Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Bærbare Computere

Nemmeste laptop at reparere og opgradere i nyere t...

Af Monster Supporter ZwiX | 26-07-2021 22:58 | 956 visninger | 12 svar, hop til seneste
Lavet af tidligere ingeniør fra Lenovo, HTC og Apple Super fedt design! https://www.youtube.com[...] Deres hjemmeside https://frame.work[...]
--
#1
Die_Happy
Semi Supporter
27-07-2021 08:09

Rapporter til Admin
LTT har lige lavet en video med den: https://youtu.be[...]
--
5950x | RTX 3090 | WD Black SN850 2TB
#2
Comicsdk
Monster Supporter
27-07-2021 08:32

Rapporter til Admin
Mon der kommer et udvalg af bundkort, for så er den da pludselig voldsomt interessant. edit. Nå, det er der allerede.
--
Sidst redigeret 27-07-2021 08:32
#3
ilmep
Super Supporter
27-07-2021 09:03

Rapporter til Admin
#1 LOL Du har godt set at #0 har postet helt det samme link...
--
#4
ToFFo
Guru
27-07-2021 09:10

Rapporter til Admin
Jeg tror desværre det bliver en gimmick. Det er prøvet før. Det er fejlet før. Jeg gætter på den bliver meget dyr at købe, og hvis man SKAL købe reservedele fra producenten, for at garantere kompatibilitet, til en voldsomt oppustet pris, forsvinder fidusen ret hurtigt. Nu har jeg ikke lige haft mulighed for at se videoen ordentligt igennem, men nu gætter jeg lige... Hvad er det man kan opgradere, som faktisk er brugbart, som man ikke kan opgradere i andre maskiner? Grafikkort - Der kan man jo ikke bare smide hvad som helst i maskinen. Det kræver jo meget køling. Større grafikkort kræver større køling, og pladsen til køling er begrænset. CPU - Samme issue som med grafikkort. Højere TDP kræver mere køling som kræver mere plads. Så har vi I/O som Displayport, USB-C, HDMI osv. Der kan man bare købe en dongle. Bevares, det fylder lidt mere, men koster ikke ret meget, så det virker, for mig, lidt ligegyldigt. Så er der selvfølgelig RAM og SSD. Well, det kan man jo også opgradere i andre maskiner uden problemer. Især i business laptops som Lenovo Thinkpad T og P-serie samt HP Elitebooks med flere. Så vi er tilbage ved den sædvanlige problematik. Opgraderingskomponenter er overpriced, og maskinen tilbyder ikke væsentlige opgraderinger som andre maskiner i samme prisklasse, (hvis den bliver prissat som jeg forventer), ikke tilbyder. I know, jeg er pessimistisk. Jeg håber og ønsker at der kommer en maskine en dag som faktisk er modulær så det gør en forskel. Alle de modulære/opgraderbare gadgets vi har haft indtil videre har fejlet fælt. Nogen der kan huske Lenovo's forsøg på en "opgraderbar" bærbar maskine? Og hvad var det den der modul-opbyggede smartphone hed? Begge dele floppede med et brag. Kommer de ind på garantien? Reklamationsret må også være ret kringlet med så mange udskiftelige dele, med deres egen reklamationsret :P Jeg krydser fingre for det kommer til at sparke røv og definere fremtiden. Men indtil videre er jeg temmelig skeptisk :(
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 27-07-2021 09:11
#5
Dragonheart
Guru
27-07-2021 09:41

Rapporter til Admin
Fedt at se hvordan sådan noget kan blive til når det udelukkende er ingeniørerne der bestemmer :-D Og ikke white-collar forretningsuddannede med deres snævre profitmarginer og aktionærer i baglandet. (taler af erfaring) Men ja.. der er en grund til det ikke er udbredt. Det er nok ikke god forretning.
--
#6
Comicsdk
Monster Supporter
27-07-2021 09:56

Rapporter til Admin
4 Startprisen på DIY-udgaven er $749, så det er da ikke fuldstændig urealistisk.
--
#7
NiceRag
Semi Nørd
27-07-2021 10:02

Rapporter til Admin
#4 de har priser her https://frame.work[...] men så skal du huske at du kan opgradere delene. nyt batteri, nyt bundkort (selvfølgelig en dyr post) osv, efterhånden som den bliver ældre. Og jeg tror da at et nyt bundkort og nyt batteri, er billigere end at købe en NY computer igen og igen, efter et par år Men ja, den starter ved 750 dollars og du behøver ikke tilkøbe windows, SSD eller ram hos dem. Det kan du selv samle op i en dansk webshop, eller tage ud af din bærbar som du erstatter (afhængigt af dens alder) og hvis du gør det, så sparer du da en del - især fordi en del gamele komponenter jo stadig kan bruges (DDR4 ram og måske NVMe SSD'en)
--
#8
LTC
Elitebruger
27-07-2021 10:14

Rapporter til Admin
#7 I hvilken laptop kan man ikke skifte batteri? Det er rigtig nok tapet fast i en Macbook Pro, men ellers så er jeg da ikke faldet over nogle bærbare som er svære at opgradere? Jeg må være enig med #4. Jeg ser ikke det vildt innovative i dette, udenover hvis de beholder samme størrelse på bundkort, så de kan skiftes ud langt ud i fremtiden. CPU er jo loddet på, så den kan ikke skiftes for sig selv. SSD og RAM kan stadig skiftes på en hel del bærbare, og jeg ser ikke merværdien i at jeg kan skifte porte på den, da en dongle gør præcis det samme.
--
#9
ToFFo
Guru
27-07-2021 10:43

Rapporter til Admin
#7 - Prøvede lige at konfigurere en maskine med de billigst mulige komponenter, for at kunne få leveret en komplet maskine. Base med i5 processor 8GB RAM 250GB SSD WiFi modul US keyboard Ingen OS Ingen oplader Ingen expansion port (USB-A/C, HDMI, DP, MicroSD etc.) 1 års garanti (ingen reklamationsret) Pris: 882 dollars (5.565,16kr jf. dagskurs) + moms + fragt (gætter på 200kr. De leverer ikke til DK) + diverse importgebyrer Samlet pris: 8.460kr incl. moms og fragt. Og når man så kan købe den i Danmark/EU så bliver den helt sikkert endnu dyrere, så jeg vil gætte på en startpris på omkring 9-10k for ovenstående. Dette er prisen for den absolut mest skrabede "komplette" model overhovedet. Og med "komplet" menes at den er funktionel fra starten men mangler en masse I/O så der skal nok bruges små 500-600kr mere for at få fyldt "hullerne" hvor der skal være HDMI, DP, USB osv. Og hvad så hvis reservedelene ikke sælges indenfor EU? Så bliver man flået i told/gebyrer for de ellers ret så billige dele. Det er ikke holdbart for os her i lille Danmark med mindre de får massiv succes og åbner i EU. Skandinavien er bare ikke et ret stort marked, så jeg ved ikke engang om der bliver lavet nordiske keyboards. Til den pris kan jeg få en Lenovo T14 med 3 års OnSite garanti, hvor jeg ganske vist ikke kan opgradere processor, men alt andet kan opgraderes. RAM, SSD, WiFi/BT, og den har allerede alle porte. Bevares skærmen er ikke ligeså god, men jeg kender den konstruktive kvalitet af Lenovo's T-serie af maskiner. Reservedele (tastatur/blæser/skærm osv.) til Lenovo T maskiner er lette og billige at skaffe. Nåja og så er det med et Dansk/nordisk tastatur i stedet for Amerikansk layout med den irriterende smalle enter tast. Jeg er ikke imponeret, men der kan jo nå at ske rigtig meget. Jeg vil helst ikke have nej hatten på, men jeg er skeptisk så jeg ikke bliver mega skuffet hvis det flopper.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 27-07-2021 10:44
#10
Bendico
Maxibruger
27-07-2021 11:51

Rapporter til Admin
Jøsses, ja ja, 9/10 HOLLER ser LTT.
--
Defendi rem publicam adulescens, non deseram senex.
#11
Comicsdk
Monster Supporter
27-07-2021 13:23

Rapporter til Admin
Jeg kan ikke rigtig være forskrækket. Har man skilt et par ældre bærbare ad, ved man hvor bøvlet det kan være med plastnitter, tusind skruer i tre størrelser og ringe adgang til komponenter. Jeg hepper på Framework og håber at Toffo ikke får ret i et priserne bliver ustyrlige.
--
#12
ToFFo
Guru
27-07-2021 13:49

Rapporter til Admin
#11 - Jeg håber også jeg tager fejl, for jeg ville virkelig gerne at nogen gik foran, for at lave en modulær, easy to repair computer, som ikke vejer et ton, koster en arm og ligner lort. Det vil tiden vise.
--
- Indsæt signatur -

Opret svar til indlægget: Nemmeste laptop at reparere og opgradere i nyere t...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning