Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

PROFINET

Af Monsterbruger sebson | 16-06-2021 13:01 | 267 visninger | 2 svar, hop til seneste
Hejsa alle i kloge hoveder på HOL Jeg arbejder som udviklings ingeniør, og vi skal til at lave et system, hvor nogle kunder kunne tænke sig det brugte PROFINET... Det er ikke noget jeg har erfaring med, men en hurtig google søgning siger at det åbenbart er utroligt udbredt. Er det nogen der er nogen herinde der har erfaring med, gode og dårlige ting at sige. og evt gode råd til udvikling af et device der skal bruge denne teknologi.
--
Ryzen 3900X, Asus ROG 1080 SC
#1
Thomas G
Elitebruger
16-06-2021 14:08

Rapporter til Admin
Profinet er som jeg forstår det at se lidt som Modbus. Det er en protokol som er temmelig almindelig inden for Automatik og PLCere, og ligner lidt almindeligt netværk i fysisk opbygning (rj 45 etc). Hvilken platform forventer du at arbejde på, PLC(hvilket mærke), Pc, arduino, Rasberry, specialised chip etc ? Det gør lidt en forskel. Der findes libraries som jeg husker det til PC, Arduino og Rasberry. De er nok ikke gratis. Jeg har bygget softplc (pc baseret PLC), med et profinet-netkort i, og som jeg husker det udstilledes netkort leverandøreren tilfældigvis et fornuftigt eksempel på hvordand et skulle bruges. Mener det var C# vi brugte til det projekt. Beklager at jeg ikke er mere klar, det er nogle år siden jeg arbejde med Profinet sidst. Hvis du kigger på cloud har du azure IoT Edge, som vidst nok også understøtter Profinet ad omveje. Med din baggrund som ingeniør tænker jeg at i nok skal lave et mindre device, formentligt en sensor eller lign, der har jeg lidt sværere ved at svare dig, jeg er ikke skarp i custom chips. Profinet er generelt ret godt dokumenteret, for det er som du nævner det tæt på at være normen i Automatik verdenen.
--
#2
efilNET
Super Nørd
16-06-2021 14:48

Rapporter til Admin
Profinet er en properatær protokol som er meget anvendt i automatik verden, specielt i lidt mere highend miljøer, med f.eks. Siemens og ABB udstyr. Jeg ville starte her, afhængigt af dit produkt, så skal I enten indgå som profinet medlem, eller finde et produkt eller producent der kan give jer det jeres applikation mangler for at kunne levere det i ønsker. https://www.profibus.com[...]
--

Opret svar til indlægget: PROFINET

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning