Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

GPU fans starter/slukker konstant

Af Maxi Nørd xabo | 13-03-2020 00:22 | 1100 visninger | 20 svar, hop til seneste
Hej alle https://streamable.com[...] Se videoen^^ Jeg bliver sindssyg af den lyd og self. er det ikke optimalt at kortet gør det.. Hvad fanden gør jeg ved problemet? Det er et nyt build. På forhånd tak!
--
#1
xabo
Maxi Nørd
13-03-2020 00:38

Rapporter til Admin
Har dette kort, som har semi passiv køling, som i kan læse via linket: https://www.gigabyte.com[...] Er det, det som der driller og hvad kan jeg gøre ved det, hvis det er?
--
#2
DeeKay
Elite Nørd
13-03-2020 00:42

Rapporter til Admin
Hvordan ligger temps på kortet? De fleste kort (fra 10xx-serien og herefter) har jo zerofan mode og starter først blæserne når kortet rammer en 55-65gr.
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.
#3
Mr. WoLF
Guru
13-03-2020 00:45

Rapporter til Admin
Msi afterburner og lav en fan kurve selv
--
#4
xabo
Maxi Nørd
13-03-2020 00:58

Rapporter til Admin
Openhardwaremonitor siger 55 grader. Jeg hentede lige Gigabytes Utility til kortet og der kunne jeg sætte fans til semi passive eller active fan. Med active fan køre de self. hele tiden. Så jeg tror problemet ligger her, i semi passive / zerofan mode som #2 er inde på... Kunne være dejligt at få det til at fungere korrekt, så den ikke bare laver de der små korte random opstart og sluk..
--
#5
xabo
Maxi Nørd
13-03-2020 01:04

Rapporter til Admin
Billede af utility. Har markeret fan control med rødt: https://ibb.co[...]
--
#6
xabo
Maxi Nørd
13-03-2020 01:22

Rapporter til Admin
https://forums.guru3d.com[...] Ifølge denne tråd, skulle der være på daværende tidspunkt en F3 bios update, som måske kunne løse problemet. MEN! Jeg har F1 bios, men når jeg søger via utility, så finder lortet ikke en skid... Og man kan ikke finde noget inde på deres side..
--
#7
Mr. WoLF
Guru
13-03-2020 01:26

Rapporter til Admin
Hvad sker der hvis du bruger programmet i #3 ?
--
#8
xabo
Maxi Nørd
13-03-2020 01:37

Rapporter til Admin
#7 Ved sgu ikke lige, hvordan man gør? Er sgu også lidt bange for at rydde for meget med det, når jeg ikke kender det og så lave fuldstændig ged i fans. (:
--
#9
DeeKay
Elite Nørd
13-03-2020 01:39

Rapporter til Admin
#6 Der er to forskellige versioner af BIOS'en, en til Micron memory og en til Samsung, så tjek lige op på hvilke du har i dit kort inden du gør yderligere (i.e. begynder at opdatere BIOS på GFX). Dette skulle man gerne kunne se i eksempelvis GPU-Z: https://www.techpowerup.com[...] *edit* Det sikreste i første omgang er dog nok at sætte en fankurve op som Wolf forslår i #3.
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.
--
Sidst redigeret 13-03-2020 01:40
#10
xabo
Maxi Nørd
13-03-2020 01:46

Rapporter til Admin
#9 Har allerede GPU-Z: http://gpuz.techpowerup.com[...] Jeg har godt læst mig til at man skal passe på med at update bios til gfx. Ang. msi afterburner og fan curv, kan jeg indstille det kun for gfx? Og hvordan?
--
#11
Mr. WoLF
Guru
13-03-2020 02:06

Rapporter til Admin
#10 Du må lige se en YouTube guide: https://www.google.com[...]
--
#12
mkj213
Ultrabruger
13-03-2020 09:01

Rapporter til Admin
#10 Snakker vi små omdrejninger eller kører kortet helt op på max på blæserne?
--
#13
bphhm
Semi Supporter
13-03-2020 09:28

Rapporter til Admin
#8 Gør som #3 foreslår, det virker. Har selv problemer med mit EVGA kort som giver en irriterende lyd når blæserne starter. Og det gør de så konstant selv ved idle/let arbejde, dvs. stopper og starter med minutters mellemrum. Men satte selv en meget lav minimums blæserhastighed med MSI afterburner og problemet forsvandt.
--
Ghost S1, Asrock X470 itx, R9 3900x, Corsair H100i m 2 x NF-A12x25, G.skill 32 GB DDR4-3200, EVGA RTX2070, Corsair SF600, Samsung EVO 970 1TB NVMe
#14
GreenGuy
Superbruger
13-03-2020 16:49

Rapporter til Admin
Det er et issue der er på de fleste Gigabyte kort så vidt jeg kan læse mig frem til. Har lige selv haft et med præcis den fejl dit har, det viste sig når blæserne forsøgte at køre på under 40% hastighed(som f.eks. når det er mellem 55-60 grader). Du kan sætte fancurve til at starte ved 40%, så kommer du uden om det. Jeg valgte at RMA kortet. De forsøgte først at reparere det uden held og derefter fik jeg pengene retur. Hvis du vil have et godt grin kan du også skrive til Gigabyte supporten, de mener at det er meningen at kortet skal opføre sig sådan. Det er en feature :)
--
#15
xabo
Maxi Nørd
13-03-2020 22:22

Rapporter til Admin
Skal msi afterburner køre, hver gang pcen starter op, eller husker systemet det? Og skal man ind og sætte det igen, hvis man formatere? Det irritere mig lidt at det åbenbart er en ret "normal" fejl hos gigabyte, som de tydeligvis vælger at skide på.. Bestilte kortet den 24 februar hos Alternate.. ved ikke om jeg skal sende lortet ind.. bare det sidste man har lyst til når man lige har samlet et 13K build og sidst har gjort det for 10 år siden.. #12 Se videoen i linket (: Hvis du ikke stadig kan se det, så må jeg uddybe.
--
#16
DeeKay
Elite Nørd
13-03-2020 23:34

Rapporter til Admin
#15 Gætteri (roder ikke selv med MSI Afterburner), men vil tro at programmet skal indstilles så det starter op med Windows opstart, dertil skal det installeres igen såfremt du formaterer PC'en, da du jo herved sletter/fjerner alt. Gigabyte har dog gjort noget for at komme problemet til livs i form af de BIOS-opdateringer der er udgivet til deres grafikkort. Alternativet må være at skifte til en anden producent.
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.
#17
thjen87
Semibruger
14-03-2020 07:59

Rapporter til Admin
Jeg oplevede ikke at MSI Afterburner afhjalp problemet hos mig.. Har et lignende problem med MSI RTX 2070 Gaming Z hvor mine fans skyder i vejret og slukker igen..
--
Sidst redigeret 14-03-2020 08:02
#18
bphhm
Semi Supporter
14-03-2020 12:40

Rapporter til Admin
#15 Afterburner starter automatisk hvis du sætter hak i feltet til det. Så gå ind og lav en custom fan kurve hvor du sætter en lav idle hastighed på dine fans så de aldrig stopper.
--
Ghost S1, Asrock X470 itx, R9 3900x, Corsair H100i m 2 x NF-A12x25, G.skill 32 GB DDR4-3200, EVGA RTX2070, Corsair SF600, Samsung EVO 970 1TB NVMe
#19
Sofacykel
Super Supporter
14-03-2020 18:28

Rapporter til Admin
Er blevet nødt til at gøre det samme på mit 2060 Super Gaming X. Heatsinken er ikke stor nok til at køre det passivt, så blæseren suser lige op en gang i mellem. Dens "startup-sus" er lige træls nok i længden, så den har bare fået så blæseren kører hele tiden i Afterburner. Simpelthen ringe lavet.
--
Desktop: R7 3700X, RTX 2060 Super, 16GB, Xonar Essence STX Laptop: i7 3610QM, GTX 675M, 8GB, Xonar U3 Fine systemer, haps!
#20
xabo
Maxi Nørd
17-03-2020 21:59

Rapporter til Admin
Jeg bliver sgu nok nød til at sende lortet ind til rep... Pisse irriterende.. Men nu er der alt det der corona lort, så ved ikke om det bliver pt.. De burde seriøst bare tage det retur når det er så nyt og nu, hvor det er en kendt fejl hos Gigabyte, samt at der åbenbart ikke er nogen fix til det. Håber det i hvert fald..
--

Opret svar til indlægget: GPU fans starter/slukker konstant

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login