Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Erfaringer med fat burner (Orlistat)?

Af Gæst Hej | 16-05-2022 15:38 | 2492 visninger | 83 svar, hop til seneste
Hej HOL, Har en bruger herinde men skriver anonymt. Jeg har som så mange andre problemer med vægten, og skal tabe nogle kg. Det er som de fleste ved ikke sådan lige til. :-) Jeg har derfor henvendt mig til min læge for at få noget hjælp. Lægen har udskrevet noget medicin (Orlistat), denne medicin skulle hæmme optagelsen af fedt, så man på den måde skulle optage færre kalorier. Er der nogen som erfaring med slags medicin (fat brurner)? Jeg gik op til lægen med den tro at jeg ville få udskrevet det nye fedmemedicin fra Novo (Semaglutid), men det kan måske være næste skridt på vejen, hvis Orlistat ikke har den tilsigtede virkning. :-) Men har I erfaringer med Orlistat?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Mattii
Ultra Nørd
16-05-2022 16:16

Rapporter til Admin
Du kunne også prøve at motionere mere og spise mindre? :-) Hvis man decideret går til lægen pga vægten, så må det være slemt.
--

--
Sidst redigeret 16-05-2022 16:17
#4
Hej
Gæst
16-05-2022 16:26

Rapporter til Admin
#1 Behøver ikke gode råd om motion eller at spise mindre. Det kan være mange bagvedliggende faktorer som spiller ind. Det kunne være stofskifte etc etc.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
Nikki
Bruger Aspirant
16-05-2022 16:36

Rapporter til Admin
Og når det så er sagt så er der ikke noget i vejen med og gå til lægen og snakke om overvægt Men sys det virker underligt den læge ikk har foreslået en diætist inden man begynder og give medicin eller hjælpemidler. Gik selv til diætist og det hjalp mig.
--
Sidst redigeret 16-05-2022 16:37
#7
ZoneSlash
Elitebruger
16-05-2022 16:47

Rapporter til Admin
#1-2-3-5 Chillax, og måske undgå at blande jer med følelserne i situationer hvor I ikke har så meget at byde på. Som OP selv siger i #4 kan der være årsager til at få medicinsk hjælp til vægttab, f.eks. risikofaktorer der gør alm. kost- og motionsændringer besværlige/umulige at gennemføre i tilstrækkelig grad. Til OP: Orlistat virker ved at nedsætte optaget af lipider ved at hæmme den enzymatiske aktivitet af lipaser som er de enzymer der nedbryder fedtstof i tarmene så det kan optages i blodet. Nu ved jeg ikke så meget om din situation, men et forsigtigt gæt går i retning af forhøjet blodtryk, blodpropper, hjertedefekt eller åreforkalkning som komplicerende faktorer udover fedme, og der burde præparatet være ganske virksomt som hjælp til et vægttab over et års tid. Du bør nok få mere specifik rådgivning via. din læge nærmere end på onlinefora generelt, men der er som udgangspunkt ikke så meget problematisk i præparatet, men det er specifikt målrettet mod lipidmetabolismen, hvorimod semaglutid som du nævner er mere rettet mod glucosemetabolismen hvor det øger kroppens udskillelse af insulin mens man stadig kan lave det selv, og derfor mere virksomt i tilfælde hvor prædiabetes er den primære lidelse mand søger at behandle mod for at undgå overgangen til egentlig diabetes. Igen, det er bedre at snakke med din læge - som du kan se er det ikke altid man får så mange gode råd her, og jeg må også bede dig om ikke at anse mit svar her for et egentligt råd omkring din behandling da jeg ikke kender din situation og heller ikke er bemyndiget til at rådgive omkring behandlinger som læger er det :)
--
Hvis jeg var en øl måtte du kun knappe mig op med din lynlås!
#8
Nikki
Bruger Aspirant
16-05-2022 16:55

Rapporter til Admin
Undskylder for mit udbryd. Blir bar provokeret når jeg ser en skrive spis mindre og mere motion da jeg selv har stået i lortet og gør det igen. Efter længer tid med stress og depression og 15 kg tunger. End for 2 år siden. Slut herfra. Og igen undskyld for mit opkast
--
#9
NiceRag
Nørd
16-05-2022 18:24

Rapporter til Admin
Jeg har ingen erfaring med det, men jeg var nysgerrig og har googlet lidt folk som har taget det stof (plus spist sundt og motioneret) har tabt sig 10% mere, end folk som motionerede og spiste sundt, men IKKE fik det medicin. Jeg har ikke lige kunne finde noget info om langtidssigtede undersøgelser ifht den slags personligt tænker jeg dog ikke det er det sundeste. at forhindre kroppen i at "optage" fedtet man spiser kan da give problemer på længere sigt, fordi.. der er jo en række essentielle (fedtabsorberede) vitaminer man har brug for... ? på et kortere sigt, tænker jeg dog det er fint nok. På langt sigt.. not so much. (det er nærmere betegnet A, D, K og E vitaminer)
--
#10
Tomtop
Bruger Aspirant
16-05-2022 19:57

Rapporter til Admin
Dengang jeg trænede meget mere end hvad sund logik byder, tog jeg clenbuterol under cut. Oplevede ingen bivirkninger men tog det også i en moderat dosis jeg havde læst mig til. Dog havde jeg kammerater og dude'ttes der tog det i længere perioder og samtidig i større mængder (mer' vil ha' mer') og de fik nogle grimme bivirkninger. Kender intet til det produkt du nævner, men du skal eddersparkme godt nok have selv kontrol for ikke at ville 'oppe effekten' som man typisk gør. Håber du får styr på det, og pas på dig selv.
--
#11
qwe
Gæst
16-05-2022 20:01

Rapporter til Admin
1) Spurgte du lægen om Wegovy, og hvorfor han ikke valgte at udskrive dette? 2) Er du overhovedet sikker på Wegovy er landet på det danske marked, til brug for overvægt endnu? (jeg er med på det eksistere som diabetes medicin, men umiddelbart mener jeg bestemt at have læst det først ryger på de danske hylder efter Q2)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
Hej
Gæst
16-05-2022 20:17

Rapporter til Admin
tak for jeres svar. #9 Der kan være noget om, at det ikke er så sundt ikke at optage fedtet i kroppen men omvendt så er det heller ikke sundt at blive større og større. Jeg ´har en anden sygdom der bevirker at jeg hele tiden tager på. er jeg ikke meget på passelig så jeg kan tage 8-10 kg på om året, dette er selv om jeg går daglige ture og undgår slik og kager. Jeg har derfor i samråd med min læge besluttet at jeg skal have en operation, hvor man fysisk begrænser hvor meget mad jeg kan indtage. Men for at få denne operation så skal jeg tabe ca. 10 kg. Og vejen til de ti kilos vægttab er via medicin. #11 Er måske lidt for autoritetstro og havde ikke tænkt over at at lægen kunne udskrive andre midler end Wegovy, men hvis mit nuværende middel ikke er tilstrækkeligt så skal jeg måske igen med Wegovy eller måske en kombination. #10 tak :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
Unold83
Giga Supporter
16-05-2022 20:24

Rapporter til Admin
Så vidt jeg husker er Orlistat ikke fatburner. Den sørger for at du ikke optager så meget fedt i kroppen. Jeg prøvede det for nogle år siden, men droppede det fordi jeg begyndte at skide olie. Ja det er sku rigtigt.. man tror man lige slår en fis, men så render der olie ud af måsen.. det var for ulækkert. Haha
--
#14
ToFFo
Guru
16-05-2022 20:33

Rapporter til Admin
Jeg har erfaring med "fat burner" og min erfaring er... Det hjælper ikke en skid. Sådan nogle slanke-piller har jeg også prøvet. Som forventet hjalp det heller ikke en skid. På et tidspunkt i desperation fik jeg også købt nogle piller der skulle øge min forbrænding på det sorte marked. Men jeg fik kolde fødder og turde ikke tage dem. Efter at have læst om medicin der kan øge ens forbrænding turde jeg ikke tage det, for det kan fucke ens forbrænding op permanent. Der findes ikke et slankemiddel hvor man "bare" taber sig. Jeg tror den medicin du har fået er for at du ikke skal blive endnu større end du allerede er. Du skal ikke se det som et slankemiddel, men nærmere et middel til at hjælpe dig med enten at holde din vægt, eller i bedste fald gå ned i vægt. Men at gå ned i vægt kræver en kæmpe indsats fra din side. Det hele handler om at ville det nok. Man kan sige nok så meget til sig selv at man vil det. Men hvis man ikke gør noget, så vil man det simpelthen bare ikke nok. Så kan man kaste om sig med nok så mange diagnoser og lægeerklæringer for hvorfor man er så stor som man er. Men man bliver ikke federe hvis der ikke er noget at blive federe af. Rutine og konsistens er nøglen. Du behøver ikke motionere og styrketræne en hel masse hver eneste dag, du behøver ikke engang spise sundt. Du skal spise mindre, i en lang periode. Vægttab er dræbende langsomt. De synlige resultater taget (relativt) en evighed om at komme. Lad være med at tænke for meget fremad. Sæt nogle simple mål, og se hvordan du klarer dig. Prøv for eksempel at spise sundt 6 dage om ugen og så forkæl dig selv lidt 1 dag om ugen. Alt det usunde du indtager på din cheat day vil smage bedre, fordi du belønner dig selv med noget lækkert, som du samtidig har fortjent. Det er virkelig tilfredsstillende. Det har aldrig været lettere at tabe sig end det er nu. Man kan få sin mad i pulverform, der findes et hav af kalorietæller-apps, weightloss-apps, trænings apps og youtube videoer med tips og tricks. Selv har jeg benyttet mig meget af pulvermad og faste. Jeg hader meal-prepping. Så vil jeg hellere tage en shake pulver. Så ved jeg præcis hvor mange kalorier jeg indtager, og det er let at lave. Der er ingen undskyldning. At det smager grimt og konsistensen er skod er bare ærgerligt. Det er enten det eller meal-prep. Og så vælger jeg pulveret. Så har jeg prøvet at presse mig selv med at faste. Jeg har lært min krop at kende. Jeg ved hvornår min krop er vant til at få mad. Der er 2 tidspunkter på dagen hvor jeg føler sult. Det er når jeg er vant til at æde. Frokost og aftensmad. Hvis jeg kan ignorere min sult 2 timer omkring frokost og 2 timer omkring aftensmad, forsvinder min sult fuldstændigt. Efter bare 2 dage bliver kroppen forvirret og ved ikke hvornår den "plejer" at være sulten. Så bliver det svært og så kommer sulten tilfældigt men i kortere perioder. Der var lige et par tips som jeg selv har brugt i mit vægttab. Tabte mig lige inden corona, som så satte en pind i hjulet på det hele. Jeg føler mig noget mere kvabset nu, men vægten siger det samme. Så jeg tror jeg er gået ned i muskelmasse og op i fedt. Men hey, vejer det samme som efter vægttab :)
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 16-05-2022 20:34
#15
Hamder
Gæst
16-05-2022 20:38

Rapporter til Admin
"Der findes ikke et slankemiddel hvor man "bare" taber sig" 1) Måske var det en super god ide du undlod at slå noget op som fakta blot fordi det er din overbevisning. "Jeg tror den medicin du har fået er for at du ikke skal blive endnu større end du allerede er" 2) Måske var det en super god ide du tog dig tiden, hele de 30 sekunder det nu kræver, at læse hvad han rent faktisk har skrevet i tråden.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
Hej
Gæst
16-05-2022 20:44

Rapporter til Admin
#14 Man har i absurd mange år forsket i vægttabsmedicin, men det er først sådan rigtigt med Novo nye medicin at det rent faktisk er lykkedes at producere et præparat der virker. Over en toårig periode er det i gennemsnit lykkedes forsøgspersonerne at tabe 15,2 %. https://medwatch.dk[...] Og Eli Lilly har også et lovende præparat på vej, det er i fase tre forsøg. Dette middel skulle være Novos overlegent. https://dagensmedicin.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#17
Vuy
Monsterbruger
16-05-2022 20:57

Rapporter til Admin
#0 Hvis du vil må du gerne sende en PM, så deler jeg gerne min egen success med at tabe vægt. Ikke at jeg tror vi står/stod i helt samme eller lignende situation, men hvis bare en procent del af hvad jeg eventuelt kan dele med dig kan hjælpe på nogen måde er det vel godt.
--
2x ASUS STRIX 1070 OC, I7 AIO WaterCooled, 16GB RAM, Samsung 850 Evo, 500Gb, x34a 100HZ UWQHD 3440x1440 G-SYNC. K70 RGB Keyboard, M65 Pro RGB Mouse
#18
WakeyWakey
Supporter
16-05-2022 21:02

Rapporter til Admin
Det er ikke noget mirakel middel. Jeg har prøvet det og det gjorde intet for mig. Det rigtige mirakel middel er at tælle kalorier og holde ET cheat meal i ugen (IKKE CHEATDAG) Jeg gik for 5 år siden fra en vægt på 110 uden en muskel på kroppen til 72kg hakket som et bræt. Er nu oppe på 90kg med en fedt procent på 15 ;) At tælle kalorier virker bare. Det er det mest effektive du kan gøre. Du kan tabe dig på rent McDonald's mad hvis du tæller kalorier.. Er man stillesiddende uden motion skal du dog være forberedt på at kroppen kun forbrænder lige omkring 2000 kalorier. Så smider man en times træning i hver anden dag kan man altså få spist lidt mere hver dag ;)
--
Main: zen 5900x - RTX2070S - Strix x570i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//4xfractal AL12 33db 3k rpm - 1tb 970 m2.
--
Sidst redigeret 16-05-2022 21:04
#19
Hej
Gæst
16-05-2022 21:05

Rapporter til Admin
#17 Pænt af dig men jeg er kommet til den konklusion at der skal noget mere drastisk til og det er en gastrisk sleeve eller bypass operation. Jeg har adskillige gange tabt 10 - 12 kg, men pga min sygdom så går det under et år så har jeg taget det hele på igen. Og det gode ved en operation det er at man får nulstillet ens biologiske mætheds ur. For som det er nu så er jeg sulten ca. ½ - 1 time efter jeg har spist.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#20
WakeyWakey
Supporter
16-05-2022 21:08

Rapporter til Admin
#19 sulten går væk hvis du sørger for at spise ofte men i mindre portioner Mavesækken skrumper af sig selv. (Sådan er vi biologisk bygget) Jeg taler af erfaring her. Sult kan nogle gange ikke være til at holde ud, men er skide godt trick herfra er MASSER af light sodavand. Så snart man er sulten, evt light saft blandet med danskvand med citrus. Det smager fremragende og stiller sulten. Du skal passe på du ikke bilder dig selv ind af det er umuligt. Første skridt er det psykologiske.
--
Main: zen 5900x - RTX2070S - Strix x570i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//4xfractal AL12 33db 3k rpm - 1tb 970 m2.
--
Sidst redigeret 16-05-2022 21:09
#21
Hej
Gæst
16-05-2022 21:13

Rapporter til Admin
#20 Alt er prøvet og men den anden sygdom jeg har så er der ikke noget hokus pokus :-) Og den er min læge også med på, derfor har han selv forslået at jeg skal have denne operation.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#22
BattlefieldAddict
Bruger
16-05-2022 21:15

Rapporter til Admin
Med mindre du har det fint med at gå og æde de piller resten af dit liv, så lad da helt være. Hvis du ikke kan tabe dig uden, så ryger det tabte helt sikker på igen så snart du stopper med pillerne.
--
#23
Hej
Gæst
16-05-2022 21:18

Rapporter til Admin
#22 Præcis. Derfor har min læge sagt at det eneste som kan hjælpe mig er en opertion. Men som tidligere skrevet så kræves det at jeg taber mig ca. 10 kg for at kunne få en gastrisk sleve eller bypass operation. Der skal medicinen hjælpe.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#24
WakeyWakey
Supporter
16-05-2022 21:20

Rapporter til Admin
#21 Hvad er det for en sygdom?? Stofskifte er ikke noget der er fast i ens krop det kan forhøjes ved at vende kroppen til at spise oftere. Man kan også øge forbrænding ved gåture Drikke mere vand øger også stofskifte. Koffein gør ligeså. Der er ingen mennesker der har så lavt stofskifte at de ikke kan tabe sig og hvis de har så skal de sættes på t3 omgående for så er der noget galt med skjold buskkirtlen.
--
Main: zen 5900x - RTX2070S - Strix x570i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//4xfractal AL12 33db 3k rpm - 1tb 970 m2.
#25
BattlefieldAddict
Bruger
16-05-2022 21:21

Rapporter til Admin
#23 Det havde jeg ikke fået med. Så giver det da lidt mere mening at lægen vil anbefale dem.
--
#26
Mango
Semi Nørd
16-05-2022 21:23

Rapporter til Admin
Kender en der er på Saxenda (Liraglutid) og han har tabt ca. 20 % vægt, men da han startede på det, fik han at vide af lægen, at der var risiko for og meget sandsynligt, at han igen ville tage på i vægt efter stop af behandling. Han betaler ca. 1500 - 2000 kr om måneden. Det er udviklet af Novo Nordisk. Det er ikke insulin. https://www.saxenda.com[...] https://min.medicin.dk[...] https://www.apoteket.dk[...]
--
#27
Hej
Gæst
16-05-2022 21:25

Rapporter til Admin
#24 Det er noget jeg holder for mig selv. Det er også lettere underordnet hvad det er for en sygdom. Men det er en blivende sygdom og ikke noget som forsvinder over tid. Og netop derfor hat min læge forslået at der skal andre og mere drastiske midler i brug for at bekæmpe vægten.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#28
WakeyWakey
Supporter
16-05-2022 21:28

Rapporter til Admin
#27 Du holder den for dig selv på en anonym konto og så forventer du folk prøver at hjælpe dig. Slowclap.
--
Main: zen 5900x - RTX2070S - Strix x570i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//4xfractal AL12 33db 3k rpm - 1tb 970 m2.
#29
Hej
Gæst
16-05-2022 21:34

Rapporter til Admin
#28 Nu går tråden ud på at jeg efterspurgte om folk havde erfaringer med Orlistat. Ikke om hvilken sygdom jeg måtte have. Har du erfaringer med det middel? Og med al respekt så tvivler jeg på at du kan fremkomme med anden og bedre vejleding end min læge, hvis nu du hører min diagnose.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#30
WakeyWakey
Supporter
16-05-2022 21:40

Rapporter til Admin
#29 Med al respekt så har du ingen anelse om hvad baggrund folk sidder med herinde. Jeg sidder med en medicin studerende lige ved siden af mig, som er i slutningen af sin kandidat. Og ja jeg har erfaringer med det? Har du overhovedet læst hvad jeg skrev? Du skal også lige være opmærksom på at du nok får ekstreme mavesmerter og diarré. Havde tilmed ondt i hovedet da jeg spiste dem. Du kan købe dem i håndkøb du behøver ikke recept for at få dem.
--
Main: zen 5900x - RTX2070S - Strix x570i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//4xfractal AL12 33db 3k rpm - 1tb 970 m2.
--
Sidst redigeret 16-05-2022 21:42
#31
qwe
Gæst
16-05-2022 21:42

Rapporter til Admin
#30 Manden har rådført sig ved sin læge, mener du i ramme alvor han skal sætte alt over påstyr fordi en hol.dk bruger han ikke aner hvem er fortæller ham anderledes? Helt ærligt så opfør dig sgu da ordenligt, usmagelig at sidde og snakke til et andet menneske på den måde, han stiller et reelt spørgsmål og du er godt i gang med at flække ham et nyt røvhul blot fordi han takker nej til din assistanse. Respekt hvad han siger og find en anden tråd at brække dig i.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#32
WakeyWakey
Supporter
16-05-2022 21:43

Rapporter til Admin
#31 mener du i ramme alvor at når man søger hjælp herinde fra en gæstebruger skal man udelade informationer så folk spilder sin tid? Klaphat Opret en bruger, eller er du for inkompetent til det? Hvem er det der brækker sig. Du skriver fra en gæstebruger for at hakke ned på mig der prøver at bruge min tid på at hjælpe. UDELUKKENDE for at brække sig. Find dig dog en skinde at lægge dig på.
--
Main: zen 5900x - RTX2070S - Strix x570i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//4xfractal AL12 33db 3k rpm - 1tb 970 m2.
--
Sidst redigeret 16-05-2022 21:46
#33
ToFFo
Guru
16-05-2022 21:46

Rapporter til Admin
#23 - Jeg antager der i så fald er tale om en psykisk sygdom? Edit: nevermind så ikke indlæg efter #23. Det er helt ok du ikke ønsker at tale om det. Du har rådført dig med din læge og så må du jo bare gøre hvad din læge anbefaler. Men hvis vi er derude hvor din læge ligefrem anbefaler en gastrisk bypass, så burde det være en smal sag for dig at tabe (relativt) sølle 10kg, i forhold til den vægt du må have, når din læge anbefaler en operation. Også uden medicin. Jo større du bliver desto flere kalorier skal der til for at vedligeholde din vægt eller øge den yderligere. Men som jeg har skrevet tidligere, er det små skridt der skal til. Start i det små. Sæt nogle lette og kortsigtede mål, så du får en lille sejr hver gang du når et mål. 10kg kan du klare på 2 måneder hvis du virkelig vil det.
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 16-05-2022 21:51
#34
animal-mik
Supporter
16-05-2022 21:46

Rapporter til Admin
kost og motion er meget bedre og sundere end piller og operationer. kan jeg snakke med om det - ja gik fra 150+ kg til nu ~85 på 2 år omlægning af kost og rigtig meget motion.. har hørt fra flere som har fået gastric bypass = NEJ - lad være. er "hovedet" ikke med - kan du stadig "træne" din lille mavesæk op til at blive større igen.. Men i sidste ende er det DIT valg - om hvad du gør. Jeg kan bare give mit besyv med - Held og lykke med hvad end du gør :)
--
Z270I Strix ITX,I7-6700k,32 gb ram,500 gb Samsung 950,Intel 1TB AOC-AGON 2560x1440-144 mhz, , Fractal ITX 850W Evga G3. GFX1080TI ROG Poseidon
#35
qwe
Gæst
16-05-2022 21:47

Rapporter til Admin
#32 Du har ALLE de informationer du skal bruge for at besvare hans spørgsmål. At du mener du er berettigt til at skulle gå i flæsket på ham fordi han ikke ønsker annoncere hans sygdom, er vanvittigt sigende om dig og din mangel på empati. Min bruger status er fuldstændigt irelleant for sagens kerne her, eneste grund til at bringe det på banen er for at fjerne fokus fra at du opføre dig som et stort arrogant røvhul overfor trådstarter.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#36
WakeyWakey
Supporter
16-05-2022 21:49

Rapporter til Admin
#34 Hørt. Han burde tage det fra folk som har været igennem møllen. Og ikke en klinik læge der ikke laver andet end at sende folk videre istedet for at kurere dem. Fun fact. På medicinstudiet blev der snakket om at man bliver klinik læge når man er for dårlig til sit fag. Da andre så kan rydde op efter ens fejldiagnoser inden der sker noget alvorligt. Hvor sygt i hovedet er det ikke også lige, velfærdsdanmark :/
--
Main: zen 5900x - RTX2070S - Strix x570i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//4xfractal AL12 33db 3k rpm - 1tb 970 m2.
#37
WakeyWakey
Supporter
16-05-2022 21:50

Rapporter til Admin
#35 gå i flæsket på ham? Hvor fanden ser du jeg går i flæsket på ham. Jeg går ikke i flæsket på andre folk herinde end dig. Fordi du er og BLIVER en klaphat. Jeg har hele tiden prøvet at hjælpe ham. Synes du skal få den kæp der ud af røven, og købt et par briller.
--
Main: zen 5900x - RTX2070S - Strix x570i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//4xfractal AL12 33db 3k rpm - 1tb 970 m2.
--
Sidst redigeret 16-05-2022 21:51
#38
qwe
Gæst
16-05-2022 21:51

Rapporter til Admin
#32 "der prøver at bruge min tid på at hjælpe" Slowclap
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#39
WakeyWakey
Supporter
16-05-2022 21:52

Rapporter til Admin
#38 Meanwhile det eneste indlæg du har lavet herinde er for at svine mig til gemt bag en gæstebruger. Slowclap
--
Main: zen 5900x - RTX2070S - Strix x570i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//4xfractal AL12 33db 3k rpm - 1tb 970 m2.
--
Sidst redigeret 16-05-2022 21:53
#40
ToFFo
Guru
16-05-2022 21:56

Rapporter til Admin
#35 - Sandheden er ofte ilde hørt. Især når vi har med et så følsomt emne at gøre. Stort og langvarigt vægttab er ufatteligt hårdt psykisk. Især fordi det tager så fandens lang tid. Alle kneb gælder og ind imellem er det bedre bare at tage tyren ved hornene og gå hårdt til den for at komme i gang. Der skal jo være en grund til at man taber sig. Hvis alt omkring en bare tilpasser sig ens størrelse, bliver det mere og mere normalt at være for stor. Det gør det bare endnu sværere at tabe sig. Det dræber motivationen når verden bare indordner sig efter ens størrelse. Så er der jo ikke noget "galt" for man kan jo stadig sagtens komme omkring, sidde ned i biografen/restauranten/rollercoasteren. Hvad får man så ud af at bruge så meget tid og energi på vægttab. Men at stå i en situation hvor man er for fed til at komme ned i en stol, eller med på en forlystelse eller sådan noget... Se DET er en øjenåbner. Men hvis man får medlidenhed hele tiden, er der intet incitament til at gøre noget ved det.
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 16-05-2022 21:58
#41
Hej
Gæst
16-05-2022 21:58

Rapporter til Admin
#33 Bingo! Skizofreni. Men det er i og for sig sagen uvedkommende. Og kan ikke helt forstå at det skulle være så vigtigt for #28? Men det kan han passende svare på hvilken forskel det måtte have, da jeg i givet fald aldrig ville lytte mere til hans råd over min egen læges. Men det er noget arveligt skidt, som bevirker at jeg skal tage medicin resten af livet. Der er så bare den uheldige bivirkning (som tidligere skrevet) at mæthedscentret oppe i hjernen bliver enormt påvirket i negativ grad, således at jeg stort set hele tiden går rundt og er sulten. Ville sådan set bare høre om der var nogen herinde som havde erfaringer med Orlistat, og hvor meget de i givet fald havde tabt. Men tråden blev drejet i en lidt anden retning til sidst - på den gode og dårlige måde. :) Jeg må se hvad jeg kan tabe og så skal jeg til lægen igen om en månedstid.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#42
WakeyWakey
Supporter
16-05-2022 22:01

Rapporter til Admin
#41 Og det var præcis derfor jeg ville have dig til at skrive hvad det var. Så jeg ikke skulle sidde og gætte mig frem og komme med problem løsninger. Giver ingen mening at udelade det når du alligevel er på gæstebruger imo. Skizofreni er ikke en let sag. Har en bror der lider af det. Og det er sku ulideligt at være vidne til. Jeg håber du får den hjælp du skal have. Men jeg vil godt have du virkelig velovervejer om gastric er vejen frem for dig. Du kan altså sagtens "redde" din mavesæk ved at spise mere ofte og mindre portioner. Pludseligt går sulten væk. Men hvis det er det svingene humør der gør at du spiser er der selvfølgelig også fare for at gastric ikke hjælper dig. Da du i så fald bare vil udvide sækken forfra. :/
--
Main: zen 5900x - RTX2070S - Strix x570i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//4xfractal AL12 33db 3k rpm - 1tb 970 m2.
--
Sidst redigeret 16-05-2022 22:02
#43
ToFFo
Guru
16-05-2022 22:02

Rapporter til Admin
#41 - Oh okay, jeg havde egentlig ikke forventet et svar. Som jeg nævnte havde jeg ikke set hvad du skrev efterfølgende, om at du ikke ønskede at dele det, hvilket jeg har fuld respekt for, da jeg skrev mit indlæg. Men modigt du deler det alligevel. Well, jeg håber du når dit mål og tingene løser sig på sigt. Det kan være at du, om nogle år, kan komme tilbage til tråden her og dele en succeshistorie. Det ville da være awesome! Det er måske ikke meget motivation, men lidt har også ret. Det der med at bevise man godt kan, er en rigtig fed følelse. Held og lykke med rejsen :)
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
#44
Sofacykel
Mega Supporter
17-05-2022 01:22

Rapporter til Admin
Skær et måltid ud af din daglige rutine og glæd dig til det næste i stedet. Drop snacks i hverdagene, begræns dig til maksimalt at købe en enkelt pose chips eller lign. til weekenden. Og over alt andet bør du finde noget at fylde tiden med. Ikke en fatburner, for der kan man sagtens bare sidde og bunde en Ben & Jerry's imens du alligevel bare sidder og venter. Engagér dig for et eller andet, find en hobby, tag ud til kammerater, skild din PC ad og saml den igen, støv af, whatever. Alt hvad der får hovedet væk fra at æde. Evt. øv dig i at forstå "budgettet" i de kalorier du smider ind på kontoen kontra hvor mange du forbrænder. Hvad "koster" det du kaster i munden? Hvor meget har du tilbage i dag? Hvis du overskrider i dag, kan du så holde ud at skære lidt fra i morgen? etc. Mit bedste trick er at holde husstanden tom for dumme fødevarer. Bliver jeg snacksulten har jeg kun bananer eller at smørre en rugbrød på lager. -- Sidstnævnte nok endnu mere vigtig hvis du, som du siger, aldrig rigtigt føler dig mæt. Så er det helt vanvittigt farligt eksempelvis at have en plade chokolade eller en pose nødder liggende. Det bliver til så ustyrligt mange kalorier på ingen tid.
--
R7 3700X, RTX 3070, 32GB, Xonar Essence STU - Nom!
--
Sidst redigeret 17-05-2022 01:25
#45
FlyingHippo
Giga Supporter
17-05-2022 10:50

Rapporter til Admin
Som jeg plejer at sige, så er det simpelt, men ikke let at tabe sig. Jeg tabte selv 60 kg på et år, ved at stoppe med at spise junk og cola hver eneste dag, og begyndte så i motionscenter. Den første måned tabte jeg 10 kilo, bare ved at cutte alt der hed slik og chips og cola, og så stoppe med at spise aftensmad når jeg var mæt, fremfor at liiige tage en portion mere, fordi det jo smager så godt. I den måned havde jeg også meldt mig i motionscenter, men det var begrænset hvor meget jeg rent faktisk lavede dernede. Efter den første måned fik jeg blod på tanden , og begyndte at tælle hver eneste kalorie jeg indtog, og gik mere op i min motion. Jeg gik fra 174 kg til 113 på lige præcist 12 måneder. Henover det næste år tabte jeg mig yderligere 15. Så kom Corona... i januar var jeg oppe på 118 igen, og havde MEGA svært ved at komme tilbage i de sunde vaner. Men så besluttede jeg mig for virkeligt at give den en skalle i hele april. Og nu er jeg nede på 110 igen.
--
var d = new Date(); if(d.getMonth()!=11 || d.getDate()!=24){ $('.t47-svar-top').find('b:contains("Comicsdk")').parent().parent().parent().hide()}
#46
MyrKnof
Semi Supporter
17-05-2022 11:33

Rapporter til Admin
#45 This is the way. Også, Drik mere vand, så du ikke æder når du egentlig er lidt tørstig og ikke kan mærke forskellen.
--
#47
Sofacykel
Mega Supporter
17-05-2022 14:48

Rapporter til Admin
#45 - Vanvittigt godt gået. Jeg gik selv fra 137 til 95kg på 1½ år og er ligesom dig kommet lidt der op ad igen grundet covid nedlukning og skræmsel. Var ellers kommet ind i en rigtig god cirkel af endeløs motivation. Jeg spiste sundt fordi det ville være træls at smide alt det jeg lavede i fitnesscenteret ud af døren, og jeg holdte træningen ved lige fordi hvad var formålet ellers med at spise så pænt som jeg gjorde. Yderligere havde jeg det meget bedre under træning hvis jeg havde spist og drukket korrekt. Godt at høre du er kommet op på hesten igen!
--
R7 3700X, RTX 3070, 32GB, Xonar Essence STU - Nom!
#48
Phyxius
Elitebruger
17-05-2022 15:18

Rapporter til Admin
#24 synes generelt det er fornuftigt det du skriver, men det passer ikke for alle at stofskifte bare kan ændres. Man kan f.eks. have hyperthyroidism. Derudover synes jeg også rådet omkring 1 cheat meal om ugen er noget bullshit. Det eneste der tæller er macros / calories in/out. Du kan sagtens spise både burger, pizza osv hver uge og stadig tabe dig.
--
#49
FlyingHippo
Giga Supporter
17-05-2022 15:51

Rapporter til Admin
#48 Exact! Det glemte jeg at få i min post. Det jeg mener med at det er simpelt, er at det basalt set bare handler om kalorier ind vs kalorier ud. Men at holde fast i motivationen er hvad der er svært. Men så længe man kan se resultaterne på vægten/målebåndet, så går det meget lettere.
--
var d = new Date(); if(d.getMonth()!=11 || d.getDate()!=24){ $('.t47-svar-top').find('b:contains("Comicsdk")').parent().parent().parent().hide()}
#50
ToFFo
Guru
17-05-2022 16:12

Rapporter til Admin
#48/49 - Det er 100% individuelt. Så at sige en cheatday er bullshit, eller ikke er bullshit kommer ud på præcist det samme. Calories in/out. Jeg anbefaler cheatday fordi det er lettere for mig, og sikkert mange andre, at administrere. Så man har 1 dag om ugen man kan gå og glæde sig til. Hvor man har gjort sig fortjent til at være usund. Plus det er meget lettere, hvis man fx gerne vil en tur ud og spise eller i byen. Jeg anbefaler cheat day metoden fordi det har virket fremragende for mig. Men det er klart at det ikke nytter noget hvis man indtager 20.000 kalorier på sin cheat day. Alt med måde :D Personligt har jeg svært ved fx. at lægge en pose snoller fra mig når jeg har åbnet den og spist 5 stykker fordi det er det jeg "må få" den dag, for at undgå det går ud over det øvrige kalorieindtag resten af dagen. Så er det meget lettere for mig at administrere ved at være sund 6 dage om ugen, og så ikke skulle tænke over det den ene dag om ugen, hvor jeg har gjort mig fortjent til lidt usundt.
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 17-05-2022 16:15
#51
Phyxius
Elitebruger
17-05-2022 20:10

Rapporter til Admin
#50 idéen om en cheatday er bare forkert efter min mening. Man skal jo lære at styre sit indtag og jeg vil mene en cheatday gør det modsatte. Så er det bedre at lære at det er ok at spise slik, chips, pizza osv. men i begrænsede mængder, så man lige præcis ikke spiser en hel pose :) Kalorier per dag har jo ikke den store betydning. Så spiser du 2.500 i hverdagene men 5.000 om lørdagen så er den stadig skæv. Men hvis det virker for dig er det jo super.
--
Sidst redigeret 17-05-2022 20:11
#52
ToFFo
Guru
17-05-2022 21:11

Rapporter til Admin
#51 - Og det er din mening. Den er ligeså valid som min. Det der virker, er det man bør gøre. Jeg er enig i man skal lære at styre sit indtag, det er bare meget lettere at gøre, med en cheatday. Det kan være virkelig frustrerende at holde øje med sit indtag hver gang man er ude at spise, ude med vennerne, en tur i byen eller whatever. Når man har så få kalorier at gøre med hver dag, ender mange bare med at køre døde i det. Med en cheatday en dag om ugen, har man noget at se frem til. Det giver motivation til at holde sig sund de 6 dage, fordi man ved man får lov på den syvende dag. En cheat day er ikke en obligatorisk obfedningsdag. Man SKAL ikke æde en masse slik og usunde sager. Man MÅ. Det betyder ikke man SKAL gøre det :) Det er ikke kun mig det virker for. Der er en grund til der er så mange der anbefaler at køre det på den måde. Men i sidste ende. Det der virker for en, er det man bør gøre.
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 17-05-2022 21:11
#53
JTP
Super Supporter
17-05-2022 21:21

Rapporter til Admin
#48 Sådan er den heller ikke helt. Ja, teknisk set er calories in/out noget der afhænger af tal hvad der er i maden. Men samtidig skal man også se på hvad det indeholder og hvordan det ellers kan skade ens krop. Cheatdays, kør 80/20 med 80 procent gode ting og 20 lidt mere usunde, keto diæt.. Hvad der end virker for personen er op til hvad man selv kan holde til. Jeg kan ikke undvære lidt fedt ind dagligt. Mayo, nødder i salaten, en god dressing osv.
--
#54
FiskerLeif
Juniorbruger
17-05-2022 23:04

Rapporter til Admin
Pas nu på med alle de skide læger der blot er ude på at give folk spiseforstyrrelser. Hvad er baggrunden for at du overhovedet skal have medicin? Det er en syg verden og det værste man kan være er at være tyk .. Det er noget pjat
--
#55
Jepparh
Juniorbruger
17-05-2022 23:19

Rapporter til Admin
Jeg er gået fra, for 15 år siden at veje 160kg, og vejede 135kg april 2021, så kom jeg på 8 måneder ned på 87kg. Ren kcal tælling. Begrænset med motion. Bare flat 1200kcal per dag, og ikke en tøddel mere. Jeg skal have operation i starten af Juni, hvor de fjerner 2-3 kg maveskind. DEN operation kommer til at gøre nas.
--
#56
JTP
Super Supporter
17-05-2022 23:21

Rapporter til Admin
#55 Det virker ret voldsomt du lagde så lavt i kalorier per dag..
--
#57
ToFFo
Guru
17-05-2022 23:41

Rapporter til Admin
#56 - Men det virker. Hvis målet bare er vægttab og ikke bodybuilding så er det bare med at få hakket så meget af som muligt. Det gøres let ved at faste og indtage meget få kalorier. Så taber man sig lynhurtigt :D Der ryger selvfølgelig også muskelmasse, men igen, hvis målet er at tabe sig så virker det satme.
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 17-05-2022 23:41
#58
JTP
Super Supporter
17-05-2022 23:48

Rapporter til Admin
#57 Men 1200 kalorier er rigtig lidt, selv hvis du skal tabe dig. Ja, det virker. Men hvad så når man gerne vil have en normal hverdag med... Well mad. Man vænner jo kroppen til at indtage få kalorier, når man gerne vil op på det mere normale niveau, så kan det ske man tager på igen. Det lyder mere et tal for kvinder der vil tabe sig. Men igen, hvis man ikke får motion ind, så kan det virke
--
#59
ToFFo
Guru
18-05-2022 00:06

Rapporter til Admin
#58 - Hvis man er ligeglad med mad, og bare vil tabe sig, så er det fint. Jeg levede af pulvermad i lang tid, mens jeg var i gang med vægttab. Jeg indtog max 1500 kalorier om dagen, og motionerede 4 gange om ugen og det virkede fremragende. Efterfølgende kan man så trappe langsomt op igen. Jeg har ikke et behov for god mad. Det er ikke noget jeg savner. Jeg kan leve af havregryn eller hvad der lige er tilgængeligt. "rigtig mad" er bare ikke et behov jeg har. Hvilket jo bare er til min fordel.> Jeg fastede også ofte. Enten 24 eller 48 timer. Mind over body. For at vise kroppen hvem der bestemmer. Det gav et vanvittigt energiboost når man gik over på ren fedtforbrænding og det giver en virkelig god følelse i kroppen. Sult mærker man når man plejer at æde, men det forsvinder typisk efter en times tid eller to. Man skal bare lige holde ud. Det er ikke så svært. Men man skal heller ikke faste alt for længe, så går det ud over musklerne.
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 18-05-2022 00:11
#60
Den Skrækkelige Vandpyt
Ultra Supporter
18-05-2022 00:32

Rapporter til Admin
Slankepiller lyder farligt. Læger er totalt misinformeret om vægttab i dag. Motion gør meget lidt for vægttab og det er ikke hvor meget man spiser men hvad man spiser. Dårlig mad ødelægger dit stofskifte og dårligt stofskifte gør dig fed (og giver diabetes osv.). Moderne mad er dårlig mad. Den største synder er planteolier (det er gift) og dernæst tilsat/processed sukker. Det eneste mad der er evolutionær konsistent er kød og frugt. https://www.youtube.com[...]
--
#61
Jepparh
Juniorbruger
18-05-2022 05:49

Rapporter til Admin
#56, #58: Jeg gik udfra kcal indtag jf. folk der har fået lavet et gastric bypass, og med udgangspunkt i det er en diæt lavet af sundhedsmyndighederne ikke er direkte sundhedsskadeligt :) Og nu har jeg været vægtstabil i over et ½ år, med normalt indtag af føde, med jævnlig kontrolvejning for at være i kontrol.
--
#62
JTP
Super Supporter
18-05-2022 10:15

Rapporter til Admin
#61 Det lyder da godt. Jeg undrede mig blot over dit lave indtag. For det kan jo også være for lavt og skade mere end det gør gavn, i hvert fald over længere tid, mht. muskler osv. Men da fedt det hjalp dig
--
#63
WakeyWakey
Supporter
18-05-2022 10:39

Rapporter til Admin
#59 1200 kalorier er alt alt for lidt. Min dame er 1.63 høj og vejer 58 kilo. Hun cutter på 1600 kalorier. Og der er hendes krop under massiv belastning fordi den sulter. Hvis man kun indtager 1200 kalorier om dagen går din forbrænding totalt i stå som mand. Det er bestemt ikke sundt! Og kan i værste fald lede til hjerteanfald eller ekstreme blodtal. Ja du taber dig men du vil føles sløj og uoplagt, samt syg. Jeg cutter på 2500 kalorier og taber mig. Og vejer i skrivende stund 90kg med en fedtprocent på 16-18% hvilket er lavt ift. De kilo og jeg er 1.83 høj. Sorry men så lave kalorier er altså et lorte råd, opskriften til skader og dårligt helbred. Gør det ordentligt hvis man skal gøre det ikke stress tabe sig.
--
Main: zen 5900x - RTX2070S - Strix x570i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//4xfractal AL12 33db 3k rpm - 1tb 970 m2.
--
Sidst redigeret 18-05-2022 10:44
#64
NeoLite
Supporter
18-05-2022 10:41

Rapporter til Admin
Hvis du vil optage færre kalorier så spis mindre. Du har i bund og grund to knapper du kan skrue på, dit energiindtag og dit aktivitetsniveau. Så hvis du ikke vil/kan indtage færre kalorier så skal du være mere aktiv. Du skriver du har en sygdom der gør at du tager på, men skriver også at du overvejer en operation der forhindrer dig i at spise for meget? Er det en slags tvangsspisningssygdom? Jeg kender en som har fået foretaget en operation der gør mavesækken mindre så hun kan spise mindre. Jeg kan afsløre at du godt kan tage på alligevel når der er gået et stykke tid.
--
Sidst redigeret 18-05-2022 10:46
#65
maho
Bruger Aspirant
18-05-2022 10:59

Rapporter til Admin
De fleste her giver dårlige råd, jeg mener "spis mindre" er indlysende men det hjælper ærlig talt ikke at sige det da de fleste overvægtiges problem er at de ikke kan lade være med at overspise, en "normal" person kan ikke forstå hvorfor det kan være svært at ændre. Det er ligesom at sige til en med klinisk depression at de skal bare være glade. Mit bedste råd ikke at spise mindre men at spise noget andet - fjern så mange kulhydrater fra din kost som muligt, fedt er aldrig problemet - det egentlige problem er tomme kalorier som fx pasta/ris/kartofler/brød. Der er stort set ingen ernæringsmæssig grund til at spise disse ting, de er nærmest bare fyld som vi i moderne tider spiser alt for meget af. De piller du har fået er ikke en løsning, de betyder bare at du får tyndskid.
--
#66
Phyxius
Elitebruger
18-05-2022 11:00

Rapporter til Admin
#59 1200 kalorier og en "cheat day" hænger bare overhovedet ikke sammen. Æder du en pose slik har du jo spist halvdelen af dine kalorier på dagen. Virker det at spise 1200 kalorier? Ja absolut. Er det en god idé? Overhovedet ikke. Du siger selv du ikke har behov for mad og sagtens bare kan spise havregryn. Hvis det er sandt, så har jeg svært ved at forstå hvordan man kan blive så overvægtig at man har behov for at gå på så drastisk en diæt. Jeg er fuldstændig enig med #63 om at dine råd er opskriften på en ny dårlig livsstil. Jeg tabte mig 35kg for snart 8 år siden (120-85kg). I dag svinger jeg mellem 83 og 90kg alt efter årstid. Lige nu cutter jeg en smule på 2750 kalorier om dagen. Jeg spiser både pizza, burger, slik, chips og is selvom jeg cutter.
--
#67
Phyxius
Elitebruger
18-05-2022 11:01

Rapporter til Admin
#65 hvorfor fjerne kulhydrater? Det er da også et dårligt råd. Kulhydrater er ikke farlige, tværtimod.
--
#68
ToFFo
Guru
18-05-2022 11:24

Rapporter til Admin
#66 - Nu er det 1500kcal/dag jeg skrev men forstår pointen. Jeg er fortsat uenig, men jeg tror også du lægger for meget i det her. 1500kcal/dag 6 dage om ugen og så en cheatday virkede fantastisk for mig. Jeg var igennem en masse youtube videoer, hjemmesider og hvad har vi, for at finde en metode jeg synes lød fornuftig. Der er sindssygt mange måder at gøre det på. Som nævnt så er en cheatday ikke ensbetydende med jeg skal æde pizza og chips hele dagen lang fordi det er en cheatday. Jeg MÅ gøre det. Men det betyder ikke jeg gør det. Det er bare rart med en dag hvor man godt må overstige sit daglige kalorieindtag. Af hvad jeg læste mig til så er en cheatday faktisk en meget god ide, for så tilpasser forbrændingen sig ikke til det kalorieindtag man har de 6 dage, når der er en dag hvor man får lidt mere end det. Forbrændingen går stadig ned, men ikke så meget som den ellers ville, hvis man kun fik 1500 alle ugens dage hele tiden. Huel pulver var en lifesaver for mig. Jeg hader at tælle kalorier og eftersom jeg er ligeglad med mad, så var det den perfekte løsning for mig. Jeg æder for at leve, ikke for at nyde. Det betyder selvfølgelig ikke at jeg ikke nyder en god bøf, selvfølgelig gør jeg det, men jeg har ikke et behov for "rigtig mad" hver dag. Med Huel vidste jeg præcis (med minimal variation) hvor mange kalorier jeg indtog med hvert "måltid" og det gjorde det meget lettere at tælle kalorierne, når jeg ved, at jeg må få 3 Huel shakes om dagen 5-6 dage om ugen og så må spise normalt på cheat day igen. Kiloene raslede af. Ud over huel fastede jeg også ofte. En periode fastede jeg 24 timer hver onsdag-torsdag og så op på 1500 kalorier igen. Også pr. meget populær anbefaling. Men det hele falder tilbage på den eneste kur der virker. Den man kan holde. Du anbefaler ud fra hvad der virker for dig. Jeg gør det samme :)
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 18-05-2022 11:27
#69
WakeyWakey
Supporter
18-05-2022 11:35

Rapporter til Admin
#68 True men der er også forskel på hvilke råd der er forsvarlige og hvilke råd der ikke er forsvarlige. Og mener bestemt at de 1200kal du startede med at skrive i indlægget jeg svarede på er direkte sundheds farligt. 1500 kalorier er ekstrem cut og ikke noget man skal gøre over længere tid. Vi snakker en periode på 8 uger så skal man trappe op. Du slår kroppen langsomt ihjel ellers. Din krop og hjerne skal som en sund mand på 1.80 uden motion have 2000 kalorier for overhovedet at overleve i længden, og det er altså stillesiddende uden motion (og når jeg siger sund mand er det for at udelukke diabetikere og andre folk med sygdomme der kræver energi af kroppen. Fx astma.) Google det selv 1200 eller 1500 kalorier er farligt for dit system. Hvad enten du vil det eller ej.
--
Main: zen 5900x - RTX2070S - Strix x570i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//4xfractal AL12 33db 3k rpm - 1tb 970 m2.
--
Sidst redigeret 18-05-2022 11:36
#70
FlyingHippo
Giga Supporter
18-05-2022 11:41

Rapporter til Admin
#69 Jeg ligger også på de 12-1500 kalorier. Alt andet går for langsomt for mig
--
var d = new Date(); if(d.getMonth()!=11 || d.getDate()!=24){ $('.t47-svar-top').find('b:contains("Comicsdk")').parent().parent().parent().hide()}
#71
WakeyWakey
Supporter
18-05-2022 11:52

Rapporter til Admin
#70 pas nu på jer selv for satan. Tænk også på løs hud det kan altså ikke nå at trække sig sammen hvis man taber sig så hurtigt at det absolut skal være direkte farligt :/
--
Main: zen 5900x - RTX2070S - Strix x570i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//4xfractal AL12 33db 3k rpm - 1tb 970 m2.
#72
Phyxius
Elitebruger
18-05-2022 11:57

Rapporter til Admin
#68 som jeg skrev, så er der ingen tvivl om at det virker, men det er absolut ikke sundt, og overhovedet ikke noget man bør råde andre til. Din krop når overhovedet ikke at tilvænne sig noget på 6 dage således at du skal spike den med en cheatday på dag 7. Du kan sagtens køre samme diæt i flere måneder uden at kroppen når at tilpasse sig. Det eneste du vil se er at vægttabet går langsommere, men det er fordi din vægt bliver lavere, og du derved ikke er i samme kalorieunderskud som du tidligere har været. Du kommer også hurtigere frem ved at køre 150km/t end at køre 50 km/t, men det er ikke anbefalelsesværdigt :)
--
#73
WakeyWakey
Supporter
18-05-2022 12:11

Rapporter til Admin
#72 Det sidste du skriver der burde give stof til eftertanke. Pisse farligt :) Overvej lige følger blodprop eller hjertestop kan give jer fordi i gerne vil tabe jer lidt hurtigere end normen. Jeg har en bekendt der har mistet hørelse på højre øre pga en blodprop. Kroppen er altså ikke noget man bare skal stresse, det tager den tid det tager.
--
Main: zen 5900x - RTX2070S - Strix x570i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//4xfractal AL12 33db 3k rpm - 1tb 970 m2.
#74
ToFFo
Guru
18-05-2022 12:19

Rapporter til Admin
#69/72 - Stahp med de 1200. Det har jeg altså ikke skrevet :D Anyways... Jeg har googlet det en masse, og jeg er nået frem til den konklusion der vist også er et gennemgående tema i tråden. Det er individuelt. Okay, lad mig forklare det på en anden måde. I tror jeg kun fik 1500 kalorier om dagen. delvist korrekt. Se på det på ugebasis i stedet. For det hele hænger jo sammen med cheatday. Lad os tage et tænkt eksempel og sige jeg får 1500 kalorier 6 dage om ugen og 4000 kalorier på cheatday. Det vil sige jeg på min cheatday får 2500 kalorier "for meget". Fordelt på ugens 7 dage er de 2500 kalorier 357 kalorier ekstra "pr. dag", som giver et dagligt gennemsnits indtag på 1.857 kalorier, hvis det er flueknepperi vi skal ud i. Kroppen kan leve længe uden mad. Man slæber rundt på et lager af energi hver eneste dag, som kroppen kan forbrænde for at holde os i live. Det er selvfølgelig ikke sundt på sigt at forbrænde rent fedt, men det kan sagtens lade sig gøre. Min faste rekord var 4 døgn. 96 timer. Uden en eneste kalorie og jeg havde det aldeles fremragende efter den omgang. Det er ikke "lang tid" som sådan, der er folk der faster meget længere end det, men det var også for at presse mig selv. Plus den Huel shake jeg fik som første måltid smagte himmelsk fordi det var så længe jeg havde fået føde. Mind over body. Det er ikke sundt, nej, men det var for at presse mig selv for at se hvad jeg kunne. Som sagt flere gange, det er individuelt. I mener det er usundt og direkte farligt for mig at gøre som jeg har gjort. Men det er altså gået helt smertefrit for mig, såvel som for mange andre, som har fulgt samme opskrift. Så jeg tager ikke jeres anbefalinger til efterretning, men går i stedet med de hundredevis af andre. Flertallet vinder for mit vedkommende. Jeg siger ikke at det i skriver er forkert, jeg sætter da også pris på jeres bekymring og anbefalinger, men her følger jeg bare anvisningerne fra flertallet. Det virkede for mig, og det er jo hvad det hele handler om. Vi kommer ikke til at være enige her. Men vi kan vel blive enige om at den eneste kur der virker, er den man kan holde. Et varigt vægttab kræver ikke en kur, men en livsstilsændring. PS. mit primære vægttab kørte over en periode fra 2019 til 2020 og siden da har jeg bare kørt vedligehold og har måske taget 1kg på over de sidste 2 år efterfølgende. Jeg tager stadig en Huel shake ind imellem, hvis jeg lige har brug for et hurtigt måltid, i stedet for at æde noget usundt der er en nem og tilfredsstillende løsning.
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 18-05-2022 12:23
#75
Phyxius
Elitebruger
18-05-2022 12:23

Rapporter til Admin
#74 flertallet siger jo heller ikke det er en god løsning. Jeg kan sagtens finde 1000+ der siger det er en dårlig løsning, det handler om hvad man søger efter. Jeg kan sagtens finde masser af folk der snakker positivt om trenbolone brug, men det gør det ikke til en god ide.
--
#76
ToFFo
Guru
18-05-2022 12:26

Rapporter til Admin
#75 - Det kommer jo an på hvad undersøgelserne viser :) Jeg er heller ikke religiøs selvom rigtig mange siger fx kristendom og islam er sindssygt fedt at være en del af. Selvom det er et spørgsmål om tro og ikke fakta. Måske et dårligt eksempel, men jeg tænker du forstår hvad jeg mener. Det er ikke fordi jeg har "spurgt nogen". Jeg har læst på en masse hjemmesider og sammendrag af undersøgelser. Så har jeg taget den viden, og søgt efter folk der har gjort det, som jeg havde tænkt mig at gøre. Hvis de mennesker der har prøvet det siger det er fantastisk, så er jeg tilbøjelig til også at gøre det. Men ja jeg er enig i at hvis folk siger det er godt, behøver det ikke være godt for dig som individ. Som sagt har det virket for mig og jeg er ikke død af det. Min hjerne er ikke skrumpet, jeg har ikke været mere syg i perioden. Tværtimod har jeg været mere frisk end nogensinde. Det er jo bare skønno :)
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 18-05-2022 12:28
#77
Yesbar
Maxi Supporter
18-05-2022 12:32

Rapporter til Admin
Jeg har tabt mig 24kg siden november sidste år på Ozempic ordineret af Endolet i Århus. Det kan varmt anbefales
--
#78
ToFFo
Guru
18-05-2022 12:36

Rapporter til Admin
#69 og 72 - Lige en hurtig tilføjelse. På min vægttabs rejse tabte jeg mig i gennemsnit 1,6kg pr. måned over en periode på 12 måneder. Af hvad jeg kan læse mig til er det ideelle vægttab ca. 500 gram pr. uge. Og jeg har tabt mig langsommere end det. Så helt livsfarligt kan det jo ikke have været :)
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
#79
WakeyWakey
Supporter
18-05-2022 12:52

Rapporter til Admin
#78 der var en besked over din med 1200 kalorier derfor den blev rettet til at svare begge. Hvis du har en cheatdag med 4000 kalorier er det også noget andet. Det er ligeosm at tanke bilen når den er ved at være tømt. 1857 kalorier dagligt i gennemsnit er helt.fint. og svarer til et stillesiddende cut. Jeg forstod det som af der kun blev kørt 1500 ind gennemsnitlig Per dag. Det er altså lige voldsomt nok Dyrker du derimod motion ved siden af er 1857 sku langt fra nok heller.
--
Main: zen 5900x - RTX2070S - Strix x570i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//4xfractal AL12 33db 3k rpm - 1tb 970 m2.
--
Sidst redigeret 18-05-2022 12:53
#80
maho
Bruger Aspirant
18-05-2022 13:51

Rapporter til Admin
#67 jeg forklarede det jo allerede, de er tomme kalorier, har ingen næringsværdi og de resulterer i at blodsukkeret stiger og du bliver hurtig sulten igen. De er den primære grund til at folk spiser for meget. IKKE alle kulhydrater men dem jeg nævnte.
--
#81
WakeyWakey
Supporter
18-05-2022 13:55

Rapporter til Admin
#80 den gængse mand der skal lave et vægttab burde slet ikke gå op i makroer. Makroer er en ting man går op i når man skal til at ligge og rode under 11% bodyfat. Det er slet ikke viable for en med 50kg plus overvægt. Spis fiberrigt så blodsukkeret holdes oppe, og lad være med at spise for meget mættet fedt, da for højt kolesterol er pisse farligt samtidig med man er.overvægtig. Det er de eneste 2 ting man skal overholde når man laver et vægttab i form af makroer. Og ja så lad være med at sulte sig selv. At gå op i carb cutting er slet ikke viable i den situationBtw det eneste hjernen kan forbrænde er kulhydrater. Får du ikke nok af dem går du i ketose. Og så får du det først dårligt kan jeg love dig. Et sidespor en ketose kur vil jeg ikke anbefale til nogen herinde. Det er forfærdeligt..
--
Main: zen 5900x - RTX2070S - Strix x570i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//4xfractal AL12 33db 3k rpm - 1tb 970 m2.
--
Sidst redigeret 18-05-2022 13:56
#82
WakeyWakey
Supporter
18-05-2022 14:55

Rapporter til Admin
https://gyazo.com[...] Her er et billede af min rejse fra 107kg Billedet oppe til venstre er taget efter 10kg vægt tab. 97kg ikke en muskel på kroppen. Det på 90kg er taget for 2 uger siden. Der er 4 år mellem billede 1 og 3. Så ja jeg har styr på hvad jeg laver.
--
Main: zen 5900x - RTX2070S - Strix x570i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//4xfractal AL12 33db 3k rpm - 1tb 970 m2.
--
Sidst redigeret 18-05-2022 14:55
#83
maho
Bruger Aspirant
19-05-2022 07:07

Rapporter til Admin
#81 Igen, jeg siger ikke at man skal droppe kulhydrater fuldstændigt kun dem jeg nævnte, der en masse andre slags kulhydrater man kan spiste. At gå i ketose er vist ikke så nemt at man kan komme til at gøre det ved en fejl, selv folk der prøver har svært ved det.
--
#84
WakeyWakey
Supporter
19-05-2022 09:09

Rapporter til Admin
#83 den eneste grund til man skal vælge komplekse kulhydrater er for at holde et stabilt blodsukker, så man ikke bliver sulten. Du taber dig ikke hurtigere af at vælge komplekse kulhydrater fremfor simple kulhydrater, så det er noget vås. Hvis man bare sørger for at spise fibre hvor der er komplekse i for at holde blodsukker stabilt (hvis man ikke kan holde sult ud) er det fuldkommen underordnet hvor mange simple kulhydrater du får i løbet af dagen. Så længe du overholder dit kalorie indtag.... For dem der ikke har problemer med at være sulten, er det fuldkommen ligegyldigt...
--
Main: zen 5900x - RTX2070S - Strix x570i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//4xfractal AL12 33db 3k rpm - 1tb 970 m2.
#85
Toilets of SHIELD
Juniorbruger
19-05-2022 22:15

Rapporter til Admin
De hjælper ingen ting. Liraglutid, dvs. medicin for sukkersyge som er godkendt til vægttab, giver 5-10kg tab i gennemsnit i alt, gør dig mindre sulten og det er der. De koster også 2k om månede eller mere. Men hvis du overspiser pga. dopamin fix, dvs. binge spiser så har den heller ingen effekt (dvs. spiser for at føle bedre, eller når du er stresset). Det er altid "spis mindre, motionere mere", findes ingen magisk løsning, punktum. Problemet bare ligger i hvorfor du kan ikke bare spise mindre og tage en simpel 30 min gåtur om aften - du bruge fucking 10x så meget foran computer dagligt på memes og shitposting som alle os andre, ikke? Og her problemet er psykisk, hvor nok terapi, gruppe eller psykologer ville have mere gavn, så du har overskud til noget så simpel som kontrolerer sig sevl i hvad du spiser. Alle slankekur er lort, ikke fordi de ikke virker, men fordi de er midlertidlige. Fuldstændigt ligeglad om du kan tabe sig 20kg om måneden, intet rigtigt at være stolt af tbh, så snart du stoppper, så kommer vægten op igen. Hvis du kan holder det i 2-3 år så er det anderledes. Hvis du kigger på et sted som fx. /r/progresspics, så alle dem som har success med varig vægttab har lavet deres dårlige vane og livstil helt om, pernament, eller i minimum, semipernament i længere perioder, dvs. flere år. Og de fleste vil mene at mental sundhed og ønske at "have de godt" i livet var vigtigst.
--
Sidst redigeret 19-05-2022 22:16
#86
ToFFo
Guru
19-05-2022 22:34

Rapporter til Admin
#85 - Sådan skal den fandme skæres. Jeg er helt enig. Fuck slankekure. Det er en livsstilsændring der skal til. Eller, det er vel som man ser på det... Men når jeg hører ordet "slankekur" tænker jeg det er noget midlertidigt som man gør for at tabe sig, ved at følge en plan. I en periode. Derfor synes jeg ordet livsstilsændring er meget bedre at bruge i forhold til (varigt) vægttab. Grunden til slankekure ikke virker er (imo) at man bare går tilbage til de gamle vaner, når man er "færdig" med sin slankekur, og så ender man bare med at være federe end da man startede...
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021

Opret svar til indlægget: Erfaringer med fat burner (Orlistat)?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE