Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Undgå scam?

Af Ultra Supporter Wut | 17-01-2020 12:49 | 1055 visninger | 15 svar, hop til seneste
Hey drenge Nu har der været et stort antal tråde om scam, scammere og hol´s indsats mod scamming osv på det seneste. Trådene er næsten enslydende: En hel masse forklaringer og så overfører køber penge til sælgeren, og de får aldrig varen. Hvorefter der så kommer en tråd om, at PersonX er scammer eller whatever, og det ender med en masse snak om, hvad man gør ved det. Det er det samme igen, og igen, og igen. Konklusionen er bare: - Slette brugere virker ikke. Da man jo bare kan lave en ny profil. - Advare folk om brugere virker ikke. Da man jo bare kan lave en ny profil. - NemID validering virker ikke mod folk, der er ligeglade og har masser af sager på halsen allerede. - At advare på hol.dk om scammere på dba.dk virker i hvert fald ikke... af oplagte årsager. - Bruge en mellemmand virker ikke, da mellemmanden kan være scammer. - HOL.dk kan godt slette profiler og kigge på IPer osv, men det virker ikke mod folk, der er ligeglade. - Betale via PayPal sikrer dig (nogle gange) som køber - men sikrer ikke sælger overhovedet, hvis køber er en scammer. Det eneste, jeg kan se som mulighed her er, at folk skal lade være med at sende penge til nogen overhovedet! Hvorfor er det så vigtigt at købe det RTX2070S af lige netop ScamGut21 i Frederikshavn til 1900 kr? Kan man ikke vente de få uger/måneder, til der kommer et tilsvarende kort til salg i nærheden, så man kan handle face2face? Eller måske bare acceptere at betale de måske 200 kr mere, som det grafikkort, man kan købe i cykle-afstand koster mere end ScamGut21s kort? Jeg har aldrig nogensinde overført penge til nogen, jeg ikke har stået face2face og handlet med. Jeg vil da se, at grafikkortet kører ok i min maskine, før jeg betaler. Jeg vil hellere køre 80 km hver vej i bil for at se det virke, eller betale mere for at købe lokalt, end at sende ScamGut21 "som var så flink at snakke med på Discord" en stak af mine surt tjente penge og vinke farvel til dem. Jeg siger på ingen måde, at det er købers egen skyld at blive snydt - det er altid scammeren, der er idioten!! MEN, når man sender penge til nogen i den anden ende af landet, så løber man den risiko, at personen er fake, eller personen bare er komplet ligeglad NemID-valideret narkoman/ludoman. Jeg synes lidt, det tager overhånd med alle de tråde, hvor folk har alle mulige forklaringer på, hvorfor det var en god ide at sende dadler til ScamGut21. Kom nu ind i kampen ;-)
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]

--
Sidst redigeret 17-01-2020 12:52
#1
Wildmann
Junior Supporter
17-01-2020 12:51

Rapporter til Admin
+1. Eller hvis man ikke har mulighed for transport frem og tilbage, benytte sig af safepoint vennelisten her på siden.
--
Stop med at handl hos Power.
#2
the688
Guru
17-01-2020 12:56

Rapporter til Admin
Helt enig, og god pointe. "Jeg kan spare 2000 kroner på en telefon til 8000 kroner, OMG, jeg tager den" Stop. Bare stop. Du har helt ret. Hvis du vil være sikker, så gå i en butik. Eller mød op. Og hvis sælger så bor 400 km væk - så er det ikke en handel for dig. Man må godt takke nej. Jeg har tonsvis af handler hvor jeg bare har betalt forud, fordi det har været HOL'ere man kender, eller i det mindste har det været småbeløb, hvor jeg tænker "eh, well, det går nok". Jeg er også blevet snydt. Sendte en SSD til en fyr, uden T&T, og selvfølgelig "dukkede pakken aldrig op". Almindelig. Sund. Fornuft. "Han virker flink over nettet, og svarer på mine spørgsmål" - så dit argument er at du ikke er ved at indgå en handel med en småmuggen bregne? Kom nu.. hvis du er i tvivl, så er du ikke i tvivl. Scammers skal bare skambankes med en våd ged, men man *kan* ikke ændre på andre mennesker. Man kan kun ændre på sig selv.
--
"ORK SATME!"
#3
thechillum
Semi Supporter
17-01-2020 13:05

Rapporter til Admin
Helt enig - man skal sgu stoppe med at overføre blindt til folk man ikke har noget historik på. Jeg vil dog sige at indenfor de sidste 4 uger har jeg overført over 12.000kr først til brugere herinde som alle er aktive og bekendte navne. Hvis det er ny-på-siden eller folk jeg ikke kender, så sender de først og så kommer betaling senere (hvilket de gerne gør, også grundet vores black/white/rep liste) og dem som ikke vil - er der jo en god grund til - scam som udgangspunkt. Så tænk jer om - lad være med at bare sende først uden at have styr på historik og send aldrig mere end du er villig til at miste! Brug en bekendt/safepoint/hvem end i nærheden og lav noget face to face istedet for! :)
--
#4
Emficaz
Monsterbruger
17-01-2020 13:09

Rapporter til Admin
Gode pointer, og jeg er langt hen af vejen enig. Jeg har dog siddet med en lille tanke. Kunne man ved hjælp af 5-10 betroede HOL brugere, oprette et report system. Således at når folk som "Anarky" opretter en salgstråd, og folk synes den ser mistænkelig ud, kan man trykke "Rapporter denne annonce". Så sidder der et hold på 5-10 erfarne HOL brugere klar til at gå ind og kigge på om der er belæg for at lukke og låse annoncen, indtil sælger har lavet en form for verificering for han/hun ikke er en svindler? Stadig en idé som er på tegnebrættet, en flyvsk tanke om man vil :D
--
#5
Dragonheart
Guru
17-01-2020 13:14

Rapporter til Admin
- Betale via PayPal sikrer dig (nogle gange) som køber - men sikrer ikke sælger overhovedet, hvis køber er en scammer. Min og de jeg kenders erfaring med Paypal + Paypal's egne retninglinjer viser, at man som sælger er fint beskyttet. Kan man vise man har sent varen og har bevis for dette, så kan køber ikke få sine penge tilbage hvis de prøve at snyde med en indsigelse. Så både køber og sælger er særdeles godt beskyttet. Såfremt man benytter den rigtige overførselsmetode (køb og ikke gave/overførsel). Så køber kan simpelthen ikke "scamme". Ved de købere der har fået deres penge tilbage ved indsigelse har sælger ikke overholdt retninglinjerne og ikke kunne vise tilstrækkelig dokumentation for afsendelse og modtagelse af varen. Flere købere har prøvet at scamme mig og hver gang har de self. tabt. (ovenstående er min og bekendtes erfaring med mange 100 Paypal handler) Derfor bruger jeg det på steder som DBA. Men grundet andre forhold er jeg begyndt at undgå forsendelse ved køb fuldstændigt og kun købe hvor jeg kan afhente.
--
#6
Wut
Ultra Supporter
17-01-2020 13:17

Rapporter til Admin
#5 Nu er det ikke pointen med den her tråd at diskutere netop PayPal, men det er ikke et 100% ufejlbarligt system. Jeg kunne jo have købt et grafikkort af dig, og så kunne jeg tage det ud af kassen og fyldt en sten i kassen i stedet, og sende et billede til PayPal og gøre indsigelse. Hvem skal de så tro på? PayPal kan ikke på magisk vis afgøre, hvem der forsøger at snyde hvem. Du kunne jo også have et billede af grafikkortet i kassen, men igen: Det kunne du jo også have byttet ud med en sten inden du sendte varen. Bedre systemer -> mere snu scammere, desværre :-/ Og helt enig med, at afhentning er bedst :)
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Sidst redigeret 17-01-2020 13:19
#7
trolleleet
Ultrabruger
17-01-2020 13:22

Rapporter til Admin
Der er vel ikke rigtig noget man kan gøre, da der altid vil være nogle der falder i med begge ben og jeg er personligt også ved at nå dertil hvor det jo bare må være folks eget ansvar. Politiet drukner i cyberkriminalitet og alt under 100.000kr anmeldt af 10-20 personer ses vel som små ting der ikke kan gøres noget ved. Så må scammers jo scamme de folk de kan og folk må lære af deres fejl! Det bedste man kan gøre er selvfølgelig f2f handler. Ellers undgå stort set altid bank overførsel hvis det er den eneste løsning og prøv at få nogle personlige oplysninger om handlen der kan bekræfte identitet som navn, telefon, mobilepay, facebook, billeder, kvittering osv. Scammers fremstår altid meget lukket ifht. personlige oplysninger og med få muligheder for betaling. Får du bare den mindste dårlige fornemmelse af sælger, så bak ud :D Man kunne dog godt gøre det mere visuelt og advare folk mod nye brugere der opretter salgstråde. Et bedre rating system end b/w list ville også være fornuftig.
--
although the world may be round, we still trapped in the square
--
Sidst redigeret 17-01-2020 13:26
#8
ToFFo
Guru
17-01-2020 13:37

Rapporter til Admin
Altså man KUNNE jo sige at man ikke kan lave en salgstråd før man har opnået en bestemt rang. Flere forums rundt omkring kræver at man har X antal indlæg før man overhovedet kan lave en tråd. Så kunne man jo sige at man ikke kan oprette en salgstråd før man er fx. Bruger Aspirant. Trusler om straf stopper ikke svindlere. Ja, straf stopper ikke svindlere... BESVÆR stopper svindlere! De mister interessen hvis der er for meget arbejde i det, da det påvirker deres ROI for meget. Svindlere er ude efter hurtige penge. Hvis man kræver en bestemt rang, eller et bestemt indlæg før man kan benytte salgsdelen af forummet, er jeg sikker på svindel vil blive minimeret ekstremt meget, eller måske endda helt forsvinde. For så skal svindleren lave en bruger, bruge en masse tid på at få brugeren op i rang, for så at smide det hele væk for at svindle EN gang.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 17-01-2020 13:37
#9
the688
Guru
17-01-2020 13:43

Rapporter til Admin
#4 - jeg har selv været moderator herinde, og det er både ulønnet og MEGET utaknemmeligt. Der er flinke og søde brugere, men JESUS hvor er der konstant brok over at man er "nazist" og har diverse problemer med magtliderlighed, fordi curlingbørn aldrig har fået at vide at reglerne også gælder dem. Det er ikke nemt at finde frivillige til at arbejde for HOL (eller noget som helst) - og hvis de så også skal lægge øre til at "Jeg er blevet scammed og ingen af vagthundende havde slettet tråden og den havde været oppe HELE søndag nat!!!".... Jeg tror det ikke. Ideen er god. I praksis skal du have nogen til at gide at få skæld-ud og blive kaldt navne fra morgen til aften hvis de ikke sidder 24/7 og kigger på HOL.dk. JEG gør det gerne 8 timer om dagen, hvis du betaler et eller andet sted nord for 40K om måneden :)
--
"ORK SATME!"
#10
ekud
Bruger
17-01-2020 14:12

Rapporter til Admin
Det er utrolig interessant hvordan så mange mennesker herinde konstant bliver ved med at blive scammet, hvilket også er grunden til jeg oprettede https://www.hardwareonline.dk[...] i håb om, at kunne få nogle historier fra brugere herinde som eventuelt kan hjælpe andre til at tænke sig en om en ekstra gang inden de handler. Jeg tror dog at et af de bedste værn vi har mod scammers er fælles bevidsthed. Vi er så mange brugere herinde efterhånden, som holder øje med annoncer og er ret hurtigt til at "alarmere" og opmærksom gøre andre brugere, hvilket gør det synligt at der er potentiel scammer som direkte udfordre disse scammers og derved bliver mange indirekte taget på færsk gerning fordi de enten ikke kan give svar på hvorfor vil de kun bruge paypal, hvorfor er der ingen billeder og alle mulige andre spørgsmål som vi udemærket er klar over scammers ikke kan besvare. Det er begrænset hvad hol administrationen gør og siden er ikke bygget til at gøre folk opmærksom på, om det er en ny bruger, er de ikke NemID valideret, har de kun 1-2 salgs annoncer osv., derfor er det op til os brugere i dette community at holde sammen mod disse scammers. Til sidst skal de nok finde ud af at de ikke kan løbe om hjørner med folk herinde fordi der er så mange med et vågent øje.
--
Sidst redigeret 17-01-2020 14:14
#11
Gant
Elitebruger
17-01-2020 14:39

Rapporter til Admin
Jeg ville aldrig købe en dyr vare jeg ikke kender standen af og som skal sendes af en person jeg ikke kender. Der er alt for stor risiko.. : / Jeg har købt små ting som CPU kølere og kabler, hvor tabet ville være meget lille. Ellers er det kun face to face. Jeg har længe tænk på at skrive til Thomas og hans team om de måske skulle snakke sammen med Trendsales (tidligere Tradono). Det er en app/hjemmeside jeg fandt for et stykke tid siden, hvor man kan handle som på DBA og GulogGratis, hvor de tilbyder et betalingssystem (De tager 2,5% af salgs/købsprisen, i alt 5%, fra sælger og køber for at tilbyde "handelstryghed" der dækker 100.000,-) hvor de (Tradono) modtager pengene og sender dem videre til sælger, når sælger har dokumenteret at pakken er sendt. Der vil helt sikkert stadig være meget arbejde i at få sådan noget op og stå og jeg kan forstå på tidligere tråde, at der allerede er et projekt i gang, for at opdatere HOL. Så om det vil kunne gøres er op til Thomas. HOL kunne tage yderligere 2,5%, så vil den samlede udgift for en handel være 7,5% og der ville være en indtægt der kan dække for det ekstra arbejde. Men igen, det er op til folkene bag HOL, og da vi er på et forum, kan jeg ikke forestille mig at interessen i at udvide/udvikle en afdeling til endnu et projekt. :) Jeg er glad for HOL.dk og syntes i gør et super godt arbejde. Siden er simpel og overskuelig og for det meste uden problemer. Fra Trendsales* egen FAQ m.m. (som også er ret gode retningslinjer for handler her på siden): Sikkerhed og handelstryghed https://support.trendsales.dk[...] Hvordan sikrer jeg mig selv som køber? https://support.trendsales.dk[...] Hvordan sikrer jeg mig selv som sælger? https://support.trendsales.dk[...] Vær opmærksom, når du køber populære varer https://support.trendsales.dk[...] *Jeg er ikke fra Trendsales eller sponsoreret af dem, men jeg syntes de passer godt ind i denne tråd, da der ofte er tråde oppe, hvor en bruger er blevet snydt. Folk skal sgu tænke sig om inden de køber noget der er for godt til at være sandt. :) -Gant.
--
Z390 Gigabyte Auros Pro | 9900k | ASUS ROG Strix GTX 1080
#12
ToFFo
Guru
17-01-2020 15:18

Rapporter til Admin
#11 - Min kæreste køber/sælger en masse på Tradono netop fordi det virker så godt det der med dokumentation for hvornår varen er sendt. Det hele kører automatisk. Man får en pakkekode som systemet automatisk registrerer når er afleveret i en pakkeshop. Penge er ikke tilgængelige før pakken er registreret som indleveret i en pakkeshop. Problemet er så bare... Intet forhindrer svindlerne i at snyde Tradono. De kan jo sende grus eller brun sovs i stedet for grafikkort... Det eneste de kigger på er jo trackinginfo. Dog taber køber ikke penge på det. Men det gør platformen.
--
- Indsæt signatur -
#13
ZulfoDK
Supporter
17-01-2020 19:50

Rapporter til Admin
Jeg har handlet herinde, men det har stort set altid været face-2-face. Kun en enkelt gang sendte jeg (lidt modvilligt) et bundkort, men det udgjorde hellere en værdi af mere end 400,- mener jeg. Hvis jeg skal sælge hardware så er det face-2-face. Jeg vil gerne at køber kan se at det virker, og jeg vil faktisk hellere køre 20 km og levere det gratis, så køber kan se det i funktion hos sig selv, end sende det. Når jeg køber brugt er det ALTID afhentet - også selv om jeg som #0 siger, skal køre 80km. Jeg har været i Aalborg og hente udstyr, og jeg bor i Horsens. Som regel vil sælger gerne slå en hund eller 2 af prisen, hvis man afhenter, og så har jeg lidt til benzinen.
--
----------------- Lars B. / ZulfoDK
#14
FlyingHippo
Supporter
18-01-2020 10:09

Rapporter til Admin
Jeg har brugt "SafePoint vennelisten" (https://www.hardwareonline.dk[...] Et par gange og har været rigtigt glad for handlerne, men det er selvfølgeligt bare et spørgsmål om tid før der er en scammer der "infiltrerer" den også. Dog vil det kræve en del mere arbejde.
--
$('.t47-svar-top').find('b:contains("fuerzzz1")').parent().parent().parent().hide() You're welcome!
#15
Gant
Elitebruger
18-01-2020 10:51

Rapporter til Admin
#12 Helt sikkert! Men problemet herinde er at når en køber sender penge og ikke får sit hardware, så har han ingen sikring. Det er der Trendsales er smart. Der er man sikret og Trendsales tager faldet. Jeg kan forestille mig at de som et firma har flere midler til at modarbejde scammers. Og det de gør må jo virke, når de stadig kan køre sådan en virksomhed. :) #14 Safepoint vennelisten syntes jeg er et super initiativ. :D
--
Z390 Gigabyte Auros Pro | 9900k | ASUS ROG Strix GTX 1080
--
Sidst redigeret 18-01-2020 10:52

Opret svar til indlægget: Undgå scam?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning