Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Programmering og webdesign \ Programmering

=hvis Excel formatering

Af Junior Supporter Ramistein | 12-04-2021 12:30 | 487 visninger | 4 svar, hop til seneste
Hejsa, Er nybegynder i Excel og prøver at lave lidt formatering. Er dog kommet til et problem, hvor jeg ikke kan finde hjælp på youtube eller google. Jeg er ved at lave et ark til et biludlejningsfirma. I den forbindelse har jeg et ark, "overview", hvor man kan se om bilerne er udlejet eller om de er ledige. Lige nu har jeg en formatering, som gør rubrikkerne gule, hvis der er sat "x" i rubrikken og ellers er de grønne. I et andet ark, "services", har jeg en oversigt over, om der er betalt afgifter, lavet service osv. Her har jeg en formatering, som farver rubrikkerne gul når der er 2 måneder til diverse services/afgifter samt rød når det er i indeværende måned. Hvordan får jeg "overview" til at medtage disse farvekoder fra "services", så man f.eks. ved "bil 1" vil kunne se, at udlejning ikke er muligt pga. manglende service. Hvordan laver man en formatering, som medtager data/variabler fra et andet ark, sådan som jeg beskriver det?
--
#1
Hans
Guru
12-04-2021 12:59

Rapporter til Admin
Letteste måde, tror jeg, er at du laver endnu en "betinget formatering", og så sætter dem op i den rigtige rækkefølge og "stop ved match".
--
http://www.NoteBookWorld.dk[...] - RIP, 22/3-2007... Useriøse sælgere: se profil
#2
MyrKnof
Supporter Aspirant
12-04-2021 14:26

Rapporter til Admin
Du har vel en celle med en condition i service arket. Så ud fra at dette https://stackoverflow.com[...] stadig virker, kan du bruge farven i en ny if statement med "Arknavn!CelleEllerSerieDerfra" ca 2 min googlin'
--
Sidst redigeret 12-04-2021 14:27
#3
Survey
Super Supporter
12-04-2021 14:59

Rapporter til Admin
Som #2 skriver
--
Consider it as a free bump
--
Sidst redigeret 12-04-2021 14:59
#4
Sejr93
Gigabruger
12-04-2021 16:00

Rapporter til Admin
Hey! Jeg laver meget excel nørderi og har sikkert en god løsning. Jeg vil anbefale du laver en ekstra kolonne, i dine data "tabeller", hvor du sætter et tegn hvis betingelsen er opfyldt fx. hvis der er > 2 mdr. = 1 og hvis der er > 1 = 2. evt. skjul kolonnen når du er færdig. Så referere du til kolonne linjen på dit oversigts ark og laver formateringen derfra. Denne kan også skjules. :) Alternativt, så smid en pb. Måske jeg forstår casen en smule bedre, hvis jeg visuelt kan se dine ark. Du kunne også lave en huske liste, hvor du med en array funktion laver en service liste til udlejningsfirmaet, så de ved hvilken rækkefølge de skal serviceres i :)
--

Opret svar til indlægget: =hvis Excel formatering

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning