Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Brugte studiebøger, hvor?

Af Bruger Aspirant gaming-king | 25-01-2021 11:29 | 496 visninger | 11 svar, hop til seneste
Hejsa. Jeg skal netop til at starte på Matematik A fordi det tog jeg ikke i min gymnasie tid for 10 år siden, og står nu og mangler det.. Jeg kan mærke det bliver op ad bakke fordi det er 10 år siden jeg tog Mat B og den gang var jeg en træt teenager der ikke gad høre efter. Så selv mit b-niveau hænger ikke for godt ved. Men nå, af den grund føler jeg ikke jeg vil ud og købe en sprit ny bog med fare for at jeg alligevel falder ud efter et par uger/måneder fordi jeg simpelthen ikke har styr på basis niveauet. Men hvor køber man brugte studiebøger henne? Da jeg var "ung" brugte man Pensum.dk som var en portal for netop det. Nu kan jeg se Saxo har købt det og det giver ingen resultater. Når jeg prøver med de brugtbøgsportaler der findes på google, kan jeg ikke finde nogle med de bøger jeg skal bruge. Jeg tvivler på det skyldes de ikke er der ude, jeg tror bare det er de forkerte portaler jeg bruger. Så hvor går man hen? Der er tale om en Mat A HTX bog. Tak.
--
Sidst redigeret 25-01-2021 11:30
#1
Qw
Gæst
25-01-2021 11:34

Rapporter til Admin
Hvor tager du matematik henne? Da jeg tog matematik på VUC Fyn, sendte læreren mig en PDF med bogen. Den var en del af det beløb jeg havde betalt for kurset. Man mistede så efterfølgende adgang til bogen. Så er du sikker på at du selv skal købe?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
gaming-king
Bruger Aspirant
25-01-2021 11:40

Rapporter til Admin
#1 Ja vi skal selv stå for indkøb. Helt ærligt så synes jeg det hele er vendt op og ned. For ti år siden tog jeg matematik i gymnasiet. Der brugte vi software (MathCAD) på computeren. Nu i 2021 vil vores underviser så have vi skal købe en grafregner og den specifikke model de nævner kan kun købes et sted og koster knap 2300kr. Synes godt nok det er et tilbageskridt. Jeg havde forventet at på de 10 år var vi måske blevet bare lidt bedre til at formidle, kommunikere og arbejde med computeren. Men nej. Det er åbenbart 15-20 år tilbage i tiden i stedet for frem. Jeg er i chock.
--
#3
peterlravn
Ultrabruger
25-01-2021 12:12

Rapporter til Admin
Lyder absurd at I skal købe et grafværktøj til 2300, når man kan få gode computerprogrammer til langt færre penge. Vi brugte aldrig andet end TI-nspire i gym. Derudover har jeg haft en del success ved at købe danske studiebøger på DBA og Facebook Marketplace. De engelske bøger har jeg til tider fundet på ebay og Amazon til fair penge. Alle de andre steder, synes jeg ikke, har haft noget brugbart.
--
#4
gaming-king
Bruger Aspirant
25-01-2021 12:19

Rapporter til Admin
#3 ja. Jeg tror vi er velkommen til at købe en nyere model til det halve. Men det er jo stadig 1200kr men fordi den så er nyere hva så.. Kan vores lærer så overhovedet finde ud af det hvis vi skal have hjælp. Det er lidt op ad bakke.
--
#5
ToFFo
Guru
25-01-2021 13:07

Rapporter til Admin
Min kæreste er medlem af diverse facebook grupper, hvor hun køber brugte studiebøger af andre, der er på samme eller lignende uddannelse. Så det er bare med at være medlem af en masse grupper på facebook, hvor der handles bøger. Jeg ved ikke hvad de hedder, men det må man kunne søge sig til. 'Køb og Salg af studiebøger' måske? Jeg ved det ikke, jeg bruger ikke facebook ret meget. Men det er der igennem hun har fået størstedelen af sine brugte bøger. Nogle bøger er købt nye og hold da kæft de er dyre! Det er så plat at man SKAL købe fysiske kopier af bøger til en mindre formue. Bøgerne koster hurtigt 500kr stykket, og det er meget for en studerende. Især hvis man skal bruge 4-5 bøger pr. semester...
--
- Indsæt signatur -
#6
ThinkFast
Bruger Aspirant
25-01-2021 15:35

Rapporter til Admin
Jeg har Mat A HTX version i en pdf fra systime du kan få gratis. Send en pm, så sender jeg den
--
#7
visitkort500
Mega Supporter
25-01-2021 16:08

Rapporter til Admin
Jeg vil anbefale dig at gå ind på frividen.dk og gennemgå mat c b og a, så har du bedre grundlag for at kunne forstå mat a. Hvis du siger at dit mat b også halter. Omend frividen har stx mat, så vil du alligevel kunne få et hurtigt og stort overblik over tingene.
--
Everyone becomes a story, be a good story.
#8
gaming-king
Bruger Aspirant
25-01-2021 21:04

Rapporter til Admin
#7 Tak. Jeg vil kigge på det. Jeg har selv gennemgået Algebra på Khan Academy i efteråret. Men derfra og så til at forstå alt og hoppe nærmest fra niveau C til A, er godt nok et spring. Jeg kan mærke jeg allerede overvejer at give op. Det skyldes også lidt at jeg i en depression, så alt føles op ad bakke. Men det fede ved matematik er jo netop at der altid er et korrekt svar. Men det er som om der er noget kontekst der er forsvundet i mellem. Det er i hvert fald meget på dyb vand lige nu. Så nu må vi se hvor langt jeg kommer. Tak for hjælpen! :-)
--
#9
Pro Runner
Elitebruger
25-01-2021 21:20

Rapporter til Admin
Jeg studsede lige over din kommentar om køb af grafregner... Det virker godt nok fjollet - men så igen, så er jeg ikke særligt imponeret over VUC generelt. I min gymnasietid brugte jeg programmet WordMat - det er en gratis udvidelse til Microsoft Office Word, som kan alt du kommer til at bruge til Mat A: http://www.eduap.com[...] - derudover kan GeoGebra også en stor del - det der dog væsentligt mere besværligt at bruge efter min mening. Jeg brugte begge programmer, men til forskellige ting. WordMat tager lidt tid at lære, men man kan eddermamne komme igennem en eksamensopgave hurtigt når man lærer genvejstasterne.
--
Sidst redigeret 25-01-2021 21:21
#10
gaming-king
Bruger Aspirant
26-01-2021 19:40

Rapporter til Admin
#9 Det er ikke VUC, men et universitet jeg tager det på. Jeg vil kigge på wordMat. Jeg synes det er fint med en grafregner, jeg forstår bare ikke helt. Altså kan den regne mere præcist end en x64 processor kan? Altså vi har jo alle en bærbar til studie (eller i hvert fald en computer af en slags). Hvorfor kan vi ikke bruge den? Er den ikke ligeså præcis? Jeg forstår det ikke. Det er 2021. Jeg kan forstå i 2000. Der ville en PC være en stor kasse at slæbe rundt på. Men 2021...
--
#11
Juusuhako
Elite Nørd
27-01-2021 07:30

Rapporter til Admin
#2 Fik det samme og vide da jeg tog Mat lynkursus over en sommer. Fandt en software-udgave af lommeregneren (identisk, bare ikke fysisk), men læreren nægtede og hjælpe og påstod hun ikke kunne finde ud af det... nej nej, vi kunne jo bare købe den til over 2000,- nede i studieloungen... Har aldrig oplevet en lærer der har været så meget efter en fra start til slut... Kumme dælling.
--
Gigabyte Z77X-D3H i5 3570k @ 4.3GHz - Corsair H100i 8GB Corsair Vengeance Asus RX580 4GB

Opret svar til indlægget: Brugte studiebøger, hvor?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login