Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Investering i aktier og kryto som studerende

Af Gæst Dollardreamer | 14-06-2021 22:01 | 1833 visninger | 23 svar, hop til seneste
Hej hol Jeg vil gerne i gang med at investere i aktier og krypto. Jeg er villig til at tage noget risiko for så at have muligheden for at fordoble pengene eller hvis man er heldig x 10 pengene igen eller måske mere. Jeg går ud fra at i alle har hørt om dogecoin, den der herlige kryptovaluta raket som landede på månen. Der er også nogle aktier som simpelthen er fløjet afsted. Derfor har jeg besluttet mig for at gå i gang med at investere. Jeg er klar til at snører snørerbåndende på mine månesko og påføre mig månedragten. Der er dog et problem, som holder mig lidt tilbage. Jeg er på SU. Det er jo noget med, at hvis man tjener mere end et vist beløb så kan man ikke få SU og man kan vist ende med at skulle betale pengene tilbage igen hvis man tjener et større beløb. Er der nogen af jer der er på su eller har været det og investerede? Hvad gjorde I? Har overvejet om man skulle starte en virksomhed og så opsarer pengene og så udbetale udbytte/løn. Jeg kunne jo også bare investere privat, men hvis man så er heldig og tjener en del penge så kan det jo gå ud over SUen. Er der andre muligheder en virksomhed, fordi synes også det er lidt voldsomt at skulle starte virksomhed for at investere.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Dollardreamer
Gæst
14-06-2021 22:03

Rapporter til Admin
Jeg tænker at investere 50-100k til en start
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
TottiNo10
Megabruger
14-06-2021 22:04

Rapporter til Admin
Ring til din bank og spørg din bankrådgiver om råd til, hvordan du bedst investerer 50-100k - det får nu nok mere ud af, end at spørge tilfældige på et hardwareforum.
--
Ryzen 5 [email protected]|B450-A PRO MAX|16GB [email protected]/CL16|GT710 PT :(|128GB NVMe|1TB Crucial MX500 SSD|Corsair TX550M|Arctic Freezer 34|
--
Sidst redigeret 14-06-2021 22:05
#3
anders1226
Monsterbruger
14-06-2021 22:06

Rapporter til Admin
Eneste man kan sige pt er. Pas på med krypto. ikke nok med at det er beskattet. jamen så er Markedet pt EXTREMT ustabilt så det du investere skal du regne med og mindste.
--
#4
Wut
Semi Nørd
14-06-2021 22:16

Rapporter til Admin
#0 Hvad er din tidshorisont? Det er nok det vigtigste spørgsmål. Hvis du skal bruge pengene om 1-2 år, så vil jeg slet ikke anbefale dig at investere. Det er ikke bare sådan en garanteret vej til flere penge. Hvis du er studerende, og du sikkert får et fint job med fin løn bagefter, så brug da hellere pengene på at forsøde livet lidt her og nu da! :) Jeg sparede selv 80.000 op mens jeg var studerende på studiejobs osv... Set i bakspejlet var det da idiotisk, for da jeg blev færdig tjente jeg hurtigt den samme sum ind igen, og med hus og bil og kone og børn, så er 80.000 ikke ret mange penge, mens man som studerende kunne have hævet sin levestandard rigtigt meget i lang tid for det beløb. 1: Hvad vil du spare op til? 2: Hvad er din tidsdhorisont? Hvis svaret er: "Jeg skal bare have flere penge på kort sigt", så lad være. Markederne har skudt i vejret pga negative renter så kontanter er blevet en varm kartoffel, og de pumpes ind i markederne. Samtidig har vi penge i overflod (på markederne) pga hjælpepakker og lempelig rente. Det er på ingen måde usandsynligt, at markedet kommer til at sætte sig et meget stort stykke indenfor 1-2 år. Det er gætterier, men jeg ville dælme ikke smide mine surt sammensparede SU-agtige sparekroner i diverse high risk projekter som krypto og aktier lige nu da! ;)
--
#5
Red82DK
Semibruger
15-06-2021 04:32

Rapporter til Admin
Shareville.dk der kan du diskutere aktier. Du kan også se beers blog https://financialindependent.finance.blog[...] https://m.youtube.com[...] her kan du se daniels pengetips hvordan du investerer lidt om måneden til indexfonde inde på nordnet. På coinbase.com og coinmarketcap.com (sidste kræver en binance.com konto) kan du få gratis crypto ved at se korte videoer. Du kan sikkert også finde nogle forums eller selv finde ud af hvad du syntes er spændende crypto.
--
#6
Red82DK
Semibruger
15-06-2021 04:50

Rapporter til Admin
https://www.su.dk[...] Du må ikke tjene over 9k på ungdomsuddannelser og ikke over 13.770 på videregående
--
#7
JD-79
Mega Supporter
15-06-2021 06:42

Rapporter til Admin
#0: Hvis dit udgangspunkt er en funktionsløs “coin” som Doge, så bør du nok sætte dig bedre ind i tingene først.
--
MSI G250 I | I5 7600K | 16GB @ 2400mhz | Nvidia 1070-TI |Samsung 840 EVO SSD 240GB | EVGA GQ 650 | Fractal Design Nano S
#8
trolleleet
Ultrabruger
15-06-2021 08:55

Rapporter til Admin
Dogecoin? Hvad med noget cumrocket coin eller titcoin i stedet for? Måske du kunne være interesseret i nogle muslingeskaller som set fra the flintstones? Jeg kan sende dem med posten hvis du mobilepayer mig din SU. Glæder mig til at alle krypto fjolserne mister deres penge, det er fandme for hjernedødt.
--
although the world may be round, we still trapped in the square
#9
Kelas
Bruger
15-06-2021 09:09

Rapporter til Admin
Investering / opsparing er en god idé og en virklig god livsholdning at ha til senere. Tal med din bank om hvad der er muligt, men mener ikke SU er afhængig af din egenkapital. Du kan derfor investere så meget du vil bare du ikke realisere gevinsten. Brugte og mistede rigtig 'mange' (relativt) penge i mine unge dage på noget jeg troede var en guldgrube. Alle mine fejl har lært mig hvordan man tjener rigtige penge på. Pensions depotet er +100% gennem flere år. Det var det jeg drømte om da jeg 20, men kan i bakspejlet se at jeg slet ikke var gearet til det dengang. Lær spillet at kende før du smider alt på rød. Istedet for at bruge surt opsparede SU moneys, brug evt tiden til at lære børsmarkedet at kende med små investeringer. Læs 'Invester i livet' - Brug evt penge på at købe den i boghandelen eller nap den en måneds tid på Bib. Crypto markedet - du er ½-1år for langsom i den her bølge. Havde en kammerat på studiet der talte bitcoin op i 2013, han lugtede lunten. Du skal smide snuden op efter det næste store eller vente med krypto til næste større bølge. Der er ikke x10 i markedet lige pt.
--
#10
mr.hein
Elite Supporter
15-06-2021 09:35

Rapporter til Admin
#8 1980erne ringer, de siger at der internet er noget være bras og "spild af alles tid"
--
Signed by me
#11
Chr4030
Mega Supporter
15-06-2021 09:44

Rapporter til Admin
Smid dem i noget langsigtet. Hvis det alligevel er penge du er villig til at miste, hvorfor så ikke starte en opsparing du kan bruge senere i livet ? Enten som start på din egen private pensionsopsparing, eller noget du måske kan hive ud når du er 40-50 til et eller andet.
--
#12
Gorm
Semibruger
15-06-2021 10:34

Rapporter til Admin
Pensionsopsparing er noget af det mest tossede som ung, ja man får renter ud af det, men det er penge der er mistet alle de år man har et reelt behov, og som man får ud en dag man måske har et behov. Med de nuværende regler tæller pensionsopsparing for 0 den dag man skal ud og købe hus.
--
#13
Jauze
Ny på siden
15-06-2021 21:10

Rapporter til Admin
Her er en lille hurtig guide til investering uden større indsats: Opret en aktiesparekonto i din bank. Max den ud, så du når grænsen - evt. over tid. Investere i x antal passive danske indeksfonde med et afkast på 10 procent eller mere og lav omkostning. Lav en geninvesteringsordning på kontoen, så dine afkast geninvesteres automatisk. Lad pengene ligge i 3 år+. Når du føler dig mere tryg i investering kan du lave en alm. depotkonto og springe ud i noget med hardcore investering, hvis du finder det spændende. Tag et beløb tilsvarende 5%-10% af ovenstående investere i forskellige crypto og se det som funny money - stiger det, så er det fedt. Crasher lortet, så er det penge du har været villig til at miste. Men inden du starter på ovenstående, så husk at sætte dig ind i tingene. God investeringslyst :)
--
#14
Jinxx-KBH
Elitebruger
15-06-2021 21:26

Rapporter til Admin
Når man smider penge efter crypto valuta, er det "kun" en indtjening hvis du har profit, og kun i det øjeblik du sælger og dermed får penge imellem hænderne. Personligt har jeg selv satset stort på Safemoon, jeg ved der er nogle der påstår det er et scam, men det kan man jo selv undersøge, jeg er som sagt selv stor tilhænger :) Held og Lykke med investeringerne.
--
#15
kjempff
Bruger
15-06-2021 22:51

Rapporter til Admin
Det kedelige svar er nok at du skal starte småt, køb noget prøv noget, og lær undervejs. Hold dig informeret hver dag, men tag helikopter perspektiv. Du VIL lave fejl, du vil tage dårlige beslutninger på baggrund af følelser, du vil tro at du er klogere end de andre .. og tage fejl :D. Det er som at lære at snowboarde, først skal du lære at falde korrekt så du senere kan styrte på den sorte pukkelpist og rejse dig og køre videre. Personligt har jeg meget lidt tiltro til aktier de næste par år, men der er jo mange meninger og du kan kun selv afgøre hvad der er rigtigt for dig. Og så skal du beslutte om du vil daytrade og satse højt, eller hodl over flere år, og følge en din strategi .. tænk på det som matadorpenge eller en tal-leg, så du ikke blander følelser ind i beslutningerne.
--
Sidst redigeret 15-06-2021 22:52
#16
Wonza
Mega Nørd
16-06-2021 08:48

Rapporter til Admin
Når jeg lukker mine handler, så bliver pengene på den platform jeg bruger. Så kan jeg derfra hæve hvad jeg nu lige har brug for, så jeg ikke hæver alt på samme tid og skal betale en stor del til SKAT. Mener jeg læste, at 47% beskattes over ca. 54.000, hvis du ikke er gift. Gift, så kan du tjene det dobbelte, inden du skal betale 47%. Ellers 27% (mener jeg). Tænker de regler også er gældende, hvis du handler med krypto-aktier. (Ret mig gerne) Kan anbefale dig at starte med ETHERUM, CARDANO (ADA) og så er SHIBA en sjov og spændende mønt, der godt kunne gøre dig rig om en håndfuld år, men lav din egen research og husk på der spredes masse FUD i håb om, at slå dig ud af kurs. GIV DEN GAS :) Og hav is i maven.
--
Hvorfor kom Thomas ikke på arbejde i dag? ... Han havde "HOL" i nakken ;-)
#17
Wonza
Mega Nørd
16-06-2021 09:06

Rapporter til Admin
#8 du lyder til ikke at have sat dig ind i krypto, når du kommer med den udtalelse. Hjernedødt :). Hvem vil ikke nyde at tjene kassen på at sidde og fjolle rundt med mobilen? Jeg nyder det ret godt da. 1/4 af unge millionærer i dag, har deres rigdom fra kryptovaluta. Krypto kan vælte alle banker og omstrukturere alt som vi kender det, så det vil helt klart tage en del år, før det bliver en del af normalen, hvis ikke gamle sure hvide mænd ødelægger den del for os. + flere og flere virksomheder udmelder, at du kan bruge krypto hos dem indenfor en kort fremtid.
--
Hvorfor kom Thomas ikke på arbejde i dag? ... Han havde "HOL" i nakken ;-)
--
Sidst redigeret 16-06-2021 09:09
#18
GumpDK
Elite Supporter
16-06-2021 09:18

Rapporter til Admin
#16 Jeg tænker at du burde have lidt mere styr på reglerne inden du begiver dig ud i at investere. Også inden du giver råd om det ;-) :-P Du skal betale skat af din gevinst når du sælger dine aktier, ikke når du trækker dem ud fra hvor end du handler. Ja, når du har en gevinst af aktier er der aktieindkomstbeskattet, så er det 17% op til progressionsgrænsen, som ligger på ca. 56.000 i år. Efter det er det 42%. Men dette gælder ikke for krypto, som er kapitalindkomstbeskattet.
--
Sidst redigeret 16-06-2021 09:21
#19
Wonza
Mega Nørd
16-06-2021 09:36

Rapporter til Admin
#18 too late ;) Tak for rettelsen!
--
Hvorfor kom Thomas ikke på arbejde i dag? ... Han havde "HOL" i nakken ;-)
#20
Splint
Junior Nørd
24-07-2021 23:54

Rapporter til Admin
#18: Sorry for nekro, men det er ikke korrekt. Det er 27% op til progressionsgrænsen, ikke 17%. De 17% gælder kun for aktiesparekontoen.
--
0% Woke
#21
Niels Møller
Gæst
25-07-2021 07:22

Rapporter til Admin
Jeg ville overhovedet ikke turde at gøre noget i retning af investering, og slet ikke som ung og studerende. Du lister jo præmissen ret tydeligt op, du vil dybest være rig, og kunne det tænkes at pengene bare kom helt af sig selv? Hvis du har et studielån, eller vil købe lejlighed på sigt, eller en bil til et nyt job, så skal det nu engang ske kontant på den gammeldags måde. Så du kan tvinges til at sælge i ugunstig periode, det er bare ærgerligt, pengene skal betales, sådan er det. Og så husk på, at iskolde folk som Elon Musk og Co. har magten til at sende den halve verden i knæ, hvis det passer ind deres eget kram. Hvordan andre rammes, who the fuck cares?? Hvis det går godt, så er den sværeste øvelse i verden ikke at blive grådig. Og tro mig, mere vil have mere. Indsatsen går op, og man glemmer at trække gevinsten hjem på et sikkert tidspunkt. Vi er kommet til at leve i en verden, hvor lykke og tilfredshed måles i hvad vi ejer, er det dyrt, er det nyt? Gamle sikre valg som at spare op og vente til der er råd, de er aflyst i dag. Alt sammen er det med til at presse citronen i forhold til risiko, så "jeg" også kan blive en succes. Så skydes der lidt efter pensionsopsparing som værende noget gammeldags skidt, der nærmest kun er en evig udgift. Man mangler langsigtede briller, når du rammer guldåren med renters rente efter en længere årrække, så bliver det en sand fornøjelse at følge med i, hvordan pengene vælter ind. Jeg er 47, og pt står der 2,4 millioner på opsparing. Årlig rente er alt mellem 150 og 300 tusind, så nu rykker det virkeligt. Jeg har aldrig indbetalt mere end 5% af bruttolønnen +arbejdsgivers andel. Hvis jeg skulle ryge på røven og få brug for hjælp, så kan jeg ikke tvinges til at indfri min pension, hvilket nok er sikkerhedsventil der er værd at huske på.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#22
Fc Junkies
Giga Nørd
25-07-2021 07:45

Rapporter til Admin
Hvordan får du den rente uden risiko?
--
Mvh Fc Junkies
#23
Niels Møller
Gæst
25-07-2021 09:01

Rapporter til Admin
Der er jo en risiko, men det æder ikke af de penge jeg har brug for i morgen. Jeg tror der har været 2 år ud af 10 med negativ afkast = tab. Men det opvejes til fulde af en lang tidshorisont inden pensionsalderen. Jeg investerer ikke selv, det må selskabet klare for mig, og jeg er særdeles godt tilfreds.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Investering i aktier og kryto som studerende

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning