Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Kør selv scenic route sydpå?

Af Monster Supporter Fuller 8900 | 23-10-2022 22:35 | 688 visninger | 9 svar, hop til seneste
Hej Jeg tænker at vi sol familie skal på kør selv tur sydpå, gerne hvor der er lidt bjerg kørsel og flot udsigt. Hvor skal turen så gå hen? Tænker at vi skal tage en overnatning eller 2 på turen frem og tilbage. Turen vil være med en 4 og 6 årig til den tid. Så gerne et sted som er børne venligt også. Hvilket land som ene destination skal jeg lede efter? Hvor man på turen derhen kommer over lidt bjerg kørsel? Har aldrig været længere sydpå i bil end dommer see og Hamborg samt Berlin..
--
#1
Netsat_99
Elitebruger
23-10-2022 22:46

Rapporter til Admin
Det blive ikke nemt… hvis du kun vil være afsted 2 dage, er mulighederne begrænset… især når du vil syd på. norge vil nok være din bedste mulighed.
--
#2
Fuller 8900
Monster Supporter
23-10-2022 22:49

Rapporter til Admin
Nej mener 2 overnatninger på vej derned :) som Maks :) Turen skal nok være 7-10 dage tænker jeg :)
--
#3
Martin Lohse
Junior Supporter
23-10-2022 23:17

Rapporter til Admin
Vi var i Luxembourg - det kan varmt anbefales
--
#4
Chucara
Mega Nørd
23-10-2022 23:39

Rapporter til Admin
Altså skal du igennem bjerge må det jo være igennem Alperne. Så Schweiz, Østrid eller Italien er nok det oplagte. Gardasøen er vel en klassisker (har aldrig selv været der). Det er 16-19 timer i bil, alt efter hvor du kører fra i DK.
--
Sidst redigeret 23-10-2022 23:40
#5
Lexio
Maxi Supporter
23-10-2022 23:44

Rapporter til Admin
Personligt var jeg på kør-selv tur her til sommer, godt nok på motorcykel. Men også 10 dages tid. Jeg kørte godt nok en omvej, men endte blandt andet ud med at køre i Schwarzwald eller "Black forest". Der er 1.000 km+ derned og det burde være meget realistisk at nå selv med mindre børn og med 1 overnatning under vejs. Området er relativt stort, (to gange Fyn). Bjerg-agtigt område, med bjerge i 1.000-1.500 meters højde. Faktisk med det højeste bjerg i Tyskland nord for Alperne. Virkeligt flot område, med gode muligheder for at tage børnene med, også hvor gåturene ikke er for tekniske for børn. Alternativt, hvis I søger et andet bjerg-agtigt område som er tættere på, så findes der også Harz national park lige midt i Tyskland 600 km+. Bestemt også et flot område, var der for et par år siden. Men nogle områder, f.eks. nær Brocken / Bloksbjerg er der mange nåletræer som er døde. Som kan virke lidt "dystert". Det er nok det nærmeste bjerg-lignende terræn, med mindre I tager helt til Alperne.
--
We know the speed of light, but whats the speed of dark?
--
Sidst redigeret 23-10-2022 23:49
#6
the688
Guru
24-10-2022 07:57

Rapporter til Admin
Der er en del motorcykel-apps som kan lave en rute som ikke bare er baseret på "hurtig" - men også "seværdig", eller "kurvet" - det er ikke "jeg-vil-gerne-se-flot-natur-app" - men der er mulighed for at vælge nogle mere lokale småveje fremfor bare at komme hurtigst frem. Check evt. Kurwiger eller GoRide.
--
"ORK SATME!"
#7
Mion
Maxi Nørd
24-10-2022 11:34

Rapporter til Admin
vi tog en tur med vores 7 årige, det blev lidt mere end små overnatninger. men det fungerede fantastisk. vi søgte efter steder hvor der var Pool.. så var han solgt. vi startede med 1 dag i Holland, i et super fedt resort (der var billigt) tæt på den tyske grænse, det var en god start med 6-7 timers køretid. det var så lækkert at vi endte med at være der i 2 dage. så tog vi en enkelt aften i Strasbourgh (skulle nok have gået efter Colmar, elsker Colmar) og 2 dage i Geneve, og så 6 dage i Verona og tilbage igennem Tirol og direkte hjem derfra. Tirol på de her Lisi Family hotel, var en knald god oplevelse for ham. Med klatrevægge, gocarts, alt muligt, og masse af børn.. Alle andre steder, var der pool, plus det var industriferie, så der var VARMT i år, men det gik fint. Passede også perfekt med Tesla ladere. Det der nok går lidt galt, er jeg hellere ville tage en pause på 2 dage end 1 dag, for ellers så bliver det køre, sove, Køre, den dag imellem hvor du kan tage ud, og de kan komme ud og svømme, og se omgivelserne, den er guld værd.. Det var den ihvertfald for os.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#8
Pytte
Ultrabruger
24-10-2022 13:33

Rapporter til Admin
Tyskland er rimelig kedeligt de første 1000km.. Hvis din bil kan klare det så skal den stå på 160+ på cruise control i mange timer.. Alperne er brede, og du kan komme igennem på mange måder. Du kan køre igennem Tjekkiet og ende i Østrig og videre ned til Slovenien, begge utroligt smukke steder. Hvis du sætter GPS til at undgå motorveje efter Tjekkiet skal du nok se en masse. Triglav National Park I Slovenien er smukt. Så kan du vælge at køre i miden til Italien, det er nok den hurtigste rute, men nok også den kedeligste. Italien har dog mange flotte lokationer tæt på bjerge. De er dog ikke helt kommet over corona, så der er stadig underlige regler for gondola ture og indendørs. Hvis man holder lidt over mod Frankrig ender man i ??Schweiz som er mega dyr men selvfølglig smuk.. Hvis I godt kan lide at køre, så kan I jo tage alperne fra den ene til den anden ende, og se flere ting.. men det er ikke altid børnene har lyst til det..
--
#9
the688
Guru
24-10-2022 13:48

Rapporter til Admin
#8 - aah. Det er vist ret afhængig af hvad man leder efter. Friedrichstadt er super romantisk og hyggelig (mini-Venedig hvor man kan sejle til alt). Hamburg har masser af ting at byde på. Fedt natteliv, masser af kultur og oplevelser... Der er masser af spændende by i Kiel også.. og meget andet. Landskabet er måske ikke så helt vildt betagende, men ligefrem kedelig...
--
"ORK SATME!"

Opret svar til indlægget: Kør selv scenic route sydpå?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE