Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Andre som kan høre musik hele tiden?

Af Gæst Musik manden | 04-06-2019 15:17 | 1700 visninger | 18 svar, hop til seneste
Hej allesammen Efter at have snakket med nogle venner, og forventet at det var en helt normal ting, må jeg indse at det måske er lidt mere niche end jeg troede. Jeg kan høre musik i mit hovede hele tiden, og det bliver mere og mere med årene (jeg vil ikke kalde det for "værre og værre"). Kun hvis jeg er absolut opslugt af en samtale, film, eller andet meget interessant, bliver det slået fra. Men ud over det, så kan jeg høre diverse sange, rytmer, og beats, hele tiden afspille i mit hovede (inklusiv nu her mens jeg skriver dette - og ja, også mens jeg sover, har jeg lagt mærke til). Mit spørgsmål til jer er, om der måske er nogle af jer som også oplever dette? Om ikke andet så i mindre grad? Da jeg endnu ikke har kunnet finde nogen fra min vennekreds, som har det samme som mig.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
PunaniPounder
Supporter
04-06-2019 16:24

Rapporter til Admin
Jeg har det ligesådan. Der kører konstant musik i mit hovede og jeg har hele tiden lyst til at synge med, fløjte eller rappe. Det føles som en besættelse og jeg ved ikke, hvordan jeg stopper det.
--
HP Elitebook 820 G1: i7-4600U / 16 GB RAM / 512GB SSD / 12.5" FullHD IPS Dell Latitude E5450: i5 5300U / 8 GB RAM / 320 GB HDD / 14" Full HD LED
#2
nuxx
Guru
04-06-2019 16:36

Rapporter til Admin
Det er ikke "Normalt": https://www.tinnitus.org.uk[...]
--
Play: i7-9700K, Z390i Strix, GTX1070 Gaming X, [email protected], Louqe Ghost S1, 1TB 970EVO, SF600, 34" AW3418DW [email protected] Work: 15.4" MBP Retina 2017
--
Sidst redigeret 04-06-2019 16:36
#3
Mr. WoLF
Guru
04-06-2019 17:00

Rapporter til Admin
Vi er ikke over i OCD med tvangstanker?
--
#4
kb-
Super Nørd
04-06-2019 21:29

Rapporter til Admin
Jeg har en del lag tanker der kører på samme tid (ting jeg skal huske nu, ting jeg skal huske de næste 14 dage, billeder jeg har "gemt" som jeg skal forholde mig til mm). Et af lagene er næsten altid en eller anden sang jeg har "på hjernen". Når jeg f.eks. fylder opvaskeren står jeg altid og synger, og det vil så altid være den pågældende sang. Når jeg falder i søvn kommer der altid noget der føles som lyden fra et symfoniorkester det sekund jeg falder i søvn.
--
.
#5
NiceRag
Nørd Aspirant
04-06-2019 22:13

Rapporter til Admin
slet ikke jeg elsker stilhed men jeg har ofte en sang på hjernen. så hører jeg musik en times tid, eksempelvis, og så forsvinder det. :)
--
#6
Lars
Giga Nørd
04-06-2019 22:37

Rapporter til Admin
#0 Vi har alle forskellige grader af hvor aktiv vores indre stemme er, og hvor meget musik vi høre inden bag brikkerne. Det er helt normalt at man bliver hylet ud af den fordi det samme numer køre i ring dag ud og dag ind. Det er blevet en rutine og vane for din hjerne, som den har svært ved at slippe af med igen. Vi ved godt hvor svært det er at slippe af med en dårlig vane. Jeg har prøvet det, og har lært at skubbe det til side og tænke på noget andet. Det tog en uges til med at skubbe musikken til side og fokusere intensivt på noget andet i stedet for. Hver gang musikken startede, fokuserede jeg på noget andet. Hver gang. Til sidst var det arbejdet ud af tankerne på mig. Og det der hjalp mig med at slippe helt af med sangen til at starte med, var at lytte til sangen på anlægget og lade den spille færdig. Det trickede faktisk min hjerne til at stoppe den sang derinde også. Jeg fuppede sådan set mig selv til at få ro på, på den måde :D Det er pisse irriterende, men helt normalt.
--
Sidst redigeret 04-06-2019 22:38
#7
kb-
Super Nørd
04-06-2019 23:02

Rapporter til Admin
Det irriterer mig kun meget sjældent. Der var dog en periode på flere måneder hvof sangen var "N!gga stole my bike". Det var ret irriterende, og min kæreste blev godt sur fordi jeg tit gik og sang/nynnede den.
--
.
#8
kikophil
Ultra Supporter
05-06-2019 15:01

Rapporter til Admin
Musik i hovedet har intet med tinnitus at gøre. Tinnitus skyldes en form for høreskade - hvor konstante lydobservationer er et dybereliggende psykologisk fænomèn, vi alle i èn eller anden form kan komme ud for. Selv havde jeg nogle år den pisse irriterende "Bonni and Klyde" melodi i knolden, indtil jeg bare ikke gad det "pis" mere :) Hver gang skidtet startede, tvang jeg mig selv til, at fokusere på en anden melodi, der også var ørefængende, og det virkede ret hurtigt. Selv nu hvor jeg har skrevet Bonni and Clyde starter det ikke op. Og nej - den anden melodi har ikke overtaget rollen.. Hvorvidt andre med disse øv i ring ting, kan gøre det samme, må vel komme an på en prøve :) God luck..
--
#9
kennetht
Semibruger
05-06-2019 15:05

Rapporter til Admin
Hvis du tager mange hårde stoffer og tager meget til tramp festival så giver det mening.. Ellers opsøg en læge
--
#10
nuxx
Guru
05-06-2019 15:55

Rapporter til Admin
#8 Læste du faktisk linket, eller så du bare på URL'en?
--
Play: i7-9700K, Z390i Strix, GTX1070 Gaming X, [email protected], Louqe Ghost S1, 1TB 970EVO, SF600, 34" AW3418DW [email protected] Work: 15.4" MBP Retina 2017
--
Sidst redigeret 05-06-2019 15:55
#11
Musik manden
Gæst
05-06-2019 16:08

Rapporter til Admin
Vildt fedt at høre om andre med det her :D nuxx Jeg har godt læst den side, men det er ikke helt det fænomen der er tale om her. Går man dybere i researchen, så finder man diverse andre mulige årsager, men dog altid en blindgyde i sidste nede med "men der er ikke nok forskning i emnet til at kunne konkludere fænomenet". Mr. Wolf Jeg skal ikke kunne sige om dette kunne opstå sammen med noget OCD, men det er ikke tilfældet for mig, og som jeg kan læse mig til, lyder det heller ikke til at være tilfældet for de andre som skriver kb- Jeg har det på samme måde, flere tanker flyver rundt konstant. Som typisk er der en fokustanke, og så to-fem undertanker, hvoraf musikken kan være et hvilket som helst af disse "lag". -Hvor er det fedt at du nævner det med symfoniorkestret. DET OPLEVER JEG OGSÅ, enten det eller et cirkus lignende stykke åbningsmusik. Dog er jeg tit så udmattet fra arbejde, at jeg ofte ikke rigtig når til "falde i søvn delen" og i stedet går fra at være fuldt vågen, til dyb søvn på få få sekunder (noget flere partnere har kommenteret på), så symfoniet kommer ikke hver nat. Lars Jeg tænker muligvis du har haft en mildere grad af det. Den løsning du nævner har ikke virket for mig, og som nævnt ovenfor; flere tanker kører hele tiden rundt, og musikken kan sagtens være lag nummer 5, og ikke være noget jeg lægger mærke til, eller jeg kan tro det bare er naboen der spiller musik. Og det med at lytte til hele sangen virker heller ikke desværre. kikophil Samme svar her. Jeg kan dog godt "fjerne" en sang jeg har på hjernen, ved at starte en anden sang, eller en tanke som jeg kan fokusere på. Men senere kommer sangen, eller en helt tredje sang, bare igen. Så den individuelle sang kan "sagtens" stoppes helt, og musikken midlertidigt. Men intet permanent. kennetht Aldrig taget stoffer, og har for den sags skyld haft en ganske normal barndom også, og aldrig været soldat eller oplevet andre ting som som sådan kunne have været videre traumatiserende.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
7430
Nørd
05-06-2019 16:10

Rapporter til Admin
Jeg hører stemmer hvis jeg har været i byen 2 dage i træk og godt fuld. Så hører jeg alle de samtaler folk har omkring mig på repeat indtil jeg er ædru. Tvivler dog på det er unormalt
--
jep jep
#13
J
Gæst
27-09-2020 20:22

Rapporter til Admin
Jeg har desværre samme problem Jeg har konstant musik i mit hoved, og det driver min kone og søn til vanvid at jeg altid synger med. Jeg vågner flere gange om natten fordi mine fødder bevæger sig takt med musikken i mit hoved. Musik numrene kan sagtens skifte 4-5 gange i løbet af en nat. Ikke nødvendigvis til musik numre jeg har hørt for nyligt. Jeg har 4 gengangere, men ellers kan det være alt blandet musik. oftest kun omkvædet som så kører igen og igen og igen osv. Jeg bliver vanvittig og føler konstant mit hoved er på overarbejde. Selv når jeg fører en samtale eller skriver som nu er musikken igang. Hører jeg musik på anlægget køre jeg ofte en anden sang i mit hoved samtidig Vil næsten gøre alt for at få det væk. Men må indrømme jeg er lidt lettet over at høre, at jeg ikke er den eneste der har det sådan Jeg vil prøve de råd der er givet i dette forum
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#14
7430
Mega Nørd
27-09-2020 20:26

Rapporter til Admin
fjern dine in ear ørepropper
--
jep jep
#15
vest-aalb-dk
Mega Nørd
27-09-2020 22:37

Rapporter til Admin
LSD terapi er det eneste som virker.
--
!AMD HAS RYZEN
#16
Høkermjød
Gæst
27-09-2020 23:01

Rapporter til Admin
Samme her. Men jeg har øvet mit musik væk, ved at sidde ned og forsøge at dæmpe det. Det blev jeg så ved med indtil det var væk. Det var ligesom at skrue ned for musikken på anlægget, men som modvirkning var der en fjeder der skruede op for musikken igen. Men næsten helt op på samme niveau. Det blev jeg så ved med hver dag indtil min hjerne helt holdt op med det. Nu hvor jeg er så øvet kan jeg faktisk slukke musikken med det samme hvis jeg vil. Og det er en dejlig ting skulle jeg hilse at sige. Hele seancen tog nok en ugen, og det var svært pænt svært i starten. Nu er der kun stemmerne og selvhad tilbage. Ej... det passer ikke. der er kun min egen interne stemme.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#17
madsschmidt
Ny på siden
27-09-2020 23:05

Rapporter til Admin
Skriver mig til den her Ligenu kører ZHU - faded på fuld skrald i mit hovede. Lige før den kørte Beatles - here comes the sun ????? Tror virkelig det har noget at gøre med at størstedelen af ens "koble af" eller slappe af tid er med musik i ørene, så hjernen Har bare vendet sig til at "spille" musik når den slapper af.. Det hvertfald min teori ??
--
#18
Lars
Ultra Nørd
27-09-2020 23:25

Rapporter til Admin
Det tror jeg du har ret i.
--
Status på B/W-listen: 2+/0-

Opret svar til indlægget: Andre som kan høre musik hele tiden?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning