Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Jeg har fået kopieret et billede

Af Gæst Mik | 03-06-2020 22:50 | 1202 visninger | 18 svar, hop til seneste
Hej Jeg har fået kopieret et af mine billeder, forstået på den måde, at en anden person har delt et af mine billeder uden at kreditere mig for det. Både på facebook og Instagram. Jeg har konfronteret personen, men nu er det som om, at personens profiler er væk. Jeg er ikke blokeret, fordi min kammerat kan heller ikke finde profilen længere. Hvis man nu fx går videre til en jurist eller noget, vil de så kunne gøre noget? Der findes jo de der Not Allowed som kan køre en sag for en? Kan de få lov til at kontakte facebook og få udleveret info om den person der har gjort det her på facebook og Instagram? Umiddelbart, så lyder det som lidt af en større operation for ét billede, så det får de nok næppe lov til? Eller kan de få info fra denne person for at finde en IP adresse eller noget? Kan jo være at personen har gjort det flere gange, bare ikke med mine billeder?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Kratzen
Supporter Aspirant
03-06-2020 22:55

Rapporter til Admin
Hvad forventer du at der skal ske? Billedet er jo fjernet, så han har rettet ind.
--
#2
Mik
Gæst
03-06-2020 22:58

Rapporter til Admin
#1 Jamen jeg ved ingenting, derfor jeg spørger :) Vil bare gerne have det fjernet. Forventer ingen bøde-erstatning eller noget. Men vil det sige, at jeg bare kan kopiere et af dine værker fx og have det online indtil du finder ud af det og så bare slette det igen, uden straf? Det lyder da mystisk :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
jens.gregersen
Ultrabruger
03-06-2020 23:03

Rapporter til Admin
#1 Det er ikke nok bare at fjerne billedet. "Skaden" er jo sket. Reelt set bør han betale for brugen. Nu ved vi selvfølgelig meget lidt om hvordan det er blevet kopieret/misbrugt, så det er svært at sige noget endeligt. Og om det er besværet værd kan jeg også tvivle på, men så må #0 komme med flere oplysninger.
--
#4
Mik
Gæst
03-06-2020 23:07

Rapporter til Admin
#3 Det er mig der er #0 Billedet blev postet i går og jeg opdagede det i dag. Jeg skrev til brugere kl. 16 og her kl. 22 kan vi ikke fremsøge brugeren/profilen længere, så noget kan tyde på, at profilerne er slettet. To af mine venner har nu søgt og de kan heller ikke finde profilerne, så de er jo nok slettet. Jeg ved at facebook først sletter ens konto helt efter 30 dage, så reelt set kan de jo finde profilen, men om en dansk jurist får lov til at få IP adresse for brugen af ét billede, det ved jeg virkelig ikke? Og hvad nu hvis den IP adresse ikke viser noget?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Jepperdepper
Ultra Supporter
03-06-2020 23:13

Rapporter til Admin
Det virker jo til personen har slettet det, så hvad med bare at komme videre? Hvis vedkommende havde været ligeglad, og hvis du havde noget mere konkret info ville notallowed.dk f.eks. være nogle jeg vil anbefale til håndhæve ophavsretten. De er super dygtige.
--
#6
Mik
Gæst
03-06-2020 23:18

Rapporter til Admin
#5 Enig i at jeg bare skal videre, og det har jeg også tænkt mig :) men nu prøvede jeg også bare at finde ud af hvad man kan og ikke kan. Jeg synes jo stadig, at det er fejt at en fremmed bare har brugt et billede af mit, og hvis jeg ikke havde skrevet, så var det der jo nok stadig? Det der går mig på, er at man bare kan bruge det og så slette det igen, uden at der sker noget. Men som sagt, så er ét billede som "bevis" jo nok for lidt til Not Allowed vil tage sagen og specielt når det er slettet igen? Men her var det så jeg tænkte, at de måske kan få IP og anden info fra denne bruger fra facebook, men det kan de nok ikke. Ved ikke om facebook bare må udlevere det?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
ToFFo
Guru
03-06-2020 23:42

Rapporter til Admin
Hvor fik vedkommende billedet fra?
--
- Indsæt signatur -
#8
Mik
Gæst
03-06-2020 23:49

Rapporter til Admin
#7 Det er taget fra min facebook side og postet i en anden gruppe. Det samme for Instagram. Gemt og uploadet igen. Ingen kreditering af mit navn osv. Uploadet som om det var personen selv. Men af hver jeg kan læse, så når jeg nok ikke langt med den her sag, så jeg må nok bare stoppe med at være irriteret og gå i seng!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Senses
Elite Supporter
03-06-2020 23:58

Rapporter til Admin
Du har ikke rigtigt nogen muligheder FB vil ikke udlevere noget medmindre der liggger en kendelse og det tvivler jeg på politiet vil priotere. du skriver flere gange du ikke forventer noget og gerne selv blot vil videre , det virker nu bare ikke sådan. Hvad er det du gerne vil have der skal ske?
--
#10
JD-79
Mega Supporter
04-06-2020 00:15

Rapporter til Admin
#9: Det er som udgangspunkt ikke en sag for politiet, men snarere et civilt søgsmål. OP kan gå til en advokat, som ad rettens vej kan fremskaffe en kendelse der skal danne grundlag for en international retsanmodning der så fremsendes til Facebook med henblik på at få udleveret de fornødne oplysninger. Og lad os så sige FB alene udleverer en IP-adresse, så kan man være nødt til at gå rettens vej endnu en gang for at få oplyst slutbrugeren ud fra den. Alt i alt mega bøvlet for hvad det lyder til at være en mindre sag - men det er jo op til OP. Edit: Rettelse. OP kan forsøge en politianmeldelse, men det vil formentlig være formålsløst.
--
MSI G250 I | I5 7600K | 16GB @ 2400mhz | Nvidia 1070-TI |Samsung 840 EVO SSD 240GB | EVGA GQ 650 | Fractal Design Nano S
--
Sidst redigeret 04-06-2020 00:22
#11
JD-79
Mega Supporter
04-06-2020 00:23

Rapporter til Admin
Supplerende til #10: https://jura-guide.dk[...]
--
MSI G250 I | I5 7600K | 16GB @ 2400mhz | Nvidia 1070-TI |Samsung 840 EVO SSD 240GB | EVGA GQ 650 | Fractal Design Nano S
#12
the688
Guru
04-06-2020 10:50

Rapporter til Admin
Du vælger at lægge dine billeder på Facebook og Instagram, som helt tydeligt fortæller dig at du dermed overdrager alle rettigheder til dem. Så virker det helt paradoksalt at klage over at billedet bliver kopieret. Ja, det er af en bruger, ikke af FB/IG, men det svarer vel til at hænge et billede op på en lygtepæl, og så klage over at nogen tager et billede. Jeg kan slet ikke se at du har en sag. Var det en privat hjemmeside, var der måske nogen at stille til ansvar, men at lægge sit billede op på verdens største kommercielle netværk og give alle dine rettigheder væk, er ikke vejen frem hvis man gerne vil have sine billeder i fred. Billederne har ikke tilhørt dig siden du lagde dem op. Det må ikke komme bag på nogen i 2010. Slet ikke i 2020.
--
"ORK SATME!"
#13
Mik
Gæst
04-06-2020 11:17

Rapporter til Admin
#12 Du skal nok lige have læst lidt op på "ophavsret" og "brugsret". Ja når jeg deler på facebook, så får de brugsrettet og de betingelser har jeg accepteret, MEN jeg beholder stadig ophavsretten, og det giver INGEN lov til at dele mine billeder uden kreditering osv. Du kan læse mere her. Så lærte du også noget i dag :) https://not-allowed.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#14
Mik
Gæst
04-06-2020 11:24

Rapporter til Admin
... og jo... Billederne vil ALTID tilhøre mig jf. ophavsretloven. Men læs nu lige det link jeg gav dig :D
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#15
TankBrutalis
Junior Supporter
04-06-2020 12:18

Rapporter til Admin
#14 hvorfor skriver du ikke bare til notallowed og spørger om du har en sag? Det er netop dette de laver, de vil hurtig kunne sige ja eller nej og forklare om i skal gøre noget eller ikke
--
#16
Mik
Gæst
04-06-2020 13:38

Rapporter til Admin
#15 Jeg var ikke klar over, at de ville svare så hurtigt, men har skrevet :) De gav mig ret i, at jeg har en sag hvis jeg ville, da jeg ejer billedet og det er blevet ulovligt kopieret. Men... Da profilen er slettet kan man ikke finde profilen igen, og facebook udleverer ikke info om personer uden en dommerkendelse, og den får man ikke bare lige... Så øv, men så blev jeg da klogere.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#17
Tomruk
Ultrabruger
04-06-2020 18:17

Rapporter til Admin
Faldt over den her video om hvorfor lovgivningen omkring medierettigheder er så krinklet idag. Den hjælper dig ikke med dig problem men jeg synes den var interessant baggrundsstof om noget, der ellers ville være for kedeligt for mig at se en 42 minutters video om. https://www.youtube.com[...]
--
#18
Visualize
Bruger Aspirant
04-06-2020 20:35

Rapporter til Admin
Det er spøjst at rigtigt mange stiller et spørgsmål her på HardwareOnline som en slags Chat. I trådstarterens indlæg lå der allerede et svar klar til selvsamme spørgsmål(kontakt den pågælende instans kaldet Not Allowed) - problemet var bare, at et spørgsmål kræver svar. Og det er nu! Og så har vi alle et svar parat.. inklusiv undertegnet. Mik er videre og klarede selv sagerne i selvsamme ånd som det var spurgt.. Og hov, der blev faktisk svaret på lige det jeg havde behov for at vide noget om. Ain't that a thing!? Tænk over det sådan her,,, billederne blev snuppet af Mik - lagt op andetsteds.. Mik ser det - de er fjernet hurtigt fra pågældende side.. Mik er frustreret - hvad gør man... Mik ved det godt men jeg spørger alligevel alle som måtte ha' en mening om sagen. Var billederne lagt op endnu en gang var Mik(trådstarter) endnu mere i sin ret til at kontakte Not Allowed. Måske er næste skridt for HOL egenligt bare at ha' en Chat bot klar på forsiden.. Hvilken hardware skal jeg købe? Svar: AMD. Var dette korrekt? Nej? Svar: Intel. Var dette korrekt? Ja. Tak for at du benyttede dig at HOLs automatiske chatbot. Har du andre spørgsmål så kan du kontakte kundeservice. Det samme med kondolerer tråden... jeg havde et svar og et link som var så hurtigt som at Google "sådan kondolerer du rigtigt" - men sådan er der jo så meget.. jeg har selv mange spørgsmål som f.eks om AMD er bedre til spil end NVIDIA - og om det kan klare at køre Crysis-spillet. Det skal køre på en gammel maskine jeg har arvet fra en ven, min ven købte maskinen i start 90'erne.. Skal jeg starte med at opgradere RAM i maskinen? PS. Undskyld..
--

Opret svar til indlægget: Jeg har fået kopieret et billede

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning