Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Overvejer at stå af resset

Af Gæst StåAfræset | 15-12-2018 22:09 | 1234 visninger | 13 svar, hop til seneste
Hej Har I nogensinde haft den følelse at nok er nok - hvad enten det er mht til arbejde eller forhold eller noget helt 3. For 2 måneder siden fik jeg en konsulent opgave af en større virksomhed og da jeg er selvstændig er det jo rigtigt fint. Opgaven går ud på alene mand at stå for at skulle lukke en afdeling af virksomheden i et andet land og overtaget ansvaret for lidt over 200 kunder. Samtidig med at jeg får denne opgave arbejder jeg på afsluttende (troede jeg)stadie for en anden stor Dansk virksomhed. Opgaven for den første virksomhed blev udvidet med cirka 300 timer - fedt, jeg kan jo godt li at tjene penge og er kun 39 år så fedt fedt. Men det betød jeg pludselig havde en arbejdsuge på 80 timer. For 6 uger siden skulle jeg desuden på et kursus på Fyn på vej mod det andet land som jeg arbejder i. Torsdag kører jeg fra kurset og maks siden om mandagen sovet 8 timer sammenlagt. Da jeg kommer ud på motorvejen og har kørt lidt begynder min krop at mærke som den sover (ja jeg skulle være så klog ikke at kører bil -men jeg havde det fint da jeg satte mig ud i bilen). Resultatet er at jeg af på en eller anden måde er væk og ikke ser den kø der er foran mig. For 2 uger siden vågner jeg op om natten og kan ikke bevæge mig - jeg kan se alt omkring mig, men min krop den lystre ikke. Har snakket med en læge efterfølgende og fået at vide at det kan være en lammelse, hvor kroppen sover men at nerve systemet er aktivt. I nat vågner jeg op med en følelse af der sidder en person på min brystkasse. Mit problem er at jeg er meget pligtopfyldende over for mine arbejdsgivere - men det arbejde som der ligger nu betyder at det fortsætter således det næste års tid og det tror jeg ikke at jeg holder til. Hvad gør man i sådanne en situation ? Jeg har en dreng på 12 år som jeg ikke ser ret ofte da jeg ikke er hjemme - føler mig lidt som Ugly kid joe "cats in the cradle"
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Jim Night
Guru
15-12-2018 22:12

Rapporter til Admin
Tag til lægen og beskriv det. Stress skal tages seriøst! Har du overvejet at ansætte flere folk som kan aflaste dig i dine opgaver?
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#2
Stå af!
Gæst
15-12-2018 22:14

Rapporter til Admin
Du har egentligt besvaret det hele selv. Det er på tide at sige fra, ellers gør kroppen det for dig.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Hest®
Gæst
15-12-2018 22:17

Rapporter til Admin
Du lider af søvnparalyse, stress er en udløsende faktor. Det er ubehageligt, men ikke farligt. Blot et signal fra din krop om, at du skal til at tage den med mere ro, inden det udvikler sig til alvorlig stress.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
WonderingDane
Superbruger
15-12-2018 22:18

Rapporter til Admin
Hvis det er vigtigt for dig at få afsluttet dine nuværende opgaver, så hyr noget hjælp og få det overstået.
--
#5
gfunknown
Mega Nørd
15-12-2018 22:22

Rapporter til Admin
Du må sige nej til en opgave. At ansætte en mere vil sikkert ikke gavne dig, da det kræver oplæring, løn, sygdom mm. Medmindre du kan leje en du kender til opgaven. Tænk på din familie, har selv skåret kraftigt ned på arbejde, og efter lidt tilvending, så er det det bedste jeg har gjort. Den anden måde svigter du familien, og som du selv siger, så er du pligtopfyldende, så er det bare at vælge hvad du vil være mest pligtopfyldende for. Familien eller arbejde.
--
#6
-Henrik-
Bruger
15-12-2018 22:24

Rapporter til Admin
Jeg har selv haft stress tæt inde på kroppen, og som du beskriver det, tror jeg kun, du har to valgmuligheder: 1) Du melder pas mht. nogle af de arbejdsopgaver, du har. Simpelthen siger det, som det er: At du kan mærke på dig selv, at du er ved at gå ned med stress, og at du er nødt til at passe på dig selv. Det har de allerfleste andre mennesker stor forståelse og respekt for. Har de ikke, er det deres problem, ikke dit. 2) Du knokler videre, selv om du egentlig godt ved inderst inde, at det ikke er godt for dig. Nu er kroppen imidlertid sådan indrettet, at den selv siger stop, hvis vi mennesker ikke formår at gøre det. Gør din krop det, hvilket det lyder som om, den er på kanten til at gøre, så ender du måske ikke "blot" med at skulle melde pas mht. nogle af dine arbejdsopgaver - nej du risikerer simpelthen, at måtte sygemelde dig i en periode, måske i længere tid, og hvem ved om dit helbred samtidig tager skade, nogle gange permanent skade. Du har en knægt på 12 år. Ham har du et ansvar for. Du er nødt til at passe på dig selv. Så ring til lægen på mandag og få en tid akut. Fortæl ham det, du skriver her. Og begynd så med det samme herefter at rydde op i dine arbejdsopgaver. Der er ikke noget, der hedder "det her skal altså laves" - det er dit helbred, det handler om! Intet er vigtigere, vel.
--
#7
jmose
Ultra Supporter
15-12-2018 22:37

Rapporter til Admin
Der sker een af 2 ting: 1. Du siger fra, og undgår stress 2. Din krop siger fra for at undgå stress Vælger du option 2, kan du se frem til langvarige sygemeldinger - og ligemeget hvor meget du elsker penge - så skal du sætte rammerne for et liv uden for mange penge, for dit arbejdsliv vil være fucked op i lang tid.
--
Lenovo T420 - årgang 2011. Still going strong - RIP 13/5-2018 Lenovo T440s - loving it!
#8
Luske!
Ultra Supporter
15-12-2018 23:50

Rapporter til Admin
#6 Jeg er ganske uenig. Har jeg hyret en antageligvis møgdyr konsulent ind, så forventer jeg at han fikser min opgave. Hans private liv ville ikke interessere mig, og hvis jeg ønskede at rende og betale løn under sygdom havde jeg i stedet hyret internt til halvdelen af prisen. Det er fint at lytte til sin krop - men som selvstændig har man også råd til at betale for sin egen sygdom - ellers bør man ikke være selvstændig. Når man sidder og skummer fløden som selvstændig, bliver det dermed ens eget problem
--
There is a difference between knowing the path and walking the path.
--
Sidst redigeret 15-12-2018 23:51
#9
Klump
Monsterbruger
16-12-2018 03:20

Rapporter til Admin
Helbred kommer altid over penge, og stress er ikke noget man skal tag let på. Så hvis jeg var dig, så ville jeg trække mig og tag små opgaver som ikke kræver du arbejder 80 timer om ugen og se om du ikke kan få styr på kroppen. Fordi ellers vil din krop på et eller andet tidspunkt selv sige fra, også er det super svært at få genoprettet balancen bagefter, da man har været på yderpunktet af hvad kroppen kan håndtere. Det kan sagens tag 1-2 år at komme sig over (personlig erfaring)
--
#10
bighair
Semibruger
16-12-2018 04:06

Rapporter til Admin
bare lige for at slå fast STRESS KAN VÆRE DØDELIGT tag det alvorligt.
--
Bighair
#11
NiceRag
Elite Supporter
16-12-2018 07:01

Rapporter til Admin
arbejdsrelateret stress, lyder det som snak med chefen og sig du skal bruge mere tid, du får stress af arbejdspresset. altså, løs opgaverne over flere dage end du pt har til det. tag et par sygedage evt. og selvfølgelig, snak med din læge.
--
Sidst redigeret 16-12-2018 07:02
#12
jazzim
Gigabruger
16-12-2018 07:19

Rapporter til Admin
Efter jeg fik min uddannelse, som unægteligt kunne udløse en stor månedsløn, og tilhørende hård arbejdsuge ( arbejder med finansiel matematik og data) og konsulent husene lokkede med deres guld poser, gav jeg det hele fingeren, flyttede ud f Kbh for at få huslejen ned og tog et fint job i staten(omend løn og prestige, ikke er der).... nu tager jeg hjem hver fredag og er glad og kan mærke mig selv og hqr tid til mine 2 børn, og min hustru.... når mine tidligere studiekammerater sidder og snakker om hvor meget de tjener med deres grålige ansigt og posede øjne, spørger jeg dem altid om hvad deres time løn er - jeg vinder ?? det jeg prøver er at sige, du skal stå af før du ikke har noget valg.... og der er ikke noget mere tilfredsstillende end at træffe et valg og og blive glad for det...
--
Ryzen 2700X, Asus Prime pro - X470, 16GB DDR4 G.Skill Flare X 3200 Mhz, MSI Aero GTX 1080TI, Acer preditor 1440P/165Mhz
#13
Lars
Giga Nørd
16-12-2018 11:12

Rapporter til Admin
Det er en rigtig god ide at stoppe nu og tænke mere på dig selv end din indtægt. Jeg gjorde samme nummer som dig mellem 2012 og 2015 og jeg brød til sidst sammen og blev indlag på psykiatrisk afdeling. Det har indtil nu taget 3 år at arbejde mig ud af den stress situation, og jeg er stadig den dag idag en vissen og kedelig kopi af den jeg engang var. Modløs og kedelig. Og jeg er efterhånden kommet til den konklusion at jeg nok aldrig kommer til at blive mit gamle jeg igen - desværre. Så pas godt på dig selv min ven, hvis du ikke vil resikere den samme skæbne som mig, fordi jeg ignorerede mig selv.
--
Sidst redigeret 16-12-2018 11:17

Opret svar til indlægget: Overvejer at stå af resset

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning