Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Råd omkring af afbestilling/refundering af rejse t...

Af Junior Supporter fla39 | 23-04-2020 12:47 | 707 visninger | 14 svar, hop til seneste
Hej HOL'ere Jeg har bestilt en rejse til familien (4 personer og kun flyrejse) til Californien fra 6/7-20-20/7-20 via Expedia og benytter flyselskabet United Airlines. (pris 35000). Jeg har dog ingen formodning at komme afsted pga af de nuværende omstændigheder. Det har flyselskabet heller, så de tilbyder at "jeg afbestiller rejsen og de laver et tilgodehavende til fremtidige flyrejser med flyselskabet". Der er deadline for denne mulighed 30. april. Det lyder jo som et fint tilbud. Men vil helst have pengene refunderet, så jeg derved er sikret mine penge hvis flyselskabet går konkurs. Har læst dette: https://www.forbrug.dk[...] Og dette: https://hub.united.com[...] Så mine spørgsmål til jer er: Skal jeg tage imod tilbuddet og afbestille inden 30. april? Eller vente på at de aflyser turen, med mulighed for refundering? Har lidt indtryk af at de gerne vil have mig til selv at afbestille nu, så de derved kan undgå refundering. Ser frem til at høre jeres input.
--
#1
the688
Guru
23-04-2020 12:52

Rapporter til Admin
Det åbenlyse spørgsmål er jo om du har afbestillingsmulighed på billetterne - men det har du næppe når du skriver som du gør :) Jeg tror jeg ville klappe hesten - men 35 af de lange er også en slags penge. Hvis du ved I laver turen alligevel senere, giver det jo en slags mening - men jo, det lyder MEGET som om de tænker "går den så går den" - det ville jeg da også gøre hvis det var mit flyselskab ;)
--
"ORK SATME!"
#2
ToFFo
Guru
23-04-2020 13:01

Rapporter til Admin
Betaler du 35.000kr for 4 returbilletter til Californien!? Så bliver du kraftedeme snydt. Det kan gøres for langt mindre end det, og det skal jeg nok hjælpe dig med. Jeg flyver til USA en gang om året, og som regel det sydlige Californien. Fra Kastrup til LAX direkte. Få refunderet flybilletterne hvis du kan, så skal jeg nok hjælpe dig med at finde billetterne meget billigere end 35k hvis det er det der skal til. Lavede lige et hurtigt pristjek for dig så du har en idé om hvad jeg mener med meget billigere: Fly ud d. 6 juli: Kastrup-> Oslo (ventetid 1 time) -> Los Angeles 2.599kr pr. person Fly hjem d. 19 juli: Los Angeles -> Oslo (ventetid 2 timer) -> Kastrup 2.197kr pr. person. Det er ca. 4800kr pr. person, altså ca 19.000kr for 4 personer. Hold kæft Expedia tager sig godt betalt. Flyver i på første klasse?? Hvis du kan give mig flere detaljer om din rejse, skal jeg gerne hjælpe dig med at få meget billigere flybilletter. Og hvis du mangler en rute til roadtrip, ting at se og opleve, så sig til.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 23-04-2020 13:02
#3
Martin Lohse
Megabruger
23-04-2020 13:03

Rapporter til Admin
Med chance for, at diverse flyselskaber går konkurs, så løber du en risiko. Vi har selv en rejse, som jeg nok også må erkende, vi ikke kan komme på. Dette er dog kun en kør selv ferie, men hotel er booket. Jeg ved, at hvis man bestiller en rejse nu, så kan man ikke få den refunderet af rejseforsikringen, da mam har bestilt den i en usikker tid. Vi bliver tilbudt følgende. - Pengene retur - Flytte rejsen til næste år. Jeg vælger det først, da en flytning af rejsen = ny rejse, hvorved man ikke kan få refunderet pengene jf. ovenstående vedr. en usikker rejse. Hvis jeg var dig, ville jeg få pengene tilbage - det andet er for usikkert - især hvis dette strækker sig langt ind i næste år. Intet er sikkert for tiden, men man beslutter jo selv, hvordan man tror fremtiden bliver :)
--
#4
fla39
Junior Supporter
23-04-2020 13:28

Rapporter til Admin
#1. Vi har naturligvis ikke afbestillingsforsikring. Kun dén forsikring jeg har igennem det Mastercard Gold jeg har betalt med og den dækker "kun" sygdom og ikke ex epidemier.Vi skal helt sikkert derover da min svigerinde bor i Coarsegold. #2. Tak for dine råd, men husk jeg bad ikke om hjælp til bestilling af flybilletter ;-) Du har jo ikke den fjerneste idé om hvor vi skal hen i Californien. #3. Vi bestilte rejsen i jan 2020, så havde ikke nogen idé om hvordan tingene udviklede sig. Og vil jo helst have pengene retur. Føler at jeg kan blive fanget ved at acceptere deres forslag om tilgodehavende.
--
#5
Azakiel
Skribent
23-04-2020 13:38

Rapporter til Admin
Tror ikke du skal være super bekymret for om United går konkurs, da de er en del af den "Bailout" pakke som blev lavet tidligere på måneden, hvor de fik $5 milliarder dollars for at undgå at de gik konkurs.
--
Veni, Vidi, Vici. dimidium facti qui coepit habet faber est quisque fortunae suae
#6
Thomas
BOFH
23-04-2020 13:59

Rapporter til Admin
#0>>Jeg tror at du skal se det fra et lidt andet perspektiv, hvad nu hvis du faktisk godt kan komme afsted men ikke vil rejse. Hvis det er tilfældet så vil dine penge være spildt. Der er nemlig en god chance for at de faktisk vil flyve til Juli men at det ikke vil være særligt sjovt at være afsted hvis virusen stadig hærger som nu. Så på den måde vil du faktisk miste alle dine penge hvis du ikke reagerer. Så set med de briller, så mener jeg klart at du bør acceptere at du får et tilgodebevis hvis de ikke vil være med til at refundere pengene. #2>>Nu er flybilletten jo nok købt på et tidspunkt hvor man ikke forventede disse problemer og samtidig kunne det jo være at de havde købt nogle bedre sæder. Ikke at små 9000 pr mand køber 1. klasse, men Premium Economy plejer at ligge i det prisleje. Men nu lyder det somom dine anbefalinger bygger på Norwegian og dem ville jeg nok hold mig fra at smide penge til lige nu. De er et af de selskaber der er i stor fare for at gå konkurs.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#7
ToFFo
Guru
23-04-2020 14:06

Rapporter til Admin
#4 - Det var så lidt, det var også bare for at sige at du med al sandsynlighed kan gøre det billigere end 35.000kr for 4 personer nærmest uanset hvor du skal hen. Med mindre du flyver til obskure lokale lufthavne af en eller anden årsag. Det kan jo være du kan spare tusindvis af kroner på at spørge, som jo bare er ekstra lommepenge :D #6 - Priserne har ikke rykket sig ud over det normale. Underligt nok. Jeg har en rejse til Chicago jeg ikke har købt endnu, hvor jeg har holdt øje med prisen siden december, for at købe på det billigst mulige tidspunkt og priserne har ikke ændret sig mere end normalt. Min rejse var planlagt til august. Men bliver selvfølgelig ikke til noget nu, pga krisen. Jeg havde regnet med at priserne ville falde, men i stedet er de faktisk steget en smule. Og når krisen er ovre, så tror jeg faktisk priserne stiger rigtig meget. Yeah Norwegian har fyret en masse mennesker, i hvert fald fra deres underselskaber på det seneste. Jeg er bange for de ikke klarer sig gennem krisen. Men nu er det også blot deres langdistance dreamliner fly jeg er fan af, og de bliver sikkert købt af anden aktør, så ruterne fortsætter.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 23-04-2020 14:08
#8
eric clapton
Junior Nørd
23-04-2020 15:08

Rapporter til Admin
vi betalte 33500 kr for 6 returbilletter til los angeles i okt, så du er blevet godt snydt.Vores var med pladser og baggage og det hele.
--
i7 8700k 4,9 ghz GTX 1080TI 16 gb ram
#9
eric clapton
Junior Nørd
23-04-2020 15:10

Rapporter til Admin
ps: så ikke lige det var i juli, skal man til USA skal man gøre det uden for sæsonen hvis det er muligt, så er det langt billigere.
--
i7 8700k 4,9 ghz GTX 1080TI 16 gb ram
#10
ToFFo
Guru
23-04-2020 15:30

Rapporter til Admin
#8/9 - Det var godt nok dyrt! Hvilket selskab købte du billetter ved? Har du set mit eksempel i #2? Mit eksempel i #2 er i Juli måned, altså højsæson, men uden pladsreservation og ekstra bagage. Men hvis man lægger det oveni og rejser i oktober er prisen cirka den samme pr. person alligevel. Rigtig mange jeg snakker med tror jeg er rig fordi jeg rejser til USA så ofte. Men tur/retur har aldrig kostet mig mere end 5000kr pr. person. Ikke engang i højsæson med flyvning ind i den ene side af landet, og ud af den anden side.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 23-04-2020 15:32
#11
fla39
Junior Supporter
23-04-2020 17:07

Rapporter til Admin
Toffo, eric clapton i er OT! Jeg har intet forespurgt omkring priser på rejser til USA. Hvis det ønskes, laver jeg en ny tråd.
--
#12
ToFFo
Guru
23-04-2020 17:48

Rapporter til Admin
#11 - Ved godt det ikke er noget du forespørger, og mit svar til ham, var heller ikke til dig :)
--
- Indsæt signatur -
#13
SteffE
Junior Nørd
23-04-2020 19:56

Rapporter til Admin
#4 mastercard guld dækker det hele hvis rejsen er bestilt før 15 marts.. Du kan tidligst afbestille rejsen 14 dage før og det skal være frarådet at rejse ind i landet. Guld dækker hele adressen. Der er selvfølgelig forskellige guld kort, men hvis der er lpmastercard, så dækker ddt. Guld kort kræver desuden ikke at rejsen er købt med guldkortet. Giv din bank et kald for at få det bekræftet - de dækkede alt ved os. Det som typisk står at hvis du rejser ind i landet og der allerede er epidemi, så dækker det ikke.
--
#14
Martin Lohse
Megabruger
24-04-2020 08:37

Rapporter til Admin
#3 Det tænker jeg heller ikke bliver noget problem. Det var blot også for at fortælle, at udsættelse/flytning af rejsen = ny rejse, hvorved situationen er en helt anden, da rejsen nu er bestilt i en usikker tid. Så længe udenrigsministeriet har de rejsevejledninger, som de nu har lige pt. så går den ikke at bestille rejse nu, hvis man ender med ikke at kunne komme afsted.
--

Opret svar til indlægget: Råd omkring af afbestilling/refundering af rejse t...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning