Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Computerskærme

Skærm som ikke er materet.

Af Elitebruger Finity | 14-04-2021 08:08 | 533 visninger | 6 svar, hop til seneste
Hej, jeg er ved at kigge mig om efter en skærm som ikke er mat men helt glasklar. mit problem er at jeg ikke ved hvad den type skærme hedder, og jeg har hellerikke selv set nogen i nu i min søgning. Jeg har en MacBook som har glas skærm den er jeg ret glad for da billede står klart i modsætning til den skærm jeg bruger til den stationære maskine som har mat skærm. jeg vil gerne vide hvad de typer skærme kaldes og jeg vil også meget gerne høre hvis der er nogle som kender en skærm som er med den efterlyste belægning. De krag jeg har til en skærm er at den er i 3840 x 2160 er nogen lunde neutral af udsende og har glasklar belægning. prisen er Max 4000. Håber nogle kan hjælpe lidt.
--
#1
Wut
Semi Nørd
14-04-2021 08:16

Rapporter til Admin
De hedder som regel "glossy". Glossy skærme giver lidt bedre billede/farver, synes jeg, men man skal være meget opmærksom på, at man ikke kan bruge dem i mange situationer, hvor der kommer lys ind fra et vindue, eller man har en lampe eller andet lys bagved sig, når man sidder og arbejder. Har man meget lys forfra, så kan man se sit eget spejlbillede i skærmen. Har man meget lys bagfra, så kan man ikke se andet end lyskilden som refleksion/spejling i skærmen.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 14-04-2021 08:20
#2
Finity
Elitebruger
14-04-2021 11:42

Rapporter til Admin
Tak for din tilbagemelding, det er faktisk noget jeg ikke har tænkt over, det vil jeg lige overveje inden jeg køber sådan en skærm. jeg har ret store vinduer i det rum skærmen skal bruges i.
--
#3
vingumminr9
Superbruger
14-04-2021 11:50

Rapporter til Admin
#2 så ville jeg virkelig anbefale matte skærm. Men siden du har én af hver, kan du vel afprøve det når der er god sol på
--
#4
Wut
Semi Nørd
14-04-2021 12:02

Rapporter til Admin
#2 Mobiler har typisk glossy skærme. Du kan da prøve at holde mobilen op i skærmens placering/vinkel og se (enten med tændt eller slukket skærm), om der er lyskilder/genskin/refleksioner, der generer dig. Jeg har 2 stk Dell U2412M, hvor jeg har taget coatingen af den ene skærm, så den er helt glossy. Den er en anelse mere skarp end den anden og lidt bedre farver, men jeg kan på mit kontor ikke rigtigt bruge den i dagslys.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
#5
7430
Mega Nørd
14-04-2021 12:03

Rapporter til Admin
du blir træt af en glossy
--
jep jep
#6
Ali
Mega Nørd
15-04-2021 22:48

Rapporter til Admin
Er også ret begejstret for glossy monitors. Skrev dette i en tråd om glossy paneler: Har et projekt om at få udskiftet den nuværende iMac 5K ud med en løsning med et større skærmareal.Efter at have anvendt en glossy (non glare - eller uden AR coating) skærm i en iMac, tror jeg ikke jeg vil kunne vænne mig til en monitor med AR coating igen. Billedet bliver så meget renere og farverne stråler så meget smukkere uden en AR coating. Har indtil nu aldrig savnet den antirefletive belægning hver gang jeg tændte og brugte den formidable 5K skærm i i iMac'en. Derfor går jeg for tiden og sysler med tanken om at få en lille kompakt PC og sætte den til en 31-34" monitor. En af de ting der virker irriterende ved en monitor med AR coating er, oplevelsen forstyrres af en overflade der synes som et snavset vindue. Nogle taler om at denne AR coating giver en grainy (kornet) eller greasy (fedtet) overflade.Markedet er desværre langt fra oversvømmet af glossy highend monitorer. Faktisk er det næsten kun billigere monitorer der kan købes med et glossy skærmpanel, fra blant andet MSI, HP og Phillips og endda med ret lave opløsninger. På en iMac er skærmen altså langt fra så reflektiv og svær at anvende, som nogle mener og hævder. Tag evt forbi Power eller Elgiganten og oplev at billedet står brilliant sharp med suveræne flotte farver....til trods for at butikkerne har overordentligt meget lys fra lamper og spotlights overalt. Skal du bruge den som en monitor til en gamer-PC?
--
Great minds discuss ideas; Average minds discuss events; Small minds discuss people.

Opret svar til indlægget: Skærm som ikke er materet.

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning