Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

IT supporter - good to know?

Af Monsterbruger Drace60 | 17-01-2023 19:15 | 1139 visninger | 15 svar, hop til seneste
Hvad er godt at vide før man begynder på grunduddannelsen? Det sted jeg søger går meget op i netværk generelt, og jeg har lige prøvet at søge ind til august. Så jeg tænkte, hvad kan man læse op på hvad angår netværk? Jeg er den type der gerne være et par skridt foran. Er det bare at søge: "this is how a network works" på youtube og så bare gå amok? xD. Er lidt i tvivl. Alt hvad i har af brugbare ting der kan HJÆLPE, udover at følge tech giganterne på youtube, osv osv osv vil være en stor hjælp. Jeg har gennem de sidste år også været igennem privat hjælp til folk m.m... Men, man kan altid blive klogere! :)
--
køber _IKKE_ af folk som er på blackliste samt folk som mener at afhentning på ingen måder er muligt.
#1
HrLarsen2
Nørd
17-01-2023 19:31

Rapporter til Admin
Intet, du har brug for intet, bare du laver dit shit når du er der, og ikke lader dig distrahere af horder af umodne teenagere, der har travlt med youtube og sociale medier. Hvilken skole ?
--
9600K, 2070RTX, 16GB, PG279Q, AE-5, HD800
--
Sidst redigeret 17-01-2023 19:34
#2
Energy
Junior Supporter
17-01-2023 20:00

Rapporter til Admin
Vi har haft et par elever igennem it-supporter uddanelse i min virksomhed. Dem som dumper gør det generelt i cisco og som #1 skriver er det ofte fordi de ikke følger med eller ikke bruger den tid der er på skolen. De bruger hvis stadig værktøj som hedder cisco packet tracer. Hvis du gerne vil forbedre dig lidt, men måske også lidt voldsomt at gå igang med hvis du ikke har okay netværk viden. Men generelt kræver det mest bare vilje og løst at komme igennem den udannelse. Jeg vil sige at det vigtigt at du udfordre din virksomhed du lander i istedet. Mange tror jo bare i skal sidde og tage en telefon og være 1st line supporter. Det er slet ikke meningen, så gerne tag en snak med din læreplads og afstemmelse i hvad du egentlig skal undervises i. Det er guld værd i den anden ende.
--
#3
Dan R. Hansen
Super Supporter
17-01-2023 20:08

Rapporter til Admin
#0 #2 har helt klart ret når han anbefaler at læse op på Cisco certifikater. Hvis du mestre dem, så bliver dit ophold nemt for dig så længe at du følger med og ikke fjoller for meget rundt. Man kan diskutere om Cisco specifikt skal være fokus undervisning, men så længe det er, så er det en absolut fordel at begynde at læse op på Cisco. CCNA og CCNP certificering. Så Ind på YouTube og se en masse "toturials" på CCNA of derefter CCNP. Hvis du gør det, så bliver dit ophold dejligt nemt. Her er et link til det første CCNA jeg lige kunne finde: https://youtu.be[...]
--
Sidst redigeret 17-01-2023 20:11
#4
stenergut
Semi Supporter
17-01-2023 20:16

Rapporter til Admin
Cisco 200-301 CCNA CompTIA A+ Bare se at komme igang. Ingen grund til at vente. Du kan finde det meste undervisningsmateriale i form af PDFs og videokurser.
--
Sidst redigeret 17-01-2023 20:19
#5
Dan R. Hansen
Super Supporter
17-01-2023 20:19

Rapporter til Admin
#0 #3 Her er linket til hele playlisten: https://youtube.com[...]
--
#6
neondyret
Ultra Supporter
17-01-2023 20:38

Rapporter til Admin
kig efter networkchuck :=)
--
Pc - I5 2500K @ 4,5 Lc | Asrock ultimate6 | 4 gb Cl 7 | 6870 | Hifi - Denon 4308 | Dali mentor 8 | Cw HFA 18x | Samsung us6705 46" Led
#7
SezteC
Giga Supporter
17-01-2023 23:00

Rapporter til Admin
Da jeg gik til it-supporter uddannelse tilbage i 2012 var det som om jeg tog børnehave om igen. Useriøse og umodne "klassekammerater" Og tro ej på lærerne :D De påstår, at alle får en praktikplads men i sidste ende er det kun ca. 1-2 der får det pr. klasse...........Og efter grundforløbet er det pisse svært at få praktikplads (hvis du består eksamen self.) Uddannelsen er mest om "tutorials-agtigt opgaver, Subnette, opsætte servere op osv. Pøj pøj med det.
--
- SezteC
--
Sidst redigeret 17-01-2023 23:06
#8
mkj213
Elitebruger
18-01-2023 09:05

Rapporter til Admin
http://cisco.hotdata.dk[...] Kig denne her igennem. Semester 1 dækker grundforløb Semester 2 - H1 Semester 3 - H2 Semester 4 - H3 Der er sket nogle små ændringer imellemtiden, men hvis du kigger det her igennem, så er du rigtig godt forberedt til de forskellige netværksforløb :)
--
I9 9900K|RX 6900 XT|32GB DDR4-3000|Asus TUF Z390|1TB SSD 970 EVO|RM850x
#9
OrgasmicTeasp00n
Gigabruger
18-01-2023 09:59

Rapporter til Admin
Hej, jeg blev færdig med it-supporter uddannelsen sommeren 2021, og har taget uddannelsen gennem SDE i Vejle. Jeg havde elevplads gennem hele uddannelsen, og har siden jeg blev færdig været fastansat som it-supporter. Her er mine tips. 1. Hvis du vil lære noget på forhånd, så lær subnetting. Hvis du har nogenlunde styr på det før opstart så er du et godt skridt foran. Det er noget som rigtig mange bruger ret lang tid på at forstå, og for andre der "clicker" det bare med det samme. Hvis man derfor lærer det hurtigt, vil underviserne med god sandsynlighed have nogle lidt sjovere opgaver at sætte dig i gang med. Der er rigtig mange youtube videoer som forklarer subnetting. Hvis du ikke lige fatter det efter et par videoer, så se lige nogle flere. Min oplevelse er at du kan forklare hvordan subnetting virker på rigtig mange forskellige måder, og når du lige pludseligt får forklaret det på lige den måde DU forstår, så clicker det, og så er det bare asti'aste' 2. Kom i gang med at søge læreplads hurtigst muligt. Personligt havde jeg allerede en læreplads i begyndelsen af februar, efter at have startet på uddannelsen i januar. Men mange af mine medstuderende som var langsomme til at komme i gang, havde det en del sværere. Men hvis du er dygtig, anstændig, og har noget gåpå mod, så skal det nok lade sig gøre. 3. Som mange andre også har skrevet. Lad være med at falde i "folkeskole" fælden. Nu ved jeg ikke hvor gammel du er, men realiteten er den at der er rigtig mange på uddannelsen som er 16-18 år. Og for at sige det pænt, så er de ikke alle lige gode til at holde fokus. Prøv gerne at komme godt ind på nogle af dem som er i 20-30-årsalderen, de har ofte været ude og prøve nogle andre ting, men er i sidste ende landet på it-supporter uddannelsen. Så derfor er der bedre sandsynlighed for at det faktisk er noget de brænder for. 4. Det aller vigtigste i it-supporter uddannelsen er ikke IT. Det er kundeservice. Du kan være nok så god til IT, men hvis du ikke kan finde ud af at snakke med/hjælpe Hr. og Fru. Danmark, så får du det svært. Der er selvfølgelig nogen som får elevplads i en it-afdeling som nærmest ikke har bruger/kunde kontakt. Men 9/10 vil ende i en elevplads som har masser af personlig kontakt. Derfor er det rigtig vigtigt at du lærer hvordan man snakker til folk på et niveau de forstår, og på en måde hvor de bedst muligt oplever det som en god oplevelse. Nogen vil have meget forklaring, andre skal det bare fikses hos, nogen vil gerne snakke om personlige ting imens man løser deres problemer. Det er meget forskelligt. Du kan komme rigtig langt inden for IT ved bare at være et ordentligt menneske som er god til at snakke med folk. Det tror jeg var det jeg lige havde at fortælle om :) Held og lykke på uddannelsen. Hvis du har gåpåmodet og lysten til at lære, så er det en rigtig god uddannelse som er et springbræt til mange virkeligt interessante IT-jobs.
--
#10
OrgasmicTeasp00n
Gigabruger
18-01-2023 10:03

Rapporter til Admin
Og lige en ekstra ting. LÆR AT BRUGE GOOGLE EFFEKTIVT! Hvis der er noget IT du ikke kan finde ud af, så du søge dig frem til viden via google. over 50% af din fremtidige job vil nok bestå af at tilegne dig viden via google om et eller andet it system eller problem. Dette findes der selvfølgelig også rigtig mange gode guides til. Men vigtigst af at er at du får træning i at fejlsøge problemstillinger via google. Med google kan du jo sådan set vide nærmest alt om alt.
--
#11
Ispind
Mega Supporter
18-01-2023 10:09

Rapporter til Admin
enig med #9 blev færdig med min it-supporter uddannelse for snart 6-7 år siden. Mange faldt fra på subnetting delen, med mindre man er god til tal så er det bare noget som tager tid at forstå, her snakker vi hexi decimal og binær decimaler. Hvis du kan sætte det ind i det og forstå det på forhånd så vil du kunne slappe af på meget af netværks delen på grundforløbet. senere hen på forløbene lære du om alt det andet som netværk indebære. Det frustrerende ved subnetting er at ligesom med tømre uddannelsen så bruger du 10 uger på at lærer at save med en fukssvans, men i den virkelige verden vil du næsten aldrig bruge en fukssvans, der har du elektriske værktøjer.. og i den virkelig verden indenfor IT bruger man subnet udregnere, med mindre man er typen der godt selv kan lide at udregne ting.
--
#12
Dennyaaa
Ultrabruger
18-01-2023 10:55

Rapporter til Admin
Sæt et par virtuelle servere op fra bunden (kan gøres ganske gratis med Virtual Box https://www.virtualbox.org[...] og prøve licenser på Windows server: https://www.microsoft.com[...] Konfigurer et AD, lav et par brugere, sæt nogle GPO'er op og se hvad der sker. Tjek lidt Poweshell ud i forhold til de opgaver du kommer igennem og se om du eventuelt kan få det samme resultat som igennem den grafiske brugerflade. Til at komme godt igang med powershell kan jeg anbefale denne video: https://m.youtube.com[...] Netværksmæssigt kommer du igennem Cisco CCNA materiale som dækker vidt og bredt af de fundamentale netværksteorier. Subnetting er en af de helt store årsager til at mange falder fra, så tag dig god tid og gå det stille og roligt igennem. Jeg brugte en del tid med denne video: https://m.youtube.com[...] indtil det klikkede for mig. Og som de andre også skriver. Det vigtigste er at du er engageret og er med i timerne fordi du gerne vil arbejde med IT, for alle de tekniske ting kan du lærer, men interessen og gåpåmodet skal du selv bringe med.
--
Unlimited Power...
#13
mrsebbe
Monsterbruger
18-01-2023 11:18

Rapporter til Admin
Et bette tip som jeg har erfaret efter at være kommet ud på arbejdsmarkedet: Netværk er ikke = Cisco selvom skolen efterhånden kun underviser i Cisco technologies som efter min mening er virkelig old school især deres firewalls !! Ja det er fedt at have Cisco certificater, men det har næsten alle andre som også er på markedet, især de gamle hunde ;) så gør noget der adskiller dig fra Cisco. Kig på andre vendors og få certificater der i stedet. Det ville jeg ønske jeg havde gjort og ikke slugt alt det Cisco gejl råt som skolen fodre eleverne med :D
--
Slesk af Natur, Venlig af tvang.
#14
Dennyaaa
Ultrabruger
18-01-2023 11:53

Rapporter til Admin
Som #13 også skriver. Hvis du er interesseret i netværk, så ville jeg personligt kigge efter Fortinet certificeringer :)
--
Unlimited Power...
#15
Sven Bent
Monster Nørd
18-01-2023 22:16

Rapporter til Admin
Hvis du vil have lidt ekstra studerings materiale som er under niveauet som CCNA soa kan du kigge paa professor messer Comptia network+ video kursus https://www.professormesser.com[...] Det er helt gratis omend han er noget tung at hoere paa
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury

Opret svar til indlægget: IT supporter - good to know?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login


ANNONCE