Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Scam advarsel

Af Junior Supporter Thomas G | 10-05-2024 09:57 | 1839 visninger | 11 svar, hop til seneste
Jeg er normalt meget hærdet omkring scams, men den her fik mig kortvarigt til at vakle: Fik etopkald fra “politiet” de spurgte om jeg har et lån i mit regnskab på en erik Jensen. Og at dekunne se at mit mitid var brugt 11 gange idag. Jeg fikbetjent nummer og sagsnummer uden at skulle spørge om det. Der varnoget underligt omkring at de lige tjekkede med mitid omkring hvad der skulle gøres. Dereftervar de var meget på at jeg skulle lukke mitid ned og installere det igen. De skulle nok hjælpe med det sidste. Jeg blev“stillet om” til en anden medarbejder Aksel Johansen på teknisk afdeling Køge. Han villegerne at jeg fandt mit pas frem så vi lige kunne afmelde alle de eksisterende devices fra min mitid konto og sætte en ny op. Spurgtelidt nysgerrigt ind til det, svaret “det haster så der ikke opstår flere sager” Så sagdejeg at det var da et lidt underligt mønster når de dårligt gider rykke ud til indbrudssager. Svaret vardu kan se at jeg ringer fra et 1448 (mere præcist 43661448), jeg spurgte pænt ind til tlf nummer spoofing (man kan snyde et andet tlf nr på sit opkald). Derefterspurgte jeg pænt om jeg kunne tage til min lokale station, han sagde du kan tage til køge hvor jeg sidder. Ok sagde jeg. Så dersluttede den samtale. Genereltnår jeg prøvede at få en pointe igennem blev jeg afbrudt med, “stop lige nu er det jo politiet der taler”. Iøvrigt med en svag udenlands accent. Så ringedejeg til min lokale politi station og de kunne ikke finde hverken betjent nummer eller sags nummer (stor overraskelse). Så jeg skalikke til Køge, for det ville være min anden måde at bekræfte at denne sag var reel på. ?? Var detikke for min baggrund ville jeg muligvis være faldet i, det var et meget flot og gennemført skuespil, men især hans navn var for tv serie agtigt og matchede ikke heelt med hans stemme. Hvis nogenadvarer jer om noget, så sig mange tak jeg kontakter selv mitid omkring dette, giv mig gerne et sagsnummer jeg kan give dem. Dvs opsøg selv den institution som i skulle have problemer med. Nok megetsmart lige at fortælle denne situation til de gamle omkring dig, for den her var sku giftig. Deres skuespil var meget overbevisende, et nemt tjek ville være at spørge til hans lokal nummer og sige jeg ringer lige tilbage. Hvis de på nogen som helst måde vil rode med mitid eller lign, så er det op på stationen og mød dem der. Snakkede som nævnt med lokal politi, og de sagde, det er som med banken vi beder aldrig om den slags, hverken data eller handlinger. Vi henviser til Mitid, pbs, din bank etc.
--
#1
Thomas G
Junior Supporter
10-05-2024 10:06

Rapporter til Admin
Og som en side note. De nævnte at mit... mitid var brugt 11 gange idag, det kan nemt afkræftes ved at logge på www.mitid.dk[...] og se historik. Af årsager jeg ikke forstår kan det ikke ses nogen steder på appen (så vidt jeg lige kan se). Mit var brugt 0 gange idag indtil jeg loggede på, som en spøjst detalje giver et login 3 log linier.
--
#2
Kammerfruen
Elitebruger
10-05-2024 10:09

Rapporter til Admin
Spændende. Det minder lidt om en variation af en scam, som Zetland lavede en artikel om i slutningen af sidste år. Artikel hvis nogen skulle være interesseret i lidt læsning: https://www.zetland.dk[...]
--
#3
Mattii
Monster Nørd
10-05-2024 10:09

Rapporter til Admin
Det kunne godt lyde som om du ikke er så hærdet, som du selv går og tror du er :)
--
#4
Thomas G
Junior Supporter
10-05-2024 16:15

Rapporter til Admin
3# de hold mig hen temmelig længe inden de begyndte at fiske efter mine data. Da de nåede til det punkt lukkede festen. Min radar var tændt hele vejen, men jeg må give at det var et pænt skuespil de havde sat sammen. Ps 30 års it erfaring, de fik præcist ingen data. Men showet holdt vand længere, normalt er jeg skredet efter 10 sekunder. Lidt som da svigermor fik fysisk brev fra Portugal fra en advokat, der måtte jeg også lige grave lidt for at se at den angivne adresse nok ikke liiige var der en advokat ville bosætte sig. Sidstnævnte har de betalt et trykkeri for prod og forsendelse, formentligt med stjålent kort, men det var første gang jeg så det starte uden for den digitale verden.
--
#5
Defterdar
Supporter
11-05-2024 00:46

Rapporter til Admin
Jeg vil bare gerne vide hvad pokker der er galt med din mellemrumstast når du laver nyt afsnit xD
--
ASUS STRIX 1080TI | i7-8700K | 16GB 3200MHz | ASUS STRIX Z370-F | Samsung EVO 960 250GB | Corsair K70RGB | 2x ASUS VS248HR 1x ASUS PG279Q
#6
Morten77
Elitebruger
11-05-2024 01:16

Rapporter til Admin
Det er ikke for at være skeptisk omkring din post, men den virker meget copy/paste der er utroligt mange fejl i den.
--
Ryzen 5 5600x, B550 Tuf Gaming-PLUS - RTX 4070 Gigabyte Windforce 16 gb 3600 mhz 1 TB nvme. M.2 850 Corsair RM850 Gold
#7
ToFFo
Guru
11-05-2024 08:35

Rapporter til Admin
Aksel Johansen. Fra Køge politi. Med udenlandsk accent... Hvis der foregik noget weird på din konto, ville du først blive kontaktet af din bank. Det er for dumt at udgive sig for at være politiet. Havde de udgivet sig for at være banken i stedet for, havde det været mere troværdigt. I hvert fald i min optik. Hvis scammerne ser med her kan de jo passende lige tage noter :P
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
#8
Martin Lohse
Supporter
01-06-2024 23:29

Rapporter til Admin
Min kone har lige haft samme opkald - jeg spillede total med på den indtil de skulle have fat i mint bank - gav dem en anden bank, som åbenbart kunne se mine kontonumre - BUSTED - anyway, jeg spildte 20 min af deres tid, og forhåbentlig fangede de ikke en let sjæl. Jeg kan dog bekræfte, det er samme navn og mitid som er brugt 11 gange - nummeret var dog anderledes. Samtidig en betjent Erik Jensen der talte som en betjent fra de gode gange danske film - ingen udenlandsk accent.
--
#9
Thomas G
Junior Supporter
01-06-2024 23:52

Rapporter til Admin
#6 Tænker at det er lange sætninger. #7 Jeg prøver bare at være flink, beklager at det ikke lever op til din standard. Ville bare gøre det nemmere for andre at spotte dem. Så kan man gøre som #8 bruge lidt af deres tid, eller bare parkere dem med det samme.
--
#10
The Head
Monsterbruger
02-06-2024 02:07

Rapporter til Admin
Alene det at forestille sig, at politiet af egen drift ville tage en sag op hvor du er offeret er jo til at klaske sig på lårene af... Man skal ikke have haft mange indbrud før man indser at politiet er snot ligeglade med Hr. og Fru Danmark, så alene det at politiet kontakter dig og at du skulle være offeret skriger til himmelen af scam.
--
AMD 3700X - Asus X570-PLUS (WI-FI) - 3070 RTX - 32 GB RAM
#11
-Henrik-
Elitebruger
02-06-2024 12:55

Rapporter til Admin
Det eneste tidspunkt politiet er interesseret i os borgere er, når de fisker efter vores hjælp til at få opklaret et mord ell. lign. Ellers er vi bare til besvær.
--

Opret svar til indlægget: Scam advarsel

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning