Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Renter af ikke-modtaget-vare, rimeligt?

Af Nørd Aspirant Anomynous | 07-07-2020 15:37 | 1788 visninger | 15 svar, hop til seneste
Hej venner. Ja jeg kunne altså ikke lige komme på en mere passende overskrift.. Sagen er den at jeg i starten af maj bestilte en motorcykel ved den lokale forhandler og noget ekstra udstyr i form af en kort nummerpladeholder, LED blink og en anden udstødning. Jeg lagde 20% i udbetaling og har finansieret resten ved Nordea. Udstødningen bestilte de hjem fra USA og denne nåede ikke at komme hjem, nok pga alt det her corona fis. Indtil da, kører jeg rundt med standard udstødning. Men i bund og grund så har jeg betalt, eller betaler i hvert fald renter, af et produkt som jeg endnu ikke har modtaget og herregud det er ikke en bondegård vi snakker om men hvordan forholder jeg mig lige til det? Jeg synes jo ikke jeg skylder forhandleren noget.. så hvad kan jeg forlange i en sådan situation? Jeg har ikke beskevet problemstillingen for forhandleren andet end at jeg har appelleret til at de bestiller den fra et andet sted så jeg ikke skal vente på den kommer hjem fra USA men de fortæller mig at den ikke kan fås andre steder fra. Bonusinfo: Jeg kan se via track and trace som de har videresendt, at der ikke er sket noget siden d. 3 juni hvor den stadig befinder sig i staterne... Er det bare mig der er en pyllerøv eller hvad synes nationen her på hol?
--
Back in my days the video games were more about the game than the video
#1
Ilwaz
Guru
07-07-2020 15:48

Rapporter til Admin
#0 Hva satan, Anomynous er du nu blevet rocker? Det jeg havde jeg sku ikke troet om dig! Du har da altid været så artig! Men spøg til side, spørg forhandleren om han kan smide noget udstyr oveni hatten, som kompensation eller lignende. Hvilken kværn er det? (Bare nysgerrig)
--
Grafikkort oraklet! Oh, and don't mind the vase.
#2
Anomynous
Nørd Aspirant
07-07-2020 15:56

Rapporter til Admin
Rocker og rocker.. det ved jeg snart ikke om jeg vil kalde det. Ja det var da en mulighed. Det er en Suzuki SV650. Helt ny.
--
Back in my days the video games were more about the game than the video
#3
Ilwaz
Guru
07-07-2020 16:08

Rapporter til Admin
#2 Lækker kværn, og endnu mere lækkert med knap så mange biler på vejene. Satme en skam at der ikke længere er lockdown, så kunne du rigtig ligge og give gas! Btw hvis du ikke allerede har det, så få skaffet dig en gps sender, så du kan locate den i tilfælde den bliver nakket. En god kædelås, osv er desværre ikke længere nok nu om dage. Med professionelle tyvebander der kører rundt.
--
Grafikkort oraklet! Oh, and don't mind the vase.
--
Sidst redigeret 07-07-2020 16:10
#4
Alienwannabe
Ultra Nørd
07-07-2020 16:22

Rapporter til Admin
hvad er det for nogle renter ? på lånet ?
--
-Michael J
#5
Anomynous
Nørd Aspirant
07-07-2020 16:33

Rapporter til Admin
#3 Tak! Jeg bor heldigvis i en mindre flække hvor der ikke huserer tyveknægte (eller i hvert fald få) og trafikken er heller ikke slem. #4 Ja renter på lånet. Jeg betaler renter på noget jeg endnu ikke har modtaget og det er vel ikke helt fair.
--
Back in my days the video games were more about the game than the video
#6
Sven Bent
Giga Nørd
07-07-2020 16:37

Rapporter til Admin
Din betaling er det samme i begge situationer og en betalings du har valgt selv. Jeg kan ikke se der er noget at hente fra dig hverken lovmaessigt eller moralsk. Det er en forsinkelse ligesom ved en kontant betaling. forsinkelsen har ingen effekt mht til din betaling for din okonommi, om det v ar kontant betalt eller dit laan. Eller sagt paa en andne maade. Bare fordi du valgt at laane penge har effekten fra forsikelse ikke en storre effekt end hvis du havde betalt kontant/ saa jeg kan ikke se du er berretet til noget mere bare fordi du har laant pengene.
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
--
Sidst redigeret 07-07-2020 16:39
#7
ToFFo
Guru
07-07-2020 16:38

Rapporter til Admin
Her er mit bud på hvad der er sket. For det samme skete for mig da jeg købte bil. Jeg undrede mig nemlig også! Du skal se det som 2 forskellige sælgere. Den ene er MC sælgeren. Den anden er finansierings-sælgeren. Også selvom de er under samme tag. Du har købt en "vare" hos finansieringsselskabet, som er blevet leveret. Den vare er lånet du tager, og den vare er leveret når beløbet er godkendt og overført, eller er klar til overførsel til MC sælgeren. Altså når du har "fået" pengene. Så de tager renter fordi de har leveret varen, så at sige. Det var i hvert fald sådan det virkede da jeg købte bil, som blev udsat og udsat med levering. Jeg afbetalte på lånet selvom jeg skulle vente i månedsvis på bilen. Forskellen på din og min situation er så bare at jeg betalte både afdrag og renter. Men jeg havde ikke noget imod det. For kunne ligeså godt vænne mig til at skulle betale det beløb hver måned :P
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 07-07-2020 16:39
#8
Jacob [5260 Od.S]
Junior Nørd
07-07-2020 17:02

Rapporter til Admin
Jeg kan godt se princippet i det, men.....du har fået din motorcykel som du kører rundt på. Den koster omkring 70000 kr. Jeg ved ikke hvad en udstødning koster, men rentemæssigt, så er det vel en brøkdel af hvad motorcyklen koster. Hvis du vil have noget, så skal du levere mc tilbage og sige du først begynder afbetaling når udstødning er monteret. Forhandler er jo lige så lidt skyld i det her "corona-fis" som dig. Når det er sagt, så skal en pakke ikke ligge stille i en måned. I USA har det jo været business as usual. Få forhandleren til at rykke for den.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#9
ChristianL
Monster Supporter
07-07-2020 17:07

Rapporter til Admin
#8 Ikke helt - se fx opdatering fra PostNord her: https://www2.postdanmark.dk[...] Fra i går 06/07: "USA: Det amerikanske postvæsen USPS har over en længere periode haft markante udfordringer med at finde transport ud af landet. Selvom der de seneste dage har været en lille bedring at spore, så må man forvente, at forsendelser fra USA til Danmark kan være meget længere undervejs end normalt. Som det ser ud i øjeblikket, må den ekstra forsendelsestid fra USA også forventes i de kommende måneder." Man kunne godt forestille sig, at den lille enkeltpakke mister prioritet til en stor kunde hos selskabet, der skal flyve pakken.
--

--
Sidst redigeret 07-07-2020 17:07
#10
Anomynous
Nørd Aspirant
07-07-2020 17:13

Rapporter til Admin
#6+7+8 Det kan jeg faktisk godt se når i sætter det sådan op. #9 Det er netop USPS den er sendt med.
--
Back in my days the video games were more about the game than the video
#11
ramos
Ultra Supporter
07-07-2020 18:21

Rapporter til Admin
Der er intet at komme efter. Selv om det var, ville det ikke være værd at bruge tid på: Antager vi at du har købt ekstra udstyr for 10.000 kr. til en rente på 2% p.a. giver det 200 kr. om året, eller 16,67 kr. om måneden - før skat. Antager vi at du kan trække noget af det fra, er vi ved at være nede omkring en flad 10'er per måned. Med andre ord, er det 30 kr. du ikke har fået fuld udbytte for ;) Edit: Glemte at sige tillykke med den nye cykel! :) Jeg har kun købt en enkelt motorcykel sprit ny - det har jeg aldrig fortrudt. Der er noget helt særligt over selv at køre den til og være sikker på at den altid er vedligeholdt til UG.
--
Sidst redigeret 07-07-2020 18:23
#12
Anomynous
Nørd Aspirant
07-07-2020 19:04

Rapporter til Admin
#11 Skal være ærlig og indrømme at jeg ikke selv har regnet på det, det var bare det principielle der slog mig. -og tak! Jeg er også glad ved den.
--
Back in my days the video games were more about the game than the video
#13
the688
Guru
07-07-2020 22:24

Rapporter til Admin
Tillykke med din SV! Og velkommen i "klubben" (første MC?) Fanme en dejlig cykel! Tænker om det er den "normale" Yoshimura potte som Suzuki tilbyder til nærmest alle cykler? (sammen med tail-tidy holderen som det lyder til du også har købt) I så fald kan du jo spørge forhandlerenoom ikke importøren har en liggende hos en anden forhandler? Hvis du er i nærheden af Ålleren og ser en halvgammel idiot på en matsort krsftigt strippet (og larmende) Versys (og med en sort/armygrøn Arai på hovedet) så er det mig :) Go fornøjelse med den i hvert fald! Ride safe!
--
"ORK SATME!"
#14
anders1226
Ultrabruger
07-07-2020 23:14

Rapporter til Admin
Nop og Nop. enste du kan gøre er og be om dine penge da det tager forlang tid. og så købe den else were. that simple :D
--
Meow
#15
Anomynous
Nørd Aspirant
07-07-2020 23:38

Rapporter til Admin
#13 Tak! Det er min første motorcykel ja. Det er som sådan en "Yoshimura Edition" og så alligevel ikke. Den er købt en som "normal" udgave og så ellers bygget på. Yoshi udstødningen jeg har bestilt er 2019 modellen, de har gjort den større og længere på 2020 modellerne, for at imødekomme euro4 krav og jeg bryder mig ikke om udseendet på disse. Hvorfor jeg VILLE have en 2019 model. Det er nok også derfor den er så svær at skaffe, fordi den er "udgået" og ikke godkendt længere. Jeg skal holde et vågent øje hvis jeg nogensinde kommer den vej og døren svinger begge veje jo! Hvis du ser en gut på en rød/sølv/sort SV650, med 180 i timen og på et hjul gøre honør så er det mig! #14 Jeg væbner mig med tålmodighed så.
--
Back in my days the video games were more about the game than the video

Opret svar til indlægget: Renter af ikke-modtaget-vare, rimeligt?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning