Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Skift af bilradio på Peugeot 208

Af BOFH Thomas | 06-04-2022 22:20 | 1742 visninger | 13 svar, hop til seneste
Jeg har købt en ekstra bil som konen og min datter skal dele. Der er tale om en Peugoet 208 fra 2013 og da det er basismodellen, så er der bar en gammeldags bilradio uden bluetooth og DAB+. Jeg har derfor anskaffet mig en billig radio med bluetooth og DAB+ (Grundig GX-42AB). Desværre er det jo ikke bare at tage den gamle radio ud og sætte den nye i, for stikkene passer jo ikke sammen. Jeg har derfor anskaffet et adapter kit, men det er jo halvt samlesæt og jeg har ingen anelse om hvad jeg skal gøre for at få det til at virke. Så jeg håber at der er nogen af jer der kan hjælpe mig i den rigtige retning, enten til hvad jeg skal gøre for at få mit ”samlesæt” til at virke eller henvise til et nyt der bare er plug and play Mine skills på området er ca ingen, jeg kommer ikke til at trække en ledning til tændingen eller klippe ledninger over for at splejse dem sammen. Et diagram med stik siger mig heller ikke det mindste, så kort sagt er det ikke et stik jeg kan tage ud så er det nok ikke lige mig. Men håber i har nogle gode pointers til mig :-) Jeg er for øvrigt godt klar over at jeg formentligt ikke får styringen på rattet med medmindre jeg investerer i en can-bus adapter og det er jeg okay med.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#1
riskogeren
Bruger
06-04-2022 23:29

Rapporter til Admin
https://www.thansen.dk[...] Den her adapter skulle passe til din bil, som så laver det om til ISO stik som radioen har.
--
#2
Juniper
Bruger Aspirant
06-04-2022 23:35

Rapporter til Admin
Hvor bor du? Jeg er mekaniker og bor i Aarhus. Du skal nok også have fat i nogle specielle nøgler til at hive den gamle radio ud med.
--
#3
FlyingHippo
Giga Supporter
07-04-2022 06:33

Rapporter til Admin
#1 vil virke, men den er billigere hos Hilmars-Audio https://hilmars-audio.dk[...] Jeg skiftede radioen i min søsters 307. Men uden Rat interfacet kunne hun ikke længere scrolle igennem benzin-forbrug og trip tæller i displayet, bare til info. Kan du poste et billede af de stik du har nu, inkl dit "samlesæt"?
--
var d = new Date(); if(d.getMonth()!=11 || d.getDate()!=24){ $('.t47-svar-top').find('b:contains("Comicsdk")').parent().parent().parent().hide()}
--
Sidst redigeret 07-04-2022 06:33
#4
Thomas
BOFH
07-04-2022 07:31

Rapporter til Admin
#1>>den ledning lader også til at have noget gør det selv i sig. Den røde ledning på billedet skal tydeligvis også tilsluttes et andet sted. Men jeg har godt kigget på den og vil da prøve og smutte forbi Thansen på vej hjem og høre dem ad. #2>>der er lidt langt til Århus og næste gang jeg skal derover bliver det helt sikkert ikke i den bil. Jeg har også fået radioen ud af bilen. #3>>Jeg har faktisk testet køre computeren uden radioen i bilen og den virker stadig. Men ved godt at nogle biler bruger radioen til den slags også. Jeg kan godt tage billeder, men ikke lige nu da min datter har taget den på arbejde.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#5
riskogeren
Bruger
07-04-2022 08:15

Rapporter til Admin
#4 jeg tænker det er fordi man kan bytte rundt på den gule og den røde ledning så den enten får konstant strøm eller tændingsstrøm. Sådan har det været på nogle af de gamle biler jeg lavede anlæg i for 15år siden. https://kram.dk[...] er et bedre billede af sådan et isosystem, som du kan se kan man skille både den gule og den røde ledning af, og sætte dem sammen som man har lyst.
--
#6
Thomas
BOFH
07-04-2022 14:19

Rapporter til Admin
#5>>Ja det er meget smart, problemet er at jeg ikke ved hvordan det så skal samles.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#7
riskogeren
Bruger
07-04-2022 20:10

Rapporter til Admin
Du starter med rød til rød, og gul til gul.. hvis radioen kan tændes når du ikke har nøgle i tændingen, skal du sætte rød til gul, og gul til rød. Det kan ikke samles forkert, da det er samlet med 2 hanstik og 2 hunstik.
--
#8
Tristar
Super Supporter
07-04-2022 21:12

Rapporter til Admin
Siden tidernes morgen har jeg monteret utallige bil radioer. Og ja den nemme og politiske korrekte måde er at montere med de forskellige DIN stik som der bruges i dag. Men hvis muligheden for at skaffe DIN stik ikke er tilstede, eller er knækdyrt, så brug følgende fremgangsmåde med enten en søgelampe eller multimeter. Bag på radioen eller i manualen er der mange gange et ledningsdiagram med farve koder. Hvis ikke så er ledningerne som regel delt op i grupper: Stel/0 ledning til bilradieon. for det meste sort. Hovedstrøm når tænding er på. Den er som regel rød, og for det meste tykkere end de andre. Konstant strøm til ur, radioindstillinger osv. Som regel gul. De to ovenstående ledninger kan man måde sig til med søgelampe. Radioantenne kan man ikke gå fejl af. Tyk sort ledning der kun passer et sted. Kan se anderlederledes ud hvis det er DAB radio. Hvis bilen er med elantenne er den som regel i en gruppe for sig selv, man kan måle styrestømmen når radioen er tændt. til sidst er der Højttalere: Front left/right Back left/right, de er som regel i en gruppe for sig selv og med en farve for plusleder, og en sortbæltet for minus leder.. Phone/jackstik giver sig selv. Hvis der er feks ratstyring af nogle funktioner er det sikkert også i en gruppe for sig selv Håber ovenstående gav mening. Som bonus info, så var ledningsnettet til bilstereo, i 90 og 00 mange gange lavet med små tynde ledninger. Hvis det var en ung mand der ejede bilen og havde købt kæmpe Pioneer, Sony, Alpine osv så trak jeg en konstant strøm direkte fra batteriet i en tykkere ledning og trak nye højttalere ledninger med mere gods i. Tristar
--
Smil koster mindre end elektrisk lys, men lyser mere op
#9
Tristar
Super Supporter
07-04-2022 21:16

Rapporter til Admin
Håber ikke ovenstående var helt volapyk. Her er et diagram som det evt kan se ud. Og med sund fornuft, og hvis man er vant til at skifte hw i sin pc burde det ikke være et problem :-) https://images.crutchfieldonline.com[...]
--
Smil koster mindre end elektrisk lys, men lyser mere op
#10
riskogeren
Bruger
08-04-2022 01:41

Rapporter til Admin
Køb den fra Thansen eller tilsvarende. Den passer direkte i stikket i dit ledningsnet og din nye radio. Og hvis du ikke forstod det med at bytte om på ledningerne som jeg skrev før, så se denne video. https://youtu.be[...]
--
#11
BetteTap
Bruger Aspirant
08-04-2022 20:09

Rapporter til Admin
Det kan være at du under alle omstændigheder, skal alliere dig med en som kan hjælpe med installationen. Jeg tænker nemlig, at antennen til DAB signalet er ekstern, og skal trækkes op til, og monteres på forrude. Det lyder umiddelbart som om, at du ikke er interesseret i noget i den dur :)
--
#12
moiety
Gæst
08-04-2022 22:44

Rapporter til Admin
Sidst jeg skiftede radio i en nykøbt bil, fik jeg et værksted til at gøre det. Det er sgu ved at nærme sig, at være rocket science, hvis alle knapper og funktioner skal virke. Enig med #11
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
Thomas
BOFH
08-04-2022 23:58

Rapporter til Admin
#7>>Tak den tager jeg med mig, min datter er hjemme hos hendes mor lige nu så kan ikke lige prøve lige nu. #8/9>>jo ret meget volapyk, eller dvs jeg forstod godt instruktionerne men det gjorde mig bare ikke meget klogere på hvilket kabel skal hvor hen :-) Jeg har dog luret fra billeder og et andet sæt hvor ledningerne skal hen i stikket. Mit problem er at dette aldrig har interesseret mig det mindste så har aldrig sat mig ind i hvordan man læser ledningsdiagrammer. Hvad angår DAB delen så er der jo 2 indgange og det er rimeligt ligetil den del. #10>>Jeg tror jeg har fundet ud af hvor hvilken ledning skal hen, min udfordring var at det omformer stik jeg havde købt lage op til at man trak strøm fra tændingen. Men ved at skifte rundt på lidt kabler som på andre sæt tror jeg at jeg kan få den til at køre. #11>>Ja det havde været dejligt nemt, men så stiger prisen for at skifte radio også en hel del. Det er heller ikke fordi lyden er særlig god i bilen, så hvis jeg skulle have den til at spille ordentligt så skulle jeg montere flere højttalere. Men det er ikke en bil jeg kommer til at køre så meget i, har jo også en Tesla og er den hjemme så er det 100% sikkert den jeg tager. Jeg håber lidt på at jeg kan nøjes med at lægge DAB antennen inden i instrumentbrættet eller må jeg finde ud af hvordan i alverden man kommer til at føre en ledning ud af det #12>>Ja der er meget, heldigvis er kørecomputeren ikke en del af rat kontrollen. Så selvom jeg har taget radioen ud kunne jeg godt skifte rundt på den. Men enig sidst jeg skiftede radio i en bil var det på en punto fra 97 og der var det bare at købe et stik og sætte det i. Det var også derfor jeg blev så irriteret da det ikke virker. Men da det ikke er mig der skal køre mest i bilen kan jeg godt leve med at knapperne bag rattet ikke virker.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk

Opret svar til indlægget: Skift af bilradio på Peugeot 208

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE