Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Vandskade hvem betaler hvad.

Af Maxibruger Memo85 | 26-07-2019 22:53 | 1683 visninger | 12 svar, hop til seneste
Bor i andelsbolig, hvor der har været vandskade ved mig og det er løbet igennem loftet ned til underboen. Jeg satte nyt køkken op for 6 måneder siden, dertil fik jeg ny opvaskemaskine som blev koblet på et gammel kopper rør som ligger bag soklen i køkkenet. Har kørt med den i 6 måneder hvor det er helt tørt under den. Nu mens jeg er på ferie ringer folk fra andelsboligforeningen og siger de skal ind i min bolig for at tjekke, da gavlen er våd. De ser så sammen med en VVS mand at tilslutningen fra min opvaskemaskine er gået løs og der kommer vand ud. Det er så første gang jeg har prøvet sådan noget her, så er meget i tvivl om hvem der betaler hvad. Min egen forsikring er kun indbo, de dækker kun mine egne ting, køkken bord og stole der har suget vand. Køkken er på plastik ben, så regner ikke med at de fejler noget. Men hvem dækker vandskade, underboens loft, affugter leje, o.s.v.
--
#1
Jimminez
Supporter
26-07-2019 22:58

Rapporter til Admin
taget fra en som også var i samme ting bare med gulvvarme Udfra beskrivelsen kan jeg konstatere at der er sket skade på løsøre samt bygningsdele hos underboen. Det fremgår, at der er indhentet oplysninger fra forsikringsselskabet og at skaden på løsøre skal anmeldeles til underboens egen forsikring: Dette er korrekt da tingforsikring går forud for en ansvarsforsikring. Dækning er som regel beskrevet således: Forsikringen dækker tilfældigt udstrømning af vand fra røranlæg etc. Bygningsdele hos underboen: Skal anmeldel over andelsboligforsikringen forsikring. Dækning: Tilfælding udstrømning af vand. Hvis ikke der er tegnet indboforsikring (underboen) Krav rettes overfor skadevolder dvs. den person som er årsag til skaden. Håber det giver et overblik eller er du velkommen til at ringe til mig. Med venlig hilsen Henrik Uhrskov Salgschef Erhverv Alka Forsikring Engelholm Alle 1 2630 Taastrup www.alka.dk[...] så vis underboen ikke har inbo er det dig som skal stå for det
--
Sidst redigeret 26-07-2019 23:00
#2
skandshus
Junior Nørd
26-07-2019 23:04

Rapporter til Admin
Du har vel en ansvarsforsikring? ring til dem og meld den, og spørg så hvordan du skal forholde dig?
--
#3
waskustobaskus
Nørd Aspirant
26-07-2019 23:14

Rapporter til Admin
Det betaler din indbo forsikring, ellers betaler du det vel selv. Man har altid en indbo forsikring.
--
#4
Memo85
Maxibruger
26-07-2019 23:23

Rapporter til Admin
Der kommer en forsikringstaksator fra andelsboliger forsikrings selskab på mandag. Har også snakket med min egen forsikring, indbo. De sagde de kun dækkede indbo, som de forklarede det er det hvis du vender et hus på hoved, så alt hvad der falder ned er hvad de dækker.
--
#5
virus
Maxibruger
26-07-2019 23:29

Rapporter til Admin
det er hus forsikring der skal dække, det har andelsbolig på deres bolig Kan din nye vaskemaskine have vibrationer så den selv kan have løsnet vandtilførslen ?
--
#6
Fc Junkies
Super Nørd
27-07-2019 00:23

Rapporter til Admin
Hmm det kommer vel også an på om du selv har installeret opvaskemaskinen eller fået en VVS'er til det. Det skal gøres af en autoriseret. Så hvis du ikke har en regning på installationen, så kan du nok have en udfordring der.. desværre
--
Mvh Fc Junkies
#7
Memo85
Maxibruger
27-07-2019 00:38

Rapporter til Admin
Har læst og fået af vide fra VVS folk at det ikke et et krav at det skal være en VVS mand der tilkobler vand, men det kun er et krav at el tilkobles af en fagmand.
--
#8
mentjali
Monsterbruger
27-07-2019 10:48

Rapporter til Admin
7# Der er forkert. Alt el og vvs skal altid, som i ALTID kobles til af en fagmand. Du tænker nok på at man ofte gerne selv må føre enten slanger eller kabler, og så bare få ham til at slutte sammen. Så med mindre du har din god ansvars forsikring, er der altså risiko for du selv kommer til at dække. Boligforeningen har selv en bygnings forsikring, som de garanteret bruger i første omgang, men du kan regne med de sender den videre til dig
--
#9
DonBonzini
Monsterbruger
27-07-2019 10:58

Rapporter til Admin
@8 Skal vi stole på dig eller bolius? https://www.bolius.dk[...]
--
#10
manley
Elitebruger
27-07-2019 11:05

Rapporter til Admin
Hej Hvis der en stop hane/ tilslutning hvor der kan slukkes for vandet, må man gerne selv tilslutte den, der skal dog være vand stop på slangen til vanskemaskine og opvaskemaskine. hvis der ikke er en stop hane skal der der en VVS mand til at installere den. lige som der står på Bolius.. BR Manley
--
Sidst redigeret 27-07-2019 11:07
#11
mentjali
Monsterbruger
27-07-2019 11:55

Rapporter til Admin
9# tja nu har jeg arbejdet med byggeri i 15 år, og fået renoveret 2 af mine egne huse så er da lidt inde i reglerne.. Som 8# fint påpeger kan der være rigtig mange ting der afgør om du selv må Men som tommelfingerregel kan du gå ud fra hvis din bolig ikke er renoveret inden for de sidste 10 år, skal der en fagmand på, da reglerne ændre sig løbende, og er yderst sjældent de bliver slappere.
--
#12
Dragonheart
Elite Nørd
27-07-2019 12:28

Rapporter til Admin
Nu skal man jo også huske på at ifm. med forsikringer kan der sagtens være krav om at noget skal være udført af en autoriseret installatør før forsikringen gælder. Selvom loven fortæller at man gerne må selv. Har siddet med næsten samme situation som OP hvor jeg hjalp en bekendt. Årsagen var at overboen valgte at gå i bad på et toilet uden membran : 1. Indbo i overboens lejlighed: Han havde ingen forsikring. 2. Skade på indbo hos underboen: Erstattet af underboens indbofosikring i første omgang. De henter så pengene ind fra overboens ansvarsforsikring (del af inboforsikring i DK). Men da overboen ingen forsikringer havde måtte hans sælge andelen for at få råd til at betale kravet. 3. Skade på bygningsdele: Erstattet af foreningens bygningsforsikring.
--

Opret svar til indlægget: Vandskade hvem betaler hvad.

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning