Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Tiggeri lovligt eller ej?

Af Ny på siden pomegranates | 07-11-2022 13:44 | 1575 visninger | 20 svar, hop til seneste
Har i nogen bestemte meninger om folk som tigger om penge, togbiletter og mad på offentlige steder som feks indkøbscentre, togstationer osv? Og synes i det er retfærdigt, at tiggeri er ulovligt? Jeg befinder mig ofte i Kennedy Arkaden i Aalborg, og jeg oplever desværre ofte at folk kommer og tigger om penge, men jeg vælger altid at ignorere dem da det er ret tydeligt for mig at de blot er svindlere som ikke mangler penge, men blot udnytter vores godhed og af denne årsag har jeg nok desværre fået et meget negativt syn på tiggere i Danmark.
--
Sidst redigeret 07-11-2022 13:44
#1
SUPERBOY
Ultra Nørd
07-11-2022 13:56

Rapporter til Admin
Der burde ikke være behov for at tigge i Danmark - hvis man er i landet på lovlig vis, bør man få X udbetalt. Og tiggeri bør derfor ikke være nødvendigt. Jeg ser det dog ikke særlig tit, udover Hus Forbi sælgere, går dog ikke ud fra at du mener de tigger? Jeg ser dog af og til folk der sover på et fortov eller lign. om det så er selvvalgt "hjemløshed" skal jeg ikke kunne sige, har dog flere gange overvejet at stille noget ved siden af dem (de sover, så de tigger ikke). - Har dog endnu ikke fået det gjort. (Har ikke gået rundt med kontanter i mange år, hvis jeg dog havde kunne jeg nok godt finde på at give dem nogen). Ser frem til hvad andre svarer, da jeg selv har undret mig over om dem der gør det, gør det fordi det er den eneste løsning, eller fordi det måske er en god forretning..?
--
Tag altid BACKUP!!
#2
NitroBlast
Guru
07-11-2022 14:21

Rapporter til Admin
De fleste af dem, der tigger i DK, er ikke danskere. De kommer fra fattige kår rundt om i Europa, og kan mere eller mindre frit bevæge sig til velhavende samfund som feks. DK, og sætte sig et sted med en hat og tigge. Politiet plejer dog at fjerne dem ret hurtigt, hvorefter de får kost og logi på samfundets regning, hvilket nok i virkeligheden er, hvad de er ude efter. Mig bekendt er det ikke et krav, at man skal have en adresse, for at få kontanthjælp, så ofte tænker jeg, at dem der sælger "hus forbi" allerede har en overførselsindkomst, så at sælge "hus forbi" er vel bare et arbejde som så meget andet. Jeg kan nu godt blive godt irriteret over, at de står udenfor diverse supermarkeder og antaster en, når man skal ud og handle. Ideelt set havde fattigdom være udryddet, men det er ønsketænkning, da der altid vil være mange tabere hver gang der er en vinder.
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
#3
saiot
Junior Supporter
07-11-2022 14:41

Rapporter til Admin
2# skal du ikke stå til rådighed for af få kontanthjælp og møde på kumunen til evt møder ..tror den gruppe der sælger hus forbi ofte falder uden for dem der lige gør det. Også derfor vise partier talder om en værdighed ydelse eller beløb uden mod krav til den slags grupper
--
#4
gasolin
Guru
07-11-2022 14:46

Rapporter til Admin
#3 En del af dem kan godt være pensionister, der er hjemløse og tjener lidt ved siden af
--
#5
inckie
Gæst
07-11-2022 14:48

Rapporter til Admin
Jeg giver aldrig udenlandske tiggere noget som helst, og folk skal holde op med at give dem penge. Det er ligesom når Chef's forældre i South Park giver lockness uhyret "three fitty". Hvis man har råd til at rejse hele vejen til Danmark fra Rumænien eller Afrika, så er ikke man ikke "fattig", så er man migrant og der er væsentlig forskel.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
Jupiter
Megabruger
07-11-2022 15:37

Rapporter til Admin
Jeg kan give en mønt til Hus Forbi - ingen kontanter til de andre, men gerne en sandwich og/eller en kop kaffe. Det hænger nok sammen med ens egne erfaringer, mine ellers fattige bedsteforældre gav altid en gratis overnatning i laden og et måltid til de omrejsende vagabonder og sprittere, men vi er i dag, desværre, hurtige til at klassificere medmennesker efter samfundets regler og lovgivning.
--
#7
Notional
Ultra Nørd
07-11-2022 15:58

Rapporter til Admin
1. Jo tiggeri er ulovligt. Det hedder betleri og er dækket under Straffelovens § 197. 2. De fleste tiggere er ulovlig i landet og styres af sigøjnerbander, der tjener mere end du gør. I er ikke et godt menneske, hvis i giver dem penge. Tværtimod gør i problemet større og fastholder tiggerne i deres slavelignede forhold.
--
#8
crankyrabbit
Semibruger
07-11-2022 16:02

Rapporter til Admin
Giver aldrig penge til udenlandske tiggere.. Har du ikke selv penge til at opholde dig her i landet, så rejs dog hjem.. Giver heller ikke til danskere da det må formodes de modtager omtrent samme beløb af staten som andre jeg kender... Kan pisse mig af når de kommer og tigger d.1 hvor man må formode de lige har modtaget penge - hvis de ellers opholder sig lovligt i landet. Stikker dog husforbi sælgere en 50 ind imellem alt efter mit humør..
--
I may be crazy But I'm not stupid.... No One Dies A Virgin - In The Very End Life Fucks Us All
--
Sidst redigeret 07-11-2022 16:04
#9
ZoneSlash
Elitebruger
07-11-2022 16:03

Rapporter til Admin
"Næsten alle du ser tigge i Danmark kører fra deres 'arbejdsplads' i en Audi lidt senere og tager på restaurant." Spøg til side, køb du blot et hus forbi hist og her, men at holde hånden under hinandens grundlæggende eksistens er noget vi allerede allesammen gør til topkarakter ved at betale vores skat og moms i rigelige mængder, omend vi måske snyder lidt også. Er det ulovligt at sælge hus forbi? næh, det er bare et arbejde med fortjeneste per salg afaik. At tigge(betleri) er ulovligt i Danmark med straframme på op til 6 måneders fængsel. Om det så er afprøvet omkring f.eks. streamere der tigger efter donationer online aner jeg ikke, men mon ikke man hører noget om det en dag eller læser om det herinde? :p
--
Hvis jeg var en øl måtte du kun knappe mig op med din lynlås!
#10
Tidligere hjemløs
Gæst
07-11-2022 18:54

Rapporter til Admin
#8 Måske du skulle prøve at være lidt mere interreseret i dit land og de folk der lever side om side med dig. Prøv at være lidt nysgerrig fremfor at formode så meget. Det er absolut ikke alle hjemløse der får offentlig ydelse. Der er ikke alle der har overskuddet til at være en del af det system. Jeg synes faktisk når jeg generelt læser svarene at det er ret tydeligt at i alle har det godt og trygt og ikke har nogen former for kendskab til livets realiteter. Bare vent. Det kan ske for hvem som helst af jer når i mindst venter det.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
NiceRag
Nørd
07-11-2022 18:56

Rapporter til Admin
det er ulovligt at "tigge" om penge men du må gerne sidde med en kop foran dig og se sørgelig ud personligt gider jeg ikke have noget med det at gøre vi har både akutboliger, statsgaranteret indskudslån og kontanthjælp(og andre ydelser) ingen har en undskyldning for at være mere eller mindre permanent hjemløs. (udover de sære mennesker som ikke kan håndtere det, men de kan så få andet hjælp fra det offentlige - og det hjælper en 10'er fra mig alligevel ikke med)
--
Sidst redigeret 07-11-2022 18:58
#12
Michael K
Junior Nørd
07-11-2022 19:02

Rapporter til Admin
Der var engang en, der tiggede på Nørreport. Så synes jeg lige, jeg ville flotte mig, så jeg gav hende en 20'er. 5 min senere var hun ovre og tigge fra mig igen, som om hun intet huskede. Siden den dag har hun ødelagt alt respekt, jeg har for triggere. Det er ærgeligt, at sådanne episoder ødelægger det for de andre, men jeg kommer til at tænke på South Park afsnittet: "The Night of the Living Homeless".
--
#13
Notional
Ultra Nørd
07-11-2022 19:58

Rapporter til Admin
#11 Det er jeg så bestemt ikke enig i. Det system vi har i dag er fuldkommen grotesk. Mange, især med psykiske problemer som angst, ptsd eller depression, bliver ofte kørt fuldkommen over i disse systemer. Det gør ofte problemerne værre. Det er ikke for sjov at de fleste hjemløse danskere er veteraner med ptsd eller andre med alvorlige psykiske problemer. Vores system er ikke engang tæt på at være noget der ligner perfekt. Det ved du tydeligvis ikke, siden du aldrig har oplevet systemet tæt på. I så fald, burde du nok slappe lidt af med de dumsmarte bemærkninger.
--
#14
Devilduck
Supporter Aspirant
07-11-2022 20:21

Rapporter til Admin
At være hjemløs er dyrt, bare det ikke at have et køleskab gør mad til et dyrt bekendtskab. Når min økonomi er til det gør jeg nogengange det at jeg tilbyder at købe ind for en hjemløs, køber de få ting de spørger om, og så giver jeg enten en six pack eller et kontant tilskud til drug of choice. Jeg tænker ikke at det er realistisk at man som hjemløs "lige tager sig sammen" og bliver clean, og hvis en hjemløs har brug for noget kemisk hjælp til at holde livet ud, så fair nok. Jeg er ikke super inde i statistikkerne, men jeg tænker at der er nogle mennesker der falder igennem sikkerhedsnettet. Har hørt om folk der får en lejlighed, men ike kan sætte grænser, og på kort tid er lejligheden overtaget af fx pushere, og personen bliver presset ud. Andre kan ikke leve "inden for grænserne" for hvad en lejlighed kræver, de larmer eller kan ikke holde den ren, i en grad hvor de bliver smidt ud. Hvor mange af jer der har meninger om hjemløse, har tænkt sådan et liv igennem? En ting som ikke at have en dør man kan lukke, jeg er ret sikker på det mareridt jeg forestiller mig er en tam udgave ift virkeligheden. Tænk at skulle lægge sig til at sove fuldstændigt forsvarsløs. Alle de 10.000 vis blikke man får bare på en dag, udstillet i al sin elendighed... En mental sund person ville være super udfordret, læg så en god sjat angst og hvad har vi oveni.....
--
#15
Ali
Giga Nørd
07-11-2022 23:31

Rapporter til Admin
Hver gang jeg ser en tigger har jeg lyst til at sige, at det i det mindste er mere værdigt at samle flasker...og faktisk kan være mere indbringende end at få kontanthjælp. Synes at have hørt at en dygtig flaskesamler kan tjene 15-25K per måned. Især når jeg ser de samme de samme tiggere (danskere) der kommer ind i S-toget og friskt siger "skulle der ikke være nogen der kan undvære lidt småpenge". Udenlandske tiggere møder jeg mest på gaden. Faktisk er der folk fra f.eks. Rumænien og Bulgarien der udelukkende kommer til landet for at samle flasker mens der er andre der udelukkende er her for på kortest mulig tid, at rippe folks lommer mest muligt for eksklusive ure, telefoner og kreditkort (hvis kode de lige har afluret). Ingen i Danmark burde synke så dybt at de må tigge for at overleve og heller ikke kan arbejde pga handicap eller lignende.
--
Great minds discuss ideas; Average minds discuss events; Small minds discuss people.
#16
7430
Giga Nørd
08-11-2022 03:27

Rapporter til Admin
Godt nok mange her der tror de ved en masse om hjemløshed i dk...få dog skyklapperne af
--
jep jep
#17
jensjens
Gæst
08-11-2022 06:59

Rapporter til Admin
Normalt respektere jeg hol-segmentet da der plejer at være en oplyst debat, men det er da helt afsporet i denne tråd. Tror I seriøst at de fleste aktivt vælger at være hjemløse? Hvor snot-dum kan man være - ærligt? Og med så forkrøblet et sundhedssystem vi har, specielt i psykiatrien, hvordan kan man så være så snot-dum at tro det hele bliver løst, blot fordi vi betaler meget i skat? Vil du være klogere, så kan du læse mere omkring årsagen til hjemløshed på Vive's hjemmeside. Selvom jeg tvivler på at så snot-dumme mennesker er i stand til at se verden fra andet perspektiv end sit eget. https://www.vive.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#18
NiceRag
Nørd
08-11-2022 07:20

Rapporter til Admin
#13 det er stadig ikke et problem jeg skal løse. Det er et problem for det offentlige.
--
#19
crankyrabbit
Semibruger
08-11-2022 13:29

Rapporter til Admin
#10 Tjaa du formoder en masse ting og tager total fejl.. Ser du jeg har levet på gaden og har en fortid som heroin og coke misbruger gennem 30 år så du behøver ikke at fortælle mig noget om livets skyggesider.....
--
I may be crazy But I'm not stupid.... No One Dies A Virgin - In The Very End Life Fucks Us All
#20
potteplante
Giga Supporter
08-11-2022 14:40

Rapporter til Admin
#10 Det vil være dejligt hvis du kunne belære mig. Mit udgangspunkt er at jeg betaler skat og en del af det skal gå til at hjælpe de hjemløse. samtidig er jeg heller ikke naiv og tro, at det griber alle hjemmeløse, og jeg klar over det nok ikke er den skæbne de har valgt hvis de have muligheden for andet. Sidste gang jeg ville hjælpe en "formodet hjemløs" som manglet lidt små penge til mad. så sagde jeg at jeg var på vej ind og handle og han var velkommen til at komme med ind så jeg kunne finde ham noget mad og evt. andet nødvendige ting. Men det var ikke godt nok, han ville bare have en tyver. Jeg har så svært ved at finde ud af hvornår folk oprigtig siger "jeg er på røven jeg mangler xyz." til nogen små kriminelle sigøjner der bare forsøger at tage røven på dig. og nå kl så er 21 så løber de lige rundt om hjørnet og hopper ind i en BMW og skal hjem og sove.
--
Google is your friend!

Opret svar til indlægget: Tiggeri lovligt eller ej?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE