Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hjemmebiograf \ TV (LCD, Plasma og CRT)

Reparation af Samsung TV?

Af Super Supporter Pendor | 18-02-2020 14:02 | 738 visninger | 8 svar, hop til seneste
Jeg har et ældre 40" Samsung TV, model UE40D7005LUXXE Det starter og viser "Samsung Smart TV", siger klik og slukker så. Kort efter starter det igen, og slukker med et klik. Repeat and repeat. Nogen der kan anbefale en god (og billig!) reparatør i Københavnsområdet? Der har tidligere været problemer med kapacitorer i strømforsyninger på Samsung, men tænker en professionel hurtigt kan konstatere om det er tilfældet.
--
#1
Duckman
Giga Nørd
18-02-2020 14:26

Rapporter til Admin
Det er næsten med garanti dårlige kondensatorer. Køb på eBay, se en Youtube guide, grib loddekolbe, og skift dem selv. Det er næsten helt sikkert for dyrt at få det gjort på et værksted.
--
Whatever
--
Sidst redigeret 18-02-2020 14:27
#2
Pendor
Super Supporter
18-02-2020 14:36

Rapporter til Admin
Det kan godt være jeg bare skal få skruet bagsiden af og se om der er noget der ser brændt ud.
--
#3
ToFFo
Guru
18-02-2020 15:18

Rapporter til Admin
Enig med #1 - Det lyder som kondensatorer der ikke kan mere. Det Samsung har gjort gennem tiden er at sætte kondensatorer op af varmelegemer så de ikke holder så længe. Kondensatorer er nemlig (normalt) ikke så glade for varme. Så for at forhindre dit TV holder så længe, designes TV'et til at dø før det egentlig burde, hvis man ikke designede indmaden med hovedet under armen. Også kaldet Planned Obsolescence. Eller planlagt forældelse. Så lad os antage du kan se hvilke kondensatorer du skal skifte og du har det værktøj du skal bruge. Så har du et nyt problem. Samsung, og mange andre, køber komponenter, som kun Samsung må købe. Eller rettere sagt, producenten sælger ikke under lad os sige 1.000.000 kondensatorer af gangen, så den gennemsnitlige forbruger/reparationsbiks ikke kan købe dem. Men lad os så også antage du KAN købe de kondensatorer du skal bruge. Så kan du risikere at de er limet fast til boardet fra fabrikken og dermed er meget svære at få vristet ud af boardet uden at gøre mere skade end gavn. Ja... Det er altsammen gætværk. Men det er meget sandsynligt det er svært at skifte, fordi de ikke vil have du reparerer dit produkt, men i stedet køber nyt.
--
- Indsæt signatur -
#4
mbm
Monsterbruger
18-02-2020 15:23

Rapporter til Admin
Havde lign. problem med et LG... Tvivler på det kan svare sig... TV er blevet rigtig billige .. Fandt et 4K 58" Phillips 2019 model til 2.800 kr. i Føtex https://www.foetex.dk[...]
--
#5
ToFFo
Guru
18-02-2020 15:27

Rapporter til Admin
#4 - Ja det er helt sindssygt. Du kan få et 55" LG 4K smart TV i 7100-serien for 2500kr hos Power: https://www.power.dk[...] Det er et fremragende TV til den pris. Det er grotesk så billigt det er blevet :D
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 18-02-2020 15:28
#6
Duckman
Giga Nørd
19-02-2020 16:57

Rapporter til Admin
#3: Nu er det altså ikke spor svært at købe elektrolytkondensatorer. Det er ikke noget Samsung har patent på. Grundlæggende skal de bare have samme kapacitet, mindst samme tolerance, og være rated til mindst samme spænding. Og så må det meget gerne være 105 grader C ratede, også selv om den gamle kun var til 85 grader C (det er en af grundene til de så hurtigt går i stykker). På de parametre hvor jeg skriver "mindst", der er det komplet ligegyldigt om de nye kondensatorer er bedre end de gamle (det er kun en fordel). Det behøves heller ikke at være samme fabrikat (Men jeg vil anbefale gode kondesatorer fra f.eks Rubycon. Udvalget er bredt på eBay, og jeg ville blive overrasket hvis ikke det kan gøres for under 50 kr, inkl fragt. Nye tv er blevet virkeligt billige. Men altså stadigvæk en faktor 50 mere end at reparere det gamle selv. Og i disse klimabevidste tider, der kan man også diskutere om ikke det er lidt noget griseri at kassere alting hele tiden.
--
Whatever
#7
ToFFo
Guru
19-02-2020 18:25

Rapporter til Admin
#6 - Nej det er ikke svært at købe kondensatorer. Det er svært at købe de rigtige, som faktisk passer ind i det TV som man har. Når man har designet et meget tyndt TV, som bruger ovale transistorer, så er det pludselig meget sværere at skaffe i den rigtige størrelse og kapacitet. Dertil kommer at de søler det hele ind i lim, så det er tæt på umuligt at få vristet ud af et mainboard uden at gøre skade på det. Og efterhånden som apparaterne bliver nyere og tyndere, bliver de også sværere at reparere, da de indeholder stadigt mere finmekanik, som er tæt på umuligt at reparere på, selv for professionelle. Det er derfor man aldrig bare skifter fx en transistor på garantien. Det er billigere/lettere at skifte hele panelet eller mainboardet, eller bare hele TV'et ud, i de forskellige Samsung/sony/lg/philips whatever autoriserede servicecentre.
--
- Indsæt signatur -
#8
Duckman
Giga Nørd
19-02-2020 19:42

Rapporter til Admin
#7: Lad os nu ikke gøre det sværere end det er. Der er tale om et 8 år gammelt Samsung LCD tv. PSU´en er på et 1-lags PCB, hvor der sidder throug-hole radial elektrolyt kondensatorer på. Absolut worst case, så sidder der lidt silastic på, til mekanisk aflastning, som skal skrabes af med en hobbykniv. Men ellers kan de fås overalt, og skiftes med en loddekolbe til 30 kr fra Harald Nyborg. Alt det andet du snakker om, det kan der være noget sandhed i, hvis vi taler om et spritnyt highend smart tv, i ultra slim design. Men det er jo ikke det vi har med at gøre her. Den her reparation kan enhver amatør udføre, til meget små penge.
--
Whatever

Opret svar til indlægget: Reparation af Samsung TV?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning