Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Hvorfor stemme blå/borgerlig blok?

Af Ultrabruger Makthias | 01-06-2019 00:53 | 1838 visninger | 29 svar, hop til seneste
Spørgsmålet er simpelt. Jer der stemmer blå/borgerlig blok (Venstre, (DF, Klaus Riskjær, De Konservative), Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Stram Kurs)), hvorfor? Giv mig 1-3 grunde. Altså mindst en. Max 3. Giv mig noget konkret og ordentligt. Altså ikke, "Fordi kontanthjælpssystemet er for snyltere" eller "De er ikke veganske kommunister". Men noget mere i stil med, "De vil bla bla bla, for at passe på bla bla bla" eller "de er imod bla bla bla som er godt fordi bla bla bla". -Mathias
--
Hvis nogen har penge, men ikke tid, så er jeg til rådighed. Jeg laver alle slags opgaver i Aarhus, så længe det ikke kræver kørekort.
#1
ToFFo
Guru
01-06-2019 01:16

Rapporter til Admin
Gå i seng.
--
- Indsæt signatur -
#2
Veldrejet bæver
Megabruger
01-06-2019 01:20

Rapporter til Admin
Sjovt så mange der har travlt med andre stemmer. Ens liv og lykke vælges ikke af folkevalgte politikere, men ud fra de valg man selv tager. Heldigvis.
--
i7-7700k | RTX 2080 Gaming OC | Asus PG278QR 27” 165Hz 1440p
#3
Makthias
Ultrabruger
01-06-2019 01:30

Rapporter til Admin
#1 Du har nok ret. Jeg troede bare folk var mere villige. Ser på det i morgen! Nat nat allesammen! #2 Sender lige #1 videre. Smut i seng.
--
Hvis nogen har penge, men ikke tid, så er jeg til rådighed. Jeg laver alle slags opgaver i Aarhus, så længe det ikke kræver kørekort.
#4
Babsenutte
Gæst
01-06-2019 02:38

Rapporter til Admin
De vil... ... begrænse indvandringen, så DK fortsat kan bestå som en homogen nation. ... blande sig mindre i, hvordan folk lever. ... lade folk beholde flere af deres egne penge. ... styrke privat- og friskoler. ... beskære den offentlige sektor (eller vil de?!) Alt sammen rene nødvendigheder for at DK kan forblive et rigs forgangsland. Staten er til for at tjene samfundet og borgerne, og skal give os lige muligheder. De rødes fortolkning sætter staten og den offentlige sektor over resten af samfundet, og forsøger at opnå resultatlighed, så vi alle tjener det samme, kan det samme og mener det samme - i stedet for lige muligheder, som de blå partier ønsker. Dog mangler de blå partier en reel klimapolitik, men det batter alligevel intet i et land med kun 6 mio. indbyggere.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Thomas
Gæst
01-06-2019 02:45

Rapporter til Admin
Jeg vil stemme blåt, evt. Nye borgerlige eller Stram Kurs ved det kommende problem. Mine tre grunde er: Vi har store problemer med indvandrer fra de muslimske lande, så det vil jeg gerne have stoppet. Skatten skal sænkes, det er ikke ok, at der findes topskat. Man burde betale den samme procentsats, dem der tjener mest betaler alligevel mere i skat dem der ikke gør. Den sidste grund er, at socialisme er ondskab. Det er virkelig klamt deres indstilling til at goderne skal fordele rundt til alle. Socialisme skaber dovne individer og er kun godt hvis man er dum, fattig og doven.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
rasmuds
Super Supporter
01-06-2019 04:14

Rapporter til Admin
#5 "Det er virkeligt klamt at goderne skal fordeles rundt til alle" virkeligt usympatisk
--
seasonic x-760- asus rog strix x 470-f-ryzen 2600-vega 64gskill 3200mm mhz rgb-samsung evo 970 500gb
#7
kb-
Super Nørd
01-06-2019 04:28

Rapporter til Admin
Så skal der hjælpes med lektierne eller hvad? Hvis jeg stemmer blåt er det fordi jeg gerne vil beholde flere af mine egne penge.
--
.
#8
Thomas
BOFH
01-06-2019 07:34

Rapporter til Admin
#5>>Jeg er ked af at sige det, men i Danmark findes der faktisk ikke nogle rigtige socialister. Der findes til gengæld rigtigt mange Socialdemokrater. Grundlæggende set er de Danske politikere enige om 95% af budgettet og når vi hører dem kæmpe om velfærd eller skattelettelser handler det i bund og grund kun om de sidste 5%. Så af de partier der sidder i folketinget er det faktisk kun Enhedslisten der nærmer sig socialisme, men også i en ret dæmpet version. På højre fløjen har vi DF hvis økonomiske politik minder mest om SF og Venstre som i bund og grund blot er et Socialdemokrati der vil have lidt levere skatter men som gerne vil bevare velfærdsstaten. Konservative har nogle typiske borgerlige elementer mem er også fortaler for velfærdsstaten og det efterlader os med Liberal alliance som det eneste rigtige liberale parti.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#9
Agurke
Ny på siden
01-06-2019 10:51

Rapporter til Admin
#8 Der er vel ikke behov for "rigtige socialister", når de allerede har skabt et samfund med verdens næsthøjeste skattetryk. Vi er der allerede kan man sige.
--
#10
Oneplus
Juniorbruger
01-06-2019 10:58

Rapporter til Admin
Jeg har stemt på LA, mine grunde til det er: Der er behov for optimering i den offentlige sektor, der bliver brugt for mange penge på unødvendige trin i processen. Ved at fjerne dem kan vi få et rådighedsbeløb der kan gavne alle. Håbet om at SU bliver sænket eller helst fjernet og at unge under uddannelse derimod har en lavere beskatning/højere fradrag ( er 19 starter på CBS til sommer så er ikke en gammel sur mand:)) Og til slut, at afgifter på elbiler og grøn energi generelt bliver fjernet. LA's klimapolitik er langt fr aden bedste, men mener den er en af de mest realistiske. Er personligt under den holdning at skatten er for høj i DK og der bliver brugt for meget for, for lidt. Kommer ikke på nogen måde fra en velhavende familie, derimod er jeg meget bekendt med hvordan eet er at vokse op på sociale ydelser. Og det er også derfor jeg mener der skal gøres mere for at få folk i job, og ud af det offentlige system. Noget der bliver brugt alt for mange penge på ligenu.
--
#11
jensjens
Gæst
01-06-2019 12:09

Rapporter til Admin
Lavere skat Mere frihed Færre kriminelle samfundstabere
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
Makthias
Ultrabruger
01-06-2019 13:38

Rapporter til Admin
#8 når selv du ikke holder dig til emnet jeg sætter op, så er det jo klart du ikke vil fjerne irrelevante kommentarer til min tråd, selv når jeg spørger meget pænt. Vi kan da hurtig blive enige om at #5 lyder som en idiot, men han holder sig da til emnet. #6 Kom med grunde eller hold dig væk. #7 Nej. #9 Enig, men giv mig konkrete grunde til at stemme blåt. Eksempelvis vil de gøre det lovligt at forske i atomkraft i danmark. Så vi danmark rent faktisk kan hjælpe i klimakrisen. Modsat nu. Jeg stemmer blåt fordi der ikke mangler penge, der mangler at pengene bliver brugt solidarisk og fornuftigt. 1. NB vil lukke jobcentrene i danmark. Det vil gøre livet meget bedre for alle i danmark. 2. Stram Kurs vil lette skatterne for de økonomisk svageste i samfundet. Undersøgelser viser at det giver lykke i hele samfundet. Eksempel; Min familie og mine venner ville ikke bekymre sig lige så meget. Det ville gøre dem lykkeligere. 3. Gøre det lovligt at forske i at løse klimakrisen. I dag er det ikke lovligt at forske i atomkraft i danmark. Også selvom atomkraft står for 12% af energien i EU mens al grøn energi står for 8%. Det er vanvittigt at bruge milliarder på ineffektive vindmøller, mens det er ulovligt bare at forske i atomkraft. Nye Borgerlige vil gerne gøre det lovligt. Jeg er sikker på LA og SK også vil det.
--
Hvis nogen har penge, men ikke tid, så er jeg til rådighed. Jeg laver alle slags opgaver i Aarhus, så længe det ikke kræver kørekort.
#13
kuglelejesmørelse
Gæst
02-06-2019 01:27

Rapporter til Admin
#9 Vi har da stadig ejendomsret og mulighed for at eje privat tøj, så helt socialister er vi ikke :) Der er elementer af de forskellige ideologier der er gode. Fx. sikre statsejede selvskaber med dertilhørende regler, eller lovgivning for private firmaer, at der ikke går inflation i fx elpriser og vandpriser. I lande med et ureguleret marked ser man priserne på vitale ting som strøm eller vand svinge rigtig meget. Samtidig er konkurrenceelementet kapitalismen ofte et god incitament for nyskabelse og udvikling ( FX medicinindustrien, Novo osv )
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#14
NiceRag
Nørd Aspirant
02-06-2019 08:37

Rapporter til Admin
#10 Der er behov for optimering i den offentlige sektor, der bliver brugt for mange penge på unødvendige trin i processen. Ved at fjerne dem kan vi få et rådighedsbeløb der kan gavne alle. Men LA's løsning er jo bare at fjerne pengene de kommer ikke selv op med selve optimeringerne. det er da en lidt doven måde at løse det på. imens sygeplejerske og lign. siger op pga stress. de har dog snakket om at fjerne en masse bureaukrati og mærkelige arbejdsregler ifht alt skal registreres osv. det kan jeg godt lide. men.. der er ikke sket en fucking dyt!
--
Sidst redigeret 02-06-2019 08:40
#15
Beer
Gæst
02-06-2019 09:01

Rapporter til Admin
#5 du må geren sætte et kryds i både Nye borgerlige og Stram Kurs
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
Beer
Gæst
02-06-2019 09:03

Rapporter til Admin
Jeg stemmer på alt andet end på Dansk Folkeparti fordi: 1: Jeg vil gerne at vi beholder hårdarbejde danskere i landet lige meget om hvilken udfarve eller religion de har. 2: Vi har brug for udenlands arbejdskærft til jos som danskerene ikke kan eller vil tage.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#17
Torben67
Monsterbruger
02-06-2019 09:24

Rapporter til Admin
Hej igen OP i den anden tråd:-) Jeg vil da gerne deltage i en demokratisk debat:-) Hermed mine grunde, jeg har ikke forholdt mig til Radikale, trods grundlæggende liberale tanker, de er i den anden tråd. Konservative: - Har fået en dygtig leder, der efter grove begynderfejl, er seriøs og tænker - Nærmer sig mere anstændighedstanker a la Schlüter osv - Talentmassen er dog stærkt begrænset. At have Brian Mikkelsen, Rasmus Jarlov og Khader i gruppen er et sygdomstegn - dumme og dovne. Dog er Mette A. et på alle planer et talent - Khader har brugt sin politiske indflydelse til i det skjulte siden 2002 at stalke en ekskæreste! Støttet af Støjberg, Knuth, Henriksen. Dybt, dybt usympatisk (Ref. Sherim Khan - kæmpe skandale) Venstre: - Løkke er ganske simpelt ikke en dygtig nok leder. Famler fra sag til sag, støder gamle venner fra sig og står nu helt isoleret - Har så også gentage sager (Eks. Atea), hvor han, hvis han var embedsmand, ville være blevet idømt fængselsstraf. Han tager ganske simpelt af kagen. - Omvendt er jeg meget positiv overfor de næste led. Seriøse, stærke typer som Ellemann, Kristian Jensen, Tommy Ahlers, Jan E. Nogle der både har klare liberale holdninger OG evner til at udføre det uden at forfalde til populisme - Hvis man ønsker en relativ stram udlændingepolitik, uden at forfalde til umenneskelighed, er det oplagt, med Støjberg og Knuth helt isoleret (der begge burde høre til hos DF) Liberal alliance: - Med Samuelsen og Joachim: I særklasse seriøse politikkere, der rent faktisk svarer på spørgsmål fra journalister uden at svare et forberedt spin - Retfærdighedssans, eks. JBO, der saver kollega Brian Mikkelsen tværs over i interview, fordi BM har dækket over Danske Bank - Meget meget liberale, delvist opgør med velfærdsstaten. Så ikke min kop the, men et hammer seriøst bud på ægte borgerlighed DF: - Reelt lig socialdemokratiet nu. Bestemt ikke borgerligt med økonomisk politik - Ønsker brud med grundloven af 1848 og den internationale retsorden, som skræmte politikkere byggede op efter "stunde null" (1945). Samarbejde istedet for "krig som politikkens forlængede arm" - I mine øjne dybt usympatiske med udlændinge politik - Har stjålet i EU, og ser det egentlig ikke som et problem Nye borgerlige: - Politisk som LA, undtaget udlændinge politik, som er langt til højre Stram kurs: - Tjah, hvis du vil have en vanvittig ind, så er det personen - Utal af personlige domme, laver sagsanlæg mod enhver, der kommer i vejen af ham - herunder hele Latinstudiet på KU!! Dvs. knægter ytringsfrihed i ekstrem grad - Aktindsigt hos ca. 100 af de myndighedspersoner, der beskytter ham - For guds skyld, lad være med at snakke med ham på et bøsseværtshus og så afvise ham - det har kostet en ung mand fra Ribe stalking i den helt grove ende og utallige sagsanlæg, næsten ruinerende en studerende - Reelt en Goebbels type, der er intelligent og råber højt. Med Goebbels ord: Sig en løgn og bliv ved med at sige den, så tror "folket" på den
--
#18
Oneplus
Juniorbruger
02-06-2019 10:16

Rapporter til Admin
#14 det er korrekt at LA lover mange ting ud og gør intet. Præcis som andre partier:) Når jeg mener optimering snakker jeg netop om mange af de stupide ekstra beukratiske processer der ikikke gavner den offentlige sektor, og som ikke hjælper. Det er efter min mening spild af vores alles penge. Når det kommer til sygeplejersker, SOSU assistenter osv vil jeg give dig ret i vi står overfor et stort problem. Jeg mener at ved at fjerne en del af de processor og unødvendige trin de skal tage, give dem mere reelt personligt ansvar og laver skat ( så de har højere disponibel indkomst) kan vi afhjælpe nogen af de problemet de står overfor. Jeg vil give dig helt ret i der langt fra er blevet gjort nok under regeringstiden, og Anders Samuelsen har uden tvivl taget nogen dårlige valg. Personligt tror jeg det nok har handlet om et Venstre og især DF som ikke har haft den store samarbejdsvilje når det kommer til eks. Topskat.
--
Sidst redigeret 02-06-2019 10:21
#19
martinbg
Guru
02-06-2019 10:56

Rapporter til Admin
#18 "Det er korrekt at LA lover mange ting ud og gør intet. Præcis som andre partier:)" Hvornår siger du at LA og for den sag skyld at et parti i danmark sidst havde 90 mandater og ikke gjorde som de lovet inden valg kampen?
--
ASRock Fatal1ty Z97 Professional // Intel 4790K // Nvidia 1080// TridentX 16GB 2400MHZ// System 850 EVO 250GB // Spil 850 EVO 500GB // lager 3TB
#20
Oneplus
Juniorbruger
02-06-2019 11:02

Rapporter til Admin
#19 lige præcis, politik er en lappeløsning da politikere bliver nødt til at gå på kompromis. Jeg må da håbe på LA får 90 mandater, så vil jeg da være en glad mere fri mand:)
--
#21
Thomas
BOFH
02-06-2019 11:53

Rapporter til Admin
#20>>Jeg vil nærmere mene at det faktisk er styrken i Dansk politik. Ingen kan selv bestemme 100% efter egne overbevisninger og derfor bliver dansk politik ikke polariseret som man ser i andre lande.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#22
Oneplus
Juniorbruger
02-06-2019 13:11

Rapporter til Admin
#21 kan du meget vel have ret i. Nogen gange ender det dog med nogen forfærdelige kompromiser der gør mere dårligt end godt. Generelt må vi nok bare lære at tage alt det politikerne siger med et gran salt. Blå blok står desværre ( i mine øjne) for nogen store problemer. Vil trods alt hellere have en rød regeringen, end en blå regeringen med støtte fra partierne lang til højre:)
--
#23
VojenZ
Nørd Aspirant
02-06-2019 13:15

Rapporter til Admin
Den enorme løftebruds diskussion i Danmark de senere år må åbenbart skyldes folks manglende forståelse for vores demokratiske model. Selv Helle Thorning havde ganske få reelle løftebrud hvis du ser på hvor de egentlig havde flertal til deres førte politik i folketinget men ikke gjorde det alligevel. En af disse ting var betalingsringen omkring KBH da de måtte erkender at projektet blev langt større og mere kompleks en de kunne forudse, bl.a. alle forstadskommunerne som modarbejdede. Danmark er langt fra ultra socialistisk. Vi anerkender markedskræfterne fuldt ud(stemmer ikke overens med socialismen). Forskellen på de rigeste i DK og de fattigste er på samme niveau som i England, Forbes har flere gange vurderet DK til at være det bedste land at drive virksomhed i (Sidste gang i 2015). Der kan nævnes mange andre ting inden for det økonomiske, herunder f.eks. vores udlicitering af opgaver til private aktører. Kigger vi på de personlige frihedsrettigheder som man også typisk forbinder med liberalismen, så er vi et af de mest fri lande i verden. Faktum er at kapitalismen og socialismen i deres rene form har nogle store ulemper. Ved at kombinere disse forsøger man at tage det bedste fra dem begge og minimere hinandens ulemper. Historisk set er det svært at komme uden om at DK og generelt flere lande i skandinavien og nordeuropa har været gode til at finde denne balance siden 1950/60´erne. Så kan vi altid skrue op og ned på nogle få procenter her og der, men grundlæggende er partierne enige i modellen af en årsag - den virker.
--
4770K @ 4.5 ghz | 16 gb DDR3 1866 mhz | Asus Strix 1070 TI | Gigabyte Z87 | Noctua U12-S | Corsair 400Q | 3 x Samsung 500 GB SSD | 650W Antec |
#24
Tomruk
Ultrabruger
02-06-2019 14:03

Rapporter til Admin
Lige meget hvilken kandidattest jeg tager er der ingen der ender på mere end 60%. Oftest når nogen kæmper en sag jeg går 100% ind for er det folk fra yderfløjene. Problemet er at de samme personer så mener noget andet i andre sager, jeg er lodret uenig i. Desuden er der også politikernes personlige adfærd og udtalelser jeg ofte finder frastødende. I bund og grund er jeg træt af at politik er blevet mere til underholding og sport end problemløsning. Prøv at se TV2 News Tirsdagsanalysen. Der er jo ingen forskel på det og en analyse af ugens Superliga runde. Folk er simpelthen ligeglade med fakta og dybere indsigt i emner. Det hele drejer sig om at plukke de bidder af info der understøtter deres egen forudfattede meninger. Så folk handler ikke længere efter hvad der er sandt men efter hvad de føler er sand. Folk tillægger simpelthen følelser mere værdi end fornuft: "Truthiness". Politiske diskussioner online er reduceret til at kapløb om hvem der kan samle flest opbakning og så mobbe modstanderne til tavshed uden at forholde sig til deres argumenter.
--
#25
Agurke
Ny på siden
02-06-2019 16:11

Rapporter til Admin
# 13 Du blander socialisme sammen med kommunisme. Privat ejendomsret går f.eks. fint i spænd med socialisme, men ikke kommunisme. Så ja, vi har ikke kommunisme i Danmark, men selv enhedslisten snakker jo ikke som kommunister [længere].
--
#26
xasxas1
Bruger Aspirant
02-06-2019 21:37

Rapporter til Admin
Klaus Riskær står til 0,0 procent af vælgertilslutning, hvis da nogen gider stemmer på ham https://www.bt.dk[...]
--
#27
Torben67
Monsterbruger
02-06-2019 21:40

Rapporter til Admin
Ros til alle for en fed debat:-) Med argumenter og forståelse af kompleksitet og kompromisnødvendighed:-)
--
#28
Tomruk
Ultrabruger
03-06-2019 01:19

Rapporter til Admin
Og så fik vi endnu et ligegyldigt HAHAhvorErDuTilGrin indslag i valgkampen, i stedet for at tale om det der er vigtigt kort inden valget. Denne gang er det så Mette Frederiksen der skal overdøves over en ligegyldig pære
--
Sidst redigeret 03-06-2019 01:21
#29
Apexx512
Guru
03-06-2019 01:38

Rapporter til Admin
Stemmer SK fordi jeg er mega træt af udlændinge og alt deres kriminalitet, jeg kan godt opfatte hvad der er sket i sverige, englang og resten af europa der ikke har et velfærdssamfund som os og kæmper med privat sygeforsikring og brød på bordet samt tag over hovedet.
--
|vision midi, sf450 gold, I5-4590, shadow rock lp, 2x4 gb 1600 mhz hyperx, 1080 strix, 512 gb plextor ssd, x34, razer chroma/sphex|

Opret svar til indlægget: Hvorfor stemme blå/borgerlig blok?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning