Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Programmering og webdesign \ Database

Database over danske byer og postnumre?

Af Ultrabruger CalleCool | 26-10-2020 11:01 | 868 visninger | 9 svar, hop til seneste
Hej HOL, Jeg prøver at lave en hjemmeside hvor man skal kunne vælge hvilken by man bor i. Jeg kan dog ikke finde en SQL database over danske byer - hvordan kan det være så svært? Søger jeg på det forkerte, eller skal jeg selv til at indtaste alle danske byer manuelt?
--
Gå i profil for specs, og for antal plusser i whitelisten.
#1
Wut
Nørd Aspirant
26-10-2020 11:04

Rapporter til Admin
Hvis du googler "postnumre database" får du: https://www.postnord.dk[...] Hvis du søger her på hol.dk på "postnumre" så får du blandt andet (3. svar): https://hardwareonline.dk[...] De data kan du jo så eksportere og proppe i en SQL-base via et script.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 26-10-2020 11:06
#2
CalleCool
Ultrabruger
26-10-2020 11:11

Rapporter til Admin
#1 Tak... Jeg søgte måske for snæversynet på SQL database, jeg vil forsøge mig med at eksportere det til SQL i stedet for
--
Gå i profil for specs, og for antal plusser i whitelisten.
#3
Wut
Nørd Aspirant
26-10-2020 11:13

Rapporter til Admin
Det er en god øvelse at blive god til scripting og SQL osv, hvis du vil bygge hjemmesider og bruge SQL-databaser. Prøv at tage excel-arket fra Postnords hjemmeside, og så exporter det i en kommasepareret fil. Så kan du skrive et lille script i dit yndlingssprog (perl, python, whatever) som tager linje for linje og kaster mod din SQL-server. Men hvorfor har du egentlig brug for en SQL-database? Kan du ikke have listen af postnumre liggende i en tekstfil (eller anden struktureret tekstbaseret fil)? Hvilket sprog kører din hjemmeside i?
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
#4
CalleCool
Ultrabruger
26-10-2020 11:18

Rapporter til Admin
#3 Helt sikkert, mange tak for inputtet, det er brugbart. Jeg laver min hjemmeside med Bootstrap og PHP/MySQL til at håndtere userdata. Jeg vil lave en søgebar hvor man skal kunne vælge en by man bor i, og denne by skal så kunne refereres i et TABLE med alle danske byer
--
Gå i profil for specs, og for antal plusser i whitelisten.
#5
Romaniuz
Junior Supporter
26-10-2020 11:51

Rapporter til Admin
Alternativt skal du lave direkte opslag på DAWA - Danmarks Adressers Web Api, så kan du lave on the fly søgninger når brugeren indtaster adresse. Det kan implementeres i mange forskellige grader, men tænker det også vil kunne gøre det. https://dawa.aws.dk[...]
--
You get more of what you want with a kind word and a gun than you can get with just a kind word - Al Capone -
#6
Jepperdepper
Ultra Supporter
26-10-2020 12:31

Rapporter til Admin
Dawa, som #5 nævner, er det du skal bruge. Det er super nemt at integrere.
--
#7
CalleCool
Ultrabruger
26-10-2020 20:09

Rapporter til Admin
#6 Ja, jeg kan også godt se at det er sværere at bruge Postnords Excel (det er ikke alle addresser der er på fx). Jeg kiggede på DAWA i dag, og jeg ved ikke om det er fordi jeg har haft en lidt dårlig dag i dag, men jeg kunne simpelthen ikke regne ud hvor og hvad. Jeg har aldrig brugt en API før, så det er helt nyt for mig... Har I nogle forslag eller et par råd til hvordan jeg kommer i gang med at bruge den API ordentligt?
--
Gå i profil for specs, og for antal plusser i whitelisten.
#8
Chr4030
Mega Supporter
26-10-2020 23:48

Rapporter til Admin
#7 Lav en httpclient i php. Der må findes et lib du kan bruge til det. Herefter er det bare webkald. https://dawa.aws.dk[...] kunne være et eksempel, hvis du skal have info omkring postnumre. https://dawa.aws.dk[...] , kig i deres dokumentation. Der står hvordan din URL skal se ud. Implementer evt. en cache, som du gemmer opslag i, så du ikke behøver at gå gennem API'et hver gang. Det kan speede ting lidt op.
--
Sidst redigeret 26-10-2020 23:49
#9
Jepperdepper
Ultra Supporter
27-10-2020 08:52

Rapporter til Admin
#7 Hvis du bare skal bruge DAWA's autocomplete i et adressefelt i en formular, så skal du faktisk kun tilføje 2 scripts til dit site og så initialisere DAWA autocomplete på det ønskede felt. Så kører det. (du skal evt. lige tilrette noget CSS). Det står i deres dokumentation. Hvis du så gerne vil validere adressen (DAWA kalder det datavask), når formularen udføres (hvilket du bør gøre), så kan du bruge php curl til at sende et get request til DAWA's API for at tjekke om adressen eksisterer. Når du er nybegynder, og det ikke er et mere avanceret API er php curl fint. Det er indbygget i php, så det virker ud af boksen. Du får så et svar retur fra API'et, hvor der kan være flere forskellige adresser. Hvis adressen eksisterer returneres kun den, men hvis den ikke gør, men der derimod er en der ligner meget, som i virkeligheden nok er den rigtige adresse, får du også/i stedet den returneret. Du kan læse meget mere om det i deres dokumentation.
--
Sidst redigeret 27-10-2020 08:54

Opret svar til indlægget: Database over danske byer og postnumre?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login