Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Tilberedning af hel kylling

Af Monster Nørd Juusuhako | 07-06-2019 13:21 | 834 visninger | 11 svar, hop til seneste
Hej folkens, jeg sidder inde med en hel kylling til i aften. Jeg plejer altid at blot smøre den ind i olie m. salt+peber. Jeg tænker dog, at der må være nogle mad-glade hollere der måske kendte til metoder, der kunne gøre den lidt mere spændende - uden at det bliver et helt "projekt". Ja, ved der er masser af opskrifter på nettet, men de indebærer typisk at fylde hele kyllingen om med alverdens grøntsager og jeg ved ikke hvad... Søger blot et lille "pift" udover salt+peber. :D
--
Gigabyte Z77X-D3H i5 3570k @ 4.3GHz - Corsair H100i 8GB Corsair Vengeance Asus RX580 4GB
#1
Wut
Mega Supporter
07-06-2019 13:26

Rapporter til Admin
Dåsekylling! ;)
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
#2
Kristina
Korrekturlæser
07-06-2019 13:28

Rapporter til Admin
Den her opskrift er virkelig lækker. Brugte dog ikke selv citronsaft, så ved ikke, hvordan det er at putte det i marinaden: https://madensverden.dk[...]
--
Nuff' said: http://xkcd.com[...]
#3
weberollin
Supporter
07-06-2019 13:30

Rapporter til Admin
Jeg plejer at bruge frisk timian eller rosmarin samt most hvidløg :-) Altså udenpå. Tager gerne et par hvidløg og en øko citron op i røven. Prøv evt. denne måde: https://www.youtube.com[...] Med at udbene kyllingen så den efter tilberedning blot kan skæres som en steg - også meget fedt at prøve.
--
#4
mindbuster
Maxi Supporter
07-06-2019 13:37

Rapporter til Admin
Kog den to gange, først en halv time med en MASSE salt (Snakker håndfuld!), derefter kog den igen en halv time i frisk vand UDEN salt, for at koge alt det andet salt fra første omgang ud. Prop den derefter i ovnen et kvarter/ en halv time med fuld drøn på (grill effekt), krydr som du syntes. At koge den af to gange, første gang med masser af salt gør den supermør, så du ligefrem kan drikke den med sugerør, ikke noget med tørt brystkød, bare lækker mør over det hele. :)
--
#5
Dac
Elitebruger
07-06-2019 13:51

Rapporter til Admin
Jeg finder gerne på, at tage et ildfast fad, og smider kartofler, gulerødder, hele fed hvidløg og løgbåde ned i. Kyllingen får en marinade af citron, estragon, olivien olie, salt og peber. Resten af citronen propper jeg op i røven - altså kyllingens (LOL), samt estragon, salt og peber. Nemt uden for meget rod og oprydning. Estragon kan selvfølgelig også erstattes med en anden krydderurt, f.eks. timian ELLER begge :) #3 Jeg holder mig gerne fra hvidløg på kylling, da jeg synes hvidløget bliver brændt og giver en bitter smag. Måske du har nogle tricks? :)
--
Sidst redigeret 07-06-2019 13:53
#6
larson
Gæst
07-06-2019 14:10

Rapporter til Admin
2 min og 32 sek i mikroen!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
NiceRag
Nørd Aspirant
07-06-2019 14:20

Rapporter til Admin
prøv det her https://www.youtube.com[...] ærlig talt du skal selvfølgelig ignorere ærterne osv. men metoden ifht kyllingen er genial kort sagt: krydderier og olie -> op på en pande(som kan smides i ovnen) og så i ovnen bum, færdig. men se videoen :)
--
Sidst redigeret 07-06-2019 14:20
#8
Juusuhako
Monster Nørd
07-06-2019 15:58

Rapporter til Admin
Tak for svarene! Har handlet! Jeg har rosmarin og estragon. Derudover en masse krydderi (salt/peber/chili/kyllingekrydderi), hele hvidløg og en hel citron, hvidløgsolie/rapsolie. Tænker måske at lave en blanding i smør (en "paste) Hvad der lige præcis kommer i må jeg finde ud af hen ad vejen :)
--
Gigabyte Z77X-D3H i5 3570k @ 4.3GHz - Corsair H100i 8GB Corsair Vengeance Asus RX580 4GB
#9
NiceRag
Nørd Aspirant
08-06-2019 05:36

Rapporter til Admin
#8 opdatér os ifht hvad du har valgt at gøre og hvordan det gik er nogen døde af salmonellaforgiftning?
--
#10
Juusuhako
Monster Nørd
08-06-2019 12:02

Rapporter til Admin
#9 Ingen døde! Lavede en "paste" af: smør, olie, citronsaft, rosmarin, estragon, knust hvidløg (som har ligget i blød i chiliolie). Smørede hele dyret ind samt ind under huden v. hele brystet. Derudover kom en halv citron og flere, hele hvidløg ind i kyllingen. Af krydderier fik den groft salt, 5-korns peber, chili og en smule kyllingekrydderi (da det duftede ret "kraftigt" og ville ikke risikere, at det smagte for meget af det) - ca. 70min i ovnen v. 200c. Smagte fantastisk :) orker jeg ikke det lidt større arbejde andre gange går man selvfølgelig heller aldrig helt galt i byen med blot olie+overdreven brug af salt.
--
Gigabyte Z77X-D3H i5 3570k @ 4.3GHz - Corsair H100i 8GB Corsair Vengeance Asus RX580 4GB
#11
kikophil
Ultra Supporter
08-06-2019 13:07

Rapporter til Admin
Hvis det er mørhed man søger, kan man med fordel smide marinade efter lyst og kylling i en stor frysepose og så ælte/massere den godt. Smid den derefter i køleskabet natten over, og så i ovnen, ved lavere temp. og længere tid. 160C + 95 min. Den bliver så mør, at du bare kan puste på den - så falder kødet fra benene :) Mht. brug af hvidløg og som før skrevet, at det kan smage lidt branket - skyldes det bare, at det har fået for meget i for tør tilstand. Selv bruger jeg meget hvidløg, og til tider rigtig meget :) Hvis man kan li` næsten rå hvidløg eller næsten, kan man smide et helt - eller to hele løg i en persillekværn, og så nogle få minutter før kræet er færdig, lige kværne en solid omgang hvidløg over den. Så når det ikke at blive sort/bittert. Selv giver jeg også tit både kylling og ris/kartofler/grønsager en ordentlig omgang friskkværnet hvidløg - hvilket så bider lidt på tungen indtil man får hærdede (ætsede) smagsløg, og kræver lidt planlægning for den næste dag, da luften bliver "lidt tungere" i lokalet/lejligheden/området hehe... Men det`dæl`me godt :)
--

Opret svar til indlægget: Tilberedning af hel kylling

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login