Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Bærbare Computere

HP USB-C Dock G5 til Dell 5580

Af Elitebruger skjonnemand | 16-09-2021 20:53 | 404 visninger | 7 svar, hop til seneste
Hej Mit spørgsmål går på om alle dockingstationer kan bruges til alle bærbarer computere. Sagen er den at jeg har en Dell Latitude 5580 fra 2017 med noget jeg er ret sikker på ligner en usb-c port på siden hvor jeg ønsker at bruge en HP USB-C Dock G5. Jeg ved godt jeg burde gå efter en Dell dockingstation, men sagen er den, at jeg kan få HP´s dockingstation til en 1/3 af prisen i forhold til Dells dockingstationer.
--
#1
ToFFo
Guru
16-09-2021 21:13

Rapporter til Admin
Svaret er desværre mjaaaah. Det afhænger af hvordan du definerer at de kan bruges. Det kan virke perfekt. Der kan være visse funktioner der ikke virker. Måske vil det slet ikke virke overhovedet. Nogle docks indeholder firmware, som begrænser deres funktion ved brug sammen med computere som ikke er af samme mærke, og omvendt. For eksempel er der ikke noget i en Lenovo USB-C dock som forhindrer den i at virke perfekt med en HP computer. Men HP computeren er ikke super gode venner med Lenovo dock'en. Det vil virke, dock'en vil lade computeren, 2 skærme vil virke og så videre. Men der kan være (afhængigt af computerens model) være små mindre væsentlige ting som ikke virker. For eksempel at man ikke kan tænde/slukke for computeren via dock'en. Hvis en dock og en bærbar bare slet ikke kan sammen, overhovedet, sker der ingenting ved nogen af delene. De næger bare at tale sammen. Dine enheder tager ikke skade. Det værste du kan komme ud for er altså at det ikke vil virke, meeen min erfaring er at de fleste docks/computer kombinationer virker sammen, i begrænset omfang. Ligeosm det med tænd/sluk knappen :) Faktisk kan jeg koble en Lenovo USB-C dock direkte til min Samsung mobil og så vil tastatur/mus blive tilsluttet mobilen, billedet fra mobilen klones direkte op på mine 2 tilsluttede skærme, og mobilen oplader. Det er ret genialt egentlig.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 16-09-2021 21:14
#2
stallemanden
HOL Moderator
16-09-2021 21:27

Rapporter til Admin
Jeg har en maskine magen til din. Jeg har brugt den sammen med 2 forskellige Dell Docks 1 type HP dock 1 type Lenovo Dock 1 Lenovo skærm med indbygget dock. Alle sammen har virket som de skal, med den ene undtagelse, at jeg ikke har kunnet tænde maskinen på Powerknappen på de HP og Lenovo docken.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#3
skjonnemand
Elitebruger
16-09-2021 22:04

Rapporter til Admin
# 1 og 2 tusind tak det var lige det svar jeg håbede på. Jeg kan sagtens leve med hvis det blot er powerknappen der ikke virker. Utroligt at ens egen it afdeling ikke kan hjælpe. De kalder computeren for håbløst forældet og vil meget hellere sælge en ny bærbar med tilhørende dockingstation. Bevares det er da ikke den nyeste model, men syntes det er noget voldsomt og skifte 2 bærbare computere ud, bare for at få en dockingstation til at virke. Jeg takker og bukker endnu engang og vil få bestilt en hp dock i morgen. :)
--
#4
ToFFo
Guru
16-09-2021 22:42

Rapporter til Admin
#3 - Jeg bliver nødt til at vide... Hvad tiltaler dig ved HP dock'en? Lige mht. HP docks, så er både leveringstider og priser fuldstændig håbløse. Priserne er kunstigt pumpet pga. den enorme efterspørgsel, fordi HP ikke har kunne levere længe. Lenovo har klaret sig markant bedre mht. udbud/efterspørgsel, og derfor er priserne på Lenovo docks stadig normale, samt du kan faktisk få fat i en. Jeg ville tage en Lenovo dock over HP'en til enhver tid. Sammenlign pris og lagerstatus her: HP USB-C Gen 5 dock: https://www.pricerunner.dk[...] Lenovo USB-C Gen 2 dock: https://www.pricerunner.dk[...] Please lad være med at betale overpris for en HP dock. Og tænk fremad. Når du engang sender din Dell maskine på pension, går du så efter en Dell, HP eller Lenovo maskine? Det ville jo være optimalt hvis du købte en maskine af samme mærke som den dock du ender med at købe. Jeg arbejder ikke for Lenovo. I wish. Men jeg er stor fortaler for deres produkter! (som ikke er ideapad, og andre consumer-grade produkter)
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 16-09-2021 22:45
#5
skjonnemand
Elitebruger
17-09-2021 05:54

Rapporter til Admin
#4 Jeg har som sådan ikke nogen personlige reference til det ene eller andet mærke. Jeg ønsker blot den bærbarer kan smides til dockingstationen og så virker skærm, mus tastetur osv. Hvis den ovenikøbet kan lade den bærbare op imens, så ville det selvfølgelig være et mega plus, men jeg forventer det ikke. Jeg er forholdsvis nyansat på en døgninstitution, så grunden til HPen, er fordi vi er i offentlig regi. Der er SKI aftale på den HP dockingstation, samt en Lenovo også, så derfor er prisen en helt anden end hvis den skulle købes normalt, hvilket vi ville skulle med den Dell dockingstation. Dell har tidligere været på SKI aftale da computeren bliver købt, men det skifter og selvom jeg købte Lenovo dockingstationen, er der ingen garanti for, at vi kan købe Lenovo bærbarer når computeren engang er færdig.
--
#6
ToFFo
Guru
17-09-2021 07:44

Rapporter til Admin
#5 - Hvis du kan vælge mellem Lenovo og HP dock, så tag Lenovo dock'en. Hvis du skal købe på SKI aftale er der kun 2 distributører der kan vælges imellem. Og ingen af dem får docks før engang i 2022. Så du kommer til at kigge langt efter en HP dock. Lenovo dock'en har meget mere realistisk leveringstid, fra samme distributører. Hvilken Lenovo er på aftalen? Jeg gætter på det er enten Lenovo USB-C Gen2 dock eller Lenovo USB-C hybrid dock. Det er mere eller mindre samme dock, men Hybrid dock'en virker også med USB 3.0 tilslutning. Dog lader den selvfølgelig ikke computeren gennem USB 3.0.
--
- Indsæt signatur -
#7
skjonnemand
Elitebruger
17-09-2021 17:38

Rapporter til Admin
#6 du havde helt ret, den HP dock var selvfølgelig udsolgt. Så har bestilt et par fra kommunens it afdeling, så jeg formoder det er et par Lenovo'er.
--

Opret svar til indlægget: HP USB-C Dock G5 til Dell 5580

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning