Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Bilforsikring, kasko, erstatning og præmie

Af Gæst GæstenFraVesten | 02-09-2018 14:11 | 998 visninger | 14 svar, hop til seneste
Jeg har svært ved at forstå forsikring forholdene på min bil i forhold til hvilken præmie jeg betaler til forsikringsselskabet. Jeg har en lille bil der er omkring 10 år gammel nu. For 4 år siden ville en sådan bil kunne købes for omkring 65-75 tkr. og i dag vil en tilsvarende bil (samme stand, alder og km) kunne købes for mindre, formentligt omkring 30-35 tkr. vil jeg tro. Dette er baseret på ca. priser jeg har set igennem årene på salgssteder i området. Min bil er kasko forsikret og jeg er I tvivl om hvor meget jeg skal betale i årlig præmie, hvor høj min erstatning vil blive i tilfælde af en ulykke og om disse to forhold er i orden. Jeg betaler omkring 4.500 kr. årligt i forsikring, som er ansvar + kasko. Dette er også hvad jeg har betalt de sidste 5 år, og muligvis længere tilbage hvis jeg begynder at lede efter dokumenterne. I min police står der at bilens nyværdi er 174 tkr., som er hvad jeg gav for bilen da den var ny. Jeg har nogle spørgsmål nedenfor: 1) Hvis der imorgen kommer en bil og kører ind i min bil og den bliver skadet, muligvis totalskadet, hvad kan jeg forvente at få i erstatning for min bil fra forsikrings selskabet? Jeg tror de vil se på tilsvarende biler og tilbyde mig en bil til de 30-35 tkr. eller et kontantbeløb på denne størrelse. 2) Kan jeg med almindelig rimelighed lave et opkald til forsikrings selskabet og bede dem om at justere min betaling af kasko forsikring? Jeg betaler jo i dag samme pris, som jeg gjorde for 4-5 år siden, da bilens værdi var omkring det dobbelte af værdien i dag. Det skal siges at jeg aldrig har snakket med forsikrings selskabet om priser eller forsikring af bilen siden dengang jeg købte den for omkring 10 år siden. 3) Er der andre gode ting jeg bør vide om bil forsikring i mit tilfælde eller erfaring I har med bil forsikring? Det kan både være i forbindelse med pris på forsikringen eller hvis jeg bliver del i en bil ulykke og min bil får betydelig skade. Jeg kan godt lide den ro det giver, at have en bil kasko forsikret, men jeg er uklar om jeg gør noget forkert her.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Jimminez
Monsterbruger
02-09-2018 14:13

Rapporter til Admin
jeg ville nok ringe til dem og lavet et ny tilbud nu da du er langtidskunde :)
--
#2
ReneSDK
Guru
02-09-2018 14:14

Rapporter til Admin
Forsikringsselskaberne ændrer ikke noget ved din forsikring med mindre du skifter trin til eliteblist eller andet. Ellers er det dit eget ansvar at tage kontakt til dem. Jeg er begyndt at tage fat i dem hvert år/hvert andet år for at høre om der er noget at hente ved ændringer, eller de har lavet ændringer der ville være til min fordel evt. også med besparelser.
--
FFHAU! This is 2018, "I'm not good with computers" is no longer a valid excuse.
#3
GæstenFraVesten
Gæst
02-09-2018 14:22

Rapporter til Admin
#1 & 2 Jeg kan godt se fra forsikrings selskabets synspunkt at det er super for deres forretning hvis de har en kunde der ikke volder problemer og kun betaler den pris de har givet uden at sætte spørgsmålstegn eller andet. Så initiativet må vel ligge hos mig hvis noget skal ændres og dette kunne jeg godt tænke mig at få lavet. Kender I noget til hvilken vinkel man kan bruge for at få dem interesseret i at lave en handel der er god for begger parter? Jeg kan tilføje, at hos samme forsikring selskabet har jeg også hus, indbo med diverse mindre ekstra tilføjelser og ulykkeforsikring. Prisen for disse forsikringer mener jeg er rimelige og jeg får 10% af prisen fordi jeg har samlet flere forsikringer hos dem og fordi jeg allerede er elitebilist. Det er sådan set kun prisen på min bil forsikring jeg føler ikke er blevet opdateret/urimelig.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
fuerzzz1
Giga Supporter
02-09-2018 15:36

Rapporter til Admin
Forsikringen er et firma, de er kun interesseret i EN ting - det er dine penge ! Nu din bil er 10 år gammel, og som du selv siger derfor har en relativt ringe værdi ville jeg: 1: Straks opsige kasko, de vil alligevel ikke give dig en skid i tilfælde af brand, tyveri eller lign. 2: Hvis du ellers er glad for dit forsikringsselskab så ring til 4-5 andre selskaber og spørg dem om prisen for samme bil, og sig det til dem - at du skifter medmindre de matcher prisen. Og vil de ikke det, så skifter du naturligvis. PS du kan ikke bruge online beregnere, du skal ringe til dem og spørge om prisen.
--
Ryzen. Jeg får udslæt at slanger. og hader Apple. Citat fra Amalie : Tissemis ! Hvorfor Ryzen? Fordi Cyrix gik konkurs !
--
Sidst redigeret 02-09-2018 15:36
#5
kb-
Semi Nørd
02-09-2018 15:49

Rapporter til Admin
#4 Selvfølgelig får han dækket sine skader minus selvrisiko ved hærværk og lignende. Du aner ikke en skid om noget som helst, men kommenterer på alt. #0 Se om du ikke kan få IDA forsikring. De har åbnet op for andre faggrupper end ingeniører nu, jeg har haft dem i ca 8 år og de er suveræne både på pris og service. Du kan altid tale med dit nuværende selskab, men uanset hvad vil du få dækket skader op til listeprisen, skader over listeprisen vil betyde bilen er totalskadet og ikke kan svare sig at reparere.
--
.
#6
GæstenFraVesten
Gæst
02-09-2018 15:52

Rapporter til Admin
#5 IDA kender jeg ikke, men vil se på dem også for at undersøge markedet og muligheder. Du nævner listeprisen, men hvad betyder dette i tilfælde af en bil der er 10 år gammel?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
kb-
Semi Nørd
02-09-2018 15:56

Rapporter til Admin
#6 Alle biler har en listeværdi som forsikringen opererer ud fra. Hvis du finder biler med ca samme kilometerstand og udstyr som din egen, og tager et gennemsnit over 8-10 biler er det nok ikke helt skævt.
--
.
#8
Martin Lohse
Bruger
02-09-2018 16:58

Rapporter til Admin
Altså, jeg giver mindre for en bil til 310.000 kr. Du skal have fat i forsikringen - da jeg ville skifte vores brandforsikring fra Tryg til lærerstandens brandforsikring pga prisstigninger hos tryg, blev jeg tilbudt en pris som var 1000 kr lavere end deres nuværende pris, samt den maksimale dækning. Jeg skiftede af princip, da jeg ikke gider, når firmaer “røvrender” loyale kunder, og først kommer med et tilbud, når man vil flytte. Pris og tilbud fra LB ig tryg var næsten identiske.
--
Sidst redigeret 02-09-2018 16:58
#9
Jim Night
Guru
02-09-2018 21:32

Rapporter til Admin
Vi har bilen forsikret hos Alka. Der sparer vi ca. 2k om året i forhold til tjm, som i forvejen var billige i forhold til konkurrenterne. Jeg er elitebillist og har haft egen bil i ca. 10 år uden skader.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#10
ReneSDK
Guru
02-09-2018 21:46

Rapporter til Admin
#8 kommer også meget an på hvor man bor i landet, selvom det ikke burde have en betydning.
--
FFHAU! This is 2018, "I'm not good with computers" is no longer a valid excuse.
#11
Niller1.0
Ultrabruger
02-09-2018 21:52

Rapporter til Admin
Tak #5 for at skrive hvad mange tænker! Sorry for offtopic
--
#12
Die_Happy
Ultrabruger
02-09-2018 22:04

Rapporter til Admin
#0 Det var godt nok en dyr forsikring. Jeg gi'r ca. 4500 kr. om året for vores bil med en nyværdi på lige over 550k. Det er hos IDA, med en hel masse tilvalg og selvfølgelig kasko. #5 Præcis! Der bliver lukket en del gylle ud.. :/
--
#13
Monze
Megabruger
03-09-2018 06:59

Rapporter til Admin
Hvis du forsøger at få sat præmien med fordi din bil ikk er det samme værd mere så vil de sandsynligvis afvise det. Jeg har tidligere hørt begrundelsen om at risikoen for at du laver skade på en dyr bil er den samme uanset om du kører i en dyr eller billig bil. Jeg har selv to biler med kasko og værdien på de to biler er kæmpe stor men præmierne de samme.
--
#14
GingerDahl
Gigabruger
03-09-2018 07:19

Rapporter til Admin
Jeg tror, at det som #4 mener i sit punkt 1, er at det nok sjældent kan betale sig med en kasko på en meget billig, da de skader ofte vil komme op i et beløb nær bilens reelle værdi. Dog synes jeg ikke, at værdien, som 0# nævner er specielt billig, hvilket jeg synes er et glimrende argument for at beholde din kaskoforsikring. Dog skal du være opmærksom på, at din bil betragtes som totalskadet, når omkostninger ved skadesudbedringen overstiger 65% procent af bilens værdi, og kun den reelle listepris, som #7 også nævner. /GingerDahl
--

Opret svar til indlægget: Bilforsikring, kasko, erstatning og præmie

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login