Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Online avis. God forretningsmodel til mig?

Af Elitebruger Isaac R. | 21-10-2020 03:17 | 1222 visninger | 18 svar, hop til seneste
Jeg har gået nogle år og tænkt, internettet er fremtiden :). Jeg kunne godt tænke mig at tjene lidt penge og arbejde med noget konkret på nettet. Tænkte at feks bold.dk og ekstrabladet.dk og så videre vel lever af at kopiere og stjæle andres materiale og tekst og oversætte og kopiere det til deres eget. Hvor meget af det er egentligt lovligt? De lever i hvert fald i bedste velgående og er begge vel noget af det mest besøgte af danske sider på nettet. Men kan jeg egentligt lave et site der kopierer DERES nyheder? Hvordan ville i gribe det an hvis man lavede feks en blanding af de bedste danske nyheder, bare kopieret i øst og vest? De gør det jo selv uhæmmet og åbenbart også lovligt, og så har de selvfølgelig også en egen redaktionel del der selv skaber nyhederne. Jeg kender ikke størrelsesforholdet hvor meget de sakser og oversætter, men jeg vil tro vi snakker 80-90% online som de ikke selv har lavet men bare gaflet fra andre medier på nettet. Hvordan kan jeg slippe afsted med at lave nyhedssider der også laver ens nyheder på denne måde, uden at blive sagsøgt i øst og vest?
--
#1
Isaac R.
Elitebruger
21-10-2020 03:19

Rapporter til Admin
Og ser helst RIGTIGT dumme og latterlige kommentater ikke bliver postet, dem findes der nok af i overflod dagligt på nettet. Kan ikke bruge dem til en fløjtende fis så er det sagt. Hvis i har ondt i røven over min forretningsmodel så kig som sagt bare på de mest besøgte gratismedier i DK, og i vil se forretningsmodellen blive brugt dagligt. Men forventer selvfølgelig den slags postet da det her er HOL.dk og der er en masse forsmåede og indebrændte nørder som dagligt frekventerer sitet, som ELSKER at være negative og nedgøre andre.
--

--
Sidst redigeret 21-10-2020 03:20
#2
NiceRag
Junior Nørd
21-10-2020 07:12

Rapporter til Admin
Altså en nyhed på ekstrabladet som er snuppet fra en anden side, er jo som oftest omformuleret, så du ikk bare stjæler ord for ord. Men så skriver de som regel sådan noget som "det skriver politiken.dk" eller lign, et eller andet sted. De nævner som regel også sådan noget når du hører nyheder i radioen. Der er sådan nogen uskrevne regler for journalistik i danmark, hvis man da vil have bare lidt respekt fra ens "kollegaer" :) Hvis du bare kopierer teksten fra deres nyhed ind i "din egen" og ikke omformulerer informationen, så er det jo bare.. tyveri, ifht rettighedsreglerne og lign. Ligesom du ikk bare må kopiere en hel bog ord for ord ind på en hjemmeside, og smide reklamer ind og dermed tjene penge på andres arbejde alternativt kan man evt lave noget hvor man bare tager "the gist of it" fra en nyhed, og et par linjer og så skriver noget ala "læs mere på ekstrabladet.dk og dr.dk" og så have links til deres nyhed også (som åbner i et nyt vindue :P) Det er vel en ok måde at gøre det på, da det svarer mere til at dele et link på facebook, eller reddit.
--
Sidst redigeret 21-10-2020 07:15
#3
stallemanden
HOL Moderator
21-10-2020 07:19

Rapporter til Admin
Du må ikke bare tage andre siders materiale, og gengive dem som var det dit eget materiale. Til eksempel https://www.dr.dk[...] Det falder under copyright, som jeg er orienteret. Hvad er det værste der kan ske? Jeg forestiller mig søgsmål med erstatning/royalties og ophør med praksis som konsekvens. Og jeg ELSKER, at du i samme sætning som du gør opmærksom på, at folk jo er vilde med at være negative og nedgøre andre, netop gør dette. Moral er godt, dobbeltmoral må jo så være dobbelt så godt...
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#4
Hestehans
Gæst
21-10-2020 07:22

Rapporter til Admin
#0 "Men forventer selvfølgelig den slags postet da det her er HOL.dk og der er en masse forsmåede og indebrændte nørder som dagligt frekventerer sitet, som ELSKER at være negative og nedgøre andre." Ironien er slående! Jeg gver dit opslag 9/11
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Rolf
Ultra Supporter
21-10-2020 07:29

Rapporter til Admin
Du skal nok tænke over lidt flere år.
--
#6
Thomas
BOFH
21-10-2020 08:19

Rapporter til Admin
Må jeg spørge hvad du forventer? forventer du at kunne have det lidt sjovt med at lave et website eller vil du tjene rigtige penge på det og leve af det? Hvis det er det første så gør det endeligt, du skal ikke forvente mange besøgende, men det betyder ikke noget du gør det jo for sjov. Hvis det er den anden så skal du forvente lange arbejdsdage med meget lav løn i lang tid. Prøv og regn lidt på det. Du vil videregive 100% "kopieret" indhold hvilket kræver at du som minimum omformulerer det for at ikke komme i problemer med ophavsretten. Lad os sige at du er vildt hurtig og kan gøre det på 10 minutter pr artikel, så kan du lave 6 artikler i timen. Det kan du så gøre i 10 timer hver dag og så har du det antal nyheder der skal til. Men at tro at du kan kopiere 6 artikler i timen, finde billeder uploade på 10 minutter er utopi. Men du skal også have brugere ind på siden og hvorfor skulle de komme? Du er ikke den hurtigste, du er ikke den bedste og du bidrager ikke med noget nyt. Så hvorfor skulle brugerne besøge din side? Jeg tror simpelthen ikke på forretningsmodellen.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#7
KristianSlot
Mega Nørd
21-10-2020 08:30

Rapporter til Admin
I det her tilfælde er folk ikke bare generelt negative for at være det, men fordi det er en dårlig idé. Overhovedet at kalde det en forretningsmodel er ønsketænkning. Det er SÅ mange store spillere på markedet. Hvorfor skulle folk vælge din avis? Er din avis troværdig? Nej Er din avis den hurtigste med nyhederne? Nej Er din avis kendt? Nej Det minder lidt om forslaget til Hardwareonline-banken, som Kikophil lavede.
--
#8
Wut
Nørd Aspirant
21-10-2020 08:56

Rapporter til Admin
#0 Det er en vildt fed ide. Det gør du bare. Go go go! Jeg kunne slet ikke selv komme med sådan en fed ide. Jeg er faktisk ret misundelig. Jeg sidder bare her helt forsmået og indebrændt i mit nørdeliv og taber hver dag. Gid det var mig, der var kommet på den ide. Men - så genial er jeg ikke, så det eneste jeg kan gøre er at sidde og kritisere, fordi jeg er så meget en taber. Og det der med, at det er ulovligt, det du har gang i, hvilket nok forklarer, hvorfor ikke andre har fået den samme geniale ide, det skal du bare se totalt bort fra. Det er kun taberne, der følger loven. Intet kan standse dig. Du er jo iværksætter - en titel som vi andre tabere slet ikke har mulighed for at åbne, fordi vi er så meget tabere. Alle iværksættere er vindere. Alle! Ingen af dem lytter til kritik. Det er jo kun idioter og tåber og andre misundelige tabere, der forsøger at nedgøre dig. Bare gør præcist som du vil uden at lytte til nogen som helst. Så vinder man... SÅ... meget! Hele tiden! Du har faktisk slet ikke behov for at foreslå din ide på hol.dk, fordi du for det første har langt mere styr på det end alle andre. Men... du gør det lige alligevel, bare lige for at få et ekstra klap på skulderen af alle dem, der elsker din ide, og for lige at prale med, hvor genial du er. Du har jo ikke brug for hjælp vel? Geniale iværksættere kører nemlig totalt solo med alt, og trækker aldrig på deres netværk. Sådan er det at være en totalt pioner-iværksætter-vinder! Lad være med at lytte til alle folks argumenter her i tråden. De er tabere alle sammen, som ikke kan se, hvor genial du er, og de vil kun ødelægge din ide. Sådan er det jo med gode ideer: Hvis en god ide møder kritik, så dør den... det er på den måde, man kan kende gode ideer fra alle de andre, der gennem en lang udviklingsproces bliver modnet og forbedret. Det har din ide jo selvfølgelig slet ikke brug for. Den er født genial, og har IKKE brug for ødelæggende kritik! Bare ud og erobr verden med din genialitet. Ægte iværksættere kan i øvrigt sjældent demonstrere, at de dur til noget. De går ikke ud og laver det, og demonstrerer det for folk. Nej - de går ud på nettet på fora og beskriver deres ide, og så venter på kritik, så de kan bruge deres energi på at skændes med taberne. Og hvis projektet så fejler totalt, så var det jo alle de misundelige taberes skyld. Deres kritik ødelagde simpelthen ideen. Så du har ramt totalt rigtigt her: Start med at skændes med folk på hol.dk ved at kalde dem alt fra tabere osv i stedet for at føre din ide ud i livet. Det er en rigtig vinderstrategi. Det kan fanme ikke gå galt! (Jeg håber, mit svar lever op til dine forventninger. Det lever i hvert fald op til dine krav i #0 og #1) #9 Tilføjelse: ) (OCD @ 515%)
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 21-10-2020 09:01
#9
the688
Guru
21-10-2020 08:56

Rapporter til Admin
En solid 5 ud af 7. Der er masser af nyhedssites der bare re-hasher andres nyheder, og de fleste leverandører af originalt content forsøger at sikre sig, men så længe du er lille bitte opdager de næppe noget. Men igen, så har du heller ikke en forretning. Jeg synes da helt klart du skal kaste dig ud i dette spændende eventyr som bevæger sig lidt på den forkerte side af loven, og jeg elsker at du trods en ikke-eksisterende forretningsmodel og med ingen markedsundersøgelse eller form for sandsynlighed for at udkonkurrere dem du vil stjæle fra - i sig selv sit helt eget paradoks, bare bevarer gå-på-modet!! Yay optimisme og iværksætterånd! (det er vist så positivt jeg kan sige det :)
--
"ORK SATME!"
#10
Comicsdk
Supporter
21-10-2020 09:25

Rapporter til Admin
Med din formulering, tigger du næsten om at blive jordet. Men din idé jorder sig selv, så der er vel ikke andet at sige, end just do it.
--
Anmeld mine kommentarer såfremt du finder dem anstødelige, moderationen her på siden er yderst kompetent.
#11
Jepperdepper
Ultra Supporter
21-10-2020 09:46

Rapporter til Admin
Det må du ikke, nej. Og husk at nyhedssites f.eks. køber nyheder fra https://ritzau.com[...] - det er måske lige netop derfor, at de er kopieret - fordi de gerne må, når nyheden er købt. Ellers så er de selvfølgelig omformuleret væsentligt. Hvis du vil tjene penge på at skrive, så kan du tjene langt mere ved at sælge tekstforfatterydelser. F.eks. at skrive tekster, der performer godt i Google, til webshops. Men hvis du synes, at det er sjovere at drive dit eget site, så skal du lave en blog om et emne du har en passion for, gerne i en niche branche, og så gøre det dobbelt så godt som alle andre. Så kan du på sigt opnå noget godt. Uanset hvad, så er det du ønsker et ønske der kun kan gå i opfyldelse på lang sigt og ved hårdt arbejde. Der er ingen shortcuts - det var der for 10-15 år siden, men nu skriver vi 2020.
--
Sidst redigeret 21-10-2020 09:47
#12
ALBANI
Juniorbruger
21-10-2020 13:48

Rapporter til Admin
FED IDE..... Go Go. Med dit mod og indstilling så skal du nok få et seriøst professionelt webpage/nyhedsmedie2. De stjæler alle fra hinanden konstant i løbet af dagen.
--
Sidst redigeret 21-10-2020 13:52
#13
kb-
Super Nørd
21-10-2020 14:13

Rapporter til Admin
Det kunne være federe hvis du lavede en side der var værd at læse. F.eks. en nyhedsside hvor man kunne frasortere sport, reality, kendte, thomas treo, de yderste partier på begge fløje osv osv. Den ville jeg læse.
--
.
#14
override
Supporter
21-10-2020 14:20

Rapporter til Admin
"?Jeg har gået nogle år og tænkt, internettet er fremtiden :)." Stærkt! :D
--
Alt er relativt
#15
Juusuhako
Elite Nørd
21-10-2020 15:23

Rapporter til Admin
Jeg havde sammen med en anden en nyhedsside for 2 års tid siden, det var lokalt og var mere ifb. med reklamation for lokale virksomheder på siden. Ikke desto mindre havde jeg en daglig rutine med at ringe til politi hver morgen, som kunne oplyse gårdagens hændelser... Dette blev så til små artikler på hjemmesiden. Bevares, det var ikke mere end 4-5 om dagen - men fik da par hundred læsninger, flere gange i den højere ende afhængig af indhold. Én gang anvendte jeg en artikel fra en anden lokal nyhedsside, glemte kildehenvisning og blev straks kontaktet af ham der havde skrevet den (de holdte godt øje med os, da de var den anden eneste nyhedsside i byen :D) Fik også pressekort, som har en masse fordele, men fik det aldrig brugt. Har stadig vores FB-underside koblet til som stadig er aktiv med 3K medlemmer. Alt i alt en meget fornøjelig oplevelse, men desværre ikke mange $$$ i det.
--
Gigabyte Z77X-D3H i5 3570k @ 4.3GHz - Corsair H100i 8GB Corsair Vengeance Asus RX580 4GB
#16
Jacob [5260 Od.S]
Junior Nørd
21-10-2020 15:35

Rapporter til Admin
#14 Sådan er det når man skriver første linie og først får trykket send 15 år senere :-)
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#17
the688
Guru
21-10-2020 15:42

Rapporter til Admin
#14 - tror måske det var en indforstået Simpsons reference...
--
"ORK SATME!"
#18
override
Supporter
22-10-2020 21:00

Rapporter til Admin
#16 + #17 :DDD
--
Alt er relativt

Opret svar til indlægget: Online avis. God forretningsmodel til mig?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login