Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Kønsdiskrimination i Elektronikbutikker?

Af Gæst Blabla | 12-08-2022 12:15 | 1098 visninger | 11 svar, hop til seneste
Jeg kan se der er gang i Power-trådene, så fik lige lyst til at spørge om flg. jeg har lagt mærke til. I stort set alle Power og Elgiganten butikker jeg har været i, har det forholdt sig således: De sælgere man møder er ALTID mænd. Når man så kommer op til kassen, så er dem der står ved kassen ALTID kvinder. Jeg tror faktisk aldrig nogensinde jeg har prøvet at blive ekspederet af en kvindelig sælger hverken i Power eller i Elgiganten. Hvordan kan det egentlig være det forholder sig sådan? Bevares, jeg kan da godt forstå at hvis mænd interesserer sig mere for elektronik end kvinder, at der så nok er flere mænd blandt sælgerne. Men giver det butikkerne ret til kun at hyre kvinder til kasse-ekspedition?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Mr. WoLF
Guru
12-08-2022 12:19

Rapporter til Admin
Sælger skulle gerne som minimum have en lille viden om de produkter de er ansat til at sælge. Nok flere kvinder der vil være på kontor eller sosu. Ringer du efter en håndværker så er der også størst chance for der kommer en mand
--
#2
NeoLite
Supporter
12-08-2022 12:20

Rapporter til Admin
Det er ikke så underligt. Interessen for elektronik er større hos mænd end hos kvinder. Det er også derfor du ser langt flere mandlige mekanikere end kvindlige. Uanset hvad så kan jeg ikke se pointen i at 'piske' en stemning op. Det er der nok der gør unødvendigt i forvejen. Alt er ikke kønsdiskrimination fordi det ikke er ligeligt fordelt. Hvis der var kvinder der havde et problem med rollefordelingen i Elgiganten så fandt de nok et andet job.
--
Sidst redigeret 12-08-2022 12:24
#3
FlyingHippo
Giga Supporter
12-08-2022 12:26

Rapporter til Admin
Jeg tror det er 50/50 om jeg er blevet ekspederet af en mand eller kvinde i kassen i Elgiganten/Power Sælgerne er dog oftest mænd #1 "Sælger skulle gerne som minimum have en lille viden om de produkter de er ansat til at sælge." Ja det skulle man tro, men prøv at spørge dem om noget så banalt (for en der sælger TV), som hvad forskellen er på OLED og QLED, og hvorfor man bør vælge det ene fremfor det andet. 90% af de sælgere, jeg har mødt i Elgiganten/Power, ved kun det, der lige står på prisskiltet, og så selvfølgeligt hvilke modeller de har mest avance på. De kunne lige så godt arbejde i et bageri.
--
var d = new Date(); if(d.getMonth()!=11 || d.getDate()!=24){ $('.t47-svar-top').find('b:contains("Comicsdk")').parent().parent().parent().hide()}
#4
the688
Guru
12-08-2022 12:37

Rapporter til Admin
Det har nok noget at gøre med at de fleste kunder til "elektronik" er mænd. Og nogle mænd har svært ved at betragte kvinder som autoriteter på sådan et område, og ikke bare "accepterer det sælgeren siger" på samme måde som hvis det var en mand. Det er et levn fra fortiden, som snart vil uddø, heldigvis. På samme måde som at British Airways (..har jeg hørt) opfordrede deres piloter til at tale med skotsk accent - fordi deres undersøgelser viste at passagererne følte sig bedre tilpas og mere rolig og "u-nervøse" hvis det var en rolig skotte som talte over anlægget. Psykologi. Det er en ting. Og det ved Elgiganten godt. Og så står der selvføglelig en sød, smilende pige ved kassen, så man "som stenaldermand" går ud af butikken med et godt indtryk og "..hende den unge pige smilede til mig...". Det er næppe tilfældigt at rollerne fordeles som de gør i så stor en virksomhed. That said, er der også mange steder (butikker) hvor der er sælgere af begge køn, hvor en kvindelig kunde forsøges "approached" af en kvindelig sælger, fordi det får dem til at føle sig mere trygge i processen, og "ikke blive kørt over af en eller anden sælger".
--
"ORK SATME!"
#5
Comicsdk
Junior Nørd
12-08-2022 12:43

Rapporter til Admin
Clickbait efterfulgt af konstrueret-til-lejligheden-konklusion. There, I fixed it for you.
--
#7
the688
Guru
12-08-2022 12:47

Rapporter til Admin
...og så er der nok rigtigt mange "lettere talentløse" drenge som "gerne vil arbejde med computere og tech" som søger til den slags butikker når de skal vælge karriere. Der er knapt så mange piger der synes tech er spændende for tech'ens skyld. Og så har de typisk fulgt med i skolen, og kan stile efter nogle større jobs. Det er typisk dem der ikke helt har lysten eller evnerne til at få et mere velbetalt (og med mere civile arbejdstider) job i "tech" - så er det en del nemmere at stå i et varehus og følge planen og forsøge at opsælge og få skudt nogle forsikringer af også. Jeg misunder dem sq ikke deres job. Det kræver alligevel noget, at finde den slags udholdeligt :)
--
"ORK SATME!"
#8
Mion
Maxi Nørd
12-08-2022 12:48

Rapporter til Admin
den der køns diskussion er ved at blive gammel. Du bliver simpelthen nød til at først se på fordelingen af folk der søger denne stilling. generelt søger kvinder mere over i tøj/madvarer hvor mænd søger over i elektronik, så hvis du vil have et FRIHED af valg, så må du også acceptere at valget er forskelligt. det er jo også derfor hele diskussionen om "mere løn til mænd" er totalt til grin, for forskellen i samme fag med samme løn er = 0 men folk vælger bare forskellige erhverv, og højtbetalte "lavuddannet" arbejder er tit besat af mænd. fordi kvinder ikke gider, stillads arbejde, boreplatforme, vindmølleopstiller jobs som kræver du er væk i lange periode, hvor du faktisk er betalt hele tiden mens du er ude, og gagen er stor.. nu er fokus bare 100% på "visse" sjove stillinger. Kvinder i mere fritstilliede skandinaviske samfund, vælger bare mere humaniske fag, of mænd vælger mere produktions orienterede fag, og så er det rent markedet der sætter prisen.. Så det du ser, er interesse drevet, af hvem der søger stillingen.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#9
NeoLite
Supporter
12-08-2022 12:56

Rapporter til Admin
At der er flere mænd der er sælgere og flere kvinder der er ved kassen i Elgiganten er ikke kønsdiskrimination.
--
#10
Dragonheart
Guru
12-08-2022 13:34

Rapporter til Admin
"Men giver det butikkerne ret til kun at hyre kvinder til kasse-ekspedition?" Hvem Power hyrer til hvad bestemmer de selv. Men de må rigtign ok ikke lave jobopslag hvor de specifikt søger efter køn, etnicitet, religion og alder.
--
#11
MOAAA
Megabruger
12-08-2022 13:53

Rapporter til Admin
Sjovt, jeg var lige inde og købe Philips Hue i Power og blev budt velkommen af en flink ung pige... hun var super skarp og fandt det jeg skulle bruge på ingen tid.
--
#12
NiceRag
Nørd
12-08-2022 14:06

Rapporter til Admin
Jeg har da set nogle kvindelige sælgere i mobiltelefonbutikker men min egen "statistik" siger at de søger ind i tøjbutikkerne, fremfor elektronikbutikkerne. Måske fordi de elsker at lægge tøj sammen, som kunderne har kigget på. i dunno.
--

Opret svar til indlægget: Kønsdiskrimination i Elektronikbutikker?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login

Denne tråd er låst, og du kan derfor ikke oprette svar i den.

Begrundelse

Denne bruger har oprettet adskillige tråde om power. Der antages derfor at trådene er oprettet udelukkende for at spamme forum og de lukkes hermed.

Låst af Thomas | 12-08-2022 14:32

NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE