Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Mental Load, det nye ord for pyller og jammer?

Af Ny på siden Niels Møller | 01-05-2024 06:33 | 3412 visninger | 61 svar, hop til seneste
Det her gøgl med Mental Load er pludselig blevet et smart ord der kastes rundt til højre og venstre. 99% af tilfældene er det kvinder som synes grænsen er nået for deres overskud. Er det en ny moderne måde, at skyde skylden på de dovne mænd, eller vi som samfund ved at være så pyldrede at vi intet overkommer? Møder I det i hverdagen, kolleger, egen kone/kæreste, og betyder det noget for jer? Jeg bryder mig ikke om udviklingen. Jeg ser det mere som endnu en ny måde til at sætte mig selv i fokus, og i virkeligheden slippe for det jeg ikke gider.
--
#1
Rasmus Krag
Ultrabruger
01-05-2024 07:44

Rapporter til Admin
Jeg er alene-far og kan bekræfte at der er en verden til forskel på at være to om tingene, og kun være en. Jeg kan i den grad relatere til de kvinder der siger at deres "Mental Load" er ved at have nået grænsen. De kvinder der uheldigvis er endt op med en mand, der ikke aner hvilken størrelse tøj deres børn bruger, hvornår de skal til tandlægen, legeaftaler, vinterstøvler, tøjvask, Aula, tjek diverse facebookgrupper for arrangementer børnene skal til HELE f'ing tiden, køleskabet skal fyldes, aftensmad, husk ditten og datten til fritidsaktiviteter, ekstratøj i gaderoben i skolen/børnehaven, madpakker osv osv osv, DE kvinder har bestemt noget at have det i. Tidligere fik børn en seddel med hjem om aktiviteter, man kunne hænge på køleskabet. Den tid er forbi.. Nu skal man selv holde sig opdateret online om masser af ting hver dag. Lektie-planer, fodboldkampe i weekenden, overnatning til spejder, Skal de have noget bestemt med næste gang, fødselsdagsinvitationer osv osv osv. Alt dette er noget der fylder ekstremt meget i hverdagen, hos mig selv. "Jamen jeg slår græsset og vasker bilen og vedligeholder huset..." F'ck off mand.. Det er pisse nemt, og for mig, ren afslapning i forhold til alt det andet. Det er arbejde for hænderne, ikke for hovedet. Du skriver selv at det er en ny måde at skyde skylden på de dovne mænd. De mænd SKAL efter min mening have skylden og skal tage sig sammen og ikke bare køre frihjul på logistikken. 9/10 legeaftaler jeg skal aftale med forældrene til mine børns venner, går gennem mødrene. Fædrene enten svarer ikke, eller ved ikke om deres børn kan lege og skal spørge konen først. Dit indlæg lyder mest som om nogen træder på et ømt sted for dig. Jeg synes på ingen måde at det er pyller.
--
Sidst redigeret 01-05-2024 07:49
#2
jbred
Elite Supporter
01-05-2024 08:40

Rapporter til Admin
Der skal jo nogle nye udtryk til, selv børn i 2-3 klasse går og siger de har stress, så folk har mistet respekten for sygdommen stress. Så opfindes der noget andet. Jeg er selv alenefar (på matriklen) til en knægt, standard 7-7 ordning men efterhånden 10-4 ordning hos mig. Nu på 5 år. Har en kæreste, men hun bor i en anden by hvor hendes unger går i skole og under uddannelse, så man forbliver i ungernes trygge rammer. Jeg kan nemt se forskellen på hendes og min "grænse", hun har en dreng og en pige, jeg har en knægt hun er klart mere presset end mig da kvinder/pigfer kører tøj-se mig ræset 24-7, især en datter på 18. Samme med mad og tøj, der er mænd bare mere lige til og simple. Vi kører tit nemme retter ala rugbrød /luksustoast, frugtfad herhjemme, det er nemt og vi kan begge lide det. Hvor jeg tit hører brokken over "jeg startede med at lave mad kl 16.45 og de gider ikke engang rydde af bordet" der har mig og knægten spist ved hver vores computer og spillet CS mod bots sammen. Så meget er også hvor man gider smide sin stressfaktor. Der er jo en grund til mænd køber 25 ens par sokker og smider alle andre ud, for så skal de ikke sorteres efter vask, så har man lige 3-4 pæne par man tager på til begravelser og fam fester :-)
--
Sidst redigeret 01-05-2024 08:42
#3
Ledue
Bruger
01-05-2024 09:59

Rapporter til Admin
Mental load og Bass lige ned Er Helt på månen opfundet ord i en normal samtale.
--
#4
Vognen
Ultrabruger
01-05-2024 10:06

Rapporter til Admin
#1 Har givet svaret. Der behøver ikke yderligere indlæg. Jeg er, som mand i et parforhold med god partner og to børn, helt enig. Shit der er mange opgaver forbundne med de unger, og hvis man har en partner, der konsekvent melder sig ud af samarbejdet, så kan jeg godt forstå det fylder meget
--
#5
SpecialAgentRæv
Megabruger
01-05-2024 10:09

Rapporter til Admin
Der er konsekvensen efter mange års angreb på kernefamilien. Ikke noget at sige til det mentale overskud er forsvundet, når man tænker på hvor meget en gennemsnitlig dansk familie har om ørene. Job, børn, indkøb, madlavning, hus, have, parforhold, madpakker. Motion, og så skal man også huske at ses med sine venner. Generelt er det jo et samfundsproblem.
--
#6
Rasmus Krag
Ultrabruger
01-05-2024 10:17

Rapporter til Admin
HAHA.. Jeg købte 30 par nye ens sorte sokker så sent som igår, nemt! Jeg er helt enig i det du siger #2. Der ER forskel på de forventninger mænd og kvinder stiller op for sig selv og de forventninger de føler omverdenen har til dem. Kvinder deler mange flere ting med hinanden og taler meget mere om det end mænd gør, og sætter dermed også barren højere overfor hinanden. "Ej så her forleden så lavede jeg lige Crispy Chilli Feta Æg og koldhævede Gulerodsboller, SÅ lækkert".. Vi kender det.. Og så føler alle de andre sig mindre værd fordi de ikke lige nåede at lave sådan noget til deres egne børn. Og hele "hvordan ser jeg ud-ræset".. Kvinder kunne godt lære noget af mænd på mange områder, men gud forbyde at en mand siger det til dem. Jeg tror det er noget de selv skal finde ud af. Men kritikken om at mænd godt kunne tage mere af den mentale belastning i familien, synes jeg godt kan have sin plads i debatten. Med det sagt så er det samfundsproblem og ikke et mande-problem.
--
Sidst redigeret 01-05-2024 10:21
#7
gfunknown
Giga Nørd
01-05-2024 10:20

Rapporter til Admin
udfordringen ligger måske også i at før var det normalt at kvinder var hjemmegående, mens manden arbejdede hele dagen. men grundet ligestilling og moderne samfund er rollerne mere lige. Ved os er det også mig som klarer alle reparationer økonomi osv. mens konen vasker tøj, vasker op mm. Jeg kender ikke mit barns tøjstørrelse, men jeg deltager dog i legeaftaler, møder, forældremøder, skole, laver aftensmad osv osv. Jeg tror vi deler det nogenlunde 50/50 men klart hvis manden forbliver en klud som spiller computer hele tiden, og aldrig ryder op eller laver mad, så er det bare ud af hytten. Det er en kæreste/kone, og ikke en mor man har fået. nok også derfor romantikken for mange mangler da nogen mænd har brug for "frihed" som så for nogen er ved en pc alene. min alenetid er på mc, men konen må gerne komme med, jeg kan sku godt lide at have alenetid med hende stradig efter 20 år sammen efterhånden.
--
#8
sviffer
Semibruger
01-05-2024 10:30

Rapporter til Admin
#2 eller også er forskellen på dig og kæresten at du har ét barn og hun har to. At have et barn i huset, er stort som som om der slet ikke er nogen, og det bliver kun vildere jo flere der kommer til.
--
#9
waskustobaskus
Mega Nørd
01-05-2024 10:31

Rapporter til Admin
Kan man ikke håndtere et 37 timers job og børn, så må man arbejde mindre og leve for mindre. Inden jeg mødte min kone, var hun alene mor med 3 små børn, hun klynkede sku da ikke over mental overload, bevares hun kunne være lidt stresset engang i mellem.
--
#10
ToFFo
Guru
01-05-2024 10:52

Rapporter til Admin
Oh my god nu igen. Kan der ikke gå bare EN måned uden der skal opfindes et eller andet pis, fordi nogle Sofie Linde supporters kan få deres clout. Jeg var nødt til at google det for at se hvad det gik ud på og det ligner bare endnu mere klynk fordi livet er SÅ uretfærdigt for kvinder.
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
#11
Niels Møller
Ny på siden
01-05-2024 12:17

Rapporter til Admin
Jeg har det bare lidt, at samfundet er i dag er i høj grad blevet 'se mig, hør mig'. Hvordan kommer det faktisk dertil, at neger og eskimo bliver bandlyst? Man må ikke sige han eller hun, for så er det også diskrimenerende ift. 70 andre kønsidenditeter. Jeg har den største frygt eller angst for Sofie Linde influencer typer som indirekte forpester det hele, som stiller flere og flere krav til alle andre end sig selv, som så smitter af på en folkeskole med digitale platforme i hobetal og lærere som skal stå på mål for alt, og beskyldes for alting som ikke stiller mors lille pusser i bedste position.
--
#12
Vognen
Ultrabruger
01-05-2024 12:38

Rapporter til Admin
#11 Der er ufatteligt mange ting og tage fat i, i den kommentar, og halvdelen vil ikke være en del af mental load. Jeg kan ikke helt finde ud af om du forsøger at rage baite, eller bare vil have et ekkokammer af folk, der giver dig ret. Særligt #1, #2 og #6 indeholder gode observationer om emnet, som du ignorerer, mens du straks hopper på #10, som er enig med dig i, at det bare er en gang fis og folk skal stoppe med at klynke
--
#13
Olding
Ultrabruger
01-05-2024 12:39

Rapporter til Admin
Flot med et hav af mænd der er nedladende i deres sprog om kvinder Rigtigt flot
--
Sidst redigeret 01-05-2024 12:41
#14
Niels Møller
Ny på siden
01-05-2024 13:27

Rapporter til Admin
#12. Vi har en dreng på efterskole i 10 klasse, han er 2. års elev, så vi kan godt sammenligne lidt med forrige år. Vi er selvfølgelig på Zenbi (Efterskolernes Aula) og Facebooksiden for forældre. På 1 skoleår er det uhyggeligt så meget mere pylret og bekymret hele stemningen omkring skolen og MIT barn er blevet. I mange tilfælde stilles der spørgsmål som ingen forældre alligevel kan svare på, hvor der uanset hvad, skal ringes eller skrives til skolen. Så det ligner helt ærligt, at man stiller spørgsmål i plenum, bare for at vise at jeg bekymrer mig omkring mit barn. Den dag eleverne skulle afleveres til 1. skoledag var der også mulighed for spørgsmål lige på falderebet. Skolelederen fortrød sikkert det valg, for vi var henne omkring juleferien før den største spørgelyst var fordampet. Så hvis man fylder sit hoved med den slags til hverdag, så kan jeg da faktisk godt forstå at man fyldes op, at mental load overskrides.
--
#15
jbred
Elite Supporter
01-05-2024 13:34

Rapporter til Admin
#13 der er forskel på om man er nedladende samt om man kun nævner det der stresser kvinderne. Hvis man lavede den omvendte så var det med CPU varme,. grafikkort hastighed, om man skulle ahve nye fælge, skal man anligge skæg og hvorfor får Martin flere BJ end mig osv. Hvert køn har hvert sine interesser og "stress" områder.
--
#16
ToFFo
Guru
01-05-2024 13:50

Rapporter til Admin
#12 - Det var ikke ment som en generalisering af kvinder som helhed, men mere tiltænkt de kvinder, som står på spring for diverse influencers og andre figurer, som promoverer ting som dette. For mig virker det fuldstændig formålsløst at finde på et ord eller en betegnelse for noget, som vi alle ved eksisterer i forvejen. Sig det som det er... Det handler om travlhed i en hektisk hverdag. Alle kan have travlt. Både mænd og kvinder. Men sådan som jeg forstår det, og jeg er ikke super meget inde i det så bær lige over med min inkompetence på området, er "the mental load" et term som beskriver det "skjulte" arbejde i at.... Well... At have børn? Er det virkelig det? Hvor var "the mental load" for 5, 10, 20, 500 år siden? Det er det jeg ikke forstår. Hvorfor er det lige pludselig et kæmpe problem i vores samfund? Jeg begriber ikke hvordan min mor kunne håndtere 2 uregerlige drenge som var på konstante unoder, i en 2 værelses lejlighed, uden bil, med et fuldtidsjob. I dag er det en total umulighed. Jeg har flere kolleger som heller ikke kan bemande deres pladser 37 timer om ugen, fordi... well... Børn... Altså de får løn for alle 37 timer, men det gør ikke noget man møder senere, går tidligere eller whatever it is. Så længe man bruger... well... børn... som undskyldning. Men jeg har også kolleger, som har børn, men ikke skal hente og bringe i normal arbejdstid. De bliver nærmest indirekte udskammet som dårlige forældre når de passer deres arbejde. Når jeg spørger hvornår institutionerne lukker og får at vide at det er længe efter endt arbejdstid, får jeg samtidig at vide at "man vil jo ikke være den sidste der henter!"... Ja jeg er gammeldags og har ikke selv børn. Men jeg forstår ikke hvordan det sagtens kan lade sig gøre, men samtidig overhovedet ikke kan lade sig gøre. Det er ret svært at navigere.
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
#17
Olding
Ultrabruger
01-05-2024 13:52

Rapporter til Admin
#15 Bundlinjen er desværre som altid en del grimme udsagn om kvinder
--
#18
jbred
Elite Supporter
01-05-2024 14:09

Rapporter til Admin
#17 Nu så jeg også #8 skrev om min kommentar i #2, men jeg har haft et hus med 3 unger, de er nu bare blevet så store at de klarer sig selv. Drenge er bare nemmere i leveårene 10 til 18. Jeg taler af erfaring, men jeg gider ikke blæse en eller andet debat op med #8. Men at lave mad til 2 eller 4 er nu det samme, det tager lige lang tid. Men det er en verden mange herinde ikke kender endnu :-) Men ja, bundlinjen rammes hurtigt, det er også der det er sjovt at læse.
--
#19
Niels Møller
Ny på siden
01-05-2024 14:12

Rapporter til Admin
#17 Der er helt sikkert også en del grimme udsagn om mænd, når kvinder skal sætte fingeren på det punkt, hvor bægeret flyder over.
--
#20
kikophil
Junior Nørd
01-05-2024 15:21

Rapporter til Admin
Well - skal vi ikke lige starte med, at man ikke kan generalisere hverken mænd eller kvinder, da de/vi er vidt forskellige på utallige måder - og der kommer via videnskaben konstant flere ting til, der bare gør det mere forkert med generalisering :) Derfor er der nogle her i tråden, der tager fejl - hvilket er ret væsentligt, i en sådan konstant kørende debat, der ofte ender i dette spor :)) Som min god hol ven Toffo nævner, er vi vist beskuere af dette nye fænomen "Mental Load" der som jeg ser det - i forhold til førstnævnte - bare er et nyt værktøj/våben (om nogen vil) i kvindernes samlede værktøjskasse! Må indrømme, at jeg aldrig selv har hørt det udtryk - men kommer så heller ikke så meget ud blandt "femme fatale" Jeg har altid været en mand, der har villet ku`udføre alle de ting/opgaver, der følger med et voksenliv - også som single far, og det har jeg bestemt gjort til ug gennem 3 x 5 års forhold med børn fra 0 - 2 stk. og samtidig havde en arbejdstid på mellem 60 - 95 timer/ugen - uden nævneværdig kompensation. Og så er vi tilbage til? Hvor mange kvinder OG/ELLER mænd har nu om dage medbragt deres "fædrene" genetiske arv"" hvor der var langt mere kønsopdeling, og hvor far tit var væk - måske i længere tid for, at tjene kroner til familien, og hvor konen gik bersærk i ukrudsdyrkelse/sladder over hækken/lidt utroskab (mellem venner) støvsugning/madlavning/mere sladder til den øvrige familie - samt ikke mindst prioriterede børnene, således disse var nødsaget til, at finde andre måder at vokse/udvikle sig på via samtlige øvrige mulige måder - alt efter børnenes øvrige individuelle muligheder/andet! Nå men jeg ku blive ved, da jeg altid har set en æra i, at se tingene fra alle sider før, jeg begynder at skrive +/- om div. parter etc. Øjnene brænder, så må holde lidt pause! God første Maj til alle. Kim
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... Over 200 handler på Hol og 34+ på B&W listen..
#21
Dan R. Hansen
Mega Supporter
01-05-2024 16:47

Rapporter til Admin
#17 Man får ikke Reddit point her for sådan en standard sætning. Det er værd at overveje hvor mændenes frustrationer kommer fra. Som jeg ser det, er der udtryk for at man kan være træt af at se uendelig tredje og fjerde generation feminisme, som jeg må erkende er i stigende grad blevet til og ledt til en endeløs cyklus af mandehad. Jeg vil påstå at der er tæt på NUL interesse i vores unge mænd og deres problemer, og nul goodwill. En stærk kontrast til det andet køn. Og hvis min bemærkning om mandehad får dig til at rulle med øjnene og lysten til at proklamere navne i min retning, ja så beviser det min pointe. Jeg tror det er grunden til den nogle gange lidt harske respons til endnu et fancy udtryk lige som "mikro-aggression" osv. Der er kvinder som har det hårdt, men lige så er der mænd.
--
Sidst redigeret 01-05-2024 16:50
#22
Mattii
Monster Nørd
01-05-2024 16:55

Rapporter til Admin
ok boomer.
--
#23
Olding
Ultrabruger
01-05-2024 17:02

Rapporter til Admin
#21 Jeg regner ikke med at få point, og jeg ruller ikke med øjnene af din bemærkning. For mig er det meget mere simpelt. Respekt for de skønne kvinder.
--
#24
mr doc22
Mega Supporter
01-05-2024 17:21

Rapporter til Admin
"mental overload", Det får mig til at spørge spørgsmålet: Hvorfor deler kvinderne ikke byrden sammen med deres mænd, de er vel lige partnere i forholdet.
--
5600X,ASUS TUF GAMING B550 PLUS,G.skill 3600 MHz AUTO C16 4x8GB,AOC G2590FX,Corsair RM850,Sapphire RX 5600 XT 6GB,1 TB NVMe ADATA
#25
Niels Møller
Ny på siden
01-05-2024 17:25

Rapporter til Admin
#24 Man skal ikke undervurdere mængden af kvinder som ikke synes deres mand kan finde ud af noget som helst, og i virkeligheden gør han det bare på en anden måde, så resultatet bliver det samme. Men min måde eller ingen måde.
--
#26
Sjanten88
Supporter
01-05-2024 17:26

Rapporter til Admin
Det korte svar er ja - det er bare et nyt hurra ord for noget der kommet i forbindelse med Sociale medier. Jeg ved det er sagt lidt på kanten, og jeg er helt enig i det der skrives i #1 langt hen af vejen. Jeg kan jo kun skrive fra eget perspektiv og erkender vi er forskellige. Eksemplet med legeaftaler, her hjemme har vi specifikt delt tingene op således de netop altid kører gennem den samme person der så kan holde styr på det - for os skaber det rum og overskud, og ligeledes så ved omgangskredsen hvem de skal tage fat i med de aftaler. Er fordelingen altid 50/50 herhjemme, langt fra! Et af mine store kritikpunkter for den her debat er ofte de selvforskyldte forventninger der ligger hos en stor del af kvinderne. Hvor det vi mænd levere af arbejde ikke er "godt nok" og så vil de hellere selv bare gøre det. Og fair nok, jeg har det helt sikker på samme måde med bilvask, græsplænen, campingvognen, etc. Udfordringen med debatten er at man forsøger at lave et simpelt regnestykke hvor man står om mand på den ene side og kvinde på den anden siden, uden nogen form for skelen til hvilken mængde overskud/energi det enkelte individ har. Og så forsøger at skabe en splid i stedet for at skabe en debat. Og når debatten så rykkes ud i "primetime", fordi man ikke formår at kommunikere i sit forhold så er det kæden hopper af. Men ja så kan man opleve perioder med mere belastning end andre, men så må man også være voksen nok til at tale med de folk man omgiver sig med - præcis som vi gør på arbejdet når vi har for mange opgaver - så må der prioriteres. Jeg kan ikke alde være med at tænke på hvor ensidigt debatten lyder og man nu som kvinde kan trække et offerkort, som man har forsøgt med lønninger og stillinger eksempelvis. Og derfor tror jeg vi har fået den her kløft omkring det, simpelthen fordi debatten starter med mudderkast og ikke dialog.
--
#27
Kristina
Monster Nørd
01-05-2024 17:49

Rapporter til Admin
For de interesserede, kan man læse mere om, hvad "the mental load" er her (kræver Berlingske-abonnement eller gratis-periode i 14 dage ved oprettelse af bruger): https://www.berlingske.dk[...] Der er i artiklen også løsningsforslag til, hvordan man kommer det til livs, hvis man oplever det i et parforhold (mand som kvinde).
--
Nuff' said: http://xkcd.com[...] Hvis du mangler Dropbox, kan du bruge mit link = 500 MB ekstra data hver :) https://bit.ly[...]
--
Sidst redigeret 01-05-2024 17:51
#28
Dan R. Hansen
Mega Supporter
01-05-2024 18:02

Rapporter til Admin
#26 En løsning på problemerne kunne jo være at man indså, at det er mængden af ting og aktiviteter som gør det hektisk. Måske skulle forældre simpelthen sige nej til nogle af aktiviteterne. Simple as. Hvis der konstant er aktiviteter som tager en halv aften af ens tid, så får man jo intet af de fundamentale opgaver lavet. Så sig nej til noget så der er en aften fri hver uge?
--
#29
Fantronic
Megabruger
01-05-2024 18:15

Rapporter til Admin
Over halvdelen i tråden har ikke sat sig ind i hvad the mental load er, men farer til tasterne og har stærke meninger om emnet. :)) Hol i en nøddeskal.
--
Sidst redigeret 01-05-2024 18:16
#30
Dan R. Hansen
Mega Supporter
01-05-2024 19:06

Rapporter til Admin
#29 Fortæl os endelig hvad du mener det er? :))
--
#31
jbred
Elite Supporter
01-05-2024 19:31

Rapporter til Admin
#29-30 en psykisk lidelse kvinder har , da de tror de skal en masse ting, der for det meste er tvangstanker. Men som løser sig af sig selv hvis man kommunikere og snakker med sin partner.
--
#32
Gill Bates
Guru
01-05-2024 20:00

Rapporter til Admin
Jeg synes det er begge. Folk snakker i dag om "traumer" over en alm. hård dag (lissom folk der diagnosticerer at de er "OCD mht. rengøring" osv.) Og samtidig er mange stressede og overloadede i dag. Vi har vanvittigt meget indhold og meget man skal jonglere med mentalt
--
Sidst redigeret 01-05-2024 20:01
#33
MadsFerguson
Junior Nørd
01-05-2024 20:23

Rapporter til Admin
#1 rammer spot on. #0 måske kvinderne har fået mere at se til, det lader til at være den eneste forklaring du ikke dækker af i dit indlæg ?
--
Systems Engineer, High Performance Computing.
#34
Sjanten88
Supporter
01-05-2024 20:29

Rapporter til Admin
#28 jeg er som sådan helt enig - folk er slaver af at kunne overgå hinanden i oplevelser og posts på facebook/instagram Jeg kan kun se på måden vi løser det hjemme og der sker gennem kommunikation, det er nok reelt nok den simpleste løsning, men tilsvarende svær i en tid hvor man lidt har glemt det. Jeg ser samme tendens på arbejdspladsen hvor folk der kommunikerer for laver så meget mere dem der kun "arbejder". Accepten af at vi ikke er maskiner er et godt eksempel på hvordan man skaber overskud i hverdagen.
--
#35
Niels Møller
Ny på siden
01-05-2024 20:40

Rapporter til Admin
#33 Jeg tror kvinderne har fået det de selv har efterlyst. Det er for dårligt at skolen ikke har fokus på... Der må ikke være sukker, og ingen og må have en millimeter mere eller mindre end andre. Man skal underrettes om alt, have medbestemmelse og blande sig i alt. Manden skal være blød når det kræves, og hård når det onsdag. Men at blande hård og blød sammen på forkerte tidspunkter, så dur det slet ikke. Det er selvfølgelig kun et fåtal der går til ekstremer, men er man ellers den skingre stemme i debatten, så kan det bare få indflydelse på så utrolig mange, som helst ville være foruden.
--
#36
Cykle35
Nørd Aspirant
01-05-2024 21:54

Rapporter til Admin
"Mental load er et udtryk, der beskriver en del af mandens usynlige arbejde i hjemmet, som er anderledes end den synlige indsats som fx."
--
Asrock PG 650i Lightning NZXT H1 -|- ProArt 4080S 7800x3D -|- FlareX 6000MHz CL30 DELL AW3423DWF
#37
mr doc22
Mega Supporter
01-05-2024 22:50

Rapporter til Admin
handler det ikke om at kvinderne ikke har lyst til at miste kontrollen over "ALT", men kunne hvis de bare snakkede med/lærte partneren.
--
5600X,ASUS TUF GAMING B550 PLUS,G.skill 3600 MHz AUTO C16 4x8GB,AOC G2590FX,Corsair RM850,Sapphire RX 5600 XT 6GB,1 TB NVMe ADATA
#38
Solfar
Super Nørd
02-05-2024 09:53

Rapporter til Admin
Ser en masse gode og dårlige svar. Mange skriver om noget helt andet og mange spørger om noget, som allerede er åbentlyst i debatten. What-aboutism når det er bedst. Rigtig mange mener, at det bare kan løses med kommunikation. Baseret på rigtig mange af svarene her, tvivler jeg. Det er jo netop kommunikation om emnet der foregår her i debatten og hvis svaret er afspejlet her har vi et stort problem.
--
Sidst redigeret 02-05-2024 09:54
#39
Dan R. Hansen
Mega Supporter
02-05-2024 12:57

Rapporter til Admin
#38 Hvilken kategori falder din kommentar under?
--
#40
RonaldRaygun
Bruger Aspirant
02-05-2024 13:16

Rapporter til Admin
OP, du må arbejde lidt mere med din empati, for lige nu ligger du rigtig lavt. At du ikke kan sætte dig ind i hvad andre kæmper med af stress og ja, mental load, betyder ikke at det ikke eksisterer. Og sidste århundrede var der på et tidspunkt heller ikke noget, der hed angst og depression, man skulle bare tage sig sammen. Men det findes vel heller ikke?
--
#41
jxs
Junior Nørd
02-05-2024 13:44

Rapporter til Admin
Alt for mange får børn, uden at have undersøgt med sig selv om man magter det. Mental load er bare et andet udtryk for at man ikke gad undersøge konsekvenserne for sine handlinger før man foretog dem.
--
Mit bud gælder 24 timer. 64 plusser på whitelisten.
#42
SpecialAgentRæv
Megabruger
02-05-2024 17:45

Rapporter til Admin
#41 Hvordan havde du tænkt dig at undersøge det inden man får børn? Verden er skisme da ikke sort/hvid og alt er lineært. Der kan opstå mange ting, som man ikke kan forudsige. 7-9-13 har ingen af vores 3 haft kolik. Men de familier der har oplever det, har jo været fuldstændig ødelagt imens det har stået på. Man kan (heldigvis) ikke forudsige alt i livet. Gudskelov. Det er i øvrigt en klassisk “forældre ting” altid at fortælle om de ting der er hårde med børn. Hvilket man ofte tyder til. Og ikke alle de fantastiske oplevelser man også har, som er det hele værd, og mere til.
--
Sidst redigeret 02-05-2024 17:50
#43
Sjkp
Ny på siden
03-05-2024 07:18

Rapporter til Admin
Et godt råd. Lær børn at tage noget ansvar så bliver livet som forælder også meget nemmere. Det er helt latterligt hvad forældre mener de skal ordne for deres børn i dag. Børn kan godt selv lære at pakke sin gymnastik/fodboldtaske, lektier bør man også lære at tage ansvar for, min far har sgu aldrig fortalt mig hvilke lektier jeg skulle lave, der blev måske spurgt til har du husket det og det var det. Når der så var forældresamtale så måtte man jo stå til regnskab. Fatter ikke den mængde af micro management forældre udføre for deres børn i dag, hvad er det for nogle livsegenskaber der forventes de tilegner sig på den måde. Formålet som forældre må være at danne nogle glade empatiske, velfungerende og selvstændige børn.
--
#44
Rasmus Krag
Ultrabruger
03-05-2024 07:52

Rapporter til Admin
#43 Fint nok råd.. men det lyder ikke til du har små børn skolen i dagens Danmark. Problemet er jo at skolerne uddeler lektieplaner hen over hovedet på børnene. Der skal fx logges ind på "Min Uddannelse" for at se hvilke lektier børnene har for hele ugen. Min søn har heldigvis selv en PC og klarer selv det hele, logger ind og har styr på det hele, men min datter har ikke en PC endnu. Hun er simpelthen ikke gammel nok til at kunne det, og der skriver læreren hver uge ud, med planer, noter osv.. På Aula: "Vi er inde i morgen til gymnastik pga bla bla, HUSK indesko" På facebook: "Vi laver bål idag til spejder, så husk bålvenligt tøj" På facebook: "Sidste tilmelding for IkastCup til fodbold i morgen, HUSK DET NU" På mail: "kontingent til Volley bedes betalt" Jeg kunne blive ved.. Micromanagement forventes over hele linjen, pga de digitale platforme. HELE tiden. Det er ikke altid noget forældrene mener de skal ordne for deres børn. Og børnene er ikke tilstede på disse platforme, så de har ikke en chance for at gøre det selv. Jeg prøver altid at opdrage mine børn til selv at tage ansvar, men de står tit uden værktøjerne til at gøre det. Jeg ville på et tidspunkt slette min facebook-konto, men det har vist sig umuligt pga mine børn.
--
Sidst redigeret 03-05-2024 07:57
#45
jxs
Junior Nørd
03-05-2024 07:59

Rapporter til Admin
#42 - Der er tusinde ting man kan undersøge inden man får børn... en simpel søgning på google fortæller at det koster mellem 1 mio og 1,3 mio fra barnet bliver født til det er 18 år. (1.000.000 / 18) / 12 = 4.629 kr. efter skat. første regel: - Få ikke et barn hvis du ikke har det ledigt i budgettet.
--
Mit bud gælder 24 timer. 64 plusser på whitelisten.
#46
Rasmus Krag
Ultrabruger
03-05-2024 08:11

Rapporter til Admin
Jeg forestiller mig jxs på date med en dame der spørger om han ønsker at få børn. :D
--
#47
RonaldRaygun
Bruger Aspirant
03-05-2024 09:43

Rapporter til Admin
#41 Hvordan er det lige man undersøger konsekvensen af sine handlinger de næste 20 år? Og det er vel at mærke baseret på, at man får et normalt fungerende barn uden problemer.
--
#48
Rasmus Krag
Ultrabruger
03-05-2024 11:41

Rapporter til Admin
Du googler det bare ;)
--
#49
Wonza
Mega Nørd
03-05-2024 14:34

Rapporter til Admin
Det er ikke pyller. Det er ikke jammer. Hvad man mener om selve ordet kan være lige meget, men hvis begrebet kan være med til at skabe opmærksomhed omkring, hvor meget vi efterhånden knepper os selv med socialt konstruerede rammer, der presser al saften ud af os, så synes jeg sgu det er et fedt ord. God weekend
--
Sent from my i7-13700 • ASUS Prime Z790 • 32 GB CL32 G.Skill 6400MHz • NZXT Z63W • Samsung Evo M.2 2TB • PALIT RTX 4090 • NZXT H510 FLOW
#50
Dan R. Hansen
Mega Supporter
03-05-2024 14:46

Rapporter til Admin
#49 Du er i min holdning, inde på noget rigtig. Problemet er de stingende aktiviteter og kampe om at matche og overgå hinanden. Hvad jeg mangler at se, er at man tager et kig på hvad der får en til at føle og blive som man er, i stedet for at pege fingre af sin partner. Det er jo tydeligvis den måde det moderne samfund er blevet, som skaber problemerne. Vi bør fjerne og skrue ned for alt det som gør os unødvendig presset. Børn behøves ikke det nyeste designer tøj. Din 5-årige behøves ikke en iPad. Børn behøves ikke at gå til 3 forskellige sports. Skolen behøves ikke at have uendelige aktiviteter uden for skolen. Aftensmaden behøves ikke at bestå af fancy avocado toast, osv. Men måske vigtigst af alt, stop med at bruge sociale medier. De lader til at give mange mennesker en eller form for mindreværd kompleks. Det gælder både voksne og børn.
--
#51
ToFFo
Guru
03-05-2024 14:59

Rapporter til Admin
#50 - Helt enig mht. sociale medier! Alle sammenligner sig med hinanden. Det falske perfekte liv man fører sig på sociale medier, vil alle de andre også have, selvom det er en illusion. Det skaber sindssyge forventninger om et liv, som ikke engang findes... Jeg har ikke selv børn, men jeg forestiller mig, når verden er så forbundet, at børn kan have svært ved at forstå hvorfor de ikke har det samme som de andre børn. Fordi de ser på sociale medier at deres venner fører et liv, som de også vil have men ikke kan få. Det lægger pres på forældrene fordi de vil jo også give deres børn det de andre børn har. Men det er ikke sociale medier der skal have skylden, det er stadig forældrene.
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
#52
jxs
Junior Nørd
03-05-2024 17:05

Rapporter til Admin
#46 - Jeg har en hund, som alle ved er et langt større ansvar end et barn ;-)
--
Mit bud gælder 24 timer. 64 plusser på whitelisten.
#53
emilhumm
Ultrabruger
03-05-2024 17:14

Rapporter til Admin
Du bidrager vel selv lidt til udviklingen ved at skrive om det i et forum i stedet for bare at lade det passere?
--
#54
jbred
Elite Supporter
03-05-2024 17:48

Rapporter til Admin
Teenage tøser og deres problemer, find en der kan klare sig selv. Ellers videre, ingen gider tudende sociale medier tøser idav. de skal nok få taletid som morten og peter, torben og anders, hjælp vi er voksne og diverse "vi drikker og boller" programmer . Men hvis "hun kønnet" som jeg læser det er det eneste stakkels køn der kan få mental overload, så next med det samme. Svage mennesker / influencere uden noget at have det i er der nok af. Men de er sjove at grine af, både her og på TV.
--
#55
madssiig
Monster Supporter
04-05-2024 09:36

Rapporter til Admin
#1#33 I er er par kønne tøffelhelte. Kvinder har bestemt ikke fået mere at se til, førhen stod de for alt der hjemme, også have arbejde, så at de går rundt og klynker nu, fordi man ikke lige kan deles halvt halvt om alt de ordner, men samtidig skal manden stadig stå 100% for det som er hans del af husholdningen. #1 Du bor til leje eller? For hvis det er pisse nemt, må du meget gerne komme hjem til mig og lave nyt tag, isolering, grave træerne op, lægge indkørslen, pille udestue ned, lave terrasse, skifte vinduerne, isolere garagen osv, os samtidig aflaste konen, så hun kan slappe mere af, fra støvsugning, tøj vask og lege med den mindste på 3. Man er jo også sammen for at skulle hjælpe hinanden, og desværre har mange det sådan, at ser man ikke hvad den anden laver, så går de bare og federe den, dette gælder også par arbejde. Og nu vil jeg ikke generalisere, men det jeg har oplevet, er det mest kvinder der har den opfattelse, der af brokket over de mener de selv løfter mere, og klart nogen gør, lige som at jeg har oplevet at nogle mænd gør.
--
#56
Rasmus Krag
Ultrabruger
04-05-2024 16:49

Rapporter til Admin
#55 Nej, jeg bor i mit eget hus alene, har to børn. Du kan selv være en tøffelhelt. Jeg har selv istandsat mit hus, lagt 120m2 nyt tag, nye døre og vinduer, isoleret min garage med nye indervægge og nyt tag, selv bygget 40m2 til huset, lagt terrasse, gravet indkørsel op, selv lagt ny motor i min bil, nye bremser, service osv osv osv... mentalt pisse nemt. Du lyder ikke som den helt du selv tror du er. Vi taler om Mental load her, ikke physical load. Der er en væsentlig forskel. Du taler om at løfte lige meget begge to, og ja, selvfølgelig skal man det. Men det lader ikke til at du kan se at der er mentalt stor forskel på de opgaver der skal løses.
--
Sidst redigeret 04-05-2024 16:54
#57
Dan R. Hansen
Mega Supporter
04-05-2024 18:52

Rapporter til Admin
#56 Hvad arbejder du med til dagligt?
--
#58
matthi321
Elitebruger
04-05-2024 19:00

Rapporter til Admin
hvorfor skulle vi gå op i hvad i kvinder tænker?
--
#59
madssiig
Monster Supporter
04-05-2024 21:13

Rapporter til Admin
#56 Og det har du klaret helt alene, med to små børn på fuldtid...... Ja for de to ting har jo intet med hinanden at gøre, og det skaber jo ingen mental belastning, hvis man konstant skal være uenige om, hvor meget man hver især byder ind med, og man konstant har større forventninger til den anden, end man selv kan leve op til. Du lyder ikke som den helt du selv tror du er.
--
#60
Martin.v.r
Guru
04-05-2024 21:56

Rapporter til Admin
nogle gange skal man ikke slå større brød op en man kan bage,vi har 2 der er flytte hjemme fra,og en tilbage. Vi har altid haft tid til hvors børn min frue ville gerne gå hjemme,hun var selvstændig frisør mester med 80+ timer om ugen. så det vik hun lov til,og så trak jeg slæbet hjem Se nu mere problemt med tiden,at folk har sat sig for hårdt,og skal løbe stærkt for at det hele hænger sammen hvordan var jers egen barndom?
--
asus maximus xiii apex z590 i9-11900K @ 5.1GHZ 2x16 Corsair 4600@5000MHZ cl18 1000W ROG STRIX ROG,RTX 3080 MSI
#61
FiskerLeif
Monsterbruger
05-05-2024 00:56

Rapporter til Admin
De fleste mennesker har det svært med progressiv udvikling de ikke forstår. Det skal du ikke skamme dig over.
--

Opret svar til indlægget: Mental Load, det nye ord for pyller og jammer?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning