Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Salg af bil fra privat til firma/forhandler - slut...

Af Nørd Aspirant DH- | 09-07-2020 00:29 | 1222 visninger | 7 svar, hop til seneste
Hejsa, Er ved at sælge min brugte bil privat og er i den forbindelse blevet kontaktet af en gut som gerne vil købe den igennem sit firma (Han driver et autoværksted med så vidt jeg kan se ham selv og en anden anden og selve firmaet virker helt reelt). De fleste slutseddel-formularer jeg kan finde vedrører kun privat salg, men hvordan forholder det sig i en situation som denne, hvor jeg reelt sælger den til hans firma, hvor han så har tænkt sig at sælge den videre til en kunde der står og kan bruge en bil som min? Kan jeg stadig bruge en “privatsalgs-slutseddel” hvor begge parter f.eks modtager en mail hvor slutsedlen underskrives med nemid? Eller hvordan sikrer jeg mig ellers bedst muligt i en situation som denne? Han er med på at lave en straksoverførsel osv i forbindelse med betalingen, men vil f.eks gerne vente med at omregistrere bilen, da det jo egentlig er hans kunde den skal omregistreres til - det giver vel også meget god mening?
--
#1
gfunknown
Mega Nørd
09-07-2020 00:42

Rapporter til Admin
Jeg ville sælge til en anden. Handler jeg privat, så skal ny ejer omregistrerer inden vedkommende forlader mit hus med bilen. Har før solgt en hvor den ikke blev omregistreret, det var noget være bøvl. Jeg laver altid kun en privat handel de 4 gange jeg har solgt en bil. Har også solgt til en som ville sælge bilen videre bagefter, men det er jeg ligeglad med, jeg laver det som privat handel og købt som beset uden nogle former for garanti. Og pengene skal falde prompte. Vil råde dig til det samme, da mange kommer i problemer med salg af bil, knallert eller hvad der nu måtte være.
--
#2
trolleleet
Ultrabruger
09-07-2020 00:52

Rapporter til Admin
Du kan bruge en slut seddel som en del af en ansøgning til at få nummerpladerne afmeldt efter 3 uger, såfremt køber ikke opfylder pligten om omregistrering/afmelding. I de 3 uger bliver zonen nok lidt grå og du kan helt sikkert blive rodet ind i noget træls, som du bliver nødt til at forholde dig til. Bliver der lige taget en prøvetur og en gammel dame bliver kørt i stykker, så bliver det måske træls :D Jeg har selv lige solgt en bil hvor jeg i annoncen gjorde det klart og tydeligt, at bilen ikke vil blive solgt uden omregistrering. Køber dukkede dog op og jeg fik den samme historie med at den skulle sælges videre. Der går 1-2 uger før man får registreringsattest, så det er reelt nok. Jeg var tæt på at sige nej, men beløbet var ikke det store og køber kom i en rigtig fin bil fra et bilpleje firma og trailer til min bil, så jeg gik med til det og den blev omregistreret en uges tid efter som aftalt. Man burde helt sikkert ikke gøre det medmindre man er meget meget sikker og så stadigvæk..
--
although the world may be round, we still trapped in the square
--
Sidst redigeret 09-07-2020 00:54
#3
vest-aalb-dk
Mega Nørd
09-07-2020 01:24

Rapporter til Admin
#0 jeg forstår ikke hvorfor et værksted skulle gide købe din bil medmindre du har prissat den rigtigt lavt? Hvilken bil er det, og hvad har du sat den til? men umiddelbart er en "privat" slutdeddel fint, men sælg kun hvis din mavefornemmelse siger godt for det.
--
!AMD HAS RYZEN
#4
DH-
Nørd Aspirant
09-07-2020 09:06

Rapporter til Admin
#3 Prisen på min bil (VW UP) er sat rigtig fint. Jeg har i forvejen et tilbud fra den forhandler jeg leaser min nye bil hos, meen det var lige lavt nok. Jeg skulle dog bestemme mig senest imorgen for om jeg ville gå med deres bud eller ej, derfor har jeg også sat en god pris på min egen bil på de salgsannoncer jeg har oprettet :) Den pris ham her så byder er 7500 over forhandlerens, men det er stadig ret billigt i forhold til tilsvarende biler til salg på Biltorvet og Autouncle osv. Derudover har han fundet min annonce ved en deling på Facebook, da han er kollega (i forbindelse med et andet job) med nogle af vores gode naboer her i andelsforeningen, og de har sagt god for ham og siger at de fleste folk på det andet job bruger hans services ifm. bilreparationer osv...så min mavefornemmelse er umiddelbart ret god :) Nu har jeg oprettet en slutseddel via legaldesk.dk som sendes til underskrivelse med nemid hos begge parter. Hvis han underskriver den (hvor det specifikt fremgår at det er hans ansvar at omregistrere bilen og den er købt som beset osv.) og laver straksoverførsel på beløbet inden han kører med bilen, så satser jeg på at jeg forhåbentligt gerne skulle være ok dækket ind ;)
--
#5
Martin Lohse
Ultrabruger
09-07-2020 18:55

Rapporter til Admin
#4 Det lyder til, du har taget din forholdsregler. Jeg tænker også, at en slutseddel kan være et fint bevis for, at du altså har solgt bilen. Lad ham evt. skrive under på, at den er afhentet, når han afhenter, hvis der dukker noget snask op. Det er jo i princippet heller ikke værre end, når jeg har byttet min bil ved forhandleren - her vil de også gerne beholde pladerne til evt. ny køber. (Hvis dette sker ret hurtigt - sidst vi solgte bil, var den solgt af forhandleren på 2 dage, så mine gamle plader kører nok rundt et sted)
--
Sidst redigeret 09-07-2020 18:57
#6
bphhm
Mega Supporter
09-07-2020 20:31

Rapporter til Admin
#4 Lyder da som om du skulle smide den bil på bilbasen til en ordentlig pris. Har selv solgt bil et par gange på den måde og fik en bedre pris end ved forhandler som jo både skal tjene på bilen og yde garanti.
--
Ghost S1, Asrock X470 itx, R9 3900x, Corsair H100i m 2 x NF-A12x25, G.skill 32 GB DDR4-3200, EVGA RTX2070, Corsair SF600, Samsung EVO 970 1TB NVMe
#7
Tunax
Mega Supporter
09-07-2020 21:22

Rapporter til Admin
Altså værksteder/bilsælgere køber nu rigtig mange biler fra private og du kan endda finde bilauktioner hvor private sælger til bilsælgere, så det er helt i orden og normalt. Det eneste du skal gøre er at bare at sikre du for pengene og så det hans ansvar derfra. Selvfølgelig skal du have en kvittering eller andet på at jeres handel, behøver jo ikke nødvendigvis at være en slutseddel, men det har han jo helt sikkert styr på, kan umuligt være første gang han gør det her :) 1. sikre dig pengene (ingen afbetalinger eller andet) 2. få papir på handelsdatoen (så du kan forlanger det omrigisteret eller forlange den tilbage efter 3 uger) Så du faktisk bare sikret 100% derfra, så hvis du er tilfreds med hvad han tilbyder så go for it :) forhandler kan altid tjene mellem 5.000-15.000 kr. mere på biler end private kan, bare du husker det hvis du er lidt tøvende med prisen.
--

Opret svar til indlægget: Salg af bil fra privat til firma/forhandler - slut...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning