Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Fysiske langtids eftervirkninger af coronasmitten?

Af Monster Supporter kikophil | 13-08-2020 17:42 | 863 visninger | 10 svar, hop til seneste
Halløjsa hollerter.. Nu har vi jo skrevet en del om mundbind og masker, samt deres forskellige evner/anbefalinger i disse til tider nærmest surrealistiske/unormale tilstande. Imidlertid mangler vi, at skrive noget om de problemer man både via langtidsbrug og mundbind/masker - samt selve coronaen kan få! Så jeg ligger ud med hvad jeg selv har hørt/læst/ved/kan huske noget om :) Ved længere tids brug af mundbind/masker - kan man få svamp i lungerne. Det lærer man bl.a. (hvis man har hørt efter) som laborant :)) Man kan jo ikke respirere på samme vis med noget for munden, hvilket ændrer varme, fugt og kuldioxid, der så bliver hevet ned i lungerne igen - hvilket svampesporer er meget glade for.. Årsagen til, at dette ikke lige har været ude i medierne, er jo nok, at oplysningen går på tværs af anbefalingerne, da der jo er masser af folk der i forvejen vægrer sig for, at bruge værnemidlerne..... Derudover kan coronaen medføre skader på centralnervesystemet, samt give forøget risici for blodpropper og blodårer der bliver bløde og udvider sig med div. problemer til følge. Kawasakis syndrom der ellers er sjælden og mest udbredt blandt børn bliver nu koblet sammen med covid 19 - https://www.sundhed.dk[...] Det var hvad jeg lige på stående fod ku` huske, men der er sikkert mere, vi fremover vil høre ubehageligheder om.. Fortsat god dag Kim
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...

--
Sidst redigeret 13-08-2020 17:46
#1
Jegergrim
Ultra Supporter
13-08-2020 18:03

Rapporter til Admin
Mange typer af infektions sygdomme kan rent faktisk skade CNS, dog sker dette oftest kun i tilfælde med drastisk nedsat immunsystem hhv. i forbindelse med andre sygdomme HIV/Herpes/P. Gingivalis/Toxoplasma gondii m.m. Dette er intet nyt og ikke relevant for størstedele, som bliver smittet
--
Rationally irrational.
#2
kikophil
Monster Supporter
13-08-2020 18:16

Rapporter til Admin
#1 - det er korrekt at det rammer de svage først, men de skal jo også ud i omverdenen en gang imellem i forbindelse med besøg/transport til/fra sygehuse etc. hvor netop de bliver opfordret/afkrævet at skulle bruge værnemidlerne :) Tænker også på, om der bliver en "hysteri/angsteffekt" som efterfølgende blev afvist, da man startede med HPV vaccinen. Det nye er så, at covid 19 er det nye og muterer, samt at man ikke kender til langtidsvirkninger af denne.
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
--
Sidst redigeret 13-08-2020 18:20
#3
SimonFRB
Gigabruger
13-08-2020 19:35

Rapporter til Admin
Ja, lad os endelig sprede mere frygt helt unødvendigt. Især med postulater som at mundbind kan give svamp fordi en underviser på laborantuddannelsen har sagt det.
--
#4
kikophil
Monster Supporter
13-08-2020 20:22

Rapporter til Admin
#3 - og lad os da endelig udelade fakta for folks egen skyld, så de ikke selv kan tage stilling til - endsige få medflydelse på deres eget liv!.. Derudover har det så også været i nyhederne for et stykke tid siden.. Har du fået Trump syndrom?
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
--
Sidst redigeret 13-08-2020 20:24
#5
Wut
Monster Supporter
13-08-2020 20:46

Rapporter til Admin
Passive åndedrætsværn kan give anledning til øget fugt/vand i lungerne. Derfor anbefales det, at hvis man arbejder med åndedrætsværn, maksimalt bruge det 3 timer om dagen. Der er lige nogle ting at huske her: - Jo tyndere værnet er jo, desto mere fugt slipper ud på ydersiden, så det giver mindre fugtopbygning - Jo mindre fysisk arbejde, man laver - altså jo mindre man sveder og puster, desto mindre er risikoen - De 3 timer er sat efter, at man arbejder med værnet kontinuert i 3 timer. Holder man pauser, kan man forlænge tiden - De 3 timer er sat sådan, at man kan arbejde med værnet hver dag uden et maks antal dage - Der er ikke sat krav om, at filtereret skal skiftes. Dvs man kan i princippet benytte samme filter op til 3 timer i døgnet, kontinuert Et tyndt mundbind, man bruger, mens man sidder stille i et S-tog/bus i X minutter ad gangen på spredte tidspunkter i døgnet, fordelt på nogle dage i ugen, og kun i en periode af nogle uger eller måneder, og hvor man skifter det fugtige mundbind ud ligger langt fra anbefalingen på de maks 3 timer i døgnet. Det er nok rigtigt, at man ikke skal stå med mundbind på kontinuert 8 timer om dange på et laboratorium dag ind og dag ud - så bør man vælge et motorventileret værn i stedet. Men brugsscenariet hvor man anvender det for at beskytte sig mod Corona, kan slet, slet, slet ikke sammenlignes med en laborant, der arbejder 7-8 timer i døgnet med et bundbind. Det vil Arbejdstilsynet heller ikke acceptere. De vil kræve motorventileret åndedrætsværn i det tilfælde.
--
Ignorér tågehorn: https://www.hardwareonline.dk[...] Sneak peek indlæg: https://hamdenkloge.dk[...]
#6
kikophil
Monster Supporter
13-08-2020 21:00

Rapporter til Admin
Ja laboranter der har med giftstoffer at gøre, skal selvf. også være tilstrækkeligt beskyttede, hvilket hverken mundbind/masker kan. Min søn arbejdede bla. med de værste vira samt koncentreret kemomedicin, hvor han skulle være iført heldragt med lufttilførsel. Så ja - værn efter forhold - både de fysiske samt samfundspligtige - eller gerne beskyttelse efter egen vilje, sålænge det er over minimumsgrænsen af det anbefalede.
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#7
Dragonheart
Guru
13-08-2020 21:21

Rapporter til Admin
Interessant spørgsmål Jeg tænker fra tid til anden over de sekundære effekter som er adfædsbestemte. altså ting som: - Vil folk efter corana fortsæt hoste i ærmet, vaske hænder efter de har pudset næse og alt det man lærer som barnmen som mamge voksne har svært ved ? - Vil folk begynde at kramme mindre og give færre håndtryk ? Og hvad vil de betyde ? - Vil folk - særligt de unge - vise mere respekt overfor andre i det offentlige rum ? - Vil restauritioner fortsat øge hygiuejnen ? Vil hygiejne blive en fordel frem for noget irriterende man skal huske ?
--
Sidst redigeret 13-08-2020 21:23
#8
Rolf
Ultra Supporter
13-08-2020 21:44

Rapporter til Admin
Kunne alle jer kloge hoveder være rare at komme med evidens der underbygger jeres påstande? Lige nu er det "nogle mennesker på internettet påstår"-information. Og den slags kan som bekendt lukkes op og skide i.
--
#9
NiceRag
Junior Nørd
13-08-2020 21:57

Rapporter til Admin
Ved længere tids brug af mundbind/masker Ja. det kan vel meget vel være (det ved jeg intet om, men det tænker jeg da, når du skriver det) Men man har vel heller ikke en maske på i 4 timer fx? Her i Aarhus skal man ha masken på i en bus - dvs.. måske 30 minutter - for mit vedkommende, max 10, hvis jeg bare skal ind til centrum. Og så tager jeg den af igen, når jeg stiger af. Og i de enkelte butikker som påkræver maske, så ville jeg enten slet ikke gå derind, eller også ville jeg gå derind i ganske kort tid, hente det jeg skal ha, og så gå ud igen. At have en maske på "hele dagen" giver ingen mening, fordi... man går alligevel ikke op ad fremmede hele dagen. selvfølgelig er der situationer hvor man kan være det påkrævet - fx. som buschauffør, har jeg hørt (men her er masken ikke et krav!) Dertil er "mundbind" jo også en engangs "brug og smid væk" ting. og dem som vi har købt her til husstanden, er nogen man kan vaske og genbruge - dvs de bliver rengjort så evt svamp vil forsvinde (indtil næste gang, selvfølgelig) Så selvfølgelig, brug maske hvis det er påkrævet hvor du er, eller hvis du er i nærheden af andre og ikke vil smittes - men lad være med at have maske på hvis du bare går en tur med din hund... Derudover kan coronaen medføre skader på centralnervesystemet, samt give forøget risici for blodpropper og blodårer der bliver bløde og udvider sig med div. problemer til følge. Det lyder lidt som noget jeg har læst også. Jeg har OGSÅ læst at for nogen kan coronavirus give mere eller mindre permanente organskader, på lunge, hjerte og hjernen. Ikke noget som just er lækkert, hvis man gerne vil leve længe, kunne jeg forestille mig. (og så måske mere, afhængigt af hvad forskerne finder ud af, den næste tid) også for yngre mennesker... https://news.berkeley.edu[...] https://www.bbc.com[...] https://www.healthline.com[...] Jeg opsagde mit job for at starte på uddannelse. Og min skole har valgt at udskyde undervisningen til senere i august og indtil da, kørers der med online undervisning. Og ifht at tage ind til strøget osv, hvor der er mange mennesker, så har jeg pt kun været inde i midtbyen i dag, ved 11 tiden - der var meget få mennesker. Jeg købte de enkelte ting jeg skulle bruge og tog hjem igen med det samme, på mit el-løbehjul. Ingen bus til mig. Jeg vil gerne undgå at være i situationer, hvor en maske er påkrævet, så jeg undgår offentlig transport og alverdens større menneske mængder og events. Ihvertfald indtil videre. Selvom jeg ikke er "bange" for covid19, så tænker jeg ikke det er noget man skal være ligeglad med. Hvem ved hvem man kommer til at smitte, evt helt ubevist.
--
#10
waskustobaskus
Semi Nørd
14-08-2020 05:18

Rapporter til Admin
Nu er det jo ikke kun svage mennesker der rammes af COVID-19. Selv veltrænet folk med et sundt helbred er blevet ramt og har været alvorligt syge.
--

Opret svar til indlægget: Fysiske langtids eftervirkninger af coronasmitten?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning