Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Børnefamilier: Sparetips?

Af Gæst Fat Ronaldo | 25-05-2020 09:21 | 1859 visninger | 23 svar, hop til seneste
Hej alle familiefædre (og -mødre?)! Corona er stadig på besøg og ser ud til at blive lidt for længe som svigerforældre har tendens til ;-) For nogle (inklusiv undertegnede) medfører det en midlertidig lønnedgang på ubestemt tid, hvilket betyder at man skal blive endnu bedre til at spare på pengene - især som børnefamilie! Jeg har en kæreste og sammen har vi tre børn i aldrene 0, 2 og 7 år. Jeg vil derfor spørge, om hvad I har af gode råd? Et par hundrede kroner her og der gør underværker, dét ved I! :-) Her er mine sparetips! - Når Kærgården/Lurpak smør er på tilbud til 40-45 kr/kg slår jeg til og køber ca. 10 stk ad gangen og fryser de fleste ned. Besparelse ca. 500-600 kr årligt. - Jeg bager to franskbrød hver lørdag i stedet for at købe toast/franskbrød. Besparelse ca. 500 kr årligt. - Jeg købte et par stofposer til indkøb i stedet for at købe en plastikpose nede i butikken i ny og næ. Besparelse ca. 250 kr årligt. - Ved køb af produkter online researcher jeg altid hjemmesider som Pricerunner, Tænk, Edbpriser og lignende. Besparelse: Ukendt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Azakiel
Skribent
25-05-2020 09:32

Rapporter til Admin
Læg en madplan og fast madbudget, justér i takt med at du får overblik over hvor meget der reelt er behov for at bruge på mad. Er der stor rabat på langtidsholdbare produkter der ikke kræver kølig opbevaring (konserves, tørprodukter som pasta og ris), så køb en ordentlig røvfuld af det. Hvis i ikke tager bilen kan en en vandrerygsæk fint substituere poser, og er langt mer komfortabel at gå med hvis man har meget mad/konserves, end eventuelle poser og andet som slider på hænder. Giver dog kun mening hvis indkøbsmuligheder er tæt nok på til at man kan gå derhen. Mange krydderier er blandinger, det er ofte billigere at købe baserne i bulk og så selv blande det op. Især de mere "eksotiske" varianter.
--
Veni, Vidi, Vici. dimidium facti qui coepit habet faber est quisque fortunae suae
#2
ilmep
Ultrabruger
25-05-2020 09:34

Rapporter til Admin
Bestil mad via online tjenester som nemlig, Rema (shop),. Coop. Man kan bestille mad for en hel uge og både spare tid og alle de impulskøb
--
#3
Mr. WoLF
Guru
25-05-2020 09:40

Rapporter til Admin
Styr på nr. 4 ikke kommer om 9 måneder? Lav mad til flere dage som kan fryses ned. Se på streaming og mobil abonnement. Gå forsikringer efter. Se ikke på ure og blive fristet til at købe et Tag heuer til 20k, kom jeg til
--
#4
kiv
Mega Supporter
25-05-2020 09:49

Rapporter til Admin
Jeg giver vores budgetkonto en meget grundig gennemgang, kontrollerer alt fra forsikringer, mobil abonnementer, TV og internet priser. Det kan give lidt mere, og om ikke andet et total overblik. Ellers køber vi stort ind 1 gang i ugen. Prøver at lade bilen stå og i stedet tage cyklen.
--
#5
Monze
Gigabruger
25-05-2020 10:05

Rapporter til Admin
Find ud af hvad der kan undværes og skær noget fra i jeres nuværende budget/økonomi. Gør det til en løbende proces så du ikke føler at du kommer til at undvære en masse fra dag 1. Hvis du har gæld så fokuser alt på at få gælden væk ASAP. Et billån eller boliglån vil frigive et stort beløb i ens økonomi.
--
#6
Thomas
BOFH
25-05-2020 10:22

Rapporter til Admin
De ting du selv kommer med er helt fine men det er jo ikke noget som rykker noget særligt. Jeg var lidt igennem samme øvelse da jeg blev skilt for 3 år siden og skulle til at holde det samme hus kørende med 1 indtægt mindre. Det første du bør gøre er at faktisk stille et budget over dine udgifter op, start med at gå ind i din netbank og tag alle dine posteringer fra din budgetkonto (hvis du ikke har sådan en så se og få oprettet en) det sidste år. Stil udgifterne op i et excel ark hvor du grupperer udgifterne efter type så du på den måde danner dig et overblik. Når du har overblikket så sætter du dig ned og ser på du på de enkelte områder kan spare penge. Typisk kan du spare penge på TV pakker/streaming, forsikringer, telefon abonnementer. En anden ting i kan kigge på er hvad jeres bankforretninger koster jer. Hvis i har lidt lån så kan der måske være penge at spare ved at skifte bank. Jeg har skiftet bank et par gange og begge gange sparede jeg faktisk en del penge. Mener første gang var omkring 400-500 kr om måneden da vi fik lavere rente på vores boliglån og anden gang 200 kr da vi fik en stor kassekredit så vi kunne bruge opsparinger til at nedbringe renteudgiften. I det hele taget hvis i har flere små lån kan det nok være en god ide at få de slået sammen til et større lån. Derudover så skal du naturligvis kigge på dit daglige forbrug, hvad kan du skære væk uden det gør ondt. Kan du evt erstatte noget med en billigere variant. Og så naturligvis drop de net indkøb du taler om.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#7
Dirty Poul
Giga Supporter
25-05-2020 11:53

Rapporter til Admin
Forslaget fra #1 om en ugentlig madplan er en rigtig god idé. Læg den efter, hvad der er på tilbud i den kommende uge i de forskellige forretninger. Der kan spares en masse ved, at man laver mad efter tilbudene, især hvis du handler ind for flere dage på én gang, da du så også undgår mange af impulskøbene. Her kan der typisk også spares ved at lave en kødfri dag om ugen, da vegansk og vegetarmad ofte er noget billigere end kød. Der kørte en tråd om det for ikke så længe her på siden, hvor der er god inspiration at hente: https://www.hardwareonline.dk[...] Du kunne også udvælge en aften en gang imellem, hvor den står på rugbrød med lidt andet pålæg end normalt til frokost - f.eks. stegt torskerogn. Det kan passende kobles sammen med en dag, hvor man kommer lidt senere hjem fra arbejde end normalt og ikke orker at lave mad. Drop mærkevarerne og find nogle billige alternativer, som du godt kan lide. BT har en genial serie på YouTube, hvor de udvælger nogle madvarer og sætter dem op mod nogle af de billige alternativer: https://www.youtube.com[...] Hvis du har et relativt stort alkoholforbrug, så lav en alkoholdagbog, hvor du noterer, hvor meget du drikker. Undersøgelser viser, at når man gør sig selv meget bevidst om sit forbrug, så falder det ret drastisk uden man egentlig gør det store ved det selv. Tjek varmen i huset. Hvis du kan, så skru ned for varmen i de rum, hvor I ikke opholder jer og luk dørene dertil. Det er årsagen til, at gamle huse typisk ikke bruger mere energi end nye huse til trods for den store forskel i isolering. Det er der en god artikel om på Politiken: https://politiken.dk[...] Måske har I også for meget varme på, og kan med fordel skrue en enkelt grad ned uden, at det generer jer? F.eks. 22C til 21C. Det er ikke den store forskel, men i vinterhalvåret kan det godt løbe op.
--
Se setup i profil
#8
Slæden
Semi Supporter
25-05-2020 12:37

Rapporter til Admin
Rigtig mange gode forslag Forleden læste jeg at vi smider ca.20% af vores madindkøb ud om året....... Genbrugstøj, børn vokser hurtigt fra meget tøj, som er dybt godnat at smide formuer efter - men det ved du sikkert allerede med 3 børn :-)
--
6800K/Z370F/2080/U3818DW
#9
Hansi123
Junior Supporter
25-05-2020 13:03

Rapporter til Admin
Udvid det med smør. Når noget er på tilbud og kan fryses ned eller langtidsholdbart. Køb stort ind af det og frys det ned som kan fryses. Især fars, pasta, ris, toiletpapir m.v. Hvis du er heldig har din lokale købmand tilbud på mælk en gang om ugen til ca. halv pris. Køb ind til et ugentlig forbrug af det. I burde kunne overleve for 100 kr. om dagen ved at købe stort ind på tilbud.
--
#10
Dragonheart
Guru
25-05-2020 16:38

Rapporter til Admin
Ifm med udgiftdelen så jeg på hvor der kunne spares og langt den største udgift mht fødevarer var at købe "billige, gode kalorier" fremfor "halvdyre dårlige kalorier. Så: 1. Køb det absolut billigste fuldkornspasta, kartofler, grøntsager og havregryn. Drop det hvide brød. 2. Køb ikke unødvendige ting som fx smør (hvis smørret da er det at smøre på brød) 3. Køb den billigste saft og bland med vand istedet for sodavand mm. 4. Køb det billigste kød (kylling, fisk og hakket oksekød) 5. Rengøringmidler, personlige plejeprodukter osv - køb det billigste/supermarkedsmærkerne 6. 8 kr for en pose chips fra coop fremfor 20 kr fra kims. osv 7. Drop restaurentbesøg. Et ok måltid på en restaurent kan finansiere billig sund mad i adskillige dage. - Tag cyklen, gå og en sjælden gang imellem det offentlige. Undgå en hver form for køretøj. - LED lys i hele hytten. Specielt hvis du har lys de rbrager hele natten i en havegang Sådan noget som at vaske ved lavere temperaturer, justere på varmen osv har jeg erfaret er en meeeget lille besparelse og slet ikke besværet værd. Der er andre stede rde rkan spares meget mere.
--
Sidst redigeret 25-05-2020 16:39
#11
Rolf
Ultra Supporter
25-05-2020 16:48

Rapporter til Admin
Drop tv-pakken. Del streaming med familie/venner. Køb varer der er ved at løbe på dato. Tøm skuret/kælderen og sælg det på dba/facebook.
--
#12
Fat Ronaldo
Gæst
27-05-2020 14:32

Rapporter til Admin
Tak for alle de gode råd! Mange af råd bruger jeg/vi allerede herhjemme, og de gør alle tilsammen en stor økonomisk fordel. - Forsikringer kiggede vi igennem tidligere i år. Besparelse ca. 2000-3000 kr årligt. - Vi cykler fremfor at køre offentlig transport. - Jeg lavede et detaljeren budget oversigt for et par år siden. På den måde fik vi sparet dumme faste udgifter væk. Vi har et andelsboliglån hos Nordjyske Bank. Måske bør jeg tjekke efter, om de giver en god rente.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
SimonFRB
Megabruger
27-05-2020 15:46

Rapporter til Admin
Elsker råd som "drop det hvide brød, men køb saft og chips".
--
#14
Mikchr
Monsterbruger
27-05-2020 16:26

Rapporter til Admin
#0 Du har vist sparet det, hvor der kan hentes de fleste penge. Når du er i gang med sparetip nummer 37 giver det ikke ret meget til sidst. Men et sparetip er naturligvis at finde brugt tøj og udstyr til børnene. Mange giver deres tøj væk - især i ens udmiddelbare netværk. Du skriver: "For nogle (inklusiv undertegnede) medfører det en midlertidig lønnedgang på ubestemt tid, ". Det du nok skal gøre er at få en indtægt hurtigst muligst. Så det kan være, at du skal kigge i andre baner end det du lavede før verden blev ramt af Corona. Mange af de ramte jobs kommer ikke tilbage eller i givet fald i et andet omfang/indhold.
--
Mikkel Elgaard. KBH. Send mig en privat besked for nærmere kontaktdata.
--
Sidst redigeret 27-05-2020 16:27
#15
torbenhansen91
Bruger
27-05-2020 17:37

Rapporter til Admin
Pasta og tomatsovs fås billigt i Netto. Pasta indeholder en den proteiner. Sørg for at spise mere varieret. DR Licens er no go.
--
#16
Martin Lohse
Megabruger
27-05-2020 18:21

Rapporter til Admin
Jeg tror faktisk, at det bedste sted at spare er på madposten. Vi køber altid stort ind den første i hver måned i Netto. Vores madbudget har igennem de sidste mange år ligget på 3000 om måneden (dog minus slagterkød + fastfood). Typisk plejer indkøbet at beløbe sig til 1500 - 2000 kr. Dette gør, at vi for det første sparer en masse tid, en masse benzin og så undgår vi fristelserne, når vi kun handler stort 1 gang. Kød handles også stort - typisk for 1000 kr hver 2-3 måned. De sidste 1000 kr bruger vi på at spæde op, når vi løber tør for mælk og frugt. Vores husstand består af 2 voksne + 2 piger på 5 og 8 år. Udover det, så tror jeg squ, man kunne spare meget ved at afmelde internettet - dvs. ingen småkøb fra diverse webshops + abonnementet - men hvem gider lige det? :)
--
#17
ilmep
Ultrabruger
27-05-2020 19:32

Rapporter til Admin
#16 1000 kr kød hver 2-3 måned? Kan se at du har to piger. Det forklarede det. Drengebørn kan spise mere end voksne til tider :-)
--
Sidst redigeret 27-05-2020 19:32
#18
Mion
Super Nørd
27-05-2020 19:54

Rapporter til Admin
for os var det mere synliggørelse af ressourcerne. vi manglede egentligt ikke pengene, men madbudgettet var bare stukket af, vi købte ind til dagen, så det endte tit i en del penge... så det er dog ved at være lang tid siden. men vi tog simpelthen og bestemte os præcist for hvor meget vi ville bruge per uge, så tage pengene fra den første i måneden, simpelthen droppe DK kort men hæve pengene. så simpelthen på 7 dages basis styre dem i en lille kasse med kvitteringer når noget blev taget, gjorde vores madbudget blev stabiliseret. tror vi endte dengang på 2500kr om mdn. for 2 personer. hvor vi var nærmere 6000+ da vi startede, plus der var ekstremt madspild.. i dag kører det igen bare sådan lidt.. "meh" og vi er 2 som handler, så det bliver også mere lige.. "har du husket at købe mad" og så tager dages mad med hjem, Corona tiden har dog gjort vi er nød til at planlægge mere, for at holde indkøb på et minimum, så det har hjulpet lidt.. tror pre-corona med 3 mennesker i huset og reelt kun aftensmad til hverdag, der lå vi på 7000kr... vi ligger nok på det samme nu, men nu er der også madpakke til sønnen, flere måltider, og jeg arbejder næsten hjemme konstant. men vi handler dog også den type mad vi har lyst til, og ikke efter tilbud.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#19
Mikchr
Monsterbruger
27-05-2020 21:05

Rapporter til Admin
#15 Hvordan undgår du lovligt at betale DR licens?
--
Mikkel Elgaard. KBH. Send mig en privat besked for nærmere kontaktdata.
#20
rasmuds
Super Supporter
27-05-2020 21:11

Rapporter til Admin
køb madvarer der er nær udløbsdato. Lidl og Aaldi er -30%, netto er tit endnu mere og maden er 100% iorden. med en børnefamilie er der en del at spare.
--
seasonic x-760- asus rog strix x 470-f-ryzen 2600-vega 64gskill 3200mm mhz rgb-samsung evo 970 500gb
#21
Martin Lohse
Megabruger
01-06-2020 11:52

Rapporter til Admin
#17 Ha ha, det har du fuldstændig ret i - jeg tror dog stadig på, at man sparer penge ved at handle stort ind :) Vi er dog ikke til store saftige bøffer, så hvis man vil have flankesteak, mørbrad osv., så løber det jo selvfølgelig løbsk :)
--
#22
Dragonheart
Guru
01-06-2020 21:25

Rapporter til Admin
#13 Hvorfor elsker du sådanne råd? :-) #15 DEsværre den med licensen ligegyldig efter 2022 :-( #19 Man framelder det. #21 HVis man kan holde sig til kylling og så en sjælden gangimellem oksekød når det er på slagtilbud. Så er der satme også mange penge at spare p madbudgettet.
--
Sidst redigeret 01-06-2020 21:29
#23
2Ristede
Supporter Aspirant
02-06-2020 05:57

Rapporter til Admin
#19 Afmeld på dr's hjemmeside. Ringer de siger du dit TV er smidt i havnen og din telefon er en af de gode gamle med drejeskive. Ligeledes hvis de sender deres gestappo lurer ud på din adresse så har du INGEN forpligtigelse til at lukke dem ind i dit hjem. Dog fra 2021 bliver licens over skatten ser det ud til.
--
Sidst redigeret 02-06-2020 06:00

Opret svar til indlægget: Børnefamilier: Sparetips?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning