Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Karriereskift fra jern til koder

Af Ny på siden Peccolecu | 05-12-2021 21:31 | 1908 visninger | 18 svar, hop til seneste
Hej HolJeg er kommet frem til, i en alder af 35, at jeg skal lave et karriereskifte, da jeg er brændt helt ud i mit fag. Jeg er i dag uddannet industritekniker, og har været i faget ca 8 år. Men jeg føler det er spild af tid, og al lyst er væk. Så nu skal jeg finde nye veje. Jeg tog i 2011 grundforløbet til web-integrator, og vil gerne tilbage til kodning. Kunne godt tænke mig at starte ud med frontend webudvikling og så arbejde mig videre derfra. Som tingene er nu, er det ikke en mulighed for mig at stoppe på mit arbejde og komme på SU. Så tænker jeg vil kigge mine gamle opgaver igennem og så ellers lære så meget jeg selv kan her i starten ved at læse div bøger og kigge nettet igennem. Om man kan blive god nok som autodidakt og få et job, ved jeg ikke. Jeg skal også have købt en bærbar jeg kan lege på, og her kunne jeg godt bruge et par gode råd. Hvad er en god og fremtidssikret bærbar til dette fag?Tænker jeg skal have pudset mit xhtml- css og php af, og så kigger jeg mod noget C# og JavaScript. På forhånd tak :)
--
#1
ChristianHP
Superbruger
06-12-2021 09:48

Rapporter til Admin
Jeg har aldrig selv prøvet det, men jeg hører fra flere at The Odin Project skulle være fantastisk læremateriale for folk der gerne vil lære sig selv web fra scratch: https://www.theodinproject.com[...]
--
#2
Peter.
Monsterbruger
06-12-2021 09:54

Rapporter til Admin
Hvis jeg var dig, ville jeg nok se lidt på stackoverflows developer survey, og se efter hvad der er mest efterspurgt/eftertragtet hvad angår de forskellige teknologier: https://insights.stackoverflow.com[...] (Og se hvad trenden har været i 2020 også: https://insights.stackoverflow.com[...] ) Det lyder lidt gammeldags, det du planlægger, for en frontend udvikler i 2021.
--
Sidst redigeret 06-12-2021 09:58
#3
Nikolaj D. H.
Elitebruger
06-12-2021 10:04

Rapporter til Admin
Hejsa #0, Tror ikke, du skal tænke så meget over en bærbars specifikationer ud fra det du skriver. Så længe det er web-development, du er interesseret i, så kræver det ikke det store af PC'en. Jeg ville sige en 4-kernet Intel processor, 16GB RAM, SSD, og så skulle du gerne være køreklar. Og det er endda lidt overkill, men vil du gerne arbejde med frontend, kan du jo risikere at skulle Photoshoppe lidt, og så er det godt at have en maskine med lidt kræfter. Tror både #1 og #2 links er værd at kigge nærmere på. Derudover er W3Schools din ven: https://www.w3schools.com[...] Og jeg havde da engang meget glæde af Codecademy: https://www.codecademy.com[...] Derudover kan jeg sige helt personligt, at jeg har været rigtig glad for at have lært mig selv VBA ifbm. Excel-arbejde. Ikke ligefrem web-development, men super brugbart på stort set alle arbejdspladser - og privat til at lave nogle vilde regneark, der kan alt muligt. Med venlig hilsen, Nikolaj
--
#4
stef4905
Monsterbruger
06-12-2021 10:15

Rapporter til Admin
Du kan sagtens få arbejde som autodidakt. Har flere kenskaber som ikke har taget en uddannelse, men de har tilgængeld haft svært ved at finde første job. Ved det første job, skal man have en masse projekter at kunne vise frem, som kan vise arbejdsgiveren hvad man kan, da man ikke har noget uddannelsesbevis. Samt skal man også kunne forklare hvordan man har lavet sine projekter, hvilke teknologier man har brugt og hvorfor man har gjort som man gjorde. En anden ting i fremtiden, kunne også være at tage nogle certifikater i de sprog eller teknologier man gerne vil arbejde med. Hvis f.eks. du er glad for c# på et tidspunkt, kan du tage en certificering i det og så have den med til en eventuel jobsamtale. Det er noget helt andet når Microsoft siger at man kan finde ud af noget, fremfor et uddannelsesbevis.
--
#5
Peccolecu
Ny på siden
06-12-2021 17:01

Rapporter til Admin
#1 Tak, det vil jeg da lige se på :) #2 Jeg vil da lige kigge på hvad der er en fremtid i :) Min plan er at starte op med noget af det jeg kender. Mest for lige at kickstarte guldfisken igen. Og så skal jeg finde ud af hvad der giver mening og er mest fremtid i :) #3 Super, så vil jeg da kigge lidt rundt. De er noteret :) Der bliver da nok at kigge igennem, super fedt :D 4# De certifikater, er det nogle man tager online eller er det på et fysisk kursus? Ang. valg af computer. Hvad får man mest ud af, Windows eller Mac? Eller er det en smagssag? Da jeg tog grundforløbet i sin tid var det på en Mac. Lige nu har jeg kig på en Lenovo thinkpad og en MacBook pro. Andre forslag modtages gerne :)
--
#6
stef4905
Monsterbruger
06-12-2021 19:18

Rapporter til Admin
#5 Det er nogle du kan finde online. Nogle er gratis, men de fleste fra Microsoft koster.
--
#7
Wut
Semi Nørd
06-12-2021 20:19

Rapporter til Admin
Jeg udvikler selv software professionelt. Min eneste måde at lære det på har været at sætte mig for at lave et eller andet projekt, og så bare gå i gang med at kode... og så google undervejs, hvordan man gør det ene eller andet. Når man så har skrevet X gange titusind linjer kode, og man har fået lavet en masse juks, så forstår man pludselig, hvad pointen i arkitektur og design er, og hvordan man skriver kode, der kan vedligeholdes og videreudvikles. Og SÅ kan man læse nogle gode bøger om emnerne, og man kan relatere det til, så det ikke bare føles som at læse en telefonbog. Det er i øvrigt en god ide at tage supplerende kurser på uni eller teknikum eller lign. Hvis man bare følger et enkelt kursus på "åbent universitet"-agtige betingelser, så lærer man hurtigt en masse nyt. Det handler dybest set bare om at komme i gang. Det er ikke så vigtigt om det bliver kønt eller smart, det man får lavet, så længe man er åben for at lære, og det er sjovt undervejs :) Tilføjelse: Pluralsight (eller andre tilsvarende) synes jeg er super gode som quick-startere. Tag et forløb i C# f.eks. i den indledende gratis måned. Så er man allerede dér kommet godt igang :)
--
https://imgur.com[...]
--
Sidst redigeret 06-12-2021 20:20
#8
Chucara
Mega Nørd
06-12-2021 22:17

Rapporter til Admin
Hvis dine gamle bøger indeholder referencer til XHTML, tror jeg det er bedre at bruge online resourcer. Verden bevæger sig hurtigt i web-verdenen, så en bog skal ikke være ret gammel for at være outdated. Find ud af hvordan du lærer bedst. Alle lærer forskelligt. Personligt kaster jeg mig mere eller mindre bare ud i det med et eller andet projekt og googler mig frem til det, jeg ikke kan gætte mig til. Det bliver noget skrækkeligt kode, men så laver jeg det om når jeg er blevet klogere. Nogle vil hellere lære på en mere struktureret måde som med en bog eller en video og så lave det øvelser, der typisk vil være i en sådan. Uanset hvad, er det langt fra et håbløst projekt, du har gang i med at skifte spor. Skulle jeg ansætte dig fra en "anderledes" baggrund, ville det tælle meget højt at du havde nogle hobbyprojekter, du kunne fremvise, hvor du har anvendt best practice indenfor en af de moderne frameworks. (Blazor, React, Vue eller lign.) Se det som en fotograf, skuespiller, eller models portfolio. Bidrag til opensource software giver også ekstra credit. Ift. grej, så kræver det stort set intet at køre/kode det. 4 kerner, 8GB RAM og en SSD, så er du OK kørende ift. hobbyprojekter. Windows, OSX eller Ubuntu spiller ingen rolle for andre end de allermest religiøse. Er det C#, du vil lave meget i, er det dog værd at overveje Windows pga. Visual Studio, men Rider er også et OK alternativ efterhånden, hvis du ikke vil hoppe på preview udgaver.
--
#9
kjempff
Bruger
06-12-2021 23:38

Rapporter til Admin
Se #7. Den eneste måde at lære er at komme igang. Lav fejlene, lær af dem, læs andres kode og bliv inspireret, kopier kun andres kode hvis du forstår hvad det gør, google for information. Når du bliver mere avanceret, while(true) { læs "Design Patterns" }. Lær at acceptere at det ikke er alt du forstår så du ikke bliver overvældet; ofte forstår du pludselig noget du havde læst i går eller for år tilbage. Det tager tid at blive en god udvikler, men hvis du kan vedholde lysten til at skabe og nysgerrigheden til at lære, er du godt på vej. Anyways .. lav små hjemmesider, f.eks. for dine 1200 fætre. Lav et lille simpelt spil (vigtigt MEGET lille spil). Excel regneark for din mosters budget. Opgrader til små projekter for folk der ikke kan/vil betale meget (der er iøvrigt en svær øvelse i forhold til forventningsafstemning med hjemmesider). Du kommer ikke udenom at skulle have noget design og visuel talent/smag... hvis du ikke har, skal du nok holde dig fra hjemmesider og måske gå efter noget andet (måske du kan udnytte din erfaring som industri tekniker til noget tættere på hardware/produktion ?PLC?øhh?). Do it .. start nu. Et eller andet meget lille projekt du tror kunne være sjovt og realistisk. Lav et simpelt kryds-og-bolle spil, en hjemmeside med en knap der tænder små julelys lamper på skærmen, whatever rocks your boat.
--
#10
stef4905
Monsterbruger
07-12-2021 08:03

Rapporter til Admin
PÅ uddannelserne gør de sig mest i windows maskiner, da det er det som det fleste studerende i forvejen bruger. Dog har jeg erfaret mig over de sidste år at Mac OS kan være bedre til programmering end Windows kan. Dog kommer det alt sammen an på hvad du gerne vil udvikle. Hvis du gerne vil lave apps til IOS eller andre Apple produkter, så skal du have fat i en Mac, men er du ligeglad med det, kan du spare nogle penge og købe en Windows maskine.
--
#11
Peccolecu
Ny på siden
07-12-2021 21:34

Rapporter til Admin
Er super glad for alle de gode svar :) Jeg må ha fundet en computer meget snart, og gerne en der ikke sprænger banken :D og så ellers igang med at kode. Har et par ideer til nogle små projekter som jeg tænker er nemme at starte ud med.
--
#12
stef4905
Monsterbruger
07-12-2021 21:38

Rapporter til Admin
Du skal altid være velkommen til at række en hånd ud :D
--
#13
Wut
Semi Nørd
07-12-2021 21:44

Rapporter til Admin
#11 Til at starte på er det vigtigste en god skærm + SSD + ikke for lidt RAM (mindst 8GB, helst 16GB). Til hobbyprojekter er det nærmest ligegyldigt, hvor hurtig computeren er derudover. Det kræver ikke så meget, men man bliver røvtræt af at sidde med en lille møgskærm ;-)
--
https://imgur.com[...]
--
Sidst redigeret 07-12-2021 21:45
#14
Peccolecu
Ny på siden
07-12-2021 21:55

Rapporter til Admin
#12 Mange tak, det bliver helt sikker nødvendigt :D #13 Jeg tænker noget 15” og op, og min FH, gerne ips. 16GB ram, og 256GB SSD eller over :)
--
#15
coccmo
Ultrabruger
07-12-2021 23:55

Rapporter til Admin
#0 Evt hiv fat i mig (PM), jeg har adgang til noget ganske fint refurtbished til en MEGET fin pris :) Vil gerne støtte folk der brænder for noget nyt..!
--
#16
Majken101
Ny på siden
09-12-2021 09:37

Rapporter til Admin
https://www.nemprogrammering.dk[...] er også et godt sted at starte - jeg er selv autodidakt udvikler og lærte mig selv at kode via Youtube og hvad jeg eller lige kunne finde på nettet. Derudover er det vigtigt at bruge det man lærer, så lærer du mest. Så find et projekt med lidt udfordringer i og begyndt at kode på det - så lærer du mest. Idag er jeg selvstændig og har aldrig brugt min uddannelse. Jeg bruger det jeg har lært mig selv :-) Mvh.
--
Underviser på https://weteach.dk[...]
#17
ninjastyle
Ultrabruger
09-12-2021 10:10

Rapporter til Admin
Jeg er helt med på, at det er svært at finde økonomi til at gå på SU (Jeg tog selv turen som 28 årig) - men jeg vil alligevel anbefale lige at vende tanken endnu en gang. Melder du dig på datamatiker, it-udvikler, datalog så får du udover en læringsplan og et fællesskab som motiverer fremdrift. Ved at følge en uddannelse fik jeg input og andre perspektiver på tingene, plus læste ting som jeg helt sikkert ikke ville have ellers. Det bygger en solid base, som der kan bygges videre på. Da jeg lagde arbejdet på hylden i 4 år, var det med en opsparing, som sikrede at jeg kunne leve fornuftigt samtidig med, at jeg studerede. Lige nu er konen i gang med sin dannelsesrejse med min løn i bagagen (hun betalte mere i min studietid) :-) En ting som jeg selv er blevet ramt af et par gange, er at jeg "kun" har en bachelorgrad - i det offentlige er det næsten pr. automatik lig lave løntrin. Så det har været en kamp at sidde som chefkonsulent i dag. Jeg vil derfor til enhver tid anbefale, at få et bevis fra en højere læreanstalt, som absolut basis. Derved undgår du, at skulle kæmpe for hver millimeter. Markedet er sikkert anderledes i det private - men der har alligevel altid været en interesse for papir (selvom det egentlig er mindre vigtigt end mennesket). Og ja, jeg rekrutterer it folk jævnligt så ser en del papir og mennesker.
--
#18
ninjastyle
Ultrabruger
09-12-2021 10:14

Rapporter til Admin
Ift. selve udvikling så ville jeg fokusere mindre på maskinen og mere på 2x ordentlige skærme. Det er sgu meget fedt, at have docs på den ene skærm og udviklingsmiljø på den anden. Min produktivitet falder støt når jeg kobler ud af dockingstationen :-)
--

Opret svar til indlægget: Karriereskift fra jern til koder

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE