Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Værnepligt med tourette

Af Gæst Vølkun | 24-05-2020 09:59 | 1079 visninger | 22 svar, hop til seneste
Jeg er pt i gang med at aftjene min værnepligt i livgarden, men jeg er meget ansigt for at blive høvlet ned når vi skal lave exerxits (parade øvelser) da jeg har tics som gør det en smule svært at stå stille uden at bevæge mig. Er også nervøs for våbenføring hvis jeg skulle komme til at skade nogen pga mine tics. Derfor har jeg været meget psykisk presset over jeg ikke kan melde mig ud af det, nogen der har nogen råd?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Kratzen
Supporter Aspirant
24-05-2020 10:06

Rapporter til Admin
Snak med din overordnede om det. Hvis du er bange for at komme til at skyde folk bør du nok ikke have våben.
--
#2
olna
Semibruger
24-05-2020 10:14

Rapporter til Admin
Så da du var til session fortalte du ikke lægen at du havde tourette?
--
#3
riverfrogg
Supporter Aspirant
24-05-2020 10:29

Rapporter til Admin
Jeg har også tourettes syndrom, og kan lige informere om det er de ret ligeglade med til session, det mener de ikke er en hæmning for at du kan klare din værnepligt
--
Jeg er den skarpeste ske i skuffen
#4
JS
Gæst
24-05-2020 10:51

Rapporter til Admin
Du kan ikke arbejde med våben, hvis du har Tourettes syndrom. Der er meget sikkerhed på spil og soldater skal kunne stole på hinanden. Så hjælper det ikke ret meget at du bliver ramt af symtomer og derved svækker kæden. Tal med din kontaktperson i forsvaret, så du kan blive tildelt en anden opgave i for eksempel redningsberedskabet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
ToFFo
Guru
24-05-2020 11:34

Rapporter til Admin
Kan du ikke bare tage "normal" værnepligt? Er du blevet tvunget i livgarden? Den "normale" værnepligt er kun 4 måneder. Det tænker jeg sagtens du kan klare, uden problemer. Det er begrænset hvad man kan lære p de 4 måneder det varer. Hvad får man under værnepligten i dag? Et udvidet førstehjælpskursus og en gåtur? Eller handler det om du gerne vil i livgarden? *Upopulær holdning advarsel* Jeg fatter ikke man giver teenagere våben efter få måneders træning, og bilder dem ind de skal forsvare kongehuset mod fx terrorangreb. Det er fuldstændig hovedløst. Jeg tror de unge går i panik hvis det endelig skete og de kommer bare til at være i vejen for de rigtige indsatsstyrker. Personligt ser jeg intet problem i du står ved dit lille skur, med en tåbelig Fætter BR hat på, som hæmmer dit udsyn i en sådan grad, at du ikke kan ramme en elefant hvis den stod foran dig. Når du alligevel kommer til at bruge mere tid på at pudse dine sko og stryge bukser, end på at lære at skyde, slås og tænke taktisk, så ser jeg på ingen måde din lidelse som en hindring. Jeg blev også tvunget i livgarden efter session. Da jeg var til session skulle man trække et nummer og eftersom der manglede værnepligtige, var sandsynligheden for at man ikke trak frinummer meget stor. Jeg trak et "du er tvunget ind" (trak nummer 06900) og jeg fik selv lov at vælge. Jeg valgte artilleri, men der var ikke plads, så jeg blev tvangsflyttet til den kgl. livgarde. Heldigvis slap jeg udenom ved at proklamere dårlige knæ, og efter mange mange undersøgelser, lægeerklæringer og ny session, blev jeg gudskelov erklærigt ikke egnet, og slap udenom.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 24-05-2020 11:35
#6
Mufufu
Gigabruger
24-05-2020 11:45

Rapporter til Admin
Mojn Vølkun Jeg arbejder som sergent i Hæren. Jeg har haft både værnepligtige, HRU'er og stående styrker. Jeg kan ikke udtale mig om Livgarden, hvordan de gør. Blå tjeneste eller vagten på slottet, aner jeg ikke om du kan. Jeg personligt, ville ikke have et problem med det, da du ligesom alle andre vil hjælpe. Om du så står og nikker eller råber af og til, ville jeg personligt være ligeglad med, så længe din hensigt er at gøre en forskel, syndrom eller ej - Jeg ser dig mere som et forbillede end én der ikke "passer" ind - MEN jeg er dog også jyde, og hvordan de gør tingene på Sjælland - ja, det ved jeg ikke. Men henblik på skydning - Tag en snak med DF. Havde jeg været i din enhed, havde jeg lagt mig ned ved siden af dig under skydningen - en minimal ressource for du kan gennemføre - Du vil nok ikke kunne gå vagt med våben, da din K7 skydning ikke kan gennemføres. Fuck that. Tag de 4 mdr, få en på oplevelsen, og hjælp resten af Danmark med din gode holdning efterfølgende. Du er anderledes - hvad så. Det er let at sige, at du ikke skal være nervøs, men jeg mener det. Du bringer noget andre ikke bringer, her tænker jeg et smil på læben - da tourettes kan være underholdende ;) "soldater skal kunne stole på hinanden" - okay fyr rolig, vi snakker værnepligten.
--
Sidst redigeret 24-05-2020 11:50
#7
Vølkun
Gæst
24-05-2020 12:01

Rapporter til Admin
Mit problem er bare jeg ikke tror jeg vil kunne gennemføre de sidste 4 måneders værnepligt på garder kasernen med mine tics, derfor er det svært for mig at se jeg skal være derinde indtil da også blive hjemsendt, så ville jeg hellere begynde en uddannelse eller arbejde. Men da det er svært at komme ud af det, så plager det mig en del. Har haft en del mørke tanker på det seneste da det virkelig tager på mig
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
ToFFo
Guru
24-05-2020 12:03

Rapporter til Admin
#7 - Men VIL du gerne være værnepligtig? Er det noget du brænder for at være? Eller er det noget du udelukkende gør, fordi du er tvunget til det? I disse moderne tider, kan du bare identificere som værende kvinde. Eller du kan identificere som værende en agurk. Du kan være hvad som helst! Værnepligten er kun tvunget for mænd. Ikke for kvinder, eller agurker. Hvis de vurderer at du er altså en mand, og du skal være værnepligtige, så får feministerne blæst det op i medierne, det skaber en shitstorm, og så ender det med du slipper. Fair nok, det skaber en masse uønsket opmærksomhed rettet mod dig, men det har folk glemt efter 1-2 uger. Ligesom folk der er med i luksusfælden.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 24-05-2020 12:07
#9
Vølkun
Gæst
24-05-2020 12:06

Rapporter til Admin
Det er ikke noget jeg gerne vil være, jeg ville gerne prøve det, men jeg har bestemt ikke noget ønske om det overhovedt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
ToFFo
Guru
24-05-2020 12:10

Rapporter til Admin
#9 - Det er lidt forvirrende nu. Du vil gerne prøve, men du har ikke lyst? Jeg antager du ikke har lyst. Overhovedet. Det kan være at du bliver kasseret kort tid efter du er kommet ind. Besides, det er kun 4 måneder i værste fald. Hvis du ikke har andet du skal nå, er det vel ingen kæmpe hindring. Det er dog pisse irriterende at man ikke bare kan arbejde og være til gavn for samfundet, fremfor at rende rundt og spille jubelidiot i tøj der gør en usynlig. Det er jeg fuldstændig enig med dig i. Jeg er glad for jeg slap udenom. Det krævede en helvedes masse læge erklæringer og ekstra session som jeg skulle til et helt ÅR efter den første. Bare for at sessionslægerne kunne sige "Hvorfor er du her? Du er slet ikke egnet, ud fra de her lægeerklæringer. Du skulle jo slet ikke have været til session igen". You don't say.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 24-05-2020 12:12
#11
Vølkun
Gæst
24-05-2020 12:13

Rapporter til Admin
Ja jeg kan bekræfte jeg ikke vil være værnepligt. Og har 6,5 måned tilbage af min tjeneste
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
ToFFo
Guru
24-05-2020 12:15

Rapporter til Admin
#11 - Ah du er allerede i gang. Sorry det havde jeg misset fuldstændigt. Jamen, så må du snakke med din overordnede. Forklar at du føler du blot vil være i vejen for dine soldaterkammerater med dine tics. Måske pynt lidt på historien, og sig at når du får et anfald kan det blive nødvendigt med et øjeblikkeligt hospitalsbesøg, så du tør ikke blive sendt ud i skoven natten over, hvor hjælpen er fjern. Something like that. Og håb at den overordnede ikke læser med her :D
--
- Indsæt signatur -
#13
Vølkun
Gæst
24-05-2020 12:53

Rapporter til Admin
Jeg har ikke tænkt lig at lyve hsr tænkt mig at tage en snak med ham og fortælle ham hvordan jeg har det psykisk og jeg ikke er klar til at kunne gennemføre det med min kroniske sygdom
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#14
PublicWoW
Semibruger
24-05-2020 13:36

Rapporter til Admin
Hej Vølkun Var selv i livgarden august 12. Hvis jeg var dig, ville jeg prøve at gennemføre de første 4 måneder. De efterfølgende 4 måneder på garderkasernen, kunne du måske gennemføre ved kun at gå grønne vagter, fx kastellet. Jeg fik helt klart mest "personligt" ud af de første 4 måneder, derefter er det bare vagt hver 3. dag, og i byen de andre ;-) Jeg synes det er en rigtig sund ting, som alle unge curlig børn burde gennemgå.
--
#15
SUPERBOY
Mega Nørd
24-05-2020 13:56

Rapporter til Admin
#Vølkun I og med du har Tics, som det lyder som kan være ekstremt farligt når I har med våben(gevær/håndgranet) at gøre ville jeg hurtigst muligt tage fat i en overordnet - kan man ikke vælge at blive "militærnægter" længere? Og derved aftjene "værnepligten" hos det offentlige. Dit mål skal IKKE være at slippe for hele værnepligten og derved kunne starte uddannelse/arbejde. Dit mål SKAL være ikke at skade andre og så må du tage imod whatever andre opgaver/straf det kan medføre.
--
Tag altid BACKUP!!
--
Sidst redigeret 24-05-2020 13:57
#16
Vølkun
Gæst
24-05-2020 15:07

Rapporter til Admin
Jeg overvejer også at tage fat i en overordnet, så må jeg blive hjemsendt hvis det endelig er det der er den eneste mulighed for jeg ik kan fortsætte
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#17
NiceRag
Junior Nørd
24-05-2020 17:41

Rapporter til Admin
#2 det kan de vel se i deres system - det er vel i lægejournalen
--
#18
Dragonheart
Guru
24-05-2020 17:49

Rapporter til Admin
#5 Det hedder værnepligt - ikke værnetvang ;-) Militærnægter har man kunne blive de sidste 5-6 årtier i hvertfald - nu ved jeg jo ikke hvor gammel du er Toffo! Til OP. Har du toutrettes betyder det ikke være du er uegnet. Men har du ukontrolerbare fysiske tics (elelr fx epilepsi)burde du have været erklæret uegnet. Sådan er de retningslinjer jeg ahr fået at vide (2006). Og selvfølgelig kan du melde dig ud. Du skal have en lægeerklæring. Og hvis du eftjer værnepligt så må du istedte udføre den andetsteds.
--
#19
ToFFo
Guru
24-05-2020 18:21

Rapporter til Admin
#18 - Jeg er klar over der findes militærnægtere. Men det gør ikke hele konceptet mindre latterligt. For så bliver man bare tvunget til at spilde tiden med noget andet. Som for eksempel kirkeligt arbejde. Så ikke alene er det komplet latterligt man skal aftjene værnepligt og det er spild af skattekroner. Hvis man vil slippe udenom skal man enten have et eller andet handicap, eller også skal religion kraftedeme involveres også. Det er jo fuldstændig tåbeligt. Hvad er det lige værnepligtige skal bruges til? Hvilket formål er det, som staten tænker de værnepligtige tjener? Hvordan kan det forsvares at der bruges så mange millioner på noget som størstedelen ikke gider alligevel. Det er det eneste statsfinansierede koncept der er dummere end licens. Man presser hele tiden på for at man skal lave noget. Man skal være i skole. Man skal have et arbejde. Man skal helst ikke være en byrde for samfundet, man skal betale til statskassen. Men hov! Du er fyldt 18 år og er født med en pik. Du skal rives ud af din skole eller trækkes væk fra dit arbejde, som du sandsynligvis bliver fyret fra, fordi du pludselig er væk flere måneder i streg. Der er vist også noget med, at hvis konstabler, som har tjent deres løn ved at arbejde for hæren, som gerne vil være sergenter, så skal de på SU i den tid? Det er jo heeelt godnat. I know, jeg ranter. Men det er bare så dumt :D
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 24-05-2020 18:26
#20
olna
Semibruger
24-05-2020 18:22

Rapporter til Admin
#17 ja det kan/burde de vel. jeg kender ikke så meget til tourette, men når man er bange for at man peger geværet mod en anden person og trykker af pga. Det, så skulle man nok lige få snakke om det.
--
#21
Dragonheart
Guru
24-05-2020 20:20

Rapporter til Admin
#19 På flere punkter kan jeg kun give dig ret. Dog mener jeg vi skal indføre "samfundspligt" så man så kan vælge at bruge flere forskellige steder til gavn for samfundet, brand, redning, forsvar, ældre og børneområet, undervisning mm. Inkl et antal undervisningsgange i grundlæggende ting som madlavning, rengøring og alle de ting børn sjældent lærer i dag Og modsat den pt. EU brandulovlige kønsdsikriminerende værnepligt for mænd skal den selv dække alle uanset køn. Ligesom i Israel, Sverige og Norge. Vi er håbløst bagude. Lille rant fra mig også ;-) #andre Det er kun i journalerne hvis OP har været til lægen med det, er blive klinisk diagnosticeret efter EUs diagnosekriterier og egen læge har dokumenteret det korrekt i journalen. Det er meget sjældent de privatpraktiserende læger dokumenterer ting korrekt (egen erfaring med flere læger).
--
#22
GrillBiller
Semi Nørd
24-05-2020 21:00

Rapporter til Admin
->#19 I bund og grund er det for at få et bredt udvalg af personligheder... så man i sidste ende ikke ender med et forsvar med kun en slags kompetence.
--
"Signatur fjernet af moderator i samarbejde med Dalai Lama, Anders Fogh, Bill Gates, Marilyn Manson og Michael Moore"

Opret svar til indlægget: Værnepligt med tourette

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning