Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Parkering foran anden persons grund/hus på offentl...

Af Bruger Aspirant mortenmoulder | 08-09-2019 23:15 | 1828 visninger | 23 svar, hop til seneste
Hej alle! Kan se dette er blevet spurgt om et par gange før, men jeg synes aldrig der kommer nogle belæg fra loven, så det bliver hurtigt noget påstand mod påstand :( Anyways, here I go: Jeg bor til leje i et hus. Mine naboer er nogle sure idioter, der altid skal blande sig i vores ting. Vi er blevet advaret af andre herude (dog først efter vi er flyttet herud), at ingen kan lide vores naboer og ditten og datten. Vi har holdt indflytterfest i weekenden, hvor vi forklarede folk med billeder, hvor de skulle holde og hvor de IKKE skulle holde (ud for deres grund). Dog kom nogen til at parkere på vejen foran deres grund, hvortil de fik en kæmpe sviner og fik at vide de skulle flytte deres biler. Det er nok 5. eller 6. gang at det er sket nu, og vi er sgu ved at være lidt irriteret over det. Fair nok at nævne det, men ligefrem at svine folk til og sige de skal flytte deres lort.. nej fandeme nej. Når man kører ind på vores vej, står der intet om at den er privat eller noget i den dur. Der står intet i vores lejekontrakt om, at vi bor på en privat vej. Der står ingen steder, at vejen er privat, men der står heller ikke, at den er offentlig. Hvad gør vi lige i sådan en situation her?
--
#1
Polleman
Gæst
08-09-2019 23:22

Rapporter til Admin
Hvis der ikke tydeligt er angivet ved lovlig og godkendt skiltning at det er privat vej samt hvilke regler der så i givetfald gælder, så er det færdselslovens regler der er gældende og din sure nabo kan få fingeren og pisse af
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
MOAAA
Semibruger
08-09-2019 23:23

Rapporter til Admin
Stop med at bruge tid på dem, og så stop med at parker ude foran deres hus, selvom I i teorien godt må. I får intet ud af at spilde jeres tid på disse typer mennesker, de lever og ånder kun for at være på tværs og trække andre ned.
--
#3
mortenmoulder
Bruger Aspirant
08-09-2019 23:29

Rapporter til Admin
#1 Det er også det jeg har forstået. #2 Problemet er jo bare, at vi ikke kan bestemme hvad vores gæster gør. Det sker jo desværre at nogen tænker "der var ikke plads foran jeres hus, så vi parkerede rundt om hjørnet ved naboen". Og det er dér vi intet kan gøre.
--
#4
krykoli
Bruger Aspirant
09-09-2019 00:28

Rapporter til Admin
Så længe folk ikke blokerer for din nabos indkørsel, så kan han rende og hoppe. Du kan se om vejen er stats-, kommune-, privat fælles-, privat- eller almenvej her: http://cvf.vd.dk[...] - Du skal bare skrive adressen i søgefeltet i øverste højre hjørne. Hvis det er privatvej og privat parkeringsplads, så skal det tydeligt skiltes https://fdm.dk[...] I følge Færdselsloven står der: "Stk. 3. Parkering må ikke ske: 2) ud for ind- og udkørsel til og fra ejendom eller i øvrigt således, at kørsel til eller fra ejendom væsentligt vanskeliggøres," Færdselsloven §29 https://www.retsinformation.dk[...]
--
#5
mortenmoulder
Bruger Aspirant
09-09-2019 00:52

Rapporter til Admin
#4 Pisse godt! Der var meget der, jeg ikke kendte til haha. Der står det er en privat fællesvej, så det er vel en privatvej :(
--
Sidst redigeret 09-09-2019 00:52
#6
fresser2
Elitebruger
09-09-2019 01:10

Rapporter til Admin
#5 Så vidt jeg husker er private fællesveje omfattet af den almindelige færdselslov. Det er blot vedligeholdelse af vejen der er fælles. Der er dog også nogle særskilte regler for private fællesveje, men det er vidst mest omkring vedligeholdelseskrav. https://www.retsinformation.dk[...]
--
#7
krykoli
Bruger Aspirant
09-09-2019 01:19

Rapporter til Admin
"Men parkerer du på offentlig vej eller område, skal du følge reglerne for offentlig parkering, uanset om det er en kommunal vej, offentligt parkeringsområde eller privat fælles vej." https://www.bolius.dk[...] Nu ved jeg ikke hvilken kommune du bor i, men du burde kunne finde regler for parkering i din kommune på din kommunes hjemmeside. Her kan du læse lidt om forskellen på offentligvej og privat fællesvej https://www.bolius.dk[...]
--
#8
mortenmoulder
Bruger Aspirant
09-09-2019 01:52

Rapporter til Admin
http://www.parcelhus.dk[...] Fandt lige det link. Det siger det også pænt godt: "Parkering er alene reguleret af Færdselslovens bestemmelser herom og har intet som helst at gøre med, hvem, der har den vedligeholdelsesmæssige forpligtelse jf. Privatvejsloven." Så de har absolut intet at sige.
--
#9
krykoli
Bruger Aspirant
09-09-2019 02:07

Rapporter til Admin
Næ, det fortæller du dem bare næste gang at de brokker sig. De kan ringe til politiet og brokke sig lige så tosset de vil, men politiet vil heller ikke gøre noget.
--
#10
Thomas G
Monsterbruger
09-09-2019 11:08

Rapporter til Admin
Som #2... jeg har et sæt nærmest magen til. Prøv at lade være at træde dem over tæerne, og ignorer dem for alt hvad de er værd. Den energi du putter i det kommer ikke igen. Alternativet er at gå i krig, og det kan jeg ikke just anbefale, du skal formentligt bo der i mange år, og det er ufedt at bruge energi på "uheldige" naboer.
--
#11
Cykle35
Ultrabruger
09-09-2019 11:14

Rapporter til Admin
Vi har naboer hvis gæster konstant holder lige ud for vores indkørsel så det bliver til tider rigtig irreterende at skulle bakke bilen ind engang imellem. Hvis alle vores gæster dog bare gad bruge knoppen ville det her ikke være et problem.
--
#12
mAddiE
Gigabruger
09-09-2019 11:16

Rapporter til Admin
Jeg havde gået i krig... Kan satme ikke klare folk, der tror, at de har ret til at bestemme noget som helst over andre. De har på ingen måde nogen ret til at bestemme, hvor folk parkerer. Og hvis de tror det, så er det jo bare at vise dem loven. Og så i øvrigt sige til dem, at de skal holde deres kæft ;-)
--
#13
ZulfoDK
Semi Supporter
09-09-2019 11:47

Rapporter til Admin
Med mindre dine gæster parkerer så de er til gene for naboerne, så er der ikke noget at komme efter. Det vil sige at de skal overholde parkeringsregler for kommunen (ikke for tæt på hjørner, sideveje, indkørsler osv.) Hvis de til gengæld parkerer 30-50 cm fra nabo'ens indkørsel så han kan have svært ved at orientere sig når han skal ud, så er det nok en anden sag.
--
----------------- Lars B. / ZulfoDK
#14
anox
Gæst
09-09-2019 12:21

Rapporter til Admin
#8, korrekt de intet har at sige lovmæssigt, men de kan ende med at bruge rigtig meget af din tid hvis du giver dem lov. Fortæl i stedet dine gæster om at parkere andet sted. Så mange har du vel heller ikke, at det er en uoverkommelig opgave? Ingen grund til at optræppe konflikten. Så får naboerne præcis det de ønsker. Taler af erfaring ;)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#15
ivan500
Ny på siden
09-09-2019 15:27

Rapporter til Admin
Synes du har gjort dit ved at forklare dine gæster hvor de (helst) ikke skulle parkere. Du er ikke herre over hvor folk smider deres biler, om du kender dem eller ej, eller om dine gæster parkerer lovligt eller ulovligt. Havde oplyst min sure nabo om, at du havde vejledt dine gæster og så ikke tænkt mere på det. Og i øvrigt selv undgå at parkere der hvor du sætter deres pis i kog. Intet er bedre end nabokrig :D
--
#16
Ilwaz
Guru
09-09-2019 15:36

Rapporter til Admin
#0 Flytter eller finder på en metode på at få dem til at flytte, til det kan jeg anbefale at få fat i nogen cannabis frø og smid ind i deres krat, så når de springer ud melder du dem bare.
--
Grafikkort oraklet! Oh, and don't mind the vase.
#18
Tonne
Juniorbruger
09-09-2019 16:34

Rapporter til Admin
#0 tror vi har samme nabo :D Jeg bor selv på privat fælles vej og det eneste jeg sørger for, eller siger til mine gæster er, at de skal holde, således naboen kan bakke ind i indkørslen eller 2 biller kan komme forbi hinanden. - Vores vej er ikke særlig bred.
--
#19
Kanser
Supporter Aspirant
09-09-2019 17:27

Rapporter til Admin
Lad være med at informere dine gæster om noget, og lad dem parkere hvor de vil, så længe det er lovligt. Næste gang naboen kommer og brokker sig over en parkering, siger du stille og roligt at han/hun må ringe til politiet, næste gang nogen holder ulovligt foran hans/hendes hus, og at det i øvrigt er dig uvedkommende, hvorvidt nogen har holdt ulovligt, da det ikke er dig der har holdt ulovligt. Det vil forhåbentligt dreje diskussionens fokus over på lovligheden af parkeringen, og det vil måske gå op for din nabo, at der faktisk ikke er noget at gøre, og at du i hvert fald ikke har tænkt dig at gøre noget. Bliver din nabo ved med at genere dig, anmelder du ham/hende for chikane.
--
Ovenstående er UDELUKKENDE et udtryk for min PERSONLIGE holdning, også selvom det ikke eksplicit står i indlægget.
#20
thechillum
Supporter Aspirant
09-09-2019 17:36

Rapporter til Admin
#0 - Jeg har haft samme problem engang da jeg boede i Lejlighed. De blev ved med at ringe til politiet om at min bil blokkede deres færden og de ikke kunne komme ind og ud af deres indkørsel. Da det var sket 3-4 gange hvor jeg havde taget billeder af min bil, deres indkørsel osv, så forlangte jeg de lige sendte en patujlevogn forbi, så de kunne se mine billeder og min parkering, og gå ind og fortælle dem, de skulle stoppe med at spilde politiets tid. Efterfølgende begyndte de at sætte dan-pæle ude foran, som de nakkede fra nærliggende vejarbejde, magen til tosser! :)
--
#21
Kanser
Supporter Aspirant
09-09-2019 18:05

Rapporter til Admin
#20 Så anmeldte du dem for tyveri, ikke? :D
--
Ovenstående er UDELUKKENDE et udtryk for min PERSONLIGE holdning, også selvom det ikke eksplicit står i indlægget.
#22
7430
Nørd
09-09-2019 18:15

Rapporter til Admin
Sim en nævnte så længe du ikke blokere indkørslen må du godt holde der. Husk hold i korrekte side og så bed dem pisse ind til sig selv.
--
jep jep
#23
anox
Gæst
09-09-2019 18:42

Rapporter til Admin
#17, de naboer eksistere fordi der er psykopater, hvis eneste drivkraft er konflikter. De er sådan set ligeglad med resultatet, men drives af kampen. Hvis du ikke giver dem kampen, finder de et andet offer. Jeg har selv stødt på et par stykker i mit liv. Kom væk så hurtigt som muligt ;)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#24
inckie
Guru
09-09-2019 20:28

Rapporter til Admin
#16 Aaah - folk skal da ikke have deres gorilla grows bestøvet - undgå "ureglueret" cannabis frøspredning tak. - #VildCannabisNejTak
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
--
Sidst redigeret 09-09-2019 20:28

Opret svar til indlægget: Parkering foran anden persons grund/hus på offentl...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning