Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Er begyndt at kede mig på jobbet

Af Gæst J | 19-04-2017 13:02 | 2373 visninger | 28 svar, hop til seneste
Jeg er ansat i IT-branchen, men er efter snart 10 år begyndt at kede mig! Jeg synes ikke længere det er specielt spændende at sidde foran computeren. Synes det er svært at komme i gang med dagens opgaver, for de er bare ikke spændende. :( I virkeligheden ville jeg helst tage en håndværker uddannelse, f.eks. som tømrer. Jeg elsker nemlig at gå og renovere/bygge ting i huset. Synes det er rart at bruger kroppen og hænderne. Så det er jo den helt anden boldgade. Men men - problemet er jo at så skal jeg tage en ny uddannelse. Det bliver nok svært at få råd til som husejer og familiefar - og lønnen bagefter, som nyuddannet håndværker, ved jeg ikke om vil være det samme som jeg får nu. Lige nu får jeg 35k + pension og alt elektronisk udstyr bliver betalt. Jeg kunne måske klare mig med lidt mindre, når min hustru er færdig med sin uddannelse.. Men hvad gør man så? Lever man med at det er kedeligt at tage på arbejde? Nogen andre der har stået i denne situation? Har bruger herinde, men jeg vælger at skrive denne her anonymt. :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
illuzioN
Maxi Nørd
19-04-2017 13:10

Rapporter til Admin
Personligt ville videreuddanne mig inden for IT og søge ny muligheder. Startede som IT-supporter og må sige at efter 3-4 år blev det noget trivielt. Så søgte som Systemadministrator, men faldt ikke rigtig ind for det jeg ønskede, så nu har jeg specialiseret mig i et område jeg synes er yderst spændende og glad for at gå på arbejde. Om det er din vej, ved jeg ikke. Men hop ud i det hvis muligt, hellere det end at sidde og gro fast i et arbejde du ikke har lyst til, blot fordi det giver dig økonomisk sikkerhed :)
--
Sidst redigeret 19-04-2017 13:10
#2
J
Gæst
19-04-2017 13:16

Rapporter til Admin
Ja det kunne selvfølgelig være en mulighed. Det kan godt være der er noget inden for IT som kunne være spændende, ved bare ikke helt hvad. Jeg har masser af ansvar og forskellige opgaver nu. :) Har endda fået en part i det firma jeg er ansat i. Så jeg burde jo elske det! Men ja.. Bored... Det er ikke "bare" økonomisk sikkerhed. Min hustru studerer, så vi er 4 der lever af min indkomst. Så jeg har ikke rigtig friheden til bare at sige fuck it - og gå i gang med en uddannelse. Når jeg render og renoverer, drømmer jeg om at kunne arbejde med det til dagligt. :D
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
skandshus
Nørd Aspirant
19-04-2017 13:52

Rapporter til Admin
#2 du har kun et liv fuck om det skal bruges på noget man ikke gider arbejde med. Det samme gælder når man er i et forhold. Ingen grund til at blive i noget man ikke gider. Få hendes smidt igennem uddannelsen, og begyndt på dit eget. evt skru lidt ned for forbruget. Eller så har du evt en opsparing der kan klare perioden indtil hun er færdig. eller hvis i har en god økonomi. så klar jer med din su/elevløn. og så giv gas. man skal ALTID følge sine drømme, uanset hvad det må "koste" hvis du spørger mig.
--
#4
ZataH
Monsterbruger
19-04-2017 13:53

Rapporter til Admin
#2 Bare husk på, at der er stor forskel på at noget er sjovt på hobby niveau, og så gøre det 8-10 timer hver dag. Siger ikke det er sådan i dit tilfælde, bare at man lige skal have det i mente :) Men hvorfor valgte du IT i første omgang, hvis det er så kedeligt for dig?
--
#5
beer
Gæst
19-04-2017 13:59

Rapporter til Admin
#J har du undersøgt om du kan tage tømre uddannelsen ved side af dit arbejde? Jeg kender et bar stykker som har taget en uddannelse ved siden af arbejdet. Du kunne gøre det samme?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
csbc
Junior Nørd
19-04-2017 14:11

Rapporter til Admin
#4 Tænkte præcis det samme. Græsset er altid grønnere.
--
* Filco Majestouch 2 MX Brown PBT
#7
Jacob [5260 Od.S]
Monster Supporter
19-04-2017 14:50

Rapporter til Admin
Lev med at det er kedeligt at tage på arbejde. Se glasset som halvt fuldt, i stedet for halvt tomt. Søg et andet arbejde i samme branche - luftforandring skader aldrig. Du kommer ikke til selv at vælge dine opgaver som tømrer (med mindre du bliver selvstændig) og jeg er ret sikker på at når du har skruet 1000 gipsplader op eller sat 500 døre og vinduer på plads, så glæder du dig ikke til nr 1001 og nr 501.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#8
j
Gæst
19-04-2017 15:04

Rapporter til Admin
#3 Vi har hus og 2 børn, tror ikke forbruget kan skrues ned til at det vil gå med 2 elev lønninger. #4 Det kan godt være i har ret, det er selvfølgelig noget andet når man arbejder med det. Jeg valgte IT fordi jeg synes det var spændende. Har også haft det fedt med det i 10 år nu - plus de 5 år uddannelsen tog. Så har bestemt nydt det. Det er først nu det er blevet kedeligt.. #5 Jeg kommer ikke til at tage uddannelsen ved siden af, min hverdag er allerede ret pakket. Så det skulle være all-in hvis det var. Men måske er det bedre at se på noget videre inden for IT som #1 foreslår.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
ww.jesus.do?
Semibruger
19-04-2017 16:49

Rapporter til Admin
Tag emnet op med din chef og få vedkomne til at engagere sig i, at du trives på dit job. Det kan være at I sammen skal arbejde mod at du kommer over en anden stilling i firmaet eller få flyttet de daglige opgaver rundt i afdelingen. Hverken dig eller firmaet et tjent med, at du ikke trives i dit arbejde.
--
#10
Kaasje
Guru
19-04-2017 16:58

Rapporter til Admin
#8 Hvis du er helt sikker på at alle fremtidige retninger inden for IT ikke er spændende mere, så syntes jeg klart at du skal tage en ny uddannelse. Du er aldrig for gammel til at studere, og der er intet værre end at skulle bruge 8 timer hver dag på noget man hader, eller ikke finder sjovt. Begynd at spare op allerede nu, og når kæresten er færdig, så se mulighederne for erhvervsuddannelser. Lad være med bare at hoppe på tømrevognen, men tag ind og besøg dem, se de andre håndværksretninger du kan tage og besøg dem, se hvordan det arbejde de går med 8 timer om dagen er, og om det er noget du kunne se dig selv gøre. Først da, skal du overveje at sige dit nuværende op og begynde på uddannelse.
--
*(Foreveralone face)* Ultimate goal: More bacon! And cola. Thats it. Oh, and Cocio. OOOH, and potato chips.
--
Sidst redigeret 19-04-2017 16:59
#11
Ikke_morten
Bruger Aspirant
19-04-2017 17:20

Rapporter til Admin
Har du overvejet at blive voksenlære som tømrer ? :)
--
Intel I7 7700k | Asus Prime Z270-P | Corsair Vengeance 3200Mhz 16GB | Gainward GTX 1080 Phoenix | ASUS ROG PG278QR 165HZ
#12
MoHost
Maxibruger
19-04-2017 18:52

Rapporter til Admin
Skal du ikke ud ?? Være sælger ellers sådan noget, opsøgende salg, snak med folk, osv. ??
--
#13
Pendor
Semi Supporter
19-04-2017 18:58

Rapporter til Admin
Hvad arbejder du med nu?
--
#14
MaxXX
Maxi Supporter
19-04-2017 20:18

Rapporter til Admin
En mulighed kunne være arkitekt/ingeniør branchen. Du kommer til at bygge huse og bygninger, selvom det godt nok ikke bliver med hænderne.
--
www.anandtech.com[...] Plz no lag https://www.youtube.com[...]
#15
mrKayne
Elite Supporter
19-04-2017 21:24

Rapporter til Admin
Jeg er selv elektriker, og som andre siger, så pas på. Fordi det et sjovt at bygge en væg og sætte en dør i på hobby plan, betyder langt fra at du vil synes det er sjovt som profession. På projektet jeg går på nu, har tømrerne sat omkring 400 tons (ja, 400) fermacell op. Hertil kommer vel en 50-100 tons almindelig gips, hertil al stål og andet godt. Jeg tror ikke de synes det er pisse spændende mere med lige det. Jeg kunne forestille mig, at især tømrearbejde kan være trivielt. Der er rigtig meget gips arbejde. Deg kan jo nok være de synes det samme om mit fag. Så bare... Tænk dig rigtig godt om. Se om du ikke kan komme i praktik før du hopper i med begge fødder.
--
#16
dibber99
Supporter Aspirant
19-04-2017 21:47

Rapporter til Admin
Jeg er tømrer og det er meget alsigt hvis du vælger at blive spjældmand. Jeg kan godt gå uger uden at se en gipsplade. Det du beskriver er akkord tømrer som ikke kan eller vil andet.
--
#17
John
Gæst
19-04-2017 21:58

Rapporter til Admin
Haha #16 - "Jeg kan godt gå uger ude at se en gipsplade" - alle tømrers frygt! Hvis det er sådan i faget - du kan evt. tale med nogle tømrer og hvis det er sandt - så er det da bare med at holde sig langt væk. Jeg må også sige at de kammerater jeg har der er håndværkere, brokker sig over arbejdstider, løn, arbejdsstillinger, rutinearbejde osv. Jeg tror det er federe at skrive 100 linier ens kode eller installere 10 ens servere ift. at sætte 100 gipsplader op eller mure 1000 sten eller hvad de gør. Jeg tror vi IT folk har det godt. Det eneste negative er at vi ikke bruger kroppen, men så må du løbe en tur eller købe et gammelt hus du kan makke på i weekenden. Vi har høje lønninger, fri bil, telefoni, internet, computer, ipads, iphones og diverse andre goder samt meget alsidig arbejde, jeg selv IT chef med hands on på ca. 10 projekter, drift af eget serverrum med hvad det indebærer af servere, storage, netværk, køling, respirationsanlæg, alarm, overvågning samt personale ansvar for 2 håndfulde dels udviklere og et par drift folk samt support. Du kan jo altid læse videre indenfor IT, finde et andet sted at arbejde - et større sted med større udfordringer. Men i sidste ende er det gut feeling, men med 2 børn og hus osv. - hvis du så bliver træt af håndværkerfaget om 5 år, så bliver det altså noget svært at komme tilbage til IT faget - alt efter hvad du laver idag, men det går jo hurtigt indenfor IT branchen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#18
Chucara
Super Nørd
19-04-2017 23:23

Rapporter til Admin
Livet er for kort til et job du ikke kan lide. Dermed sagt skal du gøre op med dig selv om det er din nuværende arbejdsplads, der er problemet, eller om det er hele faget, du ikke bryder dig om. 10 år samme sted er meget lang tid, uanset hvad. Du kan jo evt. prøve at søge et andet IT arbejde først og se om det hjælper. Efter 8 år på samme arbejdsplads var jeg kørt død i det, men jeg fandt et andet sted at arbejde og er jubel lykkelig over mit nuværende arbejde.
--
ASUS Z270 TUF Mk1 | 7700K | GTX 970 | 32GB 3000MHz | Fractal Define R5 | Samsung 960 EVO 1TB | PG279Q | 2xU2715H
#19
Ikke_morten
Bruger Aspirant
19-04-2017 23:47

Rapporter til Admin
#15 Ja og os elektriker trækker jo så bare xx km kabel ;) på de store byggerier eller fræser riller og lignende. Alle jobs har trivielle arbejdsgange, men det skal jo laves. #17 Kommer jo nok an på hvilke håndværker du spørger. Har flere familie medlemmer som er tømrer, og de betaler alle sammen topskat, så helt lavt løn har man altså hellere ikke.
--
Intel I7 7700k | Asus Prime Z270-P | Corsair Vengeance 3200Mhz 16GB | Gainward GTX 1080 Phoenix | ASUS ROG PG278QR 165HZ
#20
Boma
Supporter Aspirant
20-04-2017 00:15

Rapporter til Admin
Bare et forslag hvis du vælger at blive i jobbet så: Prøv at sætte gang i nogle projekter på sidelinjen som "er dine" og få de andre med - gradvist. Det kræver self. at du kan se en god idé eller to, her og der. Så får du ejerskab over disse kan måske finde noget arbejdsglæde i at se dine projekter spire og blive til noget over tid?
--
Must I be interrupted at every turn? Enough of this!
#21
SocomGrisen
Ultrabruger
20-04-2017 06:11

Rapporter til Admin
Er selv både tømrer og bygningskonstruktør og der er kæmpe forskel på at renoverer derhjemme også arbejde som tømrer. Jeg ville personligt gerne have haft mig en IT uddannelse, da dette interesserer mig mere nu en byggebranchen. Der er rigtig meget trivielt arbejde som tømrer efterhånden hvor du enten isolerer (det mest forfærdelige i verden), eller sætter stål og gips op. Tømrerfaget er efterhånden rent monterings arbejde, så hvis man drømmer om at lave håndværk som i de gode gamle dage, ja så skal man være heldig at komme med på projekter som Roskilde Domkirke eller starte sit eget og finde en kunde gruppe som vil betale for det. Desuden var det gerne sådan (i hvert fald for mit vedkommende) at om sommeren gik jeg inde og lavede gips og om vinteren gik jeg ude og lavede tag. Det var ikke fedt.
--
#22
NiceRag
Maxi Supporter
20-04-2017 06:23

Rapporter til Admin
din ryg ville nok foretrække hvis du ikke var tømrer.. omvendt er det vel dumt at bruge 37+ timer om ugen på et job du synes er direkte kedeligt og umotiverende. IMO. vent lidt og så spar lidt op osv. og når det er muligt (øknomisk set) hop over og bliv tømrer... I værste fald har du jo din IT uddannelse/erfaring du kan bruge til at finde et job i IT branchen igen. Nu tænker jeg dog ikke at alle jobs i IT branchen er ens.. du kan evt prøve at finde noget nyt og spændende inde for det område? (Evt. videreuddannelse eller en anden type firma fx?)
--
Sidst redigeret 20-04-2017 06:23
#23
waskustobaskus
Ultra Supporter
20-04-2017 07:56

Rapporter til Admin
Alle har perioder hvor de keder sig på jobbet. Du kommer over det.
--
#24
Zs.
Gæst
20-04-2017 08:31

Rapporter til Admin
#westernproblems
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#25
fransfrakker
Supporter Aspirant
20-04-2017 10:15

Rapporter til Admin
Vent til konen er færdig, så i ikke er så afhængige af din indkomst. Så har du også prøvet om det var noget periodisk. Hvis det ikke er det, så ville jeg skifte job karriere. Livet er for kort til kedeligt arbejde.
--
#26
kb-
Elite Supporter
20-04-2017 11:33

Rapporter til Admin
Køb et hus, sæt det i stand og sælg det, kombineret med nedsat tid i dit nuværende job. Det havde jeg gjort.
--
.
#27
Volcanism
Giga Supporter
20-04-2017 11:57

Rapporter til Admin
Jeg keder mig også på arbejde nogle gange og pga. den god løn og status holder jeg fast. er netop ligesom dig. kan best lide og brug hænderen og kreativiteten hvorfor jeg gøre det i fritiden og fylder den del af behovet. desuden kan man altid udvikle sig inden for den branche man er i og specialicere sig i noget hvor man bruger hænder og kreativitet.... jeg er sikker på du kan opfylde nogen af dine behov indenfor it branchen... prøv at kigge på dine muligheder og lav noget nyt eller fortag dig nye ansvaresområder hvor du skifter lidt og samtidig forfremme dig mere.... men det er typisk periodisk med at kede sig.
--
X99STRIX|6900K|SLI-1080GAMINGX|32GB|3xSSD|AX1200i|PhanteksPRIMO Predator XB321HK + Philips BDM4065uc
#28
Compware
Bruger Aspirant
20-04-2017 13:35

Rapporter til Admin
Hej John Du har allerede fået mange gode råd i den her tråd. Livet er for kort til, at kede dig på jobbet. Som tidligere skrevet, synes du nok "håndværker"-faget er sjovt fordi det ikke er dit arbejde, men en slags hobby. IT-jobs er nogle af de mest lukrative jobs lige nu, i forbindelse med løn, goder osv... Hvis jeg var dig ville jeg finde ud af om der er noget inden for IT du synes er fedt. Jeg kan godt følge dig i at det er nederen at sidder foran computeren hele dagen. - Måden jeg har prøvet at løse det problem på, er at lave masser af fysiske ting ved siden til, starte til noget serie 5 fodbold, Cykle lange ture (40 km plus) og så kan man jo altid starte i fitness, eller til en anden sportsgren. Det lyder til at du er i en rimelig god position lige nu, og har ansvar og forskellige opgaver, men det jo meget forskelligt hvad man får lov til at lave. Har du nogle arbejdsgaver du synes der er sjovere end andre? - Jeg så lige facebooks F8 her til morges, og de bruger jo IT til, at lave AR, VR og virkelig "pushe" grænserne for hvad man kan. - Hvilket får mig til at tro, at der må være nogle virkelige spændende områder i IT.
--
Jeg har en drøm om at gøre compware.dk til den smarteste hardware/IT sammenligningside.

Opret svar til indlægget: Er begyndt at kede mig på jobbet

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning