Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Hvor finder man et IT-job som gør en positiv forsk...

Af Gæst ForbandetVenstreorienteretVeganerSøgerJob | 20-10-2022 12:42 | 1816 visninger | 35 svar, hop til seneste
Hej HOL, Jeg arbejder i øjeblikket som it-support technician for et helt "almindeligt" dansk firma. Jeg kan godt lide mine kollegaer, mine opgaver, min chef, osv. Der er dog en ting som jeg synes er rigtig træls. Virksomheden hænger ikke vildt godt sammen med de ideologier jeg personligt har. Som eksempel så er jeg selv veganer og synes at det landbrug vi i dag har er noget forbandet svineri. Firmaet jeg arbejder for, leverer dog rigtig meget udstyr til fødevarebranchen, hvor en meget høj procentdel af det, er til mejeriindustrien. Så de to ting hænger jo ikke så godt sammen. Derfor er jeg på udkig efter et job hvor jeg rent faktisk er med til at gøre en forskel i verden og for miljøet. Men hvor finder man lige sådan et job henne? Har i nogle gode bud på virksomheder/organisationer som har et meget grønt/menneske orienteret fokus. Det kan være inden for fx. mere human byplanlægning, grøn energi, plantebaseret varer eller aktiviskgrupper, for blot at give nogle eksempler. Jeg håber ikke mit opslag er alt for venstreorienteret til at HOL kan være med. Og kommentarer om mine valg og holdninger behøves man for min skyld heller ikke ytre ;)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

--
Sidst redigeret 28-10-2022 22:21 af Ronson
#1
ToFFo
Guru
20-10-2022 12:55

Rapporter til Admin
Veganerpartiet er en god start tænker jeg. Ved ikke hvordan man lige får arbejde der dog. Ellers er der vel masser af veganer-forums eller facebooksider som er fyldt med ligesindede, som måske har bedre bud end vi har. Måske er der en vegansk arbejdsgiver derude som sidder med sin økologiske salat og stirrer fortvivlet på LinkedIn efter en vegansk IT supporter. Jeg tænker der MÅ være bedre steder at spørge end her :D
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +37/-0. Stats sidst opdateret d. 27/08-2022
#2
Colaplus
Guru
20-10-2022 13:06

Rapporter til Admin
Der er vel nogle hippier et sted på Nørrebro eller hvor de nu bor, der har noget startup agtigt der deler dine værdier. Du finder dem jo nok ikke ligefrem i en stor etableret forretning. (så kan du jo tænke lidt over det :))
--
MSI B460 MAG Tomahawk | Intel i9-10900 | 4x8 GB Corsair Vengeance AMD Radeon RX 6800 XT | NZXT Kraken X63 | Corsair SF750 | Lian Li O11D Mini
#3
Thomas G
Supporter Aspirant
20-10-2022 13:11

Rapporter til Admin
Du bør nok se efter bæredygtighed og lignende. Men simpelt faktum er at alle skal tjene en skilling, og det kan være svært når alting skal være frelst. Prøv at finde leverandører til planteskoler eller lign, evt virksomheder som manifestere sig som grønne/vegansiske online. Se evt hvilke virksomheder der levere til veganske restauranter. Det kan måske også være brancher som solcelle, vindmølle, hvis energi har din interesse. En lille høflighedsting, du skriver i meget holdningsladet og nedladende sprog. Men ønsker ikke noget feedback på den del. Helt ærligt, så udlad lige den del næste gang. Vi er trods alt et hardware forum, ikke et politisk et. Hvis du er i tvivl er jeg ikke just på veganer holdet, og har lige spist den ekstra frikadelle du har sørget for blev ledig.
--
#4
ForbandetVenstreorienteretVeganerSøgerJob
Gæst
20-10-2022 14:13

Rapporter til Admin
#1 Tænker du har helt ret i at der nok er bedre steder at spørge end her, men tilgengæld ved jeg også at der rigtig mange som arbejder inde for IT som kommer her, så det kunne jo være at de havde en indsigt som ikke-IT folk ikke har. Men tak for dine bud på andre steder jeg måske burde rette mig imod ;) #2 tak for dine bud ?? #3 super gode bud på steder jeg kan undersøge, mange tak for det. Jeg tillader mig også lige at spørge hvad ved mit opslag du finder nedladende. Det har bestemt ikke været min intention. Hvis du hentyder til min sidste sætning, så kan jeg godt se at den kan tolkes som værende lidt fjendtlig. Jeg mente blot at UNØDIGE eller ANGRIBENDE kommentarer om hvad jeg mener egentlig ikke behøves snakkes om, da det jo ikke er det jeg spørger til. Og selvfølgelig er HOL da ikke er politisk forum, men det er jo heller ikke et decideret politisk indlæg jeg har lavet. Og spis du bare løs. Evt skift nogle af frikadellerne ud med falafel, de smager alligevel bedre ??
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
crankyrabbit
Semibruger
20-10-2022 14:18

Rapporter til Admin
Kan kun sige. Danmark har brug for mindre falafel og flere frikadeller.. imo
--
I may be crazy But I'm not stupid.... No One Dies A Virgin - In The Very End Life Fucks Us All
#6
ph0ton
Ultrabruger
20-10-2022 14:22

Rapporter til Admin
Du kunne lave en liste med virksomheder, offentlige institutioner og interesse organisation, som du mener forsøger at gøre forskel for miljøet. Så kunne du vel skrive en uopfordret ansøgning til deres HR funktion, og ser hvad der sker? Hvis du ikke er kræsen og især hvis du er villig til at flytte efter det, så tror jeg hurtigt det vil give pote.
--
lorem ipsum et dolores
#7
ForbandetVenstreorienteretVeganerSøgerJob
Gæst
20-10-2022 14:23

Rapporter til Admin
#5 Kan kun sige. Jeg er helt uenig med dig, men sådan er vi jo alle forskellige ;)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Thomas G
Supporter Aspirant
20-10-2022 14:40

Rapporter til Admin
Vi skal ikke dreje din tråd væk fra at finde et retningsbestemt job, men du spørger så jeg svarer: "synes at det landbrug vi i dag har er noget forbandet svineri." Det er pænt værdi ladet i min verden, og skal jeg være firkantet laver landbruget altså også det som veganere spiser. Men som sagt fokus på bolden og ikke alt det andet fis. Det er ikke nemt, og du skal forvente at de har lidt svært ved at følge med økonomisk. Tror mange af dem du søger er lidt i opstartsfasen og der er man altså pænt presset økonomisk. Det kan ikke direkte relateres, men netflix har en fin lille serie om 3d print hvor man får et godt indblik i opstarts virksomheder og deres problemer, krydret med lidt teknik og Silicon Valley ish.
--
#9
potteplante
Giga Supporter
20-10-2022 14:46

Rapporter til Admin
Du kan søge inde for undervisnings verden. at hjælpe folk der søger viden, er vel også en måde at forbedre verden på. Jeg tror du nød til at kigge lidt mere alternativ på din "Forskel i verden og for miljøet" mere indirekte på det også. eller tror jeg du får svært ved at finde noget. Der jo altid politiet, jeg ved de mangler hænder der inde. at hjælpe med at hold lov og orden er vel også en måde at gøre verden til et bedre sted? Dog hvad jeg har hørt, ikke en særlig fed arbejdsplads.
--
Google is your friend!
--
Sidst redigeret 20-10-2022 14:48
#10
M.Mikkel
Mega Nørd
20-10-2022 16:40

Rapporter til Admin
giver ikke en skid for folk der er vegeaner de prøver omvende verden og jeg skal ha flæskesteg i aften så kan du jo spise græs. start som landmand med græsplæne så får du måske nogle syge vegeaner der vil købe. og imorgen oksemørbrad
--
Imac 27 ipad pro Iphone xs max og en Hyawai x pro win Bærbar
--
Sidst redigeret 20-10-2022 16:41
#11
JesHem
Bruger
20-10-2022 17:04

Rapporter til Admin
Tjaaa du kan tage hvilken som helst Pharma virksomhed eller feks Orsted. Der er seriøst så mange af dem derude så nogle gange skal man tænke sig en ekstra gang. Det er lidt lige som når man spørger en kollega om noget og i det samme øjeblik kommer man i tanke om at det kunne man egentlig godt selv svare på….. :)
--
AMD R5 3600@Stock, B450 Strix, 16GB@3600MHz, GTX1070Ti
#12
NiceRag
Nørd
20-10-2022 17:24

Rapporter til Admin
Sol + vand = græs Kan du æde græs? nej det kan en ko. så via køerne får vi brugt græs, til at fodre mennesker. Det er fucking smart! anyways. hvorfor søger du ikke bare et job i en helt anden branche? de mangler sygeplejesker og hjemmehjælpere og nogle af de steder (fx sygehuse) har jo også brug for it support... hvis en ny uddannelse ikke er tiltalende.
--
Sidst redigeret 20-10-2022 17:25
#13
Dragonheart
Guru
20-10-2022 18:15

Rapporter til Admin
#12 Du kan nu altså sagtens spise græs :-) @OP Brancheorganisationer er måske et godt sted at starte
--
#14
MIchaelW
Monsterbruger
20-10-2022 18:18

Rapporter til Admin
#13 Ork ja... hvede, rug, byg, havre, hirse, majs og ris er græs-arter :)
--
#15
ForbandetVenstreorienteretVeganerSøgerJob
Gæst
20-10-2022 18:20

Rapporter til Admin
#10 heldigvis giver jeg ikke en skid for folk som er uden for pædagogisk rækkevidde. Spis du bare hvad det passer dig, så skal fedtet i dine blodårer nok indhente dig på et tidspunkt ;) God aften ikk'. #11 Ja det er lidt ligesom at spørge på et forum hvad folk kan anbefale af lagring i skyen. Det kunne Google nok også have svaret på ;) Men tak for forslagene. #12 Første del fatter jeg ikke hvor du vil hen med, så det ser jeg bort fra. Karriereskift er ikke lige det jeg synes ligger først for, men tak for forslagene :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
Dragonheart
Guru
20-10-2022 18:36

Rapporter til Admin
#14 Græsset ude fra græsplænen i haven kan du nu altså også spise :-)
--
#17
Stroyer
Guru
20-10-2022 19:15

Rapporter til Admin
0# Lær at dyrke din "religion" når du ikke er på arbejde! Der er da flere af de firmaer jeg arbejder for som jeg ikke umiddelbart "synes om", men det ændre da overhovedet ikke ved det at jeg udføre mit arbejde for dem og at jeg opføre mig som en Prof! Det er en del af arbejdet at man er voksen og lære at lægge sine personlige holdninger og overbevisninger til side. De skal vel heller ikke bestemme hvad du spise og hvordan du går klædt? Tror desværre ikke du finder et firma hvor tingene går efter dit hoved - Lev med det! :D Udover dét så deler jeg på ingen måde din overbevisning og synes nærmest det er sygt! Men så længe du ikke begynder at pådutte andre din "religion" eller forventer at verdenen skal indrette sig efter dig, så fred være med det.
--
IDGAF!
--
Sidst redigeret 20-10-2022 19:19
#18
Jesper_Chr
Ultrabruger
20-10-2022 19:35

Rapporter til Admin
En anden mulighed kunne være at undersøge de produkter du selv bruger også se om ikke de søger på deres respektive linkedin's eller hjemmesider.
--
#19
ForbandetVenstreorienteretVeganerSøgerJob
Gæst
20-10-2022 19:45

Rapporter til Admin
#17 Det er ikke en religion, det er blot nogle livsstilsvalg jeg har taget, ligesåvel som du sikkert også har valgt at anlægge dit liv på en hvis måde. Det er fint nok at du er ligeglad med hvilket firma du arbejder for, men det er jeg altså ikke. Så det behøves du ikke "pådutte" mig ;) Det handler ikke bare om at "tage sig sammen og være voksen". Det handler om at jeg ikke vil arbejde for fx Arla, da de er stik imod hvad jeg mener er det moralsk rigtige at gøre. Er der nu noget galt i gerne at ville have et job man er glad for?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#20
ForbandetVenstreorienteretVeganerSøgerJob
Gæst
20-10-2022 19:48

Rapporter til Admin
#13 og #14 Tak for gode forslag, de veje havde jeg slet ikke overvejet at kigge :) Og tak for at komme med et pænt svar. Og ja, selvfølgelig kan man da spise græsset ude fra haven, er det ikke derfor nogle græsslåmaskiner har en pose til at samle græsset sammen i?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#21
NiceRag
Nørd
20-10-2022 19:49

Rapporter til Admin
#16 ja, det er rigtigt men kroppen kan ikke nedbryge cellulose, som græsset primært består af... så du får ingen næring
--
#22
Dragonheart
Guru
20-10-2022 19:52

Rapporter til Admin
#21 Du får næring(makronæringsstoffer). Bare ikke ret meget. Og en del mikronæringsstoffer og sporstoffer.
--
#23
MIchaelW
Monsterbruger
20-10-2022 20:03

Rapporter til Admin
#20 Salat-skål - til at spænde bag på græsslåmaskinen - er vist ekstra-udstyr. :)
--
#24
Specter_
Bruger Aspirant
20-10-2022 20:20

Rapporter til Admin
Det er fuldstændig latterligt, at du vil skride fra din nuværende arbejdsplads, hvor du har gode kolleager, en god chef, opgaver du synes om, bare fordi at du ikke synes om at kantinen servere lækker bacon? Du gør jo heller ikke nogen forskel, bare fordi at du arbejder som IT-Supporter, hos en grøn virksomhed. Jeg har i hvert fald ikke hørt at IT-Supportere er med til at redde vores planet.
--
#25
Volcano
Mega Supporter
20-10-2022 20:21

Rapporter til Admin
Find et job ved kommunen det er mennesker de arbejder med. Jeg kan dog ikke garantere at der ikke vil være en svinebonde der ringer ind i ny og næ for at skal have hjælp til at bruge MitID
--
Alt er til salg, det er et ? om prisen i9-12900K . Z690 . 4x MVMe 4.0 . DDR 5 . 2x U3221D IPS . AX860i . 64 GB Ram
--
Sidst redigeret 20-10-2022 20:23
#26
Wing Man
Super Nørd
20-10-2022 20:23

Rapporter til Admin
#17 Vel skrevet.
--
Den som ler sidst, tænker langsomst!
#27
ForbandetVenstreorienteretVeganerSøgerJob
Gæst
20-10-2022 20:33

Rapporter til Admin
#24 Jeg er faktisk ret ligeglad med hvad de serverer i kantinen, jeg har min egen madpakke med ;) En af grundene til at jeg vil "skride" er også at jeg har halvanden time med offentlig transport til mit nuværende arbejde, det ville sgu være rart hvis det lige blev cuttet lidt ned. Men det mente jeg ikke var relevant ift. mit indlæg. Og hvis du ikke mener at IT afdelingen er med til at hjælpe et firma med at nå dets mål... ja så ved jeg simpelthen ikke hvad jeg skal sige til dig. Men, tak for dit "gode" input, det var rigtig dejligt med noget godt aften humør. Hav det godt du ;)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#28
Specter_
Bruger Aspirant
20-10-2022 20:44

Rapporter til Admin
#27: Hvis du leder efter andet arbejde, fordi at du har for lang transport, så skulle du have skrevet det. Du har siddet og brokket dig over hvordan din virksomhed levere noget-ikke-vegansk til andre virksomheder, og forsætter så efterfølgende: "Derfor er jeg på udkig efter et job hvor jeg rent faktisk er med til at gøre en forskel i verden" Selvfølgelig hjælper IT-afdelingen med at nå virksomhedens "mål", men du gør ikke nogen forskel i at hjælpe verden med at blive grønnere, som du jo så gerne vil. Du er tydeligvis blevet provokeret over mit svar.
--
Sidst redigeret 20-10-2022 20:45
#32
Stroyer
Guru
20-10-2022 21:09

Rapporter til Admin
17# At leve som veganer er meget langt fra "normen" og kan vel nærmest betegnes som en sekt eller religion. Jeg forsøger ikke at pådutte dig noget som helst - du kan gøre hvad du vil. Men vær opmærksom på at det er dig der er "uden for" og en minoritet, hvorfor det i dette tilfælde, er dig som skal indordne dig under "reglerne" - Lige som med rygere. Spis venligst dit medbragte kaninfoder på den anviste plads :D Jeg tænker at din bedste chance ville være at undersøge hvilke virksomheder der ligger i nærheden som passer dine krav, send dem en ansøgning og se hvad der sker.
--
IDGAF!
--
Sidst redigeret 20-10-2022 21:09
#33
ForbandetVenstreorienteretVeganerSøgerJob
Gæst
20-10-2022 21:26

Rapporter til Admin
#32 Det er godt nok noget af en definition du har på religion så. Men bare rolig, jeg er skam helt opmærksom på at det er mig der skiller mig ud fra flokken. Nogen skal jo være på "the right side of history" ;) Men jeg skal nok tage min kaninfoder, så som fx kartofler, bønner, havregryn, vanilje, hvidløg, ris, æblemost, chili, og cola, og holde den for mig selv. Det ville nok gøre av av i din mavse hvis du skulle spise sådan noget ulækkert mad, ikke sandt. God aften til dig.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#34
Asgerkhan
Maxi Supporter
20-10-2022 21:35

Rapporter til Admin
#0 På trods af jeg personligt ikke er helt afvisende overfor iden om at veganisme burde være noget man behandlede inde for psykiatrien, så respkter jeg at du står ved dine principper og nu ønsker sætte handling bag dine holdinger. Altså udover det åbenlyse forslag Veganerpartiet (som nu heddder Grøn Alliance), så er det et hav af NGOer som jeg tænker matcher dit livssyn og morale, f.eks Vegetarisk Forening, Greenpeace, Dansk Naturfredningsforening, dog tænker jeg de fleste af disse organistioner holder til i Købehavn, så hvis ikke du bor i København bliver det nok lidt svært. Ellers er der hele den offentlige sektor, den skriger på IT folk og sikket også supportere. Det er du også med til at "gøre en forskel". Dog bemærk at hverken NGOer eller det offentlige som regel kan match lønnen i det private.
--
I never pirated it, it was donated. By the file fairy. At night i put a empty harddisk under my pillow.
--
Sidst redigeret 20-10-2022 21:37
#35
CyboKid
Bruger Aspirant
20-10-2022 22:33

Rapporter til Admin
Evt skift branche? Du arbejder indenfor et fag, som bruger notorisk meget energi, og som jeg læser det, vil du passe på klimaet, det hænger ikke helt sammen? Ej heller gør det med transport på 1½ time :) Jeg tror ikke du kan finde en arbejdsplads, som passer på samtlige parametre - Det kender jeg ihvertfalde ikke nogen som er lykkes med endnu. Det er vel lidt et spg om at finde nogle ting man på ingen måde kan gå på kompromis med, og så søge hos arbejdsgivere hvor det kompromis ikke kommer på tale?
--
#36
JesHem
Bruger
21-10-2022 01:48

Rapporter til Admin
Wauw, flot du kan finde ud af at kigge på mine gamle tråde og sammenligne den med dit spørgsmål. Du som gemmer dig bag en anonym profil. Jeg tager hatten af for dig. Du er sgu imponerende…. Hvor mit spørgsmål går på noget meget konkret så er dit jo ukonkret. Du kan jo finde de første 10000 virksomheder i DK som har en profil der kan opfylde dine krav. Du kan tage samtlige kommunale institutioner og så en uendelig række brancher som intet har med fødevare at gøre. Der er ingen som afholder dig fra at sige op, udover du sikkert er i konkurrence med rigtig mange nyudlærte med opdateret viden som kan være foran dig i køen. Farvel og tak, og jeg er glad for vores veje aldrig kan krydses rent arbejdsmæssigt.
--
AMD R5 3600@Stock, B450 Strix, 16GB@3600MHz, GTX1070Ti
#37
Tearabian
Ultrabruger
21-10-2022 03:14

Rapporter til Admin
Jeg forstår slet ikke problemmatikken her? Hvorfor vil du skifte job til en virksomhed som allerede er grøn? Reducerer du en vegansk, eller klimavenlig forretning med 1%, gør det jo langt mindre for klimaet end hvis du arbejder for en klimasynder, og leverer den samme 1%? Så hvis du faktisk vil gøre en kæmpe forskel, så hjælper du til hvor der er mest klimapres. Tænker kæmpe fragtskibe, eller som du allerede er i; fødevarebrancen
--
#38
Thomas G
Supporter Aspirant
21-10-2022 08:03

Rapporter til Admin
#27 -> lidt ked af at du har din egen frokost med, for de fleste store kantiner prøver nu med en kødfri dag til ære for dig. Desværre på en del af os andres bekostning. Når det er sagt, så faldt jeg over denne her og tænkte på dig: https://techmanagement.dk[...] Endnu en meget grøn virksomhed.
--

Opret svar til indlægget: Hvor finder man et IT-job som gør en positiv forsk...

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE