Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Fiber/TV løsning nybyg

Af Gæst Nybyggh | 15-02-2020 03:37 | 874 visninger | 18 svar, hop til seneste
Hej Hol! Jeg har brug for jeres hjælp. Vi er ved at bygge nyt hus, og i den forbindelse har elektrikeren spurgt mig til, hvad han skal trække til TV i stuen. Jeg har ringet til WAOO og YouSee kundeservice (vi ender nok med TV og Internet fra en af de to), men de forvirrede mig bare mere: -Skal jeg blot lave et EDB stik med standard netkabel trukket ud til teknik skabet ? Eller skal jeg lave 2? (Hvis fx TV signal bruger den ene og så streaming / internet via den anden?) -Skal jeg lave antenne kabel trukket til teknik skab? eller en helt anden løsning? og hvad er det præcist der kommer til at sidde i teknik skabet som jeg kobler op på til TV? Er det integreret i deres routers eller lign? Jeg gad godt have TV uden boks, dvs direkte via antenne kabler men jeg ved ikke om det overhovedet er muligt i 2020. Kan i hjælpe mig?? På forhånd mange tak! vh
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
skandshus
Junior Nørd
15-02-2020 07:01

Rapporter til Admin
Lav begge. Så kan du altid skifte mellem udbydere
--
#2
Nybyggh
Gæst
15-02-2020 07:47

Rapporter til Admin
Skal der sidde 2 netværksstik og et antennestik så, eller kan man bare splitte netværks stikket hvis man skal have tv boks og internet til tv’et ? nogen der kan hjælpe med de øvrige spørgsmål?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Deuxmen
Maxi Supporter
15-02-2020 08:45

Rapporter til Admin
2 net stik. Da nogle udbydere kører QoS på portnivå i routeren og derfor ikke vil garantere tv signalet hvis du blander tv og internet trafik i samme kabel/port.
--
#4
FlyingHippo
Supporter
15-02-2020 08:52

Rapporter til Admin
Da jeg renoverede mit hus for 3 år siden trak jeg 2 netkabler ned i hvert hjørne af stuen og samtlige værelser. Det er så irriterende hvis man vil flytte om på et tidspunkt og så er nødt til at have netkabler til at ligge langs fodlisten. De behøver jo ikke alle være sat i switchen ude i teknikskabet. Kun de der er aktive pt
--
$('.t47-svar-top').find('b:contains("fuerzzz1")').parent().parent().parent().hide() You're welcome!
--
Sidst redigeret 15-02-2020 08:52
#5
Nybyggh
Gæst
15-02-2020 09:19

Rapporter til Admin
Deuxmen mange tak for svar. Det var lige præcis sådan noget der jeg frygtede. Men er det tilstrækkeligt at få lavet 2x RJ45 stik eller bruger tv signal et andet kabel? Og er der problemer i at der laves et stik som tv kablet så føres ind i?(altså at det ikke er direkte ind i routeren)? ift 2 netstik kunne jeg selvfølgelig satse på WIFI ift. selve internet funktionen og i såfald nøjes med 1 EDB stik. er det overflødigt at trække antenne kabel ?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
Deuxmen
Maxi Supporter
15-02-2020 10:31

Rapporter til Admin
Mit svar er farvet af at jeg arbejder som tekniker hos en ISP...skulle jeg lave det hos mig selv havde jeg nøjes med et stik og sat en switch på. Det stik ville jeg så bruge til tv boks og tv via en switch. Da QoS er lige meget hvis du ikke bruger tv boks og internet på tv samtidigt. Og det gør man sjældent. Har du dog computere eller andet som skal igennem samme sted ville jeg køre på 2 stik
--
#7
Greenwood899
Semibruger
15-02-2020 10:58

Rapporter til Admin
Ville trække 2 netstik og antennekabel. Skal du have lavet antennekabler efterfølgende vil de være synlige hvilket jeg selv ville ærgre mig over.
--
#8
stallemanden
HOL Moderator
15-02-2020 11:10

Rapporter til Admin
Jeg har to hold venner der har spurgt mig lidt til råds i forhold til hvad de skal have lavet af strøm og ikke mindst netværk. Begge har valgt antenne/coax fra. Begge har placeret 2 net stik (dobbelt udtag) i stuen hvor de har i tankerne TVet skal være. Udover det, har de begge fået lavet netstik - bare ét dobbelt udtag i alle værelser. Den ene, hvor byggeriet stadig er i gang, har dog valgt blot at få forberedt til stik. Så der bliver lavet 2 modul indmuringsdåse med blændæksel, og tomrør til teknik-skab. Så kan han selv lave de stik han gerne vil have, efterfølgende. Hvis det fx skulle gå hen og blive aktuelt med antenne kabel. Mit bedste råd. Få lavet et dobbelt net-udtag (1,5 modul) og et tomt med blænddæksel og tomrør til teknikskab.
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#9
Nybyggh
Gæst
15-02-2020 11:50

Rapporter til Admin
Stallamanden tak for input. Dobbel stik giver dog ikke umiddelbart mening ift det som Deux skriver - for de kører vel på samme port ? Vi får diverse tomrør i alle værelser og til TVet også.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
CV
Guru
15-02-2020 13:07

Rapporter til Admin
I min router fra Waoo kører TV boksen på et andet RJ45 udtag end internettet. Smækker jeg TV boksen på almindeligt internet, kommer der ikke billede på. Så det ville ikke være dumt at føre 2 x RJ45 frem til stuen. Så kan TV boksen bruge det ene, og internet i det andet. Så kan der altid smides en switch på den til internet hvis du har flere ting der skal bruge net ved TV'et. F.eks en konsol, forstærker eller lignende.
--
#11
stallemanden
HOL Moderator
15-02-2020 13:14

Rapporter til Admin
#9 Men, du ved ikke med sikkerhed hvordan det kommer til at hænge sammen. Udover det, ville jeg altid foretrække, IKKE at være nødsaget til at have en switch ekstra på. Så i tilfælde af, at din udbyder tilbyder en boks der "bare" skal have internet, så var der stik til den, og til TV'et. Trådløst er blevet bedre og bedre over årene, men intet slår en kablet forbindelse.
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#12
Dragonheart
Guru
15-02-2020 13:39

Rapporter til Admin
Medmindre du skal til at have antenne på taget på et tidspunkt har antennekablet ikke noget formål. DU kan ikke få FLOW TV gennem internet uden TV boks, medmindre det er in implementereing der "skyde" kabeltv signal ind i fiberen. Hvilket vidst kun bruges i bestemte lejlighedskomplekser som jeg har forstået det. Som andre siger vil jeg anbefale 2x RJ45 ethernetstik ved TVet (og 2xRJ45 stik i de fleste rum og hvor evt børn skal ha TV). Og så en switch m. patchpanel i teknikskabet sammen med FiberKAP, medieconverter og router hvor det hele er samlet. Så har du også flere stik i huset til accespoints/trådløs netværk. Og får du en witch med POE kan du slippe for strømkabler til disse accespoint. Kabler bør være U/UTP cat6a kabler fra en anerkendt producent som fx belden. RJ45 udtagene kan være fra LK - ligeledes cat6a godkendt. Hvis det alligevel er nybyggeri, så er det forsvindende lidt på budgettet sådan et setup koster i materialer.
--
#13
Lars
Giga Nørd
15-02-2020 13:56

Rapporter til Admin
Jeg ville lave plads til 3x1,5 moduls udtag monteret i en softline ramme bag tv'et. 1 x Dobbel PDS (Dem kan man bare ikke have nok af) 1 x Antenne (hvis nu...) 1 x 230v (der skal noget Jesus på dyret) Jeg har sådan et sæt 3x15 moduls setup i hvert rum. De steder hvor der ikke er nødvendig med antenne, kommer der så yderlig en 230v udtag i. Så det er egentlig bare: 1 x Dobbel PDS 1 x 230v 1 x 230v
--
Sidst redigeret 15-02-2020 14:01
#14
Greenwood899
Semibruger
15-02-2020 15:17

Rapporter til Admin
#12 man kan i de fleste tilfælde også smide en antenne ind på loftet. Derudover kan antennekabler også bruges til kabel-tv og parabol. Det er virkelig dumt ikke at trække et kabel når man alligevel er igang. Det ender med at blive meget dyrere hvis det skal laves efterfølgende og vil højst sandsynligt ikke kunne trækkes rundt i væggene bagefter. OP har måske ikke brug for det nu men i forhold til de håndøre det koster at lave det, er det efter min mening hul hovedet ikke at gøre det.
--
#15
Dragonheart
Guru
15-02-2020 16:53

Rapporter til Admin
#14 Sådan er man jo så forskellig :-) Fik ikke sat "efter min vurdering" ind i første sætning i #12.
--
Sidst redigeret 15-02-2020 16:55
#16
Dragonheart
Guru
15-02-2020 17:01

Rapporter til Admin
#14 Man kan nu også føre tv-signal gennem Ethenet-kablerne hvis man ahr brug for den type flow tv. https://www.flatpanels.dk[...]
--
#17
Greenwood899
Semibruger
15-02-2020 19:05

Rapporter til Admin
#16 ja det kan man men det er på ingen måde den bedste løsning da der er meget signal tab samt andre udfordringer hvilket gør IHC aldrig rigtigt er blevet populært. Fra dit eget link “Der er derudover en ret fundamental forskel i de signaler dette kabel er beregnet til, da det i princippet kun er gearet til at tage imod en frekvens op til 500 MHz. Ud over selve båndbredden, så er impedansen (modstanden) af kablerne heller ikke den samme som coaxial-kabler til TV-brug” kabel tv frekvenser gør op til 786 MHz så der er som sagt en del tab. Så hvis du får et “relativt” lavt signal ind fra yousee kan man få en del udfordringer.
--
#18
Evil Mushroom
Supporter Aspirant
15-02-2020 19:28

Rapporter til Admin
De fleste fiberudbydere (i hvert fald elselskaberne - er ikke sikker på TDC/Yousee fiber) har en RF udgang på deres Mediekonverter/GPON. Den bruges til kabel-tv pakker, og der skal bruges et Coax kabel mellem denne udgang og et TV da signalerne sendes som DVB-C og man dermed skal bruge tv'ets tuner. Den Nokia ONT jeg har siddende fra Eniig, har en RF udgang som vi tidligere brugte til en "grundpakke". Men vi opsagde tv pakken for 2 år siden, og klarer os med en stueantenne. Vi ser praktisk taget aldrig flow-tv mere - udover 18.30 TV avisen af og til. Så hvis man bare vil aftage en "tv pakke" fra sin fiberudbyder, leveres den sandsynligvis via RF udgangen på ONT'en. Har man specielle saml-selv løsninger skal man bruge boksløsning, der kræver ethernet kabel. Og den Icotera router jeg har fra Eniig - ja der er 4 LAN porte på. Kun port 1 er til Ethernet (internet). Port 2-3-4 er til TV bokse, hvis man skulle ønske dette. Så skulle jeg stå i #0's sko, ville 2x ethernet kabler være nødvendige til stuen - 1 til internet og 1 til TV boksen. Så som andre skriver - få 2x Ethernet kabler + 1x Coax installeret nu du er i gang. Merprisen er lille - og så holder du alle muligheder åbne.
--
Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate

Opret svar til indlægget: Fiber/TV løsning nybyg

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning