Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Finde ufaglært arbejde

Af Gæst Ægtemanden | 04-06-2019 22:41 | 1730 visninger | 31 svar, hop til seneste
Godaften Jeg står i den lettere irriterende situation at jeg har en udenlandsk kone. Vi blev gift for et par år siden og jeg har siden prøvet et opmuntre hende til at fokusere på at lære dansk. Men hun er en smule utoldmodig og er træt af ikke at arbejde. Problemet er bare at hun fra sit hjemland har været lidt hurtig med at tage forskellige jobs. Så hun har ikke nævneværdig erfaring hun kan promovere sig med. Mit eget problem er at jeg er højt uddannet og ingen haj til at søge jobs. Slet ikke ufaglært job. Er vant til at kører de store kanoner ud med hvad jeg kan bringe af viden og erfaring etc. etc. Men ufaglært job og simple stillinger? Aner ikke hvor meget man smøre tykt på. Et andet problem er at finde stillingerne. Jeg synes at når jeg kikker på steder som jobnet eller jobindex så er det for det meste stillinger der kræver flydende dansk, uddannelse og/eller erfaring. Er der nogen derude der har nogle fif og ideer hvordan jeg kan kickstarte min kones jobsøgning så hun kan få lidt fred i sindet? (Gælder for den sags skyld også mig, glad kone => glad ægtemand)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Winth3r
Semi Supporter
04-06-2019 22:46

Rapporter til Admin
#0 Evt. få hende til at tage nogle kurser som kunne have interesse, de findes også på engelsk og herved erhverve sig nye kompetencer - Held og lykke til hende :)
--
Fractal Meshify C Mini - Aorus I Z390 – Intel i7 8700k Delid - G.Skill Trident Z 3200mhz 2x8GB - SSD/M.2 1TB, 250GB & 120GB - Palit 1080 Dual OC 8GB
--
Sidst redigeret 04-06-2019 22:47
#2
Lars
Giga Nørd
04-06-2019 22:48

Rapporter til Admin
Jeps. Jeg har selv en kone som er Asiat, og vi står med samme problem. Første prioritet er at hun skal få lært Dansk og bestå kurserne. Det er et krav fra staten, og det gør det også nemmere for hende at begå sig på arbejdet. Det giver sig selv. Og der var en der for et par dage siden fortalte mig, at min kone bare skulle melde sig ind i en fagforening, inden for den type fag hun vil arbejde for. Så vil de begynde at hjælpe hende med at finde arbejde. Og hun vil også blive tilknyttet en vejleder på Jobcentret. Der vil hun også blive hjulpet igang.
--
Sidst redigeret 04-06-2019 22:52
#3
ToFFo
Guru
04-06-2019 22:51

Rapporter til Admin
Rengøring. Alle kan gøre rent. Det kræver ikke det store, og de mangler nærmest altid folk. Prøv at kontakte de rengøringsfirmaer som ligger i jeres område. Visse rengøringsfirmaer har folk i hele landet. Jydan, ISS eller Palmgren for eksempel. De har mange udenlandske arbejdere. I hele landet. Lønnen er selvfølgelig ikke fantastisk. Tror ikke du skal forvente mere end 125kr i timen, men det er jo en start og bedre end ingenting!
--
- Indsæt signatur -
#4
Mikchr
Ultrabruger
04-06-2019 22:59

Rapporter til Admin
Prøve at kontakte arbejdsformidlingen [www.jobnet.dk[...] De har "forløb" præcis til personer med profil som din kone. -Hvis hun kan tale OK engelsk kan hun klare sig de fleste steder. /Mikkel
--
Mikkel Elgaard. KBH. Send mig en privat besked for nærmere kontaktdata.
#5
kb-
Super Nørd
04-06-2019 22:59

Rapporter til Admin
#2 Jobcenteret finder ikke arbejde til folk, de sender dem bare i aktivering.
--
.
#6
waskustobaskus
Nørd Aspirant
04-06-2019 23:01

Rapporter til Admin
Hvis du er "højt" uddannet tjener du vel kassen? Så kan hun da bare gå derhjemme og være være lækker for dig? Hvad er problemet? Du har taget en "golddigger" eller hvad vi skal kalde dem fra østeuropa af. Intet ondt ment i det. men .
--
Sidst redigeret 04-06-2019 23:01
#8
Thomas
BOFH
04-06-2019 23:06

Rapporter til Admin
Ja rengøring er stort set alle indvandres indgang til det danske arbejdsmarked. Det er relativt nemt at finde et job og kravene er ikke store, taler du lidt dansk eller engelsk er jeg sikker på at de kan bruge dig. Rigtigt mange af de indvandre jeg kender, arbejder enten med rengøring eller er startet der da de kom til landet.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#9
Thomas
BOFH
04-06-2019 23:09

Rapporter til Admin
#6>>hvorfor tror du at hun er golddigger? Er det fordi hun er indvandrer og der er et misforhold i deres uddannelse? Jeg synes det er en ekstrem nedladende holdning at have til andre mennesker.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#10
kb-
Super Nørd
04-06-2019 23:32

Rapporter til Admin
#9 Det er vel også et forkert ord han har brugt, men vi kender sikkert alle et par IT-medarbejdere med et lettere bøvet udseende der pludselig får sig en eksotisk kone. Hun er her jo næppe fordi hun er blevet vanvittigt forelsket, eller fordi hun elsker at sidde i et hus i en eller anden forstadsflække alene hele dagen mens han er på arbejde. Jeg siger ikke at det er sådan i dette tilfælde, men det har jeg dælme TIT set.
--
.
#11
Ægtemanden
Gæst
04-06-2019 23:55

Rapporter til Admin
#9 #10 Jeg tror bare vi lukker ned for den del af samtalen. Det har ingen relevans eller plads i denne tråd. #1 Tak for tippet. Har du nogle steder du vil anbefale at kikke på kursus? Fx. VUC? #2 Godt at høre at vi ikke er de eneste. Min kone render rundt som en mørk sky og tror hun er den eneste der ikke kan finde et arbejde. Men vi har kontakt til jobcentret. Vi har faktisk haft 3 forskellige vejleder de seneste par år men absolut intet er sket udover et par obligatoriske møder om fremtid og kvalifikationer. #3 Tak for del. Min kone har lidt biindtægt ved at lave noget rengøring privat gennem Hilfr og HappyHelper. Men hun søger noget mere fast. Jeg kan prøve at gøre som du siger. Tak for det. $4 Tak for tippet. Linket virker dog ikke. Men det skal jeg nok finde ud af. Men er formidlingen anderledes end det man får på jobcentret. #8 Relativt nemt. Men hvordan? Vi har prøvet at sende ansøgning til ISS uden svar. Vi har søgt flere rengøringsjob, men uden response. Så jeg undre mig over hvordan man finder de jobs.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
kuglelejesmørelse
Gæst
05-06-2019 00:15

Rapporter til Admin
Hej Ægtemanden. Da jeg sluttede i gymnasiet stod jeg i samme situation ( jeg er dog dansker ). Jeg løste det ved at ringe rundt til eller besøge alle relevante firmaer og spørge om de havde lyst til at ansætte mig. Ringede til omkring 50 virksomheder og havde job dagen efter. Alternativt kan du, hvis jeres økonomi tillader det, oprette et rengøringsfirma og ansætte din Kone. Så kan hun på den måde starte i det små. Altså ikke forstået sådan at hun gør rent der hjemme og får løn. Men på den måde at reklamere i lokalavisen og du ringer rundt til lokale foreninger, skoler firmaer osv og underbyder deres eksisterende aftaler. Uanset om hun arbejder 5 eller 50 timer om ugen, så er hun i gang med at lave en VC i danmark. MVH.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
Winth3r
Semi Supporter
05-06-2019 00:30

Rapporter til Admin
#11 Altså der er diverse sider som tilbyder kurser: http://www.fof.dk[...] - https://amukurs.dk[...] - https://aftenskole.aof.dk[...] Nu ved jeg ikke hvor du bor, men du kan evt. google "din by" kurser/aftenskole/aftenkurser så burde der komme noget brugbart frem :)
--
Fractal Meshify C Mini - Aorus I Z390 – Intel i7 8700k Delid - G.Skill Trident Z 3200mhz 2x8GB - SSD/M.2 1TB, 250GB & 120GB - Palit 1080 Dual OC 8GB
#14
Thomas
BOFH
05-06-2019 00:43

Rapporter til Admin
#10>>Fordomme er der nok af, men lad være med at skære alle over en kam. Blot fordi du ser en mand med en lidt yngre asiatisk kone er det jo ikke det samme som at hun er postordre brud. #11>>Jeg kan ikke give konkrete råd, da jeg lige som dig ikke arbejder på det niveau. Men jeg forestiller mig at personlig henvendelse er vejen frem til den slags job. Derudover så kunne det være en god ide at tage fat i jeres netværk, hvad end det er dit arbejde hvor i måske mangler en rengøringsassistent eller nogle af din kones venner der måske kan skaffe hende ind på deres arbejde. Men jeg er skam mindst lige så nysgerrig da jeg står og skal giftes med min filippinske kæreste her om et par måneder, så vi skal det samme igennem når hun får opholdstilladelse.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#15
kb-
Super Nørd
05-06-2019 07:14

Rapporter til Admin
#14 Det er folk jeg kender. Har taget en MMD og har gået på Datamatiker for mange år siden, så jeg har rigtig mange IT-bekendte der "pludselig" har eksotiske kærester/koner. Desuden kender jeg en del mennesker der er flyttet til thailand bl.a., og i en del af tilfældene er det tydeligvis ikke for det varme vejrs skyld. Når konen er en 8'er og manden sikkert er en 3'er med topmave og bæltetaske, kameraa med telelinse (you get the picture), er der jo i 9/10 tilfælde noget om snakken.
--
.
#16
NiceRag
Nørd Aspirant
05-06-2019 07:22

Rapporter til Admin
Lagerarbejde taxa/buschauffør (kørekort igennem job centeret?) afhænigt af hvilke sprog hun kan tale, kan hun evt hjælpe med oversættelse af noget?
--
#17
Claus O
Semibruger
05-06-2019 08:01

Rapporter til Admin
De fleste hoteller bruger udenlandsk arbejdskraft, og står også forrest når manglen på arbejdskraft bliver diskuteret. Så hvis I ikke bor alt for langt væk fra en af de store byer, bør der være arbejde til hende.
--
#18
ronny
Mega Nørd
05-06-2019 08:32

Rapporter til Admin
Generelt så viser det at ens chancer for at finde arbejde i dk er 1000 gange nemmere når man kan kommunikere på dansk. Hvis hun for det danske sprog noglelunde på plads, så er jeg også sikker på at jobbet kommer. Det gør også at hun ikke kun behøver at tage rengørings arbejde. Lad os lige blive enig om at det ikke er det mest opløftende arbejde at gå og knokle med. Min anbefaling er at når det danske er på plads og det burde det nok have været på nuværende tidspunkt Så prøv at kigge mod fx. de store brødfabrikker som bl.a. køre med pakkeri arbejde. Jeg formoder at hun kan engelsk ? Det er absolut et minimum krav hvis man også skal finde rengørings arbejde. held og lykke.......
--
#19
Dezel
Nørd Aspirant
05-06-2019 10:41

Rapporter til Admin
#18 Ikke helt korret, jeg snakker alle 5 sprog jeg kender til på arbejde og det virker helt fint. Det vigtigste er at snakke med alle medarbejder, så længe man gør det på en pen måde og alle kan forstår. Hvis #0 kone er lukket for omverden, så det bedste er for hende at møde nye folk. Det er umuligt for hende at lære dansk når hun er hjem det meste af tiden. Start med sprogskole og gi hende frihed, så kommer hun hurtige igang.
--
We have to warn the others, they are coming... - Walter, FRINGE
#20
PulvenDK
Megabruger
05-06-2019 11:58

Rapporter til Admin
Jeg ved at dfd har mange ansatte som har lavt niveau af dansk kundskaber. Det kunne være en mulighed
--
#21
jensjens
Gæst
05-06-2019 13:02

Rapporter til Admin
Hvis hun kan nogenlunde engelsk, så er der fine chancer som opvasker. Tror aldrig jeg har stået i et køkken med en dansk opvasker.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#22
Lommelygte
Mega Supporter
05-06-2019 13:28

Rapporter til Admin
Kontakt evt. større vikarbureauer som Adecco og Moment.
--
Lommelygte: +8/-0 (#321, #327, #762, #1617, #2362, #2474, #2641, #2707)
#23
rasmuds
Super Supporter
05-06-2019 13:51

Rapporter til Admin
Går hun ikke på sprogskole? En god idé er at prøve om hun ikke kan bestå dansk prøve 3, det tager nok 2 år hvis hun skal starte fra bunden, men hun skal jo bestå prøve 2 uanset. Med lidt mere dansk kundskaber bil det alt andet lige være lettere, der er jo andet end rengørings arbejde og udvalget bliver større og hun får forhåbentligt også et mere socialt liv fra sprogskolen.
--
seasonic x-760- asus rog strix x 470-f-ryzen 2600-vega 64gskill 3200mm mhz rgb-samsung evo 970 500gb
#24
anders1226
Superbruger
05-06-2019 17:35

Rapporter til Admin
Longshot. men vis hun nu er fra Kina. Japan, Thailand, eller andre lande hvor vi her i danmark ''Land specifikke restauranter'' så søg ind der :)
--
Meow
#25
Beer
Gæst
05-06-2019 18:35

Rapporter til Admin
#0 Hvis jeg var dig så ville jeg spørge din kone om hvad hun drømmer om (hvad er hendes drive), hvilket job hun gerne vil have. Og så finde en måde at opkvalificere hende til at hun kan varetage disse stillinger og så begynde at søge dem
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#26
clokker
Semi Supporter
05-06-2019 19:03

Rapporter til Admin
jeg ved at scandic hotels er ligeglade om du kan dansk. bare du taler lidt engelsk..
--
#27
Martin.v.r
Ultra Nørd
05-06-2019 19:26

Rapporter til Admin
man kan få et gratis kørekort til bus/lastbil i Viborg,hvis man har været uden arbejde i 6md ,men det kræver jo man bor i dette amt,måske findes det også i dit amt
--
Vandkølet I7 [email protected]+GHZ asus p67 maximus iv extreme 2x4GB Samsung [email protected] 1.4v AMD HD 7970 bios mod 1200/1650
#28
Martin.v.r
Ultra Nørd
05-06-2019 19:32

Rapporter til Admin
ups opvasker,lyder måske ikke så fedt,men man kan ikke få dansker til det,selv om mange giver en start løn på 110,-
--
Vandkølet I7 [email protected]+GHZ asus p67 maximus iv extreme 2x4GB Samsung [email protected] 1.4v AMD HD 7970 bios mod 1200/1650
#29
Apexx512
Guru
05-06-2019 20:22

Rapporter til Admin
Arbejder selv til 200+/time på lager om aftenen uden skyggen af uddannelse af noget art, vi er max 20% danskere, resten mest polen og så østeuropa og mellemøsten snakker ingen gang dansk. Løn efter skat ca 23k + pension.
--
|vision midi, sf450 gold, I5-4590, shadow rock lp, 2x4 gb 1600 mhz hyperx, 1080 strix, 512 gb plextor ssd, x34, razer chroma/sphex|
#30
Vandkanden
Supporter Aspirant
05-06-2019 20:29

Rapporter til Admin
#29: Hvor henne?! :D Hvilken landsdel?
--
#31
Apexx512
Guru
05-06-2019 20:32

Rapporter til Admin
Hvidovre kommune et sted, men vi har også lager i jylland. Kan godt skaffe job et andet sted til en der ikke kan dansk, ingen muslim, men ellers er 100% iorden, det bliver ikke fuldtid til at starte med, men kontrakt er muligt efter prøvetid, startløn 135/time, skriv pm hvis du vil have henvisning, så fortæller jeg hvad det er.
--
|vision midi, sf450 gold, I5-4590, shadow rock lp, 2x4 gb 1600 mhz hyperx, 1080 strix, 512 gb plextor ssd, x34, razer chroma/sphex|
--
Sidst redigeret 05-06-2019 20:33
#32
Ægtemanden
Gæst
06-06-2019 22:51

Rapporter til Admin
Sikke en masse input. Mange tak for det. Lidt detaljer så går min kone allerede på sprogskole, men hun er en smule utoldmodig selvom jeg har bedt hende om at fokus på uddannelse før. Men jeg må nok også erkende at hun ikke er den boglige type der lære bedst af at sidde stille. Omvendt er der hellere ikke altid garanteret at et arbejde er lig med mulighed for at øve dansk. Men vi må se. Min kone er fra Nepal. Hun kan dog snakke og forstå Urdu/Hindi (lærte først efter jeg mødte min kone af Indien og Pakistan faktisk har samme officielle sprog, de kalder det bare noget andet). Han har søgt hotel arbejde tidligere, men det stoppede igen. De kører folk sindsygt hårdt og taler nedsættende og nedværdigende til dem. Det var min kone ikke just særlig glad når hun kom hjem, så jeg rådede hende at stoppe og fokusere på uddannelse. Der har så holdt et års tid nu, men nu kribler det igen. Men vi kikke på noget andet end hotel. Jeg har ikke indrettet vores økonomi på min indkomst alene for at min kone skal acceptere den slags behandling. Der sætter jeg en grænse.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Finde ufaglært arbejde

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning