Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Jordklodens brande, overophedning

Af Gæst Niels | 02-08-2021 09:20 | 1385 visninger | 33 svar, hop til seneste
Jeg tænker på de endeløse skovbrande og hedebølger nærmest jorden rundt. Vi lukker øjnene og opfører os stort set som vi altid har gjort. Det må altså tælle ned til et gigantisk globalt wakeup call, noget i retning af direkte begrænsning på brug af fossile brændsler eller charterrejser i flæng som en menneskeret. Det vil ikke ændre noget, stoppe branden eller køle jorden af, men jeg synes det er lidt forkert den ligegyldighed der dybest set leves med. Hvis alle vores biler fra i morgen brugte 50% mindre benzin, husene brugte den halve varme, så ville vi indenfor 5-10 år alligevel forbruge mere eller udlede mere end vi nogensinde har gjort, for mere vil have mere, forbrug fremfor alt. Nu er næste skridt rumturister. Hvorfor skal vi det? Det er et svineri med ressourcer så gigantisk kolonormt højt, bare for at tækkes de superrige. Vi kan nok dybest set ikke ændre noget, om så vi virkelig prøvede. Vi kan nok knapt trække tiden ud. Mennesker er ultra egoistiske, og så skal vi huske på at Danmark IKKE kan redde verden alene. Gad vide hvordan vi vil håndtere klimaflygtninge, for de vil komme i antal som vi slet ikke kan forestille os. Ikke i dag eller i morgen, men alt mellem 10 og 50 år ude i tiden, så er der altså sket ting og sager. Med tanke hvilken ballade corona har skabt for at redde et relativt lavt antal mennesker, så kan det godt undre mig at vores hverdag og frihed, jorden rundt, nærmest overhovedet ikke er påvirket af det som vi styrer imod på den lidt lange bane, og som rigtig mange lande står midt i allerede nu.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
NiceRag
Semi Nørd
02-08-2021 09:32

Rapporter til Admin
Jeg mindes altså ikke der er voldsomme forskelle på mængden af skovbrande, ifht tidligere år... https://www.bbc.com[...] Der er måske en del forskelle fra land til land... men generelt tror jeg bare du hører MEGET mere om det i disse dage, fordi klimaet generelt er i fokus af medierne. Det er dog på nogen punkter godt, at der er skovbrande. https://www.fire.ca.gov[...] Men ja. Generelt set skal vi klart forbruge mindre. købe færre mængder tøj og andet grej, som oftest bliver sendt med voldsomt forurenene skibe fra den anden side af kloden. osv.
--
Sidst redigeret 02-08-2021 09:36
#2
TombStoneDK
Gigabruger
02-08-2021 09:39

Rapporter til Admin
Danmark kan faktisk gå først og vise vejen for resten af verden. Danmark har forsøgt med vindenergi og solenergi. Problemet er bare at solenergi og vindenergi ikke er effektive nok til at verden kan/vil adoptere den. Så længe atomkraft stadig benægtes af fanatikerne, så vil klimasnakken altid være hul og hyklerisk. Hvad er bedst? en verden som er ubeboelig for menneskerne, eller - i worst case scenario hvis vi kører med atomkraftværker fra 70'erne og 80'erne med en USSR regering - enkelte steder på jorden som er ubeboelig?
--
ASRock X570 Taichi - Ryzen 5800x - Corsair Vengenance 16GB 3200 - EVGA 1080TI SC2 - Corsair RM850i - Lian Li O11 Dynamic
#3
NeoLite
Junior Supporter
02-08-2021 09:49

Rapporter til Admin
Tror ikke vi skal bekymre os om at løbe tør for ressourcer. Vi er alle sammen bombet i smadder i 3. Verdenskrig mod Kina inden det sker :)
--
Sidst redigeret 02-08-2021 09:50
#4
Minimus
Junior Supporter
02-08-2021 10:03

Rapporter til Admin
#3 det er så ikke rigtig for de er brugt op ca 3 uger før vi havde i 2020 :/ https://nyheder.tv2.dk[...]
--
#5
NeoLite
Junior Supporter
02-08-2021 10:15

Rapporter til Admin
#4 Jeg tror ikke helt du forstår hvad det der står i artiklen betyder. Det eller så forstår du ikke hvad jeg skriver :)
--
#6
MyrKnof
Junior Supporter
02-08-2021 10:15

Rapporter til Admin
#2 ubeboelig for mennesker af etiske årsager, paradis for natur og dyr
--
#7
Tomtop
Ny på siden
02-08-2021 10:31

Rapporter til Admin
I Danmark kan vi ændre os og vise vejen, men hvorfor skulle resten af verden høre på os? Hvis vi bygger nye energi effektive boliger koster det materialer kloden ikke har råd til. Hvis vi ombygger det nuværende skal vi skaffe os af med materialer, og samtidig skaffe materialer som kloden stadig ikke har råd til. Du kan selv gøre noget, men du kan ikke forvente at regeringen går ind og siger at alle folk har en kvote de ikke må opbruge, vil du bryde dig om følgende? 1kg fersk oksekød årligt pr. Kg kropsvægt, og den tæller ikke folk over bmi 25 med fordi de vejer mere, forurener mere og samtidig kræver mere vedligehold. Så de er sat til en std vægt på 85kg for mænd og 60kg for kvinder. Maks. 3 indkøbsposer årligt pr husstand. Begrænsning af husstands brændstof på 500l årligt, vil blive rationeret og fordelt pr. Kvartal, resten af tiden må offentlig transport bruges. Jeg ved godt mit eksempel er ekstremt, men hvis du vil have alle til at gøre en indsats uden nogen men'er så skal vi altså have reformeret hele landet, institutionerne skal lære om genbrug og sortering. Og vi skal kun købe indenrigs produceret mad, som ikke er sprøjtet, og lever op til nogle strenge krav til hver enkelt person om fødevare indtag.. Hvis du vil nævne sådan noget som el biler til alt og alle, så kan jeg som elektriker sige en ting. Vi får samme el net som i Thailand, og gaming er ikke sjovt når du er usikker på din el forsynings evne til at levere nok ampere. Drikker du selv andet væske end vand? For vand må om noget være det mest energi effektive. Det gør det det skal, og kræver en hvis mængde energi at hive op fra undergrunden og sende ud til forbrugerne. Alle andre drikker varer gør det samme men med energitab og smag. Jeg vil ikke pege fingre for jeg er selv et kæmpe miljøsvin ifht. At leve 'miljørigtigt' men jeg kender til problemet og tier stille som resten af befolkningen.
--
#8
Niels
Gæst
02-08-2021 10:44

Rapporter til Admin
Det er jo også søer med ferskvand der er udfordret som aldrig før. Ikke bare et udsving, men virkelig rekordlave bundniveauer. Alt andet lige, så er det hele grundlaget for livet der fordamper op i den blå luft. I Schweiz ligger den der gigantiske partikelaccelerator som i årtier er blevet bygget af forskere på tværs af landegrænser og politiske standpunkter. Drømmescenariet ville være at man på samme måde ville forske i at løse verdens energiproblemer, finde noget som fjerner olie og gas, men som er sikrere end atomkraft og kan bygges i både små og store anlæg efter behov. Men så kommer der mange interesser i spil, politik, penge og magt. Og det eneste arbejde er nærmest modarbejde. Bare det at tilslutte sig Paris aftalens 2 grader tempeeaturstigning har udfordret. Havde man startet på opgaven samtidigt med partikelacceleratoren, så tror jeg vi var nået langt, og inden for få årtier kunne udrulle globale installationer. Men det kræver uanede mængder af penge og et samarbejde over hele jorden uden politiske knuder.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
JTP
Semi Supporter
02-08-2021 10:53

Rapporter til Admin
Det er den samme smøre hver år. "Det vil tage tid". Sjovt nok går de aldrig igang med noget. Der er snakket om, at de katastrofer med skovbrande, tsunamier osv. kun bliver værre. Vi tog heller ikke ved lære, da alt var lukket verdenen over. At det så så godt ud for første gang i stort set hele mennesketiden.. Nu fortsætter vi bare. Da Trump var præsident, havde han også mere travlt med at tysse folk ned som Greta, fremfor at lytte. Så længe verdenens ledere ikke står sammen eller menneskerne som helhed går i strejke, så sker der ikke noget
--
#10
Wonza
Mega Nørd
02-08-2021 11:07

Rapporter til Admin
Det er skide fedt! Mere grobund for kapitalisme! Kom og køb jeres nye termo-kupler hos mig! Sammensæt dem til dit helt eget post-apokalyptiske hjem, så jeg kan tjene til min rumrejse. Spøg til side, så forudsagde man allerede omkring 1880, at verdens ville gå under pga fossile brændstoffer og anden forurening. Det er fedt at se, at folk er opmærksomme på det, men det kræver mere end det, og jeg ser ikke verdens rigeste have klimaet for øje. Ikke de sidste 100 år og heller ikke nu. Lur mig ej, om det ikke skal gå rigtig galt, før man gør noget ved det. Som med alt andet. Nyd jeres dag.
--
Hvorfor kom Thomas ikke på arbejde i dag? ... Han havde "HOL" i nakken ;-)
#11
Spin
Gæst
02-08-2021 11:16

Rapporter til Admin
Det er alt sammen det pureste opspind. Ligesom corona. Alt er politisk motiveret. Der er ikke mangel på ressourcer. Jeg har i hvert fald ikke problemer med at få mine varer i netto
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
moiety
Gæst
02-08-2021 12:19

Rapporter til Admin
#11 Vi ved allesammen udmærket godt, at der er mangel på 3090 grafikkort, så du kan godt pakke din lommefilosofi væk igen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
Gæsten
Gæst
02-08-2021 13:51

Rapporter til Admin
Du skal nok til at stemme anderledes, eller selv gå ind i politik, for den siddende regering er ikke kommet med nogle planer siden sidste valg, og det kommer nok heller ikke til at ske. Problemet kan nemt løses, men der er ingen politisk vilje til det.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#14
elalso
Elitebruger
02-08-2021 13:58

Rapporter til Admin
Løsningerne er derude. Der er teknologiske produkter og processer, som faktisk allerede gør det muligt at køre 100 procent på alternativ energi. Til gengæld er der ikke politisk vilje til det - Der er stadig for mange magtfulde mænd i habitter (læs: rige mænd i habitter), der tjener penge på fossile brændstoffer (olie og kul), hvorfor vedvarende energi ikke har en chance. Strømturbiner i havene, vindmøller og solenergi alene kan gøre det, hvorfor al snak om atomkræft faktisk er overflødig, selvom jeg er stor fortaler af netop dette (problemet er imidlertid afskaffelse af atomaffald, som vist nok skal i nogle kalkgrave, før det ikke kan skade???). Men ja, det skal da ske noget... Der kommer voldsomme vandmængder i hele Europa lige nu (oversvømmelser som aldrig er set lignende i Tyskland, Belgien og sågar i lille Danmark, hvor bl.a. Aabybro jo blev ramt for nyligt). Skovbrande har altid været en naturlig og sund ting i naturen, men det nuværende omfang af dem er kritisk truende for flora og fauna. Og så smelter indlandsisen jo desværre også hurtigere, end den formår at regenerere sig. Alt i alt er det nogle ting, som vist nok til sammen ikke er alt for godt :(
--
Mvh. elalso
#15
Niels
Gæst
02-08-2021 15:15

Rapporter til Admin
Jeg synes den politiske del er svær. For de personer der brænder for den slags her, har det med at blive for eksterme i mange andre sammenhænge, og så er der ingen som gider stemme på dem alligevel. Det mærkelige er også, at folk stadig søger mod de ekstreme byer og områder i forhold til bosætte sig. De burde blive skræmt væk, affolket, men det er på ingen måde tilfældet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#18
Dank
Gæst
02-08-2021 15:57

Rapporter til Admin
En meget lille del af befolkningen står for over 70% af verdens udledning. Så længe deres levestandard ikke er truet, eller der kan tjenes penge på det, så kommer der ikke til at ske noget. Sjovt nok er det den samme "gruppe", som har så travlt med at fortælle os "almindelige mennesker", hvad vi skal gøre/ofre i hverdagen for at gøre verden bedre.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#19
kurt
Gæst
02-08-2021 16:02

Rapporter til Admin
#18 Du ved godt at en normal dansker er i den gruppe som sviner meget?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#21
Dank
Gæst
02-08-2021 16:16

Rapporter til Admin
#19 https://www.theguardian.com[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#26
Ronson
HOL Moderator
02-08-2021 17:36

Rapporter til Admin
Jeg arbejder helt til 18 i dag - og har efterfølgende telefonvagt til kl. 22. Magter ikke også at skulle moderere HOL fordi folk ikke kan afstå fra at svine hinanden til... Kan vi ikke prøve at snakke pænt til hinanden? Tak.
--
Klik her for evig lykke: http://chipsguiden.dk[...] Klik her for HOL Bladet: http://chipsguiden.dk[...]
#27
JTP
Semi Supporter
02-08-2021 17:37

Rapporter til Admin
#26 Der var kun en om det job. Men alligevel går du efter andre.
--
#28
Hans
Guru
02-08-2021 19:44

Rapporter til Admin
Mennesket har udspillet sin rolle i jordens historie, af følgende årsager: - Jeg mener, at vi er forbi point of no retur, så vi kan kun kæmpe en ulige kamp imod den uundgåelige globale opvarmning. - Man ved ikke, hvilket påvirkning mikroplast har på den menneskelige organisme og andre dyr - Hvis det er rigtigt skadeligt, er vi på røven. - Der er ved at være mangel på grundvand en del steder, når det fraholder ingen fra at dyrke meget vandkrævende afgrøder. - Vacciner og lægevidenskaben generelt er blevet så dygtige, at vi sætter den naturlige selektion ud af funktion. - Vi er allerede for mange mennesker på jorden, og vi bliver ikke færre... - Mange mennesker får en forbedring af levevilkår... - Der er udbredt mangel på helhedsforståelse, mange går meget op i, at skrive de rigtige ting på de sociale medier, men flyver så lige rundt om jorden for en ferie... Vi kan lige så godt have en fest, mens vi drøner ud over klippen, i stedet for at kæmpe en kamp, vi ikke kan vinde, og derved blive trukket langsomt ud over...
--
http://www.NoteBookWorld.dk[...] - RIP, 22/3-2007... Useriøse sælgere: se profil
#29
BoreBissen
Nørd
02-08-2021 20:26

Rapporter til Admin
Ingen tvivl om, at det skal radikale forandringer til hvis vi mennesker skal have en fremtid her på kloden. Ellers bliver det bare de stærkeste som overlever, i form af alle de krige der bliver over beboeligt land. IMO burde man begynde at hive Co2 ud af luften. Det er muligt, om end det er ret ressource krævende, men man kan bygge nogle vindmøller til at levere noget at strømmen til arbejdet. Co2en kan man så lagre i nogle af alle de mange tomme olielommer, hvor man har hentet olie op fra. Så bude man forbyde alm. benzin og diesel biler fra år 2025. Og gøre elbiler som Tesla m.fl meget billigere. Man skal først og fremmest helt fjerne reg. afgiften for dem og reducere momsen (eller helt fjerne den). Så mener jeg, at man burde satse meget mere på atomkraft end vi kender i dag. Og så ellers håbe på at fusionsenergi langt om længe lykkedes. Der lykkedes forhåbentlig med Iter i Sydfrankrig. I bare et glas vand er der nok energi til at forsynes en person i et helt liv! https://iranpress.com[...] Visse vil pointere at atomkraft ikke er holdbart med al den radioaktive affald - men hey, hele verdens atomaffald fylder ikke mere end en fodboldbane (menes jeg at have hørt). Det store problem er at folk ikke tænker særlig langt - og gerne mest på dem selv. Tag fx alle de varer som bliver sendt når vi handler fx via Aliexpress. Der flyver en kæmpe jumbojet hele vejen fra Kina, med varer der som regel ikke er livsnødvendigt, men bare folk kan spare lidt her og der. Man glemmer bare at en stor jumbojet forbrænder 200.000 - 250.00 liter brændstof hver vej. En ting er at det bliver fløjet herop, mange af vores ting bliver sejlet den halve klode rundt, fordi det er billigere af producere det i Fjernøsten. Det er heller ikke holdbart, dog er det ikke ligeså ressourcekrævende som flytransport. Jeg håber at det ikke er for sent at gøre noget. Og vi ser da heldigvis også at fx USA er trådt ind i samarbejdet igen.
--
Ryzen™ 5600x | MSI B550m Mortar™ | MSI Gaming X™ 6700 xt 2x8 GB Corsair 3200 MHz | Noctua NH-U12A Corsair RM750 v2 | WD Black™ M.2 500 GB
#30
em2021
Bruger Aspirant
02-08-2021 20:53

Rapporter til Admin
#29 Ikke at jeg er uenig.. men hvorfor er Ali express problemet her? Din PC er sikkert proppet med komponenter fra Asien, det samme gælder din tlf. Dit tøj er også syet i Asien (for at holde omkostningerne nede) Ville du selv være parat til at undvære alt dette? Og vil du være i stand til, at betale prisen hvis tingene skulle produceres i Danmark/norden. Og nej er ikke uenig i at der skal foretages noget.
--
7700k,rtx2080,16Gb 3200mhz,asus 27" 165hz + Lenovo ThinkPad X1 carbon.
#31
BoreBissen
Nørd
02-08-2021 21:04

Rapporter til Admin
#30 Du kan ikke se problemet i, at man flyver alskens "ragelse" i form af musemåtter, tastaturer etc. etc. her op fra Kina? Og her det netop Aliexpress der er den store skurk (sammen med det kommunistiske styre, da de mig bekendt stadig yder tilskud til transporten). Hovedparten af de ting der er produceret i Fjernøsten er som hovedregel sejlet herop, og det er ikke ligeså slemt som flytransport miljømæssigt.
--
Ryzen™ 5600x | MSI B550m Mortar™ | MSI Gaming X™ 6700 xt 2x8 GB Corsair 3200 MHz | Noctua NH-U12A Corsair RM750 v2 | WD Black™ M.2 500 GB
#32
em2021
Bruger Aspirant
02-08-2021 21:07

Rapporter til Admin
#31 Jo det skrev jeg også godt. Men jeg spurgte jo hvorfor du ikke ser andre end alinexpress som problemet. Feks alt dit It hardware, har da været samme vej :-)? https://ing.dk[...] https://www.europarl.europa.eu[...] https://www.berlingske.dk[...]
--
7700k,rtx2080,16Gb 3200mhz,asus 27" 165hz + Lenovo ThinkPad X1 carbon.
--
Sidst redigeret 02-08-2021 21:11
#33
BoreBissen
Nørd
02-08-2021 21:26

Rapporter til Admin
#32 Det kan jeg ikke få til at hænge sammen, og det er heller ikke det der står i EUs beregning: https://www.eea.europa.eu[...] I en særskilt EEA-briefing, som er baseret på en undersøgelse bestilt af EEA, og som også blev offentliggjort i dag, fremgår det, at både jernbane- og søtransport er de mindst kulstofintensive valg inden for motoriseret transport. Jernbane- og søtransport har de laveste emissioner pr. kilometer og transporteret enhed, mens luft- og vejtransport udleder betydeligt mere.
--
Ryzen™ 5600x | MSI B550m Mortar™ | MSI Gaming X™ 6700 xt 2x8 GB Corsair 3200 MHz | Noctua NH-U12A Corsair RM750 v2 | WD Black™ M.2 500 GB
--
Sidst redigeret 02-08-2021 21:28
#34
em2021
Bruger Aspirant
02-08-2021 21:36

Rapporter til Admin
#33 Om vi så udelukkende brugte skibstransport, ville det ikke være i nærheden af at være grønt. Det siger alle artikler og undersøgelser jo også. Ville du selv være klar til at give slip på de ting som jeg skrev tidligere ? Det er jo en svær debat, hvor vi som forbrugere nok ender som tabere, ligegyldigt hvilken vej vi vælger :)
--
7700k,rtx2080,16Gb 3200mhz,asus 27" 165hz + Lenovo ThinkPad X1 carbon.
--
Sidst redigeret 02-08-2021 21:37
#35
BoreBissen
Nørd
02-08-2021 21:42

Rapporter til Admin
#34 https://biofuels-news.com[...] Så længe man tager aktive valg, i form af ikke at bruge Aliexpress m. fl. så gør man i det mindste noget der er rigtigt. Og havde jeg råd til en Tesla, så var det afgjort en sådan jeg kørte i. Man kan gøre meget selv. Men ja, visse ting ville være svære at undvære.
--
Ryzen™ 5600x | MSI B550m Mortar™ | MSI Gaming X™ 6700 xt 2x8 GB Corsair 3200 MHz | Noctua NH-U12A Corsair RM750 v2 | WD Black™ M.2 500 GB
#36
em2021
Bruger Aspirant
02-08-2021 21:49

Rapporter til Admin
#35 "Søg og du skal finde" ... Ligesom de også snakker om el-fly ;-) Fair nok. Jeg synes dog personligt ikke det er et "aktivt valg" at gå efter et firma, når man selv har hytten fuld af kineser elektronik, lavet af børnearbejde, og fragtet fra den anden ende af jorden. Men jeg er slet ikke uenig i at det skal begrænses, og de nye regler ang pakker fra Kina er kærkommen.
--
7700k,rtx2080,16Gb 3200mhz,asus 27" 165hz + Lenovo ThinkPad X1 carbon.
#37
Hans
Guru
02-08-2021 21:51

Rapporter til Admin
Jeg elsker bare, hvordan el-biler er udråbt til klimaet redning... 1. Det sviner ååååndssvagt meget, når råmaterialerne til batterier skal udvindes, og koster vist også en del vand. 2. En elbil er jo kun så "grøn" som den strøm, der puttes på batterierne, og så længe vi ikke har en global overskudsproduktion, så kommer der jo stadig sort energi på batterier. 3. De fleste elbiler er ret hurtige, men har man reelt brug og behov med noget hurtigere end 10 sek fra 0-100 km/t? Alt hurtigere end dette koster bare et unødigt energispild. 4. Hvad sker der med bilerne, når der skal nye batterier i?
--
http://www.NoteBookWorld.dk[...] - RIP, 22/3-2007... Useriøse sælgere: se profil
#38
Gæsten
Gæst
02-08-2021 21:59

Rapporter til Admin
Jeg vil mene det er for sent, der bliver kun snakket om det, og ikke handlet, og jo længere de ventes jo strikser skal det gøres, og derfor kommer det ikke til at ske. Vi har jo også i Danmark valgt at brænde træ af det det jo med vores super ringe matematik er co2 neutral.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#39
BoreBissen
Nørd
02-08-2021 22:10

Rapporter til Admin
#36 Man er endnu ikke på det stadie, hvor el-fly sådan for alvor kan lade sig gøre. Batterierne er for tunge ift. hvad de yder. Man skal vist omkring fordoble ydelse kontra vægt. Den ideelle fremtid er hvor man har mini og mobile fusions kraftværker, hvor det eneste affaldsprodukt er H2O. Men det går nok en hel del år, inden det er en realitet. :-)
--
Ryzen™ 5600x | MSI B550m Mortar™ | MSI Gaming X™ 6700 xt 2x8 GB Corsair 3200 MHz | Noctua NH-U12A Corsair RM750 v2 | WD Black™ M.2 500 GB
#40
bjQrnen
Ultrabruger
02-08-2021 22:36

Rapporter til Admin
#37 wow, du taler jo nærmest flydende whataboutism :P 1. At noget "sviner ååndsvagt meget" siger intet om hvor vidt det er bedre end et alternativ. Hvis du prøver at underbygge dine påstande med nogle tal, og måske endda en pålidelig kilde, så er du kommet langt. 2. Hvordan er det et argument imod elbiler, at de endnu ikke er kommet i mål med at køre 100% grøn strøm? er fosilbilerne længere fremme i omstillingen til 100% grønt brændstof? 3. at der produceres elbiler der er hurtigere end nødvendigt, er vel ikke ensbetydende med at elbiler ikke er bedre for klimaet end alternativet. 4. så får de sandsynligvis nye batterier i, og de gamle batterier kan bruges som husstandsbatterier indtil de er helt udtjente og klar til at blive genbrugt. ..og hvem har egentlig nogensinde sagt at elbiler er klimaets redning?
--

Opret svar til indlægget: Jordklodens brande, overophedning

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning