Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Energipriser, inflation, renter - Bliver i ramt!?

Af Gæst Fattigmand | 21-09-2022 12:23 | 1953 visninger | 37 svar, hop til seneste
Hej HOL Er nogen af jer i knibe sfa. pres på rådighedsbeløbet? Her hos os ser vores lån ud til, at blive 2-4 t.kr. dyrere pr måned, vores elregning ca. 2 t.kr. mere pr måned og ca. 1.000 kr. mere til indkøb. Det betyder, at vi skal finde ca. 6 t.kr. til faste omkostninger pr måned. Jeg synes det her er en meget deprimerende tid, og jeg forstår fx ikke renteudviklingen. Ja livsnødvendige ydelser/varer som mad og strøm m.v. er blevet dyrere, men forbrug er nærmest ophørt. Løsning: hæv renten!? Folks forbrug er jo blot flyttet over til det nødvendige, og vi tanker bilen UANSET om det koster 30 kr./liter. Er nogle af jer her inde ramte? Eller har nogen af jer noget opløftende at sige om situationen? Hilsen en meget frustreret og presset husstand.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Juusuhako
Guru
21-09-2022 12:32

Rapporter til Admin
Jeg er nok en af dem, der ikke føler jeg er særligt hårdt ramt. Min elregning er steget til 1900,- fra de ca. 800,- over 2 omgange, men det er ikke et problem for mig økonomisk. Dér hvor jeg "mærker" det er slutningen af måneden, hvor jeg faktisk ikke rigtig kan få ført noget overskydende over til opsparingen, simpelthen fordi lønnen bruger brugt op (min løn her i mørke Jylland er ikke super høj). Nu har jeg dog haft indbo i denne måned og elregning i næste, så det er en del ekstra der ryger dér, derudover er jeg begyndt og overføre fast 1000,- til når jeg skal aflevere leasing bilen næste sommer (skulle man få eftersmæk...), hvilket jo er 1000,- mindre jeg kan kaste om mig. Når det så er sagt, så har jeg spist ude i denne måned, jeg har bagt i flere omgange og købt mig Ben & Jerrys i flere omgange, så det, at lønnen er slugt op står for egen regning, da jeg selvfølgelig nok burde være bedre til, at sige fra og bare spare. Heldigvis er opsparingen fornuftig, så jeg er ikke "bange".
--
ASUS TUF B460M-Plus • i5 10400F • 16GB 2933MHz • Asus RX580 4GB • Cooler Master Q300L • Corsair MP400 M.2 1TB
#2
Chappie
Semibruger
21-09-2022 12:34

Rapporter til Admin
At hæve renten er for at bekæmpe inflation. At det oveni er en energikris er en smule uheldigt. Nu er jeg ikke en økonom men meget af det er beskrevet hvis du lurer lidt runt på nettet. Selv kan jeg godt mærke at rådighedsbeløbet ikke er lige så stort men heldigtvis ikke lige så ramt da vi valgt et boliglån med fast rente. Hvis det betyder noget så kan man prøve at tænke positivt og håber på at det snart bliver bedre igen. Inflation, kriser or rentestigninger varer ikke for evigt. Hold ud og håber på at i klarer disse svære tider så godt som det nu går. Mvh Chappie
--
#3
United
Junior Nørd
21-09-2022 12:40

Rapporter til Admin
Jeg føler mig ikke specielt hårdt ramt - men jeg har nok også altid været meget bevist om hvad mine penge blev brugt til. Men der er ingen tvivl om at pengene til forbrug er en del højere end den var sidste år, specielt gas regningen er lidt træls :) Det positive ved hele situationen er at jeg dagligt kigger på kursen på mit realkredit lån - hvor jeg forventer at kunne opkonvertere og fjerne omkring en lille million på mit lån.
--
´66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC CANTONA WAS BORN.
#4
John-Cena
Monsterbruger
21-09-2022 12:43

Rapporter til Admin
Vi har regnet lidt på det. Vores udgifter er steget med ca. 6000 kr. om måneden i en husstand med 2 voksne og 4 børn. Heldigvis har vi kunne spare os ud af noget af det ved at tænke over strømforbrug og varmeforbrug. Så efter det er vi måske nede på en stigning på 4500 kr. om måneden i stedet. Vi er heldigvis ikke så berørt af det da vi sidder okay billigt i det og får en fin løn, så for os har det mest været et wake up call så vi kiggede vores forbrug i gennem i sømmene. Men jeg føler sku med dem som lige pludselig få vendt op og ned på livet pga. det her.
--
If you don't want to be, be the one who want to be a wannabe..
#5
Ramt_menikkefattig
Gæst
21-09-2022 12:47

Rapporter til Admin
Som #2 skriver, så hæves renterne for at bekæmpe den høje inflation. Vi bliver som alle andre ramt på strøm og varme. Men vi bor i lejlighed, så det betyder ikke noget særligt. Det er blevet dyre, at handle ind - vi køber stadigvæk det samme, men er måske mere obs på tilbud eller vare som er billigere fordi de nærmer sig sidste salgsdato. Der hvor vi rammes hårdest er på vores andelsboliglån, hvor renten er sat op med 1,25% i løbet af den sidste måned. Lånet er på 3,8 mio., så det kan da mærkes. Og vi har nok ikke set toppen endnu. Men all in all, lever vi anderledes? Nææh.. Spiser stadigvæk ude, booker ferie osv. Vi er nok bare mere obs på, at spare på strømmen/varmen, handle mere fornuftigt ind og ikke købe unødvendige ting. Som #0 så stiger opsparingen heller ikke for tiden. Det bliver bedre igen, og vi klarer den sgu nok!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
the688
Guru
21-09-2022 12:49

Rapporter til Admin
Jeg har lige taget et "work-life-balance" valg og skiftet tilbage til IT-branchen, og gået betragteligt ned i løn. Vi har også lige købt hus og bil sidste efterår. Vi kan sagtens mærke det. Vi overlever - men det er markant mindre sjovt for tiden.
--
"ORK SATME!"
#7
rolignu
Gæst
21-09-2022 12:49

Rapporter til Admin
Rolig nu. Snebolden er først lige begyndt at trille. Lavinen er endnu kun på vej. Bølgen af konkurser, og massearbejdsløshed er forude.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
JohnnyGogo
Ultra Supporter
21-09-2022 12:51

Rapporter til Admin
Kører elcykel(har ingen bil), har fjernvarme, og fastpris på el frem til 2024(0,53øre) Så regner ikke med at blive synderligt påvirket af det. Udover når jeg handler måske..
--
Lenovo Legion T5: R7 5800 @ 4,7 - BeQuiet Pure Loop 240 / RTX 3080 TUF / 32GB 3600mhz / 1+2 TB Nvme / Rm750x / Lenovo 27" IPS 1440p @ 165hz
#9
trolleleet
Ultrabruger
21-09-2022 12:54

Rapporter til Admin
Den lave inflation skyldes penge printerne der har spyttet digitale tryllepenge ud af den blå luft under corona “krisen” Vi holdte en kæmpe fest med den lempelige og uansvarlige pengepolitik og nu skal vi alle sammen leve med konsekvenserne.. I ser helt omvendt på situationen fordi i er blevet hjernevasket af medierne. Få nu bare et mundbind på og giv skylden på slemme Putin!
--
although the world may be round, we still trapped in the square
#10
djrazz
Ultra Supporter
21-09-2022 12:54

Rapporter til Admin
Tjaaa er ramt, nok mere end mange men ligeså mindre end de hårdest ramte. Der hvor vi mærker det mest er hhv. el og gas. El er steget på kroner og ører ca 200% ift sidste år. Dog har vi imellemtiden også fået elbil så den står for en lille stigning i forbrug (lader kun når strømmen er billig, lavt køreforbrug) men ellers er det kun stigning i prisen. Gas, ja vi har ikke andre muligheder pt. Jo luft-til-vand til 150k meeen nu ser vi lige om de her prisen forsætter før vi kaster os ud i den kamp, for så stiger vores elregning jo også bare tilsvarende. Gassen er steget fra ca. 3500 kvartalet til nu 14200 i kvartalet, dvs. over 400%.... Det kan mærkes... Også kan vi selvfølgelig også mærke det på husholdningen, vores indkøbsmønster og prioritering har ændret sig en del over de sidste på måneder. Nå ja også har jeg gang i "lidt" renovering herhjemme, og der kan det også mærkes. Budgettet er totalt ødelagt fordi mange materialer er steget mellem 200 og 350%... Det kan man godt blive lidt træt af, én ting er at pengene går til gasregningen, men at det går til gasregningen samtidig med at flere rum i huset står ubrugbare pga massive prisstigninger så man ikke kan blive færdig er lidt træls.
--
Giv mig dit hardware, og jeg løber med det!
#11
Din mor
Gæst
21-09-2022 13:03

Rapporter til Admin
Én af mine indtægtsstrømme er i form af istandsættelse og salg af forbrugerelektronik, primært til private handlende. Det har stået fuldstændig stille siden Juni måned. I starten håbede jeg naivt, at forklaringen i al sin enkelthed kunne findes i at folk som ikke er i landet (på ferie) naturligvis heller ikke køber mine varer her. At salget er lavere i månederne omkring sommerferien, er en tendens jeg historisk godt har bemærket. Her fire måneder senere, er det dog endnu på ingen måde forbedret til et niveau der bare minder om normal baseline, og sat på en spids skyldes det jo, at de mennesker som ellers gerne handler brugt, simpelthen ingen penge har mere. Den smule rådighedsbeløb der før fandtes lige omkring lønningsdag, som i mange år altid har været min suverænt travleste tid ift. handel, er nu slugt af inflation og evigt stigende leveomkostninger. Selv de helt store varehuse som Elgiganten og Power melder om det samme; det ser ualmindeligt skidt ud med salg af elektronik til private (især når man som jeg hverken kan eller vil tilbyde afbetalingsordninger på eksempelvis en billig smartphone eller kontor PC til <1000 kr.......). TL;DR Private forbrugere har ingen penge mellem hænderne længere, hvilket gør det en kende surt som sælger til dette segment
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
TheJusticeHobbit
Ultrabruger
21-09-2022 13:05

Rapporter til Admin
halleluja for fast rente ;P
--
Specs: AMD R9 3900x (OC: 4,1 Ghz)| Asus Crosshair x570 hero 32GB 3200mhz DDR4 ram | Msi RTX 2080 msi gaming x trio
#13
Hansi123
Junior Supporter
21-09-2022 13:15

Rapporter til Admin
#9 du tror ikke Putin bærer en del af skylden?(energikrisen). Inflation er der ingen tvivl om at den nok skulle være kommet. Men uden krigen ville den ikke være kommet så hurtigt og så hårdt. Jeg tror min husstands økonomi er på status quo måske lidt til den bedre side. Lidt højere elregner(fastprisaftale), højere varmeregninger men til gengæld markant lavere gæld pga. realkreditomlægninger. Husejere som pt. har fast 0,5-2% lån kan blive forgyldt.
--
#14
Bangca
Gigabruger
21-09-2022 13:32

Rapporter til Admin
#13 ja dem der har 0,5%. tror aldig jeg er kommet af med gæld så huritgt :D
--
#15
trolleleet
Ultrabruger
21-09-2022 13:35

Rapporter til Admin
#13 Stort alt var allerede steget mere i pris før krigen startede, som startede for længe siden. Putin er bare blevet en dårlig undskyldning for vores egen uansvarlighed. Uden Putin havde vi stadig corona restriktioner og vi havde fortsat med festen og kun gjort problemet endnu værre. Vi skal faktisk takke Putin! Inflation er altid, ALTID et monetært fænomen aka. printeren går brrrrrrrrrrr..
--
although the world may be round, we still trapped in the square
#17
VojenZ
Junior Nørd
21-09-2022 13:47

Rapporter til Admin
Ja vores udgifter er steget med 3-4000 kr. pr. måned. Med øget udgifter til mad, træpiller og EL mm. Det bliver jo naturligt taget af vores rådighedsbeløb. Men vi er ikke udfordret økonomisk. Men havde vi sat os selv dyrere så ville vi da have været. Vi har dog altid sat os økonomisk så vi uden de store afsavn kan klare os med én af de to forsørgere på dagpenge i en længere periode, hvilket især kommer os til glæde i denne periode.
--
AMD R7 5800X | Asus B450-F STRIX | G.skill 16 gb 3600 mhz cl. 15 | Geforce MSI 3060TI | Corsair 850W | 2,5 TB SSD´er | Asus 27" 1440p 144 mhz |
--
Sidst redigeret 21-09-2022 13:49
#18
Hansi123
Junior Supporter
21-09-2022 13:52

Rapporter til Admin
#15 Det var måske steget lidt, men pga. krigen er tingene steget abnormt. El flere 100%, Gas flere 100%, brændstof var steget meget men mere normaliseret p.t. madolie dobbelt op m.m. Tingene ville ikke have været ude af kontrol hvis putin havde holdt sig i ro.
--
#19
Yesbar
Maxi Supporter
21-09-2022 14:03

Rapporter til Admin
Vi overvejer at sælge vores hus (1,8m) og købe et nyt i en anden by til 3,5-4,0m. Vi har en datter som skal starte i skole næste år og er på den måde "tvunget" til at flytte i løbet af de næste 6-9 måneder for at undgå hun skal starte et andet sted. Vi er ikke presset økonomisk, men beslutningen om at købe en bolig til det dobbelte af hvad vores er værd nu, er mega svær synes jeg med et usikkert rentemarked, høj inflation og boligpriser der endnu ikke rigtig er faldet (nok).
--
#20
Phatape
Maxibruger
21-09-2022 14:15

Rapporter til Admin
Det eneste jeg er blev ramt af, er en huslejestigning på 225% + - fra en grådig administration samt bestyrelsen. fra 4000kr til 13000kr .. den er jeg selvfølgelig gået videre med til LLO.
--
i7 5820k, Asus x99, 16gb ddr4, GTX1080ti Asus strix, 256gb Samsung evo 850 ssd, 1tb WD
--
Sidst redigeret 21-09-2022 14:20
#21
hvornemt
Gæst
21-09-2022 14:19

Rapporter til Admin
#20 det er der lovgivet imod, så den burde være lige til højrebenet, at få den rullet tilbage. Max 4% må den stige pga krisen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#22
hvornemt
Gæst
21-09-2022 14:21

Rapporter til Admin
#20 https://www.regeringen.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#23
Phatape
Maxibruger
21-09-2022 14:23

Rapporter til Admin
#21 Ja det er jeg enig i og håber at det bliver sådan, men jeg synes det er frækt. Specielt fordi en administration godt ved det er ulovligt. Men man spekulerere jo over det hele tiden og det er rimelig anstrengende. Overvejer seriøst at skrive til EB om det her, så alle ved hvem administration er.
--
i7 5820k, Asus x99, 16gb ddr4, GTX1080ti Asus strix, 256gb Samsung evo 850 ssd, 1tb WD
--
Sidst redigeret 21-09-2022 14:24
#24
LasseSoeby
Ultrabruger
21-09-2022 14:39

Rapporter til Admin
Vi klarer den (indtil videre), men fortsætter priserne med at stige er vi også mere på den. Vi nåede at tegne fastprisaftale på el til kr. 2,84 alt inkl. gældende frem til starten af 2024, hvilket selvfølgelig giver en tryghed. Naturligvis plus kr. 0,63 pr. kWh i tidsrummet 17-20 fra Okt.->Mar. Men mht. varme, så synes jeg godt nok det er nogle voldsomme acontobeløb, og trods det, så frygter jeg allerede nu opgørelsen. Vi bruger ca. kr. 1.400,- ekstra på fødevarer trods vi jagter tilbud, og sørger for at holde fryseren fyldt op. Vi begrænser os rigtig meget allerede nu - dvs., kører færre ture, aflyser familie-tamtam på Sjælland m.v. - alt sammen pga. vi ikke ved, hvad fremtiden bringer. Og uden tvivl, så stiger huslejen også pr. 1. januar, så det kommer også til at gøre lidt avs. Så om vi er påvirket af det, så må det korte svar være ja.
--
ASUS ROG Strix B550-F, Ryzen 5600X, 16 GB Corsair VENGEANCE RGB Pro DDR4 3200 MHz, Samsung 850 Evo 240GB SSD, ASUS RTX 3060 Ti
#25
Gorm
Bruger
21-09-2022 16:09

Rapporter til Admin
Denne er ret spot on. https://finans.dk[...] Samfundskontrakten går på at vi løfter fælles når der er behov for det, og folk står i en svær situation de ikke kunne forudse. Den er noget brudt nu, det gav mening at fjerne afgifter eller lave et prisloft som man er begyndt på i andre lande, og ikke bare sige folk ligger som der tilfældigvis er redt. Situationen var en anden hvis det var forudsigeligt, eller folk reelt kunne gøre noget ved det. Det er virkeligt flot at man giver folk mulighed for at lave et lån - skal de så have et mere oveni næste år? Vi rykker hastigt imod at alle er sig selv nærmest.
--
#26
Fuller 8900
Monster Supporter
21-09-2022 17:30

Rapporter til Admin
Vi har fjernvarme og mærker det ikke synderlig, har dog elbil så elprisen er jo steget gevaldigt. Har haft fastpris, men den er ophørt nu her, så skal over på variable, så det bliver lidt en tilvænding. Kan sagtens mærke at dagligvarene er steget, så sidst på måneden skal vi tit tilføre ekstra penge fra vores almindelig konti over på vores "forbrugs" konto.. Men vi overlever Vi har fast forrentet lån 2 % med afdrag. Har nogle penge som jeg har smidt i og købt i kurs ~84 så har da tjent lidt på "krisen" om man vil så vores månedlige omkostninger falder til realkredit lån. Men ja, der bliver ført en del mindre penge over på opsparingen nu end der gjorde tidligere :P Men heldigvis bor vi "billigt" og har sat os så vi har mere end nok råd til at bo, fremfor at købe hus over "evne" som jeg føler mange måske har gjort.. Kender flere med samme "indkomst" som os som har huse der koster over dobbelt så meget.. Men ja.. Det har de jo selv valgt, at de så måske rammer dem nu er jo bare mega ærgeligt, meeeeen man har jo altid vist inderst inde at renten ikke kan forbliver -% eller tæt på 0 for altid.. Såe har ikke som sådan ondt af dem, man har SELV valgt det :) Energi krisen er så noget helt andet, det er jo stukket fuldstændig af, og der kan man som person jo INTET gøre, man skal have varme på for at "overleve" :( Så det er virkelig ærgeligt når familier bliver ruineret for at skulle holde varmen :( Gas og elvarme lige pt er jo absurd højt!
--
#27
Toilets of SHIELD
Bruger
21-09-2022 19:48

Rapporter til Admin
Godt løn i en mindre by. Dvs. 30% af 1x nettoløn går til mindre hus og regninger, nu op til 40%. F5 låst for 3 måneder siden. Ny mellemstor bil med minimal benzinmotor, lige nu den billigste løsning i drift. Fjernvarme, 19 gr. hjemme, ingen tørtumbler, kun 20% stigning i regninger indtil videre. Konen skal på arbejde om et år, dvs. forventer at øge nettoindkomst med 50%. Tricken var at leve og bo langt uden maksimering af belåning, husetsstørrelse, lokalisation,bil SUV-hed grad, osv... /shrug. Nu vi har nok buffer til at hvis vi bliver rigtigt presset økonomisk så 75% af landet bliver tæt på konkurs/sult.
--
Sidst redigeret 21-09-2022 19:50
#28
EvilHomer15
Maxi Supporter
21-09-2022 22:09

Rapporter til Admin
#0 Nej. Bare af ren interesse, sparer folk ikke en del til dårligere tider som disse? Det er hårdt at stå i situationen hvor man er i financielle problemer. Det er derfor man, hvis man har haft mulighed for det, vel sparer sig ud af dette potentielle problem vel inden problemet opstår?
--
#29
Petter1979
Mega Supporter
21-09-2022 23:38

Rapporter til Admin
Hustand med 2 voksne, 2 børn. elregningen er steget med 400kr, havde variabel timepris hos andel, er skiftet til elforbundet nu. Jeg sparer ca. 40-50% på kwh forbruget nu, hvor jeg har gået hele rækkehuset igennem. og fundet besparelser, samt spare på komfur/opvasker/vaskemaskine/tørretumbler/lys. og kun kører dem når strømmen er billig. Vi bor til leje, så huslejen er ikke steget. jeg brugte for 7200kr i fjernvarme sidste år, men vi er varslet til at stige til det dobbelte, jeg betalte ca 1200/måned i aconto, så jeg havde altid penge til gode, men de forsvinder nok nu.
--
5600X/RX5700XT/32GB, Sound BlasterX AE-5
#30
djrazz
Ultra Supporter
22-09-2022 08:08

Rapporter til Admin
#28 Det er fandme nemt at sige. Vores faste omkostninger er steget med rundt regnet 5800 udelukkende på gas og el pr måned siden sidste år. Vi kunne sagtens ilgge det til side hver måned, men har de sidste par år valgt at bruge de penge på forbedringer i boligen, herunder en lang række energiforbedringer hvilket gør at vi nu heldigvis har et meget lavt gasforbrug ift. lignede husstand. På trods af dette er gasprisen steget med omkring 530%. Vi gav 4,4kr pr m3 i Q3 2021 og giver nu i Q3 27,6kr. Det her er jo ikke et spørgsmål om at der ikke er nogen som ikke kan klare 1 eller 2 måneder med de her priser. Det er et spørgsmål om at langt de fleste kan se frem til månedsvis hvis ikke mere med de her eller højere priser. Som alt ser ud lige nu bliver det ikke billigere, tværtimod. Det er jo ikke noget som lige er kommet, de her priser er blevet værre over en lang periode. Selv forrige gasregning var for et kvartal mere end hvad vi betalte hele sdiste år. Men kan godt se det er nemt hvis man enten har en direktør lønning eller sidder i en lille lejlighed med fjernvarme, men for os i middelklassen som bor i hus kan det blive problematisk efter noget tid.
--
Giv mig dit hardware, og jeg løber med det!
#31
PHH91
Giga Supporter
22-09-2022 08:12

Rapporter til Admin
#28 Tænker det samme. Mig og min kæreste med 1 barn har både buffer og indrettet os således at vi begge kan overleve på dagpenge, hvis hun skulle miste hendes job og jeg får mindre at lave i min virksomhed. Vi prøver at spare 40-50% af vores indkomst op hver måned. Det er jo så givetvis blevet 10-15% mindre med stigende priser pt.
--
#32
kb
Giga Nørd
22-09-2022 18:59

Rapporter til Admin
Det er jo kæmpe forskel på hvordan folk rammes. Jeg har den dybeste medfølelse med børnefamilier der pludseligt sidder med en gas/elregning på det firedobbelte og deraf sidder i en seriøs kattepine. Som enlig står jeg meget bedre. Har et fast velbetalt job og efter mange år som lejer købte jeg en lejlighed her i maj. Det var for sent ja så sidder med et 3% lån som ikke ændrer sig og skylder under en million væk. Fjernvarmen er blandt den billigste i landet, jeg bruger ikke meget el og jeg kan spise 2-2½ af mine måltider på arbejde. Efter år hvor jeg har brugt alt for mange penge på mad, spas og elektronik har jeg også valgt at lægge økonomien om den sidste måneds tid. Ikke fordi at jeg ikke kunne bruge penge (selv med et reduceret rådighedsbeløb), men fordi jeg vil prøve at få noget godt ud af en ganske træls situation. Med de faldende kurser på mit boliglån giver det god mening at hamre alt det af på lånet som jeg kan, så det ryder 150k ned her 1/12 og nok yderligere 100k 1/1 2024. Så kan jeg nedbringe mine omkostninger og stå med - et forhåbentligt fornuft udgangspunkt - når vi engang rammer enden af krisen. Husk nu på at økonomien historisk altid har haft op og nedture. Det bliver et par hårde år, men vi skal nok komme ud på den anden side.
--
#33
SkylineGTR
Guru
22-09-2022 19:32

Rapporter til Admin
Jeg er ind til videre rimelig forskånet for det hele. Faktisk vil jeg sige jeg står i en rimelig heldig situation, men det kan bestemt ændre sig.. Men det betyder ikke at jeg ikke mærker det. Jeg har siden sidste år forberedt min økonomi og opsparing på en økonomisk nedtur. Nedbragt gæld m. M. På el har jeg en fastpris aftale på 1.5 kr. Pr. Kwt +afgifter. Det sammen med at jeg har sparet og ændret adfærd gør at min elregning er steget med Ca. 150 kr pr. Måned. Fra 250 til nu Ca. 400 kr. Pr. Måned ved et forbrug på Ca. 100 Kwt pr. Måned. Det kan så blive smadret ved at EWII laver force majeure og ophæver den kontrakt. Varme er jeg også ret forskånet med fjernvarme hvor der bruges biobrændsel. Jeg forventer dog at pris stiger næste år som er varslet med 15 %. Så ja det stiger, men det småting i forhold til gas og træpiller. Har dog godt set at nogle fjernvarme værker hæver prisen langt mere. Så igen her, skal man ikke vide sig for sikker heller. Benzin er jeg også forskånet med en en lille Kia Picanto som ikke drikker benzin som er svin. Men også her er der en joker. I december træder en sanktion igennem med forbud at import af russisk olie og det kan jeg sagtens se for mig kan hæve olie priser og dermed også diesel og benzinpriser. Hvad renter angår så nej, mærke jeg ikke noget rigtig. Det skyldes at bil er afbetalt og jeg har kun et lån på 6000 kr tilbage og når det er væk. Er jeg 100 % gæld fri. Har ikke hus, så skal ikke tænke på prisfald heller. Økonomi er ikke presets hos mig i nu, men det skyldes lav gæld og bil er væk nu som frigiver 1500 mere pr. Måned nu. Også har jeg tilpasset min økonomi for længst. Jeg har også sørget for at sikre mig ved dagpenge. Der har jeg en forsikring på lån og mit benzin kort som dækker op til 12 måneder for lån og benzinforbrug ved arbejdsløshed. Jeg forventer dog at der kommer mere pres på min økonomi når vi kommer til vinter. For der vil jeg bruge mere strøm til lys. Varme priser vil stige og måske mad også bliver dyrere i nu. Der kan også komme uforudset udgifter som jeg mister min fast pris aftale på el. Så selv om det ikke ser sort ud for mig i nu. Kan det ændrer sig helt bestemt. Var jeg gas kunde og ingen fast pris på el. Ja så var jeg bestemt presset økonomisk kan man så også vende og sige.
--
5600X/5950X - ASUS B550-I/DARK HERO X570 - G.SKILl 32 GB 3600 MHz CL14 - RTX A2000/RTX 3080 - SAMSUNG 980 PRO 1 TB/2 TB - WD RED/GOLD 4 TB/14 TB
--
Sidst redigeret 22-09-2022 19:36
#34
Jesper
Gæst
22-09-2022 20:44

Rapporter til Admin
#32 Jeg ville trække den lidt med at afbetale ekstra på lånet. Den amerikanske nationalbank hævede som ventet renten 75 basispoint i går (0,75%), det overraskede ingen, men de kom med hårde udtalelser om kommende rentestigninger. Det var ventet at de også fremover vil hæve renten, men de gav udtryk for at ville hæve den endnu mere end forventet. (Det sendte dagens aktier på endnu en rutsjetur) ECB (europæiske nationalbank) følger trop, Sverige hævede den anden dag mere end forventet og vil forsætte hurtigere og højere end forventet, samme melding fra London. Den danske nationalbank kommer til at følge trop, det er de nød til for at forsvare kronen. De bad også den anden dag regeringen føre strammere finanspolitik end de ønsker, så endnu en indikation der. Alt og jeg mener virkelig alt, peger ikke kun på stigende renter, men stigende højere og hurtigere end forventet. (Det vil naturligvis også smitte af på boligrenterne) Dette vil i den kommende tid gøre din indfrielseskurs på lånet endnu sjovere. Ved at trække den et par måneder ekstra før du indfrier, vil kunne give dig mange 1000 kroner ekstra. (Som du jo sikkert ved, jo større forskel på din rente, og markedsrenten på indfrielsestidspunktet, jo sjovere er det)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#35
krellef
Monster Nørd
22-09-2022 20:53

Rapporter til Admin
Elregningen er steget lidt. Jeg har EWII, og prisen bliver justeret her til oktober (4 gange årligt). Jeg er lidt spændt på, hvad den lander på nu her.
--
----------------------------------- Status på B/W-listen: +25/-0 -----------------------------------
#36
kb
Giga Nørd
22-09-2022 21:14

Rapporter til Admin
#34 Tusind tak for en skarp analyse! Jeg er ret ny i alt det her, så altid rart at få input/blive klogere. Jeg venter netop til 1/12 men heller ikke for meget længere end det. Med et 3 procents lån - og 20 års afdrag - er mine udgifter til lån fordelt cirka ligeligt mellem afdrag og renter (jeg havde været så meget bedre stillet hvis jeg havde købt samme lejlighed et år før). Når jeg banker mit lån ned med 15% -+ kursgevinst - sænker jeg også mine udgifter med en god sjat. Det øgede rådighedsbeløb ryger så tilbage i spare-bøtten til om 6/12 måneder hvor kursen så forhåbentligt er endnu lavere. Jeg var også lidt småheldig på et andet område. Kom aldrig med på investeringsvognen men ville have været i gang sidste efterår. Guskelov fik jeg kolde fødder. Nogle gange er det godt at være lidt af en vatnisse :-) Umiddelbart er min strategi at få hukket bigtime af på bolig-lånet de næste par år. Så står jeg ellers klar til at investere når aktie markedet er blevet banket godt på plads og vi kommer ud på den anden side :-)
--
#37
Martin.v.r
Guru
22-09-2022 21:37

Rapporter til Admin
har fast renter,så dem der spiller på hesten,kendte risiko ved det sider i eget hus,og vi skal nok overleve,selv om vi er 2 på førtidspension + et par drenge bilen er betal har kun gæld i huset,og det er snart betalt ud
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWK i5-10600K @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz [email protected] CL16 4300mhz 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
--
Sidst redigeret 22-09-2022 21:42
#38
Hodja^
Nørd Aspirant
22-09-2022 22:32

Rapporter til Admin
#15 Gider du lige styre dig? "Vi skal faktisk takke Putin!" Er der en ting den mand ikke skal have, så er det fandme da tak!
--

Opret svar til indlægget: Energipriser, inflation, renter - Bliver i ramt!?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE