Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Hjælp til lejekontrakt / ny bolig evt

Af Semi Supporter Alex8900 | 01-09-2019 09:47 | 1116 visninger | 18 svar, hop til seneste
Hej Jeg er for nyligt flyttet fra jylland til københavn, nærmere kastrup. For at færdiggøre min uddannelse, de første 2 måneder boede jeg hos en ven men det var ikke optimalt på længere sigt. Min nye chef tilbød så mig at flytte ind i en renoveret garage, hvor der er ilagt pænt trægulv, pæne hvide gipsvægge og loft med spot light i loftet. Det var super pænt af ham. nå lidt info.. 35 m2 rum ikke isoleret tror jeg ikke ingen vinduer som kan åbnes kun dør. Ingen vand indlagt. Dertil ligger der et hovedhus hvor der er klinik til dagligt. Derinde må jeg benytte bad og køkken. Han forlanger 4000 i husleje + 850 aconto hver måned hvilket er mange penge for en lærling. Nå, her i fredags fik jeg så lejekontrakten efter at have boet her siden 1/7 ca. Læste den igennem, Der står jeg allerede skal betale knapt 15.000,- kroner nu på mandag ( det har jeg ikke fået oplyst før i fredags! ) . I kontrakten står der så også at jeg IKKE må bruge badet indenfor i tidsrummet mandag - fredag 07.30 - 18.00 . og Lørdage 09.00 til 16.00 . Jeg Arbejder som mekaniker og møder 8-16 hver dag. Og så vil man sku gerne hjem og have et bad efterfølgende. Så jeg syntes det er helt i hampen at han kan tage næsten 5000 om måneden, og så må jeg ikke gå i bad før kl. 18 i hverdagene. Jeg skal ind i det andet hus for at tisse om aftenen, for at vaske hænder, for at vaske op, osv. Det er OK nu, men til vinter er det virkelig bøvlet. Jeg må ikke bruge køkkenet i åbningstiden heller, ej heller parkeringspladsen som jeg bruger nu. Jeg syntes han har været flink at hjælpe mig, men syntes nu at det lyder helt ude i hampen at han vil opkræve mig 5000 kr om måneden, især når min løn er ca 10.000,- om måneden efter skat. Da det er min chef kan jeg ikke ligefrem sige fuck dig og din kontrakt. Jeg kan simpelthen ikke betale så meget for at bo her når der hverken er vand installeret eller isoleret så det er hunde dyrt at varme op til vinter. Hvad er alternativerne? Hvordan redder jeg mig ud af denne situation? Sætte mig ned og tage en alvorlig snak med ham? Uanset så vil jeg ikke skrive under på sådan en lejekontrakt hvor jeg ikke må gå ibad før efter kl.18 i hverdagene og 9-16 lørdage... Er der nogle billigere, ELLER bedre løsninger i form af køb af båd og så bo der 1.5 år til jeg er udlært her? Eller en campingvogn? Kolonihave? Er der nogle som ved noget omkring kolonihaver eller sommerhuse maks 30km udenfor københavn, er det muligt at leje sådan noget? Kommer til at betale ca 87.000,- på halvandet år som jeg så kan vinke farvel til, er det så ikke bedre at høre banken om et lån til en 30-32 fod båd, campingvogn eller lign? Håber ikke tråden blev for rodet, så må i sige til.
--
Sidst redigeret 01-09-2019 09:51
#1
Alex8900
Semi Supporter
01-09-2019 10:12

Rapporter til Admin
Tænker også at der må være nogle af jer som bor i jylland eller på fyn og arbejder på sjælland eller københavn? Jeg kunne jo også godt flytte tilbage til jylland(århus), hvor min kæreste forresten bor ( kan flytte ind der ret billigt, under det halve ) Og så bare arbejde i københavn mandag-fredag og så hjem i weekenderne ? Er det mon muligt at få en ordning hos nogle tror i, hvor man bor eller lejer mandag-fredag evt så jeg ikke har fast bolig herhenne? Overvejer forresten også Malmø da jeg arbejder på amager? billige husleje, men broen er da vidst ret dyr. Mulighederne er mange, håber i kan give mig noget at tænke over og forholde mig til!
--
Sidst redigeret 01-09-2019 10:13
#2
Casper Gandil
Maxibruger
01-09-2019 10:24

Rapporter til Admin
Synes det er meget dårlig vilkår og alt for dyrt.. Du kan vidst ikke engang få boligsikring, da du ikke har eget køkken og bad! Jeg bor selv på indre Amager, Amagerbro, i lejebolig. Har en stor lejlighed, 90m2. Den er ikke nybygget, men kun 25 år gammel, så god stand. Har stor altan, 7m2. For det betaler jeg 7000 i husleje og 1000 i forbrug. Men jeg er berettiget til boligsikring, da jeg har eget køkken og bad. Nu ved du hvad du kan forvente at betale og hvad rimelig leje er. Jeg synes du skal snakke med ham om at vilkår er for dårlig og leje er for høj. Hvis den ikke er isoleret, så bliver det hamrende dyrt i varme om vinteren! Hvad er din varmekilde? Er det fjernvarme eller elektrisk radiator?
--
#3
Alex8900
Semi Supporter
01-09-2019 10:31

Rapporter til Admin
#2 Jeg er glad for dit input! :) Umiddelbart når jeg laver en beregning af boligstøtte siger den jeg kan få 500,- kr. Men den søgning er heller aldrig helt sikker, og der står heller ikke nævnt noget med bad og køkken, trykkede bare at jeg lejede et værelse. Jeg må vidst få skrevet nogle punkter ned til imorgen, så jeg har noget at forholde mig til under samtalen med ham. Han har sat a/c varmebidrag til 400 om måneden, det er fjernvarme og det bliver målt sammen med klinikkens forbrug, han sagde også at jeg kunne vælge at få min egen måler på, men så ville det blive alt for dyrt for mig at varme op til vinter siger han? Så hvis jeg køre over deres kan jeg vil ikke komme til at betale mere end 400 om måneden tænker jeg? stadig mange penge for 35 m2! 200 a/c vand , denne er fin tænker jeg, da jeg har fri vaskemaskine indenfor, dog kun i samme tidsrum som jeg må gå i bad hehe. a/c el 250
--
Sidst redigeret 01-09-2019 10:34
#4
Thomas
BOFH
01-09-2019 10:42

Rapporter til Admin
Uden at selv kende til priserne, så lyder prisen til at være meget rimelig. Det er et stort uforstyrret værelse du får dig. Jeg fandt lige denne artikel og din pris ligger meget tæt https://www.bolius.dk[...] Problemet er at det er København og priserne der er meget høje, da der er stor mangel på små studieboliger. Eneste alternativ er formentligt at du skal længere væk, men så stiger dine omkostninger til transport. Jeg bor i Næstved og arbejder i Søborg og bruger omkring 2000-2500 kr på diesel om måneden så selvom du godt kunne finde en lejlighed billigere her ville transport udgiften æde differencen. Malmø er heller ikke en mulighed, da du ville skulle bruge 3500 kr om måneden på den. Jeg tror heller ikke på din løsning med at du kun lejer mandag til fredag, da han jo ikke kan leje det ud til andre i weekenden. Endeligt er det vel meget normalt at der skal betales indskud når du lejer. Så det eneste jeg kan se er at du må tale med chefen og se om i kan finde ud af nogle bedre vilkår for brug af køkken og bad. Alternativt kan du evt kigge på om du ikke kan bruge badet på arbejdet, de fleste værksteder har mig bekendt badefaciliteter.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#5
jensjens
Gæst
01-09-2019 10:48

Rapporter til Admin
ingen vinduer som kan åbnes kun dør.Ingen vand indlagt. Du er ved at leje en garage med pænt gulv, ikke en lejlighed. Campingvogn/hygge på campingplads er billigere/bedre. Hvorfor finder du ikke bare en elevplads i nærheden af Århus og bor sammen med konen? Det du har gang i nu, er i hvertfald fuldstændig sindsygt, det lyder som om du er jordbærplukker fra rumænien eller sådan noget. Jeg havde ALDRIG accepteret 4000 kr i leje for et værksted. Desuden er det 10000000000% ikke beboelsesegnet og derfor ej heller godkendt og derfor kan du ikke få boligstøtte. En pendlerbolig for en elevplads? Det kan vist aldrig svare sig.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
anox
Gæst
01-09-2019 11:01

Rapporter til Admin
#0, det lyder ikke som en særlig flink chef der hustler dig på den måde. Om end prisen nu ikke er helt af vejen på de private bolighaj marked. Hvad er grunden til at du vil helt til kbh for uddannelse? Jeg var i kbh i 2-3 år, fandt aldrig løsningen på boligsituationen og valgte at flytte til jylland igen. Nu bor jeg bedre til langt billigere pris. Men er da med på en lytter omkring muligheder jeg ikke har tænkt på :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
jensjens
Gæst
01-09-2019 11:05

Rapporter til Admin
Sad lige og kiggede af ren nysgerrighed, køber du en en campingvogn (evt. velisoleret) koster det 7.500 kr for en plads fra 1/9 til 31/3 ved Copenhagen Camping. Derudover 38 kr i strøm og så betaling for bad - hurtig beregning til ca. 2.250 kr/md + indkøb af vogn hvis du pendler. Har du mulighed for at bade på arbejde, kan du komme ned omkring de 2.000 kr.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
anox
Gæst
01-09-2019 11:05

Rapporter til Admin
#3, jeg ville undlade boligsikring. Hvis kommunen/skat opdager hvad han laver, får han et smæk og du ryger ud. Når du er ved en bolighaj under ikke ordentlige forhold, skal du træde varsomt :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Jintao
Super Nørd
01-09-2019 12:12

Rapporter til Admin
Jeg ved, at det ikke er nemt at finde bolig i København til en pris der kan betales af normale mennesker, men du må simpelthen væk derfra. Det kommer aldrig til, at blive godt med sådan en svindler som udlejer.
--
Indholdet af dette indlæg er blevet redigeret af |Smash|.
#10
Kanen
Gæst
01-09-2019 12:36

Rapporter til Admin
Det gør det desværre bare ikke nemmere at udlejeren er din chef. Hvor længe skal han være det?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Die_Happy
Monsterbruger
01-09-2019 14:45

Rapporter til Admin
Drop det, find noget andet. Fuldstændig urimelige forhold, medmindre det kun kostede 2500 kr. om måneden i leje.
--
#12
sviffer
Ny på siden
01-09-2019 23:15

Rapporter til Admin
hvilken skole er du tilknyttet - TEC? Tag fat i en praktikkonsulent fra skolen straks, de kan måske hjælpe dig med at finde hoved og hale i hele situationen. Mekaniker kan du jo blive i hele landet, så hvorfor er det at Amager er så vigtig? Hvis praktikpladsen er vigtigere end alt andet, så kig i stedet efter et værelse lidt længere ude i hovedstadsområdet. Nybrogårdkollegiet lidt udenfor Lyngby var tidligere et sted hvor der var kort eller ingen venteliste - måske er det stadig ikke så svært at få en plads https://nybro.dk[...]
--
Sidst redigeret 01-09-2019 23:16
#13
Commodore64
Gigabruger
02-09-2019 05:23

Rapporter til Admin
haha 4850,- for at bo i en garage!?? totalt skudt! #9 hvad mener du? man skal da bare være azylant så har du ret til at bo i danskernes hjem, eller evt mellemøst type på bistand! så er det satme heller ikk et problem at få en lejlighed på nørrebro!
--
Trump 2020
--
Sidst redigeret 02-09-2019 05:26
#14
Alex8900
Semi Supporter
02-09-2019 09:11

Rapporter til Admin
Min chef er vældig flink på arbejdet, og vi snakker rigtig godt sammen. Han syntes huslejen er billig ift hvad man får herovre, men det er vidst bare ham der snakker sin sag tænker jeg. Det er urimelige forhold på lejekontrakten, så jeg skriver ikke under ihvertfald. Jeg er ved at uddanne mig Bådmekaniker ( skulle jeg have sagt længere oppe ) Der er kun 40 godkendte virksomheder i hele landet, og har søgt mange af dem. Derfor var amager oplagt da han gerne ville have mig herhen, samtidig er jobbet hos ham rigtig godt og lærerigt. Jeg er færdig udlært om halvandet år, så har da også overvejet om man bare skulle rykke til jylland og vente og se hvad der sker igen, men lærepladserne hænger altså ikke på træerne i min branche desværre. træls dilemma jeg står i.
--
Sidst redigeret 02-09-2019 09:12
#15
Apexx512
Guru
02-09-2019 09:29

Rapporter til Admin
Hvis du har 15000 til 3 mdr depositum og første måneds husleje kan du sagtens finde et værelse i kbh området til 4000. Da jeg havde annoncer på dba under værelse søges var der 2-3 om ugen der ringede? Nogle steder bedre end andre...
--
|vision midi, sf450 gold, I5-4590, shadow rock lp, 2x4 gb 1600 mhz hyperx, 1080 strix, 512 gb plextor ssd, x34, razer chroma/sphex|
#16
Freak13
Semibruger
02-09-2019 09:35

Rapporter til Admin
Er den i det hele taget godkendt som udlejning? Der er også noget sikkerhed i det. Hvad hvis lortet brænder? Der skal jo være mulighed for at redde sig selv ud, hvis det brænder ved døren.
--
#17
Alex8900
Semi Supporter
02-09-2019 14:16

Rapporter til Admin
#16 Jeg tænker den er godkendt siden han giver mig en lejekontrakt? Der er 2 døre udtil, det er også alt, og 2 store vinduer men de kan ikke åbnes
--
#18
stallemanden
HOL Moderator
02-09-2019 20:48

Rapporter til Admin
#17 Jeg kan lave en lejekontrakt til en spand hvis jeg vil. Der er intet tjek på, hvad/hvad og hvor der bliver oprettet en lejekontrakt. Udover det, så kan garagen i sin nuværende form, ikke godkendes til beboelse. https://www.bolius.dk[...] Hvis du vil have sikkerhed for det, kan du slå adressen op på BBR. Din chef/udlejer har lavet en brøler. Han har ladet dig flytte ind, inden der er underskrevet lejekontrakt. Det betyder, at du kan bo i garagen, under de regler der gælder i lejeloven 1:1 Han kan i princippet også skyde en fin hvid pil efter det indskud/depositum. Det hedder sig, at lader man lejer flytte ind, inden der er betalt, eller der fremgår en skriftlig aftale om andet, så har man også vedkendt sig de normalt gældende regler, samt at der ikke opkræves depositum. Det er en lorte situation du er endt i. Skynd dig at finde noget andet.
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"

Opret svar til indlægget: Hjælp til lejekontrakt / ny bolig evt

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning