Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Hvorfor er børnechecken tabu?

Af Gæst blabla | 05-12-2021 18:53 | 1050 visninger | 24 svar, hop til seneste
Hvorfor er det egentlig at folk der ikke har børn, hvert kvartal skal aflevere en del af deres løn til folk der har børn via børnechecken? Det er jo helt frivilligt om man vil have børn. Det er ikke sådan at man en dag kommer hjem fra arbejde og pludselig sidder der et barn inde i éns stue og man tænker "hva satan.. Nu er jeg helt ufrivilligt blevet far. Det magter jeg ikke, jeg må have økonomisk hjælp fra staten". Man kunne lige så godt vedtage en lov der sagde, at hvert kvartal skal folk der ikke har grønt hår aflevere en del af deres løn til folk der har grønt hår. Så kunne jeg farve mit hår grønt, og hvert kvartal skulle folk med grønt hår så aflevere en del af deres løn til mig. Mon folk ikke til sidst ville tænke "Hvaaa... hvorfor er det lige jeg skal aflevere en del af min løn til dem med grønt hår? De har jo selv valgt at farve deres hår grønt". Men underligt nok ser jeg aldrig nogle stille spørgsmålstegn ved børne- og ungeydelsen. Det er som om at det er totalt tabu. Nu har jeg ikke selv børn endnu, så det er let at pege fingre af mig og sige "Det er bare fordi du ikke selv har børn". Men jeg regner da stærkt med at jeg får børn på et tidspunkt, og derved vil jeg så blive én af dem, som dem uden børn skal aflevere en del af deres løn til. Det giver da ingen mening. Jeg synes at hvis man vælger at få børn, så må man selv betale de udgifter det medfører. Så hvorfor er det lige at alle tager børnechecken som en selvfølge? Og nej der er ikke tale om hvorvidt hønen eller ægget kom først. Der er tale om at ALLE indbetaler til en pulje, både dem der har børn og dem der ikke har. Men det er kun dem der har børn, der får penge udbetalt fra puljen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
blabla
Gæst
05-12-2021 18:56

Rapporter til Admin
rettelse, der skulle selvfølgelig stå "Så kunne jeg farve mit hår grønt, og hvert kvartal skulle folk der ikke har grønt hår så aflevere en del af deres løn til mig"
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Comicsdk
Elite Supporter
05-12-2021 18:57

Rapporter til Admin
Det minder mig om en tråd hvor en eller anden ligegyldig personage klagede over en kommunalt anlagt cykelsti som vedkommende brændte helt sammen over at fælleskabet samlede regningen op for. Argumentet, eller hvad man nu kalder den slags, var at vedkommende jo ikke kørte på cykel.
--
#3
Mr. WoLF
Guru
05-12-2021 19:00

Rapporter til Admin
Gør noget ved overbefolkning. Send p-piller til Afrika og ikke penge
--
#4
Mystica
Gæst
05-12-2021 19:00

Rapporter til Admin
Fordi vi skal føde flere børn, hvis det danske samfund skal bestå. Bare se nu, hvor efterkrigs generationerne er begyndt at gå på pension. Selvom jeg pt har 2 børn så er jeg ligeglad med checken, det er jo ikke derfor man har fået sig en familie. Men det gør mig bestemt ikke noget at man hjælper lidt til økonomisk for at få fødselstallet lidt op.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Den Skrækkelige Vandpyt
Ultra Supporter
05-12-2021 19:02

Rapporter til Admin
Fordi nationen har brug for flere børn. Så man incentiverer det.
--
#6
Silicium
Super Supporter
05-12-2021 19:02

Rapporter til Admin
Det handler primært om at mindske uligheden i landet, dette gøres bedst ved at give penge til understøttelse af alle børn så de kan vokse op, få en god uddannelse og give massere af penge til statskassen. Så se din donation til børnechecken som en investering i dem der skal betale for din pension når du engang når der til.
--
#7
jensjens
Gæst
05-12-2021 19:03

Rapporter til Admin
Betaler trolde virkelig skat?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
blabla
Gæst
05-12-2021 19:05

Rapporter til Admin
#6 Det er formodentlig alle de penge jeg selv betaler i skat nu, der finansierer min pension.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
AndersOD
Elitebruger
05-12-2021 19:08

Rapporter til Admin
#8 Nej de penge du betaler nu bliver brugt nu. De bliver ikke lagt i en pulje til når du engang går på pension
--
#10
TisseFrans
Superbruger
05-12-2021 19:10

Rapporter til Admin
Hvorfor er børnechecken tabu?
--
#11
Comicsdk
Elite Supporter
05-12-2021 19:14

Rapporter til Admin
10 Muligvis fordi "børnecheck" kan have en anden betydning for nogle, I dunno. Thailand er eksempelvis et yndet rejsemål for personer der tolker alternativt.
--
#12
madssiig
Ultra Supporter
05-12-2021 19:18

Rapporter til Admin
Endnu en god grund til, at gæste brugere ikke skulle have lov at oprette indlæg. #8 Hvis det er den uvidende tilgang du har til emnet, burde du lige undersøge lidt hvad du rent faktisk betaler til, og hvad du selv får og bruger. Du lyder meget ung og uerfaren, pas på med den der at de andre får men jeg gør ikke, og tænk på at der er nogen som ikke har fået noget, mens du har/muligvis fået/er igang med en uddannelse.
--
#13
NiceRag
Semi Nørd
05-12-2021 19:19

Rapporter til Admin
hvis ingen fik børn, ville vi på sigt have et MEGET større behov for indvandring. det er nok også ret upopulært. det er dyrt at have børn. men det kan vidst godt betale sig, for samfundet at stikke dem den her såkaldte "børnecheck"
--
#14
Wut
Semi Nørd
05-12-2021 19:20

Rapporter til Admin
Hvorfor er det egentlig at folk der ikke har børn, hvert kvartal skal aflevere en del af deres løn til folk der har børn via børnechecken? Hvorfor er det, at jeg som slank skal være med til at finansiere fedmeoperationer for dem, som ikke kan holde op med at proppe McD i hovedet? Hvorfor er det, at jeg som bilist skal være med til at finansiere cykelstier? Hvorfor er det, at jeg som ikke-ryger skal være med til at betale for behandling af følgesygdomme af rygning, rygestop-kurser mv? Hvorfor er det, at jeg som aldrig har været på skitur skal betale for at flyve folk hjem med brækkede ben fra Alpe Coronaise? Hvorfor er det, at jeg som ikke bruger bibliotekerne skal være med til at betale for dem? Hvorfor er det, at jeg som boligejer skal være med til at betale for lejeboliger ved at give dem lav ejendomsværdiskat og boligsikring via skatten? Hvorfor er det, at jeg som ikke-TV-kigger skal betale til DR? .... Fordi... vi lever i et samfund, hvor folk ikke er perfekte, og hvor vi forsøger at lave det bedst mulige samfund med hjælp til dem, som trænger, tilbud om kultur og indlæring til alle, og alle mulige andre ting, som er i alles interesse (ikke alt til alle, men noget til alle) og vi hæfter solidarisk for at betale via skatten. Jeg betaler røvmeget i skat. Og det er fint. Det går til at hjælpe alle mulige og til at vi kan have et godt samfund. Og ja - vi får også børnepenge, men jeg ser det som en slags nedslag i den store skat, jeg ellers betaler. Andre får boligsikring - det vræler jeg ikke over. Andre får bistand - det vræler jeg ikke over. Andre får tilskud til at gå til tennis eller fodbold - igen, det vræler jeg ikke over. Det er fedt, at vores samfund har resourcer til at hjælpe folk, der gerne vil dyrke holdsport osv. Studerende får SU. Det er fint, for så får vi sandsynligvis bedre forhold for de studerende, og bedre studerende, som samfundet har brug for. Det hele er en stor mølle. Hvis man tager udgangspunkt i ens egen lille egoistiske verden, så ser man bare ikke særligt langt. "Jamen jeg er jo ikke indlagt på sygehuset... så hvorfor skal jeg betale til det?" - Kan du seriøst ikke regne ud, hvorfor det er en god ide, mon? #edit I øvrigt er det lige en fun fact til dig: Børnepengesatsen er på 4629 for 0-2-årige og 3666 for 3-6 årige, i kvartalet! Daginstitution i min kommune koster 3818 kr i måneden (11 mdr i året), og det er per måned. Dvs børnepengene dækker kun lige 31% af, hvad det koster at have barnet i daginstitution. Bare lige, hvis du vil sætte det i perspektiv, hvor stinkende rig, man bliver af at få 1222 kr i måneden for et 3-6årigt barn.
--
https://imgur.com[...]
--
Sidst redigeret 05-12-2021 19:27
#15
ToFFo
Guru
05-12-2021 19:24

Rapporter til Admin
Er den tabu? Det er første gang jeg hører det. Jeg har altid hørt at folk er henrykte over at få penge fra staten, fordi de har valgt at få børn. Det er da bare herligt. Altså for dem. Landet kan godt hænge sammen uden folk med grønt hår, men det bliver sgu svært at få et velfærdssamfund til at hænge sammen, hvis ikke der kommer børn til, som bliver voksne, og overtager arbejdet for de gamle der ikke kan mere. Dog synes jeg beløbet bør justeres efter husstandsindkomst. En familie med en samlet årlig indkomst på 500.000kr har mere brug for tilskud end en familie med en samlet årlig indkomst på 5.000.000kr. Men så igen... Det ville ikke være fair da familien med den høje indkomst bidrager mere til fælleskassen, så måske er det fair nok alligevel. Den er svær. Men jeg synes nu skatten skal sættes ned for dem der betaler mest. Ens skat til alle. Ens børnebidrag til alle.
--
Samme bruger gennem 18 år. B/W liste score: +31/-0
--
Sidst redigeret 05-12-2021 19:24
#16
blabla
Gæst
05-12-2021 19:26

Rapporter til Admin
#13 De forældre der er afhængige af en børnecheck for at få økonomien til at hænge sammen, er ofte de forældre hvis børn vokser op og ligger samfundet til last qua kontanthjælp, misbrug, kriminalitet etc. De forældre der kan klare sig uden en børnecheck derimod, får ofte børn der ender som en gevinst for samfundet. Så dit argument om at "det kan vidst godt betale sig, for samfundet at stikke dem den her såkaldte børnecheck", holder ikke.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#17
blabla
Gæst
05-12-2021 19:28

Rapporter til Admin
#14 Jeg betaler gerne til sygevæsenet. Det er jo en forsikring hvis man skulle blive syg. Selvfølgelig kan jeg, lige som alle andre, uforvarende blive syg, derfor er det en forsikring jeg gerne betaler til. Men man bliver ikke uforvarende forælder. Så lad vær at blande de to ting sammen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#18
Wut
Semi Nørd
05-12-2021 19:30

Rapporter til Admin
#16 Så børn af forældre med små indkomster er altså ikke en "gevinst" for samfundet? Hvad er det for et modbydeligt samfund, du plæderer for, hvor kun folk, der kan lave børn med "geinvst for samfundet" må få lov til at få dem? Gys! #17 Du valgte fuldkommen at set bort fra min pointe i mit tidligere indlæg. Flot.
--
https://imgur.com[...]
--
Sidst redigeret 05-12-2021 19:32
#19
Cykle35
Super Supporter
05-12-2021 19:33

Rapporter til Admin
Fortryder jeg kom ind i endnu en stupid tråd fra endnu en gæste bruger..... "Backspace" ASAP
--
5800x+H115i+P500 DRGB+AX860i Asus 6900 XT ROG Strix LC+MSI B550 UNIFY-X 2x16Gb DR 3800mhz 14-15-15-34+Mi 34" Curved
#20
ene
Gæst
05-12-2021 19:36

Rapporter til Admin
#15 Håber oprigtigt du er en trold, magen til grimt menneske syn skal man lede længe efter, Dine forældre må være stolte.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#21
blabla
Gæst
05-12-2021 19:40

Rapporter til Admin
#18 Hvis du vil stikke olfert op i elskovsgrotten, så må du sgu mande dig op til at klare de økonomsike konsekvenser heraf. Uanset om du har en høj eller lav indkomst. Andre skal sgu ikke betale for dit kneppe-affald. Du forventer måske også at andre betaler din billet når du vil i Tivoli?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#22
Comicsdk
Elite Supporter
05-12-2021 19:45

Rapporter til Admin
21 Der sker jo også at folk får børn de ikke ønsker og er i en situation i livet hvor den uforudsete udgift et et barn er, kan betyde alverdens ulykker. Vi kan sagtens smadre dig for dine holdninger, men mine personlige erfaringer med at være uønsket i en lav-indkomst-familie, holder hundrede procent med den påstand du smider på bordet. Stort set hele flokken af børn jeg hang ud med, endte i krimi, misbrug, druk og videre i den dur. Men der eksisterer også et koncept der hedder mønsterbryder, og dem har jeg satme også mødt i rigt mål; folk der har skulle slås for at rykke frem i køen og er lykkedes med det. Det er en sær drejning, kan man sige. Men lur mig om ikke respekten er større for en fighter der ændrer banen, end for en slipsedreng der suger cognac gennem farmands tegnebog på hotellets casino. Så den anden side af din påstand, får jo naturlig svar på tiltale.
--
#23
Wut
Semi Nørd
05-12-2021 19:52

Rapporter til Admin
#21 Hvis du vil stikke olfert op i elskovsgrotten, så må du sgu mande dig op til at klare de økonomsike konsekvenser heraf. Uanset om du har en høj eller lav indkomst. Andre skal sgu ikke betale for dit kneppe-affald. Det er din MENING. Det er noget andet end den faktuelle sandhed. Prøv at forstå forskellen. Du forventer måske også at andre betaler din billet når du vil i Tivoli? Ok, du på dybt vand og forsøger dig med en amatøragtig reductio ad absurdum-strategi for at vinde argumentationen. Det fungerer som regel ret dårligt, da selv den mest sløve kniv i skuffen kan gennemskue det. At DU ikke forstår pointen i, at samfundet har en interesse i at skabe de bedste rammer for folk på alle niveauer i samfundet, er DIT problem - ikke mit. Det er DIT forståelsesproblem. Ikke noget jeg behøver spilde tid med at informere dig om fornuften i.
--
https://imgur.com[...]
--
Sidst redigeret 05-12-2021 19:54
#24
Mystica
Gæst
05-12-2021 19:53

Rapporter til Admin
Kneppe affald? Jeg kan kun se et stykke affald herinde. Trist at en legitim debat endte som trolling.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Hvorfor er børnechecken tabu?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login

Denne tråd er låst, og du kan derfor ikke oprette svar i den.

Begrundelse

Da trådstarter ikke magter at diskutere på ordenlig måde låses tråden

Låst af Thomas | 05-12-2021 19:58

NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE