Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Programmering og webdesign \ Programmering

Kan ikke rigtig få mig selv igang...

Af Ny på siden AhmadCh | 13-09-2020 20:16 | 2578 visninger | 23 svar, hop til seneste
Hejsa derude, jeg er en ung fyr som rigtig gerne vil komme i gang med programmering, men jeg kan simpelthen ikke tag mig sammen i den forstand at hvergang jeg skal til at begynde enten med at se en video vedr. C# eller lign så begynder jeg med at blive træt, eller "orker" ikke altså jeg kommer bare med undskyldninger for at undgår det... Jeg har prøvet at få mig selv igang i over 6 måneder... altså siden jeg startede på min IT-uddannelse hvor jeg havde faget programmering der havde jeg C#, og sideløbende øvede jeg ved siden af grundforløbet. jeg har prøvet at læse pdf filer istedet for at se youtube videoer men når jeg så begynder med at læse så bliver jeg bare træt, (altså søvnig) Kan i give mig lidt tips eller lign pleaseeeeeeeeeeeeee
--
.
#1
Wut
Elite Supporter
13-09-2020 20:26

Rapporter til Admin
Jeg har mange gange gjort netop som du: Sat mig for at lære mig selv at programmere i et eller andet sprog, og så har jeg læst nogle bøger, set nogle guides, fulgt nogle kurser, og er gået totalt kold i det! Den eneste måde for mig at lære at programmere er, at jeg sætter mig for at lave et eller andet. F.eks. et lille 3D-spil med en eller anden random game engine, eller trække nogle aktiekurser fra forskellige kilder på nettet via et script og så spytte nogle grafer ud. Eller bygge et program, der kan konvertere min RAW-billeder til JPEG og lave et fint UI til det. Eller bare vælge et eller andet random obskurt sprog og lave en sudoku-løser i det. Eller købe en Raspberry Pi, og skrive nogle applikationer til f.eks. at overvåge nogle temperatursensorer og styre nogle relæer til noget fjernvarme/solvarme. Det behøver ikke være så kønt, det man får lavet. Det vigtige er, at man ikke keder røven ud af bukserne ved det. Det med bare at læse bøger "fordi man skal", det er den sikre vej til at få lange løg! #Edit: Når jeg nu tænker mig om, så har jeg faktisk haft stor glæde af at følge nogle kurser på Pluralsight, og så pause videoerne og lave nogle små kodeforsøg selv ved siden af. Det vigtige er at blande undervisning med små praktiske opgaver/sjove ting, ellers går man kold ret hurtigt!
--
Sidst redigeret 13-09-2020 20:29
#2
Goffer
Bruger
13-09-2020 20:28

Rapporter til Admin
Du skal nok overveje om det virkelig er det du gerne vil, jeg ville også selv gerne igang med det på et tidspunkt, men gik bare mega hurtig død i det, jeg fandt dog min rette hylde ved at blande det lidt sammen med IT og forretning, så det ikke var ren programmering og Teknik.
--
#3
ilmep
Monsterbruger
13-09-2020 20:48

Rapporter til Admin
Der er nærmest ikke et fag hvor alt er så tilgængeligt som med programmering, men det er bare ikke for alle. Mange der gerne vil, men det kræver en enorm dedikation og noget man skal lære at kunne gøre på næsten daglig basis. #1 Har fat i det rigtige. Det samme var tilfældet for mig. #0 Hvis du er vild med spil, så lær noget C# via Unity.
--
#4
stallemanden
HOL Moderator
13-09-2020 20:48

Rapporter til Admin
#0 Hvorfor vil du gerne være programmør?
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#5
NiceRag
Junior Nørd
13-09-2020 21:07

Rapporter til Admin
Hvad med at lave de der lidt... "sjovere" programmerings-ting, som fx. code.org... ? det er lavet til børn, en stor del af det... men det fungerer da glimrende. alternativt er der fx. www.theodinproject.com[...] - som dog kræver noget selvdisciplin (der er en del at læse) men det er også mere seriøst
--
#6
AhmadCh
Ny på siden
13-09-2020 21:07

Rapporter til Admin
Tak til jer alle, #4 - Fordi jeg vil gerne gøre ting lettere, og kunne skrive programmer som kan gøre ting for mig.
--
.
#7
the688
Guru
13-09-2020 21:12

Rapporter til Admin
Hjælp dig i gang... hmm.. Du bor i et land hvor vi allesammen betaler så du kan få gratis uddannelse. Der er intet fag hvor det er så nemt at finde hjælp online (spring over videoer, dårlig måde at lære den slags på) - og ovenikøbet gratis. Du kan nærmest ikke få det nemmere. Hvis *det* er for lidt til at motivere dig, og du falder i søvn når du laver det du allerhelst vil bruge din tid på fremadrettet, så bør du måske overveje om der er noget andet der ikke stemmer? Fungerer du - mad, motion, søvn, sunde vaner, osv?
--
"ORK SATME!"
#8
stallemanden
HOL Moderator
13-09-2020 21:14

Rapporter til Admin
#6 Så start med én ting du gerne vil gøre lettere for dig selv. For mig lyder det, som der også er andre der nævner, at det teoretiske og "læse" delen, ikke er videre interessant for dig. Du går tør i det. Hvis du griber det an, ved at at du har en ting du gerne vil opnå i stedet, så er/kan det være nemmere at komme i gang og holde momentum. Det resulterer formentlig i, at de første mange projekter du kaster dig over, bliver noget "hø". Ikke når du ser på det, og bruger det. For det gør som du forventer, fordi du ved hvordan det skal bedes om at gøre ting. Men du vil over tid, finde ud af, at der findes andre og ofte smartere måder at gøre ting på. Så, tag fat i noget, du tænker kunne være en simpel ting og "lav den".
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#9
AhmadCh
Ny på siden
13-09-2020 21:26

Rapporter til Admin
#6 - Ja jeg går hurtig død når det handler om læsning osv... Prøver lige at lege med andre sprog og ser an. Også måske begynde at byg noget som kan gøre ting letttere for mig
--
.
#10
ilmep
Monsterbruger
13-09-2020 21:34

Rapporter til Admin
#9 Prøv Python hvis ikke du har prøvet det. Det er nok en af de nemmere at gå til.
--
#11
MadsAG
Supporter Aspirant
13-09-2020 21:37

Rapporter til Admin
Godt udgangspunkt er at lære HTML, CSS og Javascript. Med den viden har du godt styr på det grafiske og du kan derefter bruge JS til backend. Når du kommer dertil så kig på node.js og electron.
--
#12
stallemanden
HOL Moderator
13-09-2020 21:37

Rapporter til Admin
#9 Problemet med den her slags er, at alle kommer med velmenende ord, jeg selv inklusiv, men der er kun dig der ved/kan finde ud af hvad der virker. Mit råd kommer alene ud fra, hvordan jeg selv har oplevet det har virket for mig. Den gang jeg startede med at være interesseret i, at kode var det noget med at lave BAT-filer, der kunne gøre ting automatisk for mig. I folkeskolen fik jeg så en lærer, der havde lavet noget periodisk system til PC, i første omgang til DOS men sidenhen til windows. Han fik mig til at rode lidt med Qbasic og sidenhen Visual Basic osv osv osv. Sådan er det gået slag i slag. Essensen er, at jeg har ikke sat mig ned og læst 100 bøger, og taget en uddannelse (Jeg siger ikke, at du ikke skal gøre det) men har over tid udviklet mine evner ved at have interesse for, hvordan man kan løse ting med kode.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#13
bopenstoft
Monster Supporter
13-09-2020 22:15

Rapporter til Admin
Programmering er et værktøj til at skabe noget. Det er ikke sjovt at banke søm i eller skrue skruer i længden hvis man ikke skaber noget man kan tilslutte sig: Som #1 skriver: lav noget du synes er fedt.
--
3900X|X570 GIGABYTE AORUS MASTER|16GB Ripjaws 3600 CL16| ASUS 1080Ti STRIX OC|ACER 271HU/DELL U2717D Samsung 850 EVO 1TB
#14
Jacob XP
Giga Nørd
14-09-2020 17:02

Rapporter til Admin
Prøv at lytte til den her KORTSLUTTET podcast. https://www.dr.dk[...] Den handler om at skrive apps uden at kode og om det er godt nok at gøre det på den måde.
--
A clean house is a sign of a broken computer
--
Sidst redigeret 14-09-2020 17:02
#15
Qax
Nørd
14-09-2020 17:13

Rapporter til Admin
Jeg har det på 100% præcis samme måde. Det er bare når jeg er i kirke, i forbindelse med barnedåb eller bryllup...... ( det er helt seriøst, jeg synes at det er røvhamrende kedeligt. ) Sagens kerne er at det ikke interesserer dig nok, til at fange din interesse. Og derfor er det nok bare ikke noget for dig. Så kan det da godt være at lønnen er god og arbejdsforholdende er super fine, i forhold til VVSer, Tømrer, Pædagog, Butiksleder osv. Men hvis det ikke fanger dig, så fanger det dig ikke. Jeg ville egentlig gerne igang med videoredigering, så mine videoer ikke var så amatøragtige, men jeg det fanger mig bare ikke nok, til at jeg gør noget ved det. Jeg ender med at se noget andet eller spille forskellige spil på PC istedet for. Dit største problem er at du skal leve af det her, så enten så ser du de videoer lørdag formiddag, når du har været vågen i et par timer og IKKE har drukket alkohol dagen før, så du ikke er træt, ellers så må du finde på en anden måde at få det lært på. De ting som du forsøger på at programmere dig til, måske er det de forkerte ting, som du starter ud med. Prøv et andet emne, i programmeringen. Prøv med hjemmesider, i stedet for databaser, eller start ud med datamining, eller noget helt 4. Jeg kender ikke en ingenting til programmering, for det siger mig ikke en skid. Jeg ved dog at man mister pusten, hvis man starter ud med noget der er for tungt eller for tørt. Evt slå dig sammen med en fra klassen og få noget sparring. Det kan være at det er som at gå i træningscenter. Det kan også være kedeligt alene.
--
Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - NZXT Kraken X62 Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU Adata XPG SX8200 Pro 1TB
#16
2Ristede
Supporter Aspirant
15-09-2020 03:29

Rapporter til Admin
Hvis du er helt grøn ville jeg starte her....gratis tutorials. Meget hands on approach, hvilket er essentielt. https://www.codecademy.com[...] Overvej om det VIRKELIG er noget for dig. Af hvad jeg læser tyder det ikke rigtigt på det nemlig. Når du har fået en grundforståelse for et sprog så gå i gang med et miniprojekt ASAP. Det lærer du absolut mest ved. Det kunne være en lille lommeregner app, Et minispil, et gamemod. Stort set kun fantasien der sætter grænser.
--
#17
Devilduck
Monsterbruger
15-09-2020 04:02

Rapporter til Admin
som #7 spurgte om: Får du nok søvn, spiser du nok? Er det kun ift programmering? Er der andre ting der er krævende som du har masser af overskud til? Jeg kan genkende de ting du beskriver men kun fra når jeg har haft depression eller andet galt som søvnløshed eller vitamin mangel. Hvis du generelt har masser af overskud, fx at du nemt kan tage dig sammen til at løbe dagligt eller bruge en halv time på at gøre rent og rydde op uden skyggen af problemer. Hvis du får lidt afvekslende grøntsager en gang om ugen. Kan du sige ja til alle de ting så er det nok kun et problem ift motivering. Men kan du ikke sige ja til ovenstående, så er der muligvis noget galt. Hellere få det tjekket end at spilde et par år af dine unge år, det er jo i din alder at man gerne skulle kunne fordybe sig i ting og lære hurtigt. PM mig gerne hvis du tror der kunne være noget om det
--
#18
Snakesen
Gæst
15-09-2020 12:32

Rapporter til Admin
#0 Hej Ahmad. For mig lyder det som om, du ikke er helt klar til at tage din uddannelse. Og det er som sådan ikke noget negativt, for det kommer helt an på, hvor man er i livet. Jeg har selv været i din situation, hvor jeg dovnede den af i skolen (på CBS), hvor jeg til sidst blev nødt til at stoppe helt - og i stedet begyndte at arbejde, hvor jeg sidenhen blev selvlært indenfor noget IT. Dét skete for 14 år siden - og hvis jeg var under uddannelse i dag, så ville jeg have helt andre forudsætninger, motivation m.m. for at klare mig på skolen. Jeg er ikke et sekund tvivl om, at jeg ville gøre det meget bedre, hvis jeg var på CBS i dag. Min pointe er, at du bør overveje, om du skal tage din uddannelse her og nu. Hvad med at du tager 1-2 år fri, hvor du kan arbejde og pleje venner og familie? Vil det være en løsning? For med den indstilling du har nu, der vil du aldrig kunne udnytte dit fulde potentiale, som de siger så godt i Ninjago.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#19
QuadCore
Nørd
15-09-2020 14:07

Rapporter til Admin
Hvis man gerne vil lære at programmere, eller lære et nyt sprog. Så kan det være en ide, at definere et projekt man gerne vil bygge. Fx: Et CMS En chatbot En app hvor du kan notere dine ynglingsfilm og rate dem. Når du har defineret projektet, så bryd det ned i mindre opgaver. Fx Jeg skal hente noget data. Jeg skal gemme noget data. etc.. Derefter kan du gå i gang med at undersøge hvad du har brug for at løse opgaven. Fx Ved jeg hvordan at jeg kan gemme data i xyz sprog (i det her tilfælde C#) Ved jeg hvor data skal gemmes (en database, tekstfil eller lign) osv.
--
Eat, Sleep, Code - Repeat
#20
Lars2222
Maxi Nørd
15-09-2020 16:31

Rapporter til Admin
Tror også at det lige som kommer an på, at gå installerer ret programmer. For lige som at komme igang, kan i huske hvordan man lærte basic ved at skrive at fra computerer blade :)
--
My first computer was a Vic 20 at that time computer was new
#21
AhmadCh
Ny på siden
16-09-2020 11:16

Rapporter til Admin
Hej igen alle sammen, jeg laver bare lige et opslag som svarer på alle jeres spørgsmål osv. Altså jeg er en motiveret studerende, som er en sund og frisk ung fyr jeg får nok søvn osv. Jeg har tidligere hoppet fra uddannelse til uddannelse da jeg var tvivl om uddannelsen fangede min interesse. Og jeg er rigtig glad for den it uddannelse jeg er igang med lige pt. Så nej jeg tænker ikke på at droppe ud... Jeg ved bare ikke om jeg mister motivationen for programmering fordi jeg har svært ved at huske/forstå det. Men noget jeg har svært ved er at huske det jeg lærer, det er stort set med alt jeg foretager mig, jeg kan glemme de simpleste ting (ikke i den grad at jeg glemmer hvad 2+2 er) men ja håber i forstår :)
--
.
#22
Snakesen
Gæst
16-09-2020 15:01

Rapporter til Admin
#21 Tja, jeg forstår det med at glemme ting, men det sker for alle. Du kan jo tage noter, mens du lærer, og derudover så er google din ven. Google er især god til at hjælpe med programmering. Du kan på få sekunder få oplyst dokumentation for alle slags sprog, så du ikke nødvendigvis behøver at huske al programmering. Derudover handler det også om, hvor meget tid du bruger på dit fag. Om du bruger 2 timer eller 6 timer om dagen gør en kæmpe forskel. Det handler i øvrigt ikke kun om at lære nyt hele tiden, men også at repetere gammelt stof. Som nævnt i mit første svar i #18, så skal du gøre op med dig selv, om du kan og vil være 100% dedikeret for at lære. Ellers kan du lige så godt tage en pause - og komme tilbage igen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#23
in4it
Ny på siden
26-10-2020 19:42

Rapporter til Admin
Det lyder som om at du gør det mere fordi du føler du "burde kunne det". Så bliver det også en lang og sej kamp at komme i gang. Find nogle andre der kan det, og lær det af den. Måske det kan få det til at føles sjovere.
--

Opret svar til indlægget: Kan ikke rigtig få mig selv igang...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login