Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Havregryn/grød der mætter?Af Gæst jensjens | 09-11-2019 07:08 | 3048 visninger | 34 svar, hop til seneste
Godmorgen, spiser pt. fire æg hver morgen til morgenmad og synes det er både dyrt og bøvlet at tilberede hver dag. Jeg har et ønske om at spise havegryn (med mælk) i stedet men jeg bliver bare ikke mæt at havregryn. Har prøvet at lave grød med proteinpulver nogle gange, men det bliver simpelthen for klamt og klægt. Proteinshake bliver jeg kun mæt af i få timer. Jeg er lidt på herrens mark, men bottomline er, at jeg mangler idéer til proteiner jeg kan putte i da jeg ikke bliver mæt rent af kulhydrater. Spiser også bønner og bælgfrugter hver dag til aftensmad af samme grund. Håber på et par gode forslag :) ? Foretrækker gryn med mælk, koldt. --
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
Tilføj banan og nødder -- Spis dobbelt portion. Eller spis igen senere. -- Jeg får havregrød med vand hver morgen.
57gram gryn, vand så det lige akurat dækker grynene, en smule salt og kanel. og så 2½ minut i mikroovnen.
Det kan fint holde mig kørende indtil frokost, og jeg er stor gut på 195cm -- $('.t47-svar-top').find('b:contains("fuerzzz1")').parent().parent().parent().hide()
You're welcome! Bruger lidt https://www.atnu.dk[...] på min havregryn, smager mega godt, smager ikke kemisk som meget andet.
Tilføjer også nogle gange frisk frugt og nødder. Til aftens snacks spiser jeg nogle gange deres proteinbar, smager som slik men meget sundere :) -- Så et program fra England om myter blandt mad, og æg og bacon til morgenmad gav deltagerne den større mætheds fornemmelse i længere tid enf de andre ting de prøvede.. Skal det være grød så sørg for det er så grovt som muligt både for at det mætter længere men kroppen fik også mere ud af fuldkorn osv når det var så lidt behandlet som muligt! -- i5-2500K @4.9Ghz, Antec Kühler 920, Corsair Vengeance DDR3 1600MHz, Asus 1070 Strix , Corsair TX V2 750W, Crucial m4 128GB Prøv Skyr med havregryn/müsli. Godt med protein. -- Ghost S1, Asrock X470 itx, R7 2700, Corsair H100i m 2 x NF-A12x25, Corsair 16 GB DDR4-3200, EVGA RTX2070, Corsair SF600, Samsung EVO 970 1TB NVMe Skyr med vaniljesmag er min favorit. Styrketræner 2 timer hver dag året rundt. -- Kører selv en 100-120g finvalsede havregryn, 1 banan skåret i skriver og en proteinshake (30g whey) med chokoladesmag. Jeg blander det hele sammen. Ofte tager jeg også lige en god skefuld peanutbutter til. Dette mætter mig i en 5-8 timer, afhængigt af aktivitetsniveau og hvor meget jeg har spist dagen før. -- Jeg spiser protein grød hver dag.
50 gram havreegryn med cirka 200ml vand, og så i mikroovnen i cirka 2 minutter (eller indtil der ikke er mere "væske", så det basically bare er havregrød)
Så putter jeg 40 gram Ultimate Chocolate protein pulver fra bodylab. --
--
Sidst redigeret 09-11-2019 09:29 put noget peanutbutter eller nuttela i det er mums -- Dette er mit svar, og min ærlige mening.
1) Fedt, tager længere tid at forbrænde
2) Proteiner, dernæst
3) Kulhydrater, hurtigt
Jeg spiser 80-90%, ca 10% proteiner, og 2% Kulhydrater (lidt kan ikke ungås).
Jeg spiser 1-2 gange om dagen, jeg er næsten aldrig sulten. Jeg er fysisk frisk, og så har jeg også tabt mig 13kilo på 4-5 måneder, uden ekstra motion eller noget som helst.
Kroppen har ikke brug for Kulhydrater. Kartofler, Pasta, Brød, nej tak. Det ryger bare ind og ud igen.
Der er masser af Energi i Fedt og Proteiner! :)
PS: Jeg har ikke brug for at blive forkert på den på min mening. Jeg respektere jeres, men OP spurgte om råd, dette er mit råd. -- 2x ASUS STRIX 1070 OC, I7 AIO WaterCooled, 16GB RAM, Samsung 850 Evo, 500Gb, x34a 100HZ UWQHD 3440x1440 G-SYNC. K70 RGB Keyboard, M65 Pro RGB Mouse kulhydrater mætter jo ikk
det som mætter er enten:
fedt/protein
eller massefylde
Anyways, nu nævenr du jo ikk hvordan du spiser dine æg, men brokker dig over tiden du skal bruge på det. snakker vi spejlæg eller kogte?
for kogte æg kan snildt ligge i køleskabet i flere dage - især hvis de har skal på stadigvæk.
alternativt, kan du jo lave "æggemuffins" - det har jeg selv gjort nogen gange, og de smager glimrende. er nemme at lave og du kan smide de overskydende muffins i køleskabbet og de klarer sig snildt et par dage. og så kan du tilføje bacon, skinke, krydderier eller hvad man nu ellers synes passer til sine æg.
eksempel her:
https://cafedelites.com[...]
jeg laver mine i en silikone "muffin" form- den er ikk super nem at flytte rundt på når de er fyldt med flydende æg, men de er nemme at tage ud af formen bagefter :p -- Jeg har spist en blanding af havregryn og müsli med skummetmælk hver morgen i mange år, men er for nylig skiftet over til nødder og kerner med mælk. Det lyder måske lidt mystisk, men jeg kommer mandler, hasselnødder, paranødder, valnødder, hørfrø, chiafrø, solsikkekerner og græskarkerner i en dyb tallerken og så bare skummetmælk på. Det er nemt at lave, smager godt, hurtigt at spise (da jeg behøver en langt mindre portion end med al det kulhydrat jeg spiste tidligere), mætter i meget lang tid og så er det fyldt med sundt fedt og protein fra mælken. Og så kommer jeg et lille drys af denne ristede musli fra Bilka på
https://www.bilkatogo.dk[...]
Det giver lige et ekstra pift til smagen og lidt ekstra kulhydrat.
-- Havregryn indeholder mange fibre per 100 gram. Så det burde bestemt mætte en del mere i forhold til fx æg. Så bare spis mere af det. Og drik et glas vand til - det øger fylden i mavesækket når der er en del fibre til stede. Havregryn indeholder rigtig mange proteiner per 100 gram også. Så det behøver du vidst heller ikke at tilføje - specielt ikke hvis du også hælder mælk på.
Det "smarte" hvis man kan sige det ved de kulhydratholdige fødevarer som pasta, ris, kartofler og hvidt brød er at det er en vildt billigt måde at få mange kalorier på. Ernæringsmæssigt er det helt i bunden og vil ikke mætte synderligt.
Nu er det jo ikke en nødvendighed at "blive mæt" :-)
Er du mon helt seriøst jensjens? -- Du kan nemt lave en smoothie der mætter, det gjorde jeg selv i en periode
Jeg brugte havregryn/musli med nødder, mælk, frosne bær, bananer, honning evt. lidt kakaopulver/vaniljesukker
Men det handler nok også om tilvænning, det kræver tid for kroppen at tilpasse et nyt spisemønster ift. det du gjorde før, så det skal nok komme :o -- Nu har jeg søgt lidt på det der internet, og jeg tror jeg fra næste uge vil teste overnight grød med 2-3 forskellige korn, lidt tørret frugt eller bær og skyr, og så lidt mandler på. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Hold dig til æg. Det er dyrt, men det virker :) -- Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs Jeg starter selv dagen kl.13 (jeg faster 18 timer i døgnet) med 1½ dl finvalset havregryn med ca. 3 dl letmælk til, jeg tilsætter intet sukker eller andet. Har prøvet med mini-mælk, men så bliver jeg sulten meget før end forventet.. Det holder ca. 3 timer. -- Husk at grovvalsede havregryn mætter længere end finvalsede. -- Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... Min kone slår et æg ud i sin havregrød. Det er hun helt pjattet med... Prøv det evt. -- Jeg kan slet ikke fatte hvordan at havregryn og kartofler kan holde en gående 18 timer.
Jeg faster også 18 timer, men det er 18 timer uden sult, hvis jeg spise havregryn eller kuldhydrat fyldte kartofler, så ville det squ da være forbrændt i løbet af et par timer max. -- 2x ASUS STRIX 1070 OC, I7 AIO WaterCooled, 16GB RAM, Samsung 850 Evo, 500Gb, x34a 100HZ UWQHD 3440x1440 G-SYNC. K70 RGB Keyboard, M65 Pro RGB Mouse #22: Jeg spiser altså også mere end kun én gang om dagen. Spiser igen kl.16, typisk noget småt, og derefter kl. 18 igen et normalt aftens måltid. -- Rør æggene rundt og i en dyb tallerken. I mikroovnen i ~6 minutter, så har du noget omelet agtig noget.
Ikke en smagsoplevelse, men det er ok. -- Spiser havregryn med mandler på og dertil spiser jeg 1 skefuld MCT olie, det kan jeg kører på i 6 timer.
Hvis det er mæthed og jævn energi du er ude efter, så prøv at læse op på MCT olie, det gør underværker for mæthedsfornemmelsen.
-- #24
okay fair nok. -- 2x ASUS STRIX 1070 OC, I7 AIO WaterCooled, 16GB RAM, Samsung 850 Evo, 500Gb, x34a 100HZ UWQHD 3440x1440 G-SYNC. K70 RGB Keyboard, M65 Pro RGB Mouse #11 Her er min ærlige mening: Kulhydrater mætter fint. Jeg spiser havregryn og rugbrød slavisk hver dag - det er nok ca. 80% af mit daglige indtag af energi. Bemærk, ikke cornflakes eller franskbrød. Det er vigtigt at være opmærksom på fibreholdige kulhydrater, for de bidrager til meget mæthedsfornemmelse, da de nedbrydes langsommere end sukker og stivelse. -- #26 . Hvad er det for noget MCT olie du bruger ? har du et link ti ldet ? :) -- Jeg træner selv 5-6 om ugen PPL, er 185cm og vejer 91kg.
Jeg spiser hver morgen havregrød (gryde) lavet af 60-80g finvalsede havregryn som fyldes op til ca. 500g total (60-80g gryn + ca. 450g vand). Dette blandet med 40g proteinpulver og 30g peanutbutter. Det kan snildt holde mig mæt indtil frokost ofte længere endnu.
Hvis du blander peanutbutter i vil jeg anbefale at bruge proteinpulver m. chokoladesmag eller lign. -- | Aorus Master Z390 | I7-9700k | RTX 2080 Ti Gaming X Trio | 32GB Vengeance RBG pro 3200MHz | 970 evo 500GB | Kraken X62 | Seasonic Focus plus 850W | Blender selv havregryn (90g), mælk (400ml), peanutbutter (1 stor teske) og protein (1 scoop) pulver sammen som jeg drikker mens jeg kører på arbejde. -- 8600k @ 5Ghz - RTX 2070S - 16GB Ram - NZXT S340E - Corsair H115i Pro RGB
Gigabyte AD27QD Som så mange er inde på så er det fibrene der mætter. Da protein er længere om at blive omsat bidrager ret også til mere mæthedsfornemmelse. Dernæst fylden fra vand. De fleste forarbejedede kulhydratrige fødevarer indeholder meget ldt vand. Men kartofler - som også indeholder en del fibre såfremt man husker at spise skrællen - indeholder en del vand. Jeg har dog observeret op til flere bekendte spise skrællede kartofler. Håbe rikek det er normen ;-)
Vi får generelt for få fibre i dk. Udover mæthedsfornemmelsen er fibre vigtige for en sund mikrobiota i tarmene. (der er ikke noget der hedder "bakterieflora" ;-) ). -- Jeg gør gerne det Jeg køber 1kg skyr som jeg spiser mandag-torsdag med 10-12 mandler på (for smag og knas) om fredagen er bøtten tom så der tager jeg havergryn med 13-15 mandler og lidt rosiner.
Jeg kan tydelig mærke at jeg er mere mæt af skyr'en end havergrynen. men de uger hvor jeg ikke får købt skyr nok mest fordi jeg ikke kan finde et tilbud. og kun lever af havergryn føles maven mere igang og det er nemmer ved at komme af med nr 2 på wc. aner ikke hvad det har at side. men måske det har noget med kostfiber at gøre?.
ud over det får jeg 2 stykker rugbrød til middag med kogt æg, og gerne et til 2 stykker ristet rugbrød sammen med aftensmaden.
føler jeg mig sulten om eftermiddagen eller ikke gider aftensmaden koger jeg 4 æg til 2-3 stykker ristet rugbrød.
'jeg ved godt det ikke passer helt i tråden, men det lyder til der er mange herinde der ved mere om kost end jeg.
Er det beder jeg laver en ny tråd? -- Har spist overnight oat i denne uge. ca. 1/2 dl boghvede og 2/3 dl havregryn, og så A38 efter øjemål, honning og vanilje eller kardemomme og toppet med 5-8 mandler. Det smager skønt, det mætter og det er rart at det skal tykkes - det hjælper også på mæthed. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 234 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|