager, så kan arbejdstiderne variere. Ellers, så vil jeg tilslutte mig en af de andre længere oppe - Hvis du har en eller anden drøm om at prøve kræfter med noget, så er det da nu du skal gøre det. "tæt" på 40 er ingen alder. Jeg har selv taget uddannelse da jeg var "tæt" på 30, og ja, der er nogle flere ting man skal tage højde for, så som børn, økonomi osv, men min oplevelse var, at min "livserfaring" gjorde det nemmere for mig at se sammenhænge i uddannelsen og perspektivere diverse fag. Det er aldrig for sent at uddanne sig.
--
#15
Mikchr
Elitebruger
19-04-2021 13:01

Rapporter til Admin
#0 Jeg tror også, at hvis du kommer ned på jobcentret kan du tale med en slags job-coach som kan rådgive dig. Men til syvende og sidst afhænger det jo af hvad du vil med dit liv. Det lyder du jo til at have et klart svar på. -Men det er klart jo mere simpelt og enkelt dit arbejde er, jo højere er risikoen for at blive erstattet af en robot eller jobbet ryger til østen/øst-Europa. P.S.: Man kan altså blive præsident i USA selv når man er 78 år og dement, så alder er ingen hindring. /Mikkel
--
Mikkel Elgaard. KBH. Send mig en privat besked for nærmere kontaktdata.
--
Sidst redigeret 19-04-2021 13:04
#16
Mlarsen
Bruger
19-04-2021 14:16

Rapporter til Admin
Nu ved jeg ikke, hvor godt du har det med det boglige, men du kan også overveje sådan noget som fysioterapeut, pædagog eller socialrådgiver. Der er gode jobmuligheder, og det er ikke noget man går død i. Det tager godt nok lidt længere tid, men det er givet godt ud. Og pædagog er ikke kun noget med vuggestuer og bleskift - du kan også arbejde på institutioner med voksne, kriminalforsorgen osv. En anden mulighed er også kørelærer, hvis du vil være lidt mere fri.
--
#17
Abemennesket
Ny på siden
19-04-2021 15:56

Rapporter til Admin
Synes du burde medregne dine interesser og hvad du faktisk kan lide. Hvorfor ikke finde et job som både er interessant og spændende? Du har jo stadig mange mange år tilbage på job markedet. Du lyder som en flittig person, så der bliver vist intet problem med at finde noget. Hvis jeg var arbejdsløs og skulle vælge noget helt andet end nuværende erhverv, så var det renovation. Fin løn og gode arbejdstider, godt med luft og motion. :)
--
#18
rajo257_
Gæst
19-04-2021 15:59

Rapporter til Admin
Som der bliver nævnt kan du blive vikar i sundhedssektoren, så vil du også få en højere timeløn end en fastansat dog selv betale for forsikring osv.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#19
MyrKnof
Supporter Aspirant
19-04-2021 16:29

Rapporter til Admin
Jeg ved ikke rigtig om det er en god ide at få råd til hvad man skal lave fra internettet. Find noget der siger dig noget. Noget du kan brænde for! Som en anden sagde, følg dine drømme, det er nu du er i en situation hvor det kan lade sig gøre, og det ikke er for sent. Men måske er du også bare typen det kan lave hvad som helst. Eller typen der bare hellere vil slukke for hjernen og stå på en marmelade fabrik 8 timer om dagen og omsortere 5 forskellige slags grød så de står i et helt specifikt mønster til Lidl, så der er lidt af hvert i hver kasse de smider på hylden. Så kan du jo finde hvad som helst herfra tråden og gå i sving :P
--
#20
Mr.Bean
Giga Supporter
19-04-2021 19:01

Rapporter til Admin
Bliv Isolatør Der er mangel over hele landet Et håndværk der aldrig bliver overtaget af robotter. Man er med til at sænke co2 aftrykket. Man kan starte i voksenlærer til et sted mellem 125 og 160 kr i timen. Meget frit arbejde. Har selv arbejdet som isolatør siden 1/8 1973 Man laver mest isolering af tekniske installationer. Og med de materialer som bruges i dag, klør det ikke som i gamle dage. Min løn har de sidste 10 år ligget på 185kr til 200kr i timen Man kan også starte på Amu og tage de forskellige kurser og se om der er noget for en. Spørg bare om mere info
--
Far til fire
#21
madssiig
Ultra Supporter
19-04-2021 20:59

Rapporter til Admin
https://www.learnmark.dk[...] Et fag med nul arbejdsløshed, og mangle på arbejdskraft de næste mange år. Arbejder indenfor i opvarmet haller, med løftegrej til alt der vejer mere end du kan løfte på sjoveren. En høj start løn.
--
#22
DaddyeN
Semi Supporter
20-04-2021 08:20

Rapporter til Admin
Du kan tage en kontor uddannelse :). Hvis du altså kan sidde stille. Et online EUS kursus tager 5 uger. Også skal du "bare" finde en virksomhed som vil tage en voksenelev ind. Der er elevlønnen mellem 18.5k - 21k. Alt afhængigt hvor du lander. Så allerede der, vil du kunne ramme dit finansielle mål :). Og du er jo ikke "gammel", så en elevplads burde være mulig, hvis du er opsøgende. Men ellers som #3 siger, hvad er det inderst inde du altid har drømt om at være, så prøv at gå efter det.
--
Lenovo T440 m. Touchskærm som kører D3 på de VILDESTE lave settings....
#23
Mudi
Elitebruger
20-04-2021 17:56

Rapporter til Admin
#0: Tag lastbil kørekort, så du får job og fin løn ;-)
--
#24
lala
Gæst
20-04-2021 18:48

Rapporter til Admin
De forskellige kommuner er begyndt at ansætte folk i SOSU branchen som der er +25 år hvor man bliver ansat som voksenlærling fra dag 1. Det vil sige en løn på 20 - 21k allerede fra start. Efter endt uddannelse ligger lønnen vel på ca 25k.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Anbefal job/uddannelse/kursus?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning