Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

"Krigsangst" - strategi?

Af Juniorbruger BlueStars | 29-03-2024 13:39 | 3030 visninger | 49 svar, hop til seneste
Hej (Konventionel) krig i Europa, og evt. Danmark, fylder mere og mere i min bevidsthed. Det meste er formentligt irrationelle tanker og bekymringer. Jeg ved at det, jeg ikke kan gøre noget ved, er der ingen grund til at bekymre sig om (fx bekymringer om atomkrig eller Ruslands ekspandering videre ind i øvrige lande i Europa), men der er virkelig langt fra teori til praksis for mit vedkommende pt. Jeg synes generelt jeg er udmærket til at forholde mig nogenlunde rationelt, og ikke lade følelserne styre i uhensigtsmæssig grad, men det er ikke tilfældet pt. Jeg føler jeg går rundt i en tilstand blandet af frygt, angst og ligegyldighed, hvor vigtige hverdagsopgaver som fx studie, arbejde mv føles meningsløst og svært at sætte mig op til. Jeg har talt med enkelte mennesker om det, som efter alt at dømme anlægger et mere rationelt syn på situationen end jeg, men jeg finder hurtigt mig selv siddende på diverse medier og suge frygtinducerende information til mig på alle tider af døgnet. Et råd jeg efterhånden har læst mange gange er at nedsætte/helt eliminere eksponering for nyheder, hvilket jeg sagtens kan se meningen med, men omvendt giver det også en (falsk) følelse af tryghed at vide hvad der sker (naturligvis med det vigtige forbehold at medier skriver dét, som giver trafik). Det føles på en og samme tid vanvittigt og som det eneste rigtige, at leve sit liv som om det ikke eksisterer, og lige nu står jeg nok i midten og svinger mellem undgåelsesadfærd og altoverskyggende fokus på det. Så, what to do? Jeg har overvejet at kontakte psykolog eller lignende, for at få sparring på hvordan jeg kan håndtere mine bekymringer, hvad end de er irrationelle eller ej, men indtil da, er der så nogle af jer der har bud på håndteringsstrategier? Undlad gerne, jo mindre I har et inædt ønske om det, at komme med nedladende kommentarer eller lignende. Jeg er bevidst om, at jeg formentligt ikke tænker rationelt, men mine tanker, rationelle eller ej, har konsekvenser for min livskvalitet, hvilket jeg ønsker at håndtere på bedst mulige måde. Tak for din tid og god påske.
--
#1
Christian88
Nørd Aspirant
29-03-2024 13:41

Rapporter til Admin
Det lyder som en god ide, som du selv skriver, at tage pause fra medier, der rapporterer om konflikten.
--
#3
Morten77
Elitebruger
29-03-2024 13:51

Rapporter til Admin
#0 Jeg var lidt ligesom dig i starten, altså da krigen dernede startede. Det var som om hele verden stod stille i nogen tid, og man frygtede al det der kunne ske, frygten var skræmmende. Men som du selv siger, måske tage lidt tid væk fra sociale medier, TV osv. Det hjalp ihvertifald mig med at få tankerne væk fra krigen og mange andre ting der kom fra nyhederne, sociale medier og andre ting. Så du er bestemt ikke alene med dine tanker :)
--
Ryzen 5 5600x, B550 Tuf Gaming-PLUS - RTX 4070 Gigabyte Windforce 16 gb 3600 mhz 1 TB nvme. M.2 850 Corsair RM850 Gold
#4
Pollux
Junior Supporter
29-03-2024 13:56

Rapporter til Admin
Du kan føre en journal hvor du daglig sætter ord på dine tanker og helt konkret skriver det tankerne ned på et stykke papir. Endvidere skal du forsøge at komme ud i naturen hver dag. Væk fra byen og bare ud i en skov eller langs en strandkant og bare lytte til naturen og nyde den friske luft. Dine tanker omkring verdens tilstand er i og for sig forståelige. Du reagerer blot på en irrationel verden. Men i sidste ende er det dig som oplever verden og tillægger oplevelsen dine egne tanker osv. Derfor kan du tage fat i noget som du har kontrol over. Dig selv. Verden har altid været kaotisk - dine tanker og oplevelser af denne kendsgerning kan du selv ændre ved.
--
#5
crankyrabbit
Megabruger
29-03-2024 14:00

Rapporter til Admin
Ingen grund til at bekymrer sig om ting man alligevel ikke kan gøre noget ved. imo
--
I may be crazy But I'm not stupid.... No One Dies A Virgin - In The Very End Life Fucks Us All
#6
BlueStars
Juniorbruger
29-03-2024 14:01

Rapporter til Admin
#1 og 2. Tak for jeres svar. Ja, jeg tror der er en del at hente her, omvendt opstår der et paradoks, fordi også dét skaber en følelse af angst. Det føles som at vende ryggen til og lade som om det ikke eksisterer. Jeg snakkede med en, der sagde at han ikke skænkede det en tanke, fordi han intet kan gøre ved det alligevel, så hvorfor bekymre sig? Jeg kan sagtens følge logikken, og er nok grundlæggende enig, men det føles også som en oversimplificering af potentielt livsændrende omstændigheder. #3: Tak, jeg er glad (forstå mig ret) for at høre jeg ikke står alene med følelsen. Jeg vil forsøge at reducere, og være mere intentionel, omkring min brug af medier. #4: Gode pointer. Jeg har en park i baghaven som jeg (disse tanker eller ej) bruger for lidt. Det vil jeg ændre på.
--
#7
BlueStars
Juniorbruger
29-03-2024 14:02

Rapporter til Admin
#5: Det er jeg, som jeg også forsøgte at beskrive, enig i, men det er jo resultatet. Vejen derhen er, tilsyneladende for mig, længere og mere bøvlet end jeg lige har lyst til den er.
--
#8
jbred
Elite Supporter
29-03-2024 14:04

Rapporter til Admin
Ligegyldighed af H til. Det er den kolde krig om igen, trussel og jerngreb fra USSR, de tør absolut ikke at ramme et nato land, de bliver fucked op på 2-3 dage hvis de gør noget. Den gamle kolde krig varede 50 år. Det er det samme vi står i nu, så slap du bare af og nyd livet. Jeg regner med at lukrere på det og evnt søge ind i robot/drone branchen, det gælder om at være foran. Rusland kan ikke en skid når det kommer til krig, de er så langt bagud. De kan ikke engang indtage et U-land som ukraine, og nu der gået 2+ år, de er så ynkelige. Hvad tror du sker hvis de smider en bombe i et NATO land. Den kolde krig, berlinmur, adskillelse, USSR´s drøm om et stort landområde fyldt med fattigdom. Så meld dig ind i den lokale gym forening, hjælp andre, skab noget glæde omkring dig, det smitter og du får det selv bedre :-)
--
#9
Dragonheart
Guru
29-03-2024 14:05

Rapporter til Admin
Generelt er det ikke en god ide at undgå ting - da det har en forstærkende effekt -> mere undgåelse. Det vil en psykolog også fortælle dig (kognitiv adfærdsterapi og metakognitiv terapi som er det med mest evidens mod angst). I stedet kan du rette din energi/opmærksomhed mod gode nyheder. Mere vild natur, fede teknologiske udviklinger, en sød kæreste at få oplevelser med osv For når du retter din opmærksomhed mod noget du kan lide så vil det negative fylde mindre. Kort sagt - søg glæde og lad være med at undgå det modsatte. Kernen er at acceptere og observere - men uden at fokusere - på det slemme. For man kan ikke styre sine tanker - men man kan styre hvad mn gør med dem og sine reaktioner på dem. Forestil dig at alt det der får angsten op i dig er klisten på en rude. Den er måske helt mat af skidt og lort. Men på den anden side af ruden kan du se alt det der er fedt og giver dig noge ti hverdagen. Og så se igennem den beskiste rude og fokuser på det gode. Med tiden (og træning) vil du lettere kunen se igennem uden. Kigger vi på sandsynligheder er risikoen for at Rusland invaderer Danmark eller tilstødende NATO lande for den sags skyld meget lille. Der er mange andre ting der er langt større risiko for.
--
#10
7430
Ultra Nørd
29-03-2024 14:23

Rapporter til Admin
er noget til det punkt hvor putin kan komme igang eller lukke røven med hans trusler. så må vi tage det som det kommer.
--
jep jep
#11
BlueStars
Juniorbruger
29-03-2024 14:23

Rapporter til Admin
#9: Godt indspark og bestemt brugbart. Jeg tror der ligger en vigtig pointe i at ikke blot at undgå, men at erstatte med noget der er bedre. Det vil jeg forsøge at dyrke noget mere, tak.
--
#12
SkylineGTR
Guru
29-03-2024 15:11

Rapporter til Admin
Du er ikke er alene med den bekymring/frygt. Mange har det eller har haft det. Jeg har selv være der og mine forældre er blevet mere bekymret de seneste måneder. Mit råd er. Skær ned på medier, da at læse om alt det i medeierne kan have en selv forstærkene effekt. Som du selv er inde på, kan en sykolog være en rigtig god ide. Kommer det til det, så snak med din læge først. De kan lave en ordning så sykolog hjællp er billigere. Men værd OBS: på at der kan være lang vente tid hos en sykolog som samarbejder med lægestyrelsen. Derfor ende jeg selv med at opsøge en prival sykolog, dyrere men kunne komme til langt hurtigere. Så pengene værd. Jeg ved ikke hvor i landet du bor, men jeg har evt. telefon nummer til den sykolog jeg brugte. Hun høre til i kolding. Send en PM, hvis du vil vide mere. Også som andre er inde på, prøv at fokusere mere på andre ting og gerne positive ting. Jeg valgte at gøre selv noget lidt utraditionel og jeg fik også klø for det her på hol. Nogle har ingen sympati for andres ve og vel. Men i Januar i år startede jeg op på en lille prepper pakke, så jeg kan klare mig uafhængi i en uge uden hjælp ude fra. Det har faktisk også givet mig del ro. Denne pakke er ikke meget til hvis russerne kommer og invadere danmarlk. Men i tilfælde af den hybride krigsførsel eskalere. Det vil sige vi står uden vand, varme ellers strøm. Skal du læse noget i medierne. Så prøv at holde dig til hvor der rent faktisk er experter med i fra f.eks. forsvarsakademiet. Når medier selv laver artikler uden experter med i, så har de det med at overdrive og få det til at lyde være end det er. overdrivelse sælger bedre end den enelige sandhed. Det betyder ikke at europa ikke står i en alvorlig situation, for det gør vi. Taber Ukraine, så er risikoen for at putin andriber andre lande større. Men ind til Ukraine krigen er afgjordt, skal du nok mere være bekymrer for hybrid krigen end at russerne angriber andre lande direkte. Hvis det er til nogen hjælp at vide. Jeg er ikke helt så bange for atomkrig som i starten. Russerne har vist sig at være lige så bange for vores atomvåben som vi er for deres. Så russerne prøver også at undgå atomkrig, lige som vesten gør det. Der hvor russerne måske ville bruge atomvåben og her snakker vi taktiske atomvåben og ikke de store stygge alt udslettene våben som de fleste nok forbinder med atomkrig. Der hvor risikoen for brugen af disse våben kunne blive en realitet, er hvis Ukraine kan sparke russerne helt ud af alt de har indtaget og Krim halvøen. Så kan putin se sig nødsage til at svare igen med disse våben. Men er vi der lgie PT? Nej slet ikke. Så jeg er ikke bekymret for atomkrig lige pt. lidt for at det spreder sig ud over Ukraine, men at det spreder ud over Ukraine er lige nu ikke så stor, russerne har ikke kpacitet til både at førekrig med Ukraine og nato på sammetid. Dog om nogle få år, hvor russerne lige som europa er igang med at opruste. Så kan de udgøre en real trussel om 2 til 5 år er der blevet udtalt. Det ved vi ikke. Det afhænger af faktore som hvem vinder i ukraine, kan eu/nato få opruste hurtigt nok de kommende år og hvor meget vil EU/nato/USA støtte Ukriane i den kommende tid. Alt sammen faktore for hvor stor en trussel russerne bliver for eu.
--
5600X/5950X - ASUS B550-I/DARK HERO X570 - G.SKILl 32 GB 3600 MHz CL14 - RTX 4060/RTX 4090 - SAMSUNG 980 PRO 1 TB/2 TB - WD ULTRA/RED 22 TB/16 TB
#13
jhc9817
Giga Supporter
29-03-2024 15:28

Rapporter til Admin
Vor Herre til hest. Min kone er ukrainer, hendes mor er blevet bombet i Ukraine. Hun render squ ikke unødvendigt til psykolog.
--
#14
SkylineGTR
Guru
29-03-2024 15:37

Rapporter til Admin
#13 For nogle er det altså nødvendigt. Angst og ligene er ikke noget man selv altid bare bare kan kontrollere. Jeg har selv opblevet det og det er ikke rart. Sykolog kan være et rigtig godt værktøj mod det og andre sykiske lidelser. Men det kan være svært at forholde sig til det, hvis man ikke har prøvet det på egen krop. Har du ikke mere at byde på, så hold dig fra tåden. Jeg har fået nok af folk som kommer med lige gyldige eller lige frem nedlagende kommentarer.
--
5600X/5950X - ASUS B550-I/DARK HERO X570 - G.SKILl 32 GB 3600 MHz CL14 - RTX 4060/RTX 4090 - SAMSUNG 980 PRO 1 TB/2 TB - WD ULTRA/RED 22 TB/16 TB
--
Sidst redigeret 29-03-2024 15:40
#16
CraZy-Max
Nørd
29-03-2024 16:27

Rapporter til Admin
Klassisk meta kognativ er at begrænse den tid du bruger på bekymringer. Sæt et vindue på maks 30min hver dag også afsæt et fast tidsrum. Skriv det evt ned i en bog. Dertil kan du spørge dig selv. Hjælper det at du bekymre dig 30min eller 12 timer om dagen? Er du blevet mere tryg. ? Vend din opmærksomhed ud af på det der sker lige foran dig. Har man svært ved at fokusere og tager tankerne opmærksomheden skal man vide at man kan træne det. Præcis om at træne til et maraton. Der findes forskellige videoer på YouTube alternativ er der en app der hedde Metalearn der har nogle ganske gode øvelser. Og ja i starten virker det totalt banalt og måske lidt fjollet men som #9 er inde på er der faktisk ret fornuftigt evidens for meta delen nu om dage. Jeg kan også anbefale bogen af Pia Callesen Grib Livet Slip Angsten. Du skal lære at leve med det her - angst er en del af det at være menneske, det handler om hvordan du vælger at reagere på det. Og den gode nyhed er at DU er i kontrol og du KAN gøre noget.
--
#17
Lars Johansen
Semi Supporter
29-03-2024 17:13

Rapporter til Admin
Du har alt muligt grund til at være oppe på dupperne. Hvis ikke Rusland angriber,,skal klimakrisen (og de tilhørende krige) nok få gjort en ende på civilisationen, som vi kender den. Min anbefaling er at starte med at preppe og sætte så lidt ind på pensionsopsparingen, som muligt.
--
#18
2JZ
Juniorbruger
29-03-2024 17:22

Rapporter til Admin
Hvad er det som du frygter ved en krig? Vi skal alle dø på et eller andet tidspunkt alligevel. Du kan også få en skæbne som Søren Pape om en 10 minutters tid. Lev livet så tro imod dig selv som muligt og vær mod andre som du ønsker at de er mod dig. Det er slet ikke for at negligere dine følelser. Jeg har selv haft angst og meget andet. Tal eventuelt med en psykolog om det. I hvert fald en der er upartisk og ikke et familiemedlem. Dyrk dine hobbies og prøv eventuelt at komme mere ud i naturen og drop eventuelt nyheder og endda sociale medier i en periode lidt ala faste.
--
#19
Sozadk
Monsterbruger
29-03-2024 21:38

Rapporter til Admin
Uden at have læst alle svar så kommer mit her. Jeg har for en del år siden taget et valg om ikke at se nyheder/læse avis, der er alligevel ikke andet en død og ødelæggelser at se/læse om, i stedet vælger jeg selv hvornår jeg syns jeg trænger til at blive opdateret, DR lyd har nogle gode podcast, jeg hører især den der hedder genstart den synes jeg er god, den vender hver dag et emne, som jeg enten kan lytte til eller lade være. Ellers hører jeg generelt mange podcast for der kan jeg selv vælge emner, og blive opdateret på det jeg synes er nødvendigt. Nogen siger jeg lever i en boble men det rager mig en fjer, her i min boble er der som regel rart.
--
Ryzen 5 3600: MSI B450-A PRO MAX: 16gb g.skill aegis 3200mhz: INNO3D RTX 3070 ICHILL X4: 500gb crucial mx500 AOC 24G2U: Logitech g502 lightspeed.
#20
topswagcode
Semibruger
29-03-2024 21:47

Rapporter til Admin
Prøv at se mindre nyheder og gør / se mere positive ting. Jeg gør selv hvad jeg kan i hverdagen for at være mere grøn og gøre det jeg kan i forskel. Eg. Jeg har valgt at gå ned i løn og arbejde for staten angående grøn energi. Jeg har valgt kun at have en bil, dog diesel da det var mere økonomisk for os. Jeg ser personligt ikke nyheder og læser det nærmest aldrig. Jeg fokusere på at have det sjovt med nærmeste venner og familie og være i nuet. Lever minimalistisk og godt. Jeg har realistiske mål for livet og har overgået dem flere gange ved bare at tage en dag af gangen. Jeg er ikke urealistisk og ved godt vi har store klima problemer og krig / cyber problemer rundt om hjørnet. Men ved også at jeg kan kun gøre noget i mit eget nær miljø og fokusere på det. Gøre min families hverdag bedre og ha det godt.
--
#21
PerHorsens
Megabruger
29-03-2024 22:01

Rapporter til Admin
Det man ikke kan gøre noget ved skal man ikke bruge energi på !.
--
MSI EDGE WIFI DDR4 I7 13700kf DDR4-4400 /Crusial B MAX 5000mhz CL 19 MAX REVO 1300w Vand: Kraken Z53 Sapphire rx7900xtx nitro plus OC 1440P 165Hz
#26
Comicsdk
Ultra Nørd
30-03-2024 11:50

Rapporter til Admin
Det er jo ikke dumt at holde sig orienteret. Det er heller ikke dumt at få hjælp af professionelle til at håndtere angst, depression osv. Du er langt fra ene om at forholde dig til hvad der foregår på planeten. Jeg render sommetider ind i sådan en helt absurd handlingslammet tilstand hvor jeg knapt kan tage mig af daglige gøremål, fordi følelsen af at verden kollapser lige straks, er overvældende. Der er ild i skidtet overalt på planeten, det ville være en smule sært hvis ikke det påvirkede dig i negativ retning. Stikker det helt af, så søg hjælp; det er der sgu ingen skam i - det ville være en skam ikke at forholde sig til egne udfordringer. (det kan også være en god idé med mindre skærmtid, sådan generelt) God vind i alle retninger.
--
Retur til moderation efter personlige præferencer - I love it!
--
Sidst redigeret 30-03-2024 11:52
#28
Jacob S.
Juniorbruger
30-03-2024 17:00

Rapporter til Admin
Jeg havde det lidt på samme måde da krigen brød ud og da der faldt noget ned i Polen og når NATO ellers har været tæt på at blive meget direkte involveret. Jeg er med stor chance en af dem der skal afsted. Jeg har lært at leve med det og det er blevet en ny normal. Jeg har fået ordnet alt det praktiske, så arv og pension ender de rette steder og jeg ingen løse ender har. Mit bedste råd er at få snakket med din omgangskreds, det fylder i alles hoved, mere eller mindre. Det er også muligt at du har angst, så må du snakke med en læge/psykiater/psykolog/psykoterapeut.
--
#30
Arlop
Megabruger
30-03-2024 18:26

Rapporter til Admin
op er angst, spørger om råd , så kommer nogle fra hol folket lige med 13 flere input som kunne ske i krigen eller ifølge a krig, *som op helst ikke vil eller sikkert ikke hade tænkt på , som han nu kan tænke på iforhold til krigen oveni. come on , er det smart_?
--
Sidst redigeret 30-03-2024 18:27
#31
kikophil
Junior Nørd
30-03-2024 20:11

Rapporter til Admin
OP har angst i en grad, der kræver proff hjælp for at ku analysere, hvad der er bedst for ham. Nogle kører sig selv konstant nedad i en spiral, hvilket netop som den gode mand selv skriver, fodres af konstant påfyldning af "bad news" som medierne jo konstant lukreerer sig på. Andre får tiltagende angst grundet deres behov for overblik/kontrol der jo ikke umiddelbart kan lade sig gøre, da de omstændigheder der får spørgsmålet om krig på tæt hold, er bestemt af så mange variabler, at ingen kan forudsige dem/det! Alle tænker jo på vores sikkerhedssituation, også jeg, men mit nervesystem er efter flere slemme slagtilfælde og kræft mm. efterhånden blevet til stål - MEN! Når man ikke selv kan gøre så meget mere ved et hovedproblem, kan man som regel forberede sig på, at det eskalerer, hvilket jeg af flere årsager selv har gjort, og ikke helt er færdig med. Siden et stykke tid før coronaens indtræden, havde jeg så flere ture med blodpropper i hjernen, der først gjorde mig lam i venstre side, og ødelagde mine skrivemuligheder, da jeg rystede som et rysteribs (hvad det så er) Det gjorde også, at jeg blev blind på højre side af begge øjne, hukommelsen fik megahuller og balanceevnen røg, så jeg kun ku gå i rundkreds - så ingen ture udendørs, selv om jeg et par gange var nødt til det for at hente morfin/andet - og jeg var alene om alt. Jeg fik så slem corona midt i det hele (2 1/2 md.) og efterfølgende kræft med en lorteoperation, der gav/har givet mig kroniske smerter og store føleproblemer - hvorfor jeg er superglad for min fremsynethed, via mit tidligere arbejde, at jeg allerede fr a starten begyndte at lav/købe ind til et overlevelseslager, der stadigvæk mangler lidt, men allerede til mine nuværende strabadser, har vist sin værdi. Det giver i hvert fald en ro omkring mad/drikke situationen ifald såfremt osv. tingene sku eskalere - OG - så har man jo selv gjort noget/nogle forberedelser - også til mine nærmeste. Og nej - siger ikke dette er det bedste for OP (læs top) men ku være noget han sammen med en proff behandler, ku spørge indtil, da forberedelse altid er bedre end, "overraskelse" OP - håber du søger hjælp, via din almene læge, og får ro i sindet :) Fortsat god påske Kim
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... Over 200 handler på Hol og 34+/0÷ på B&W listen..
#32
Dan R. Hansen
Maxi Supporter
31-03-2024 07:08

Rapporter til Admin
#30 Det har du nok ret i. Jeg kan se at mit indslag er blevet slettet? Forhåbentligt af den grund, da jeg ellers ikke kan se hvad problemet skulle være? Jeg har først tjekket op på det nu, så jeg ved ikke hvad der har foregået
--
#33
lalandia
Ultrabruger
31-03-2024 09:58

Rapporter til Admin
#8 mest based svar. du har nemlig ret rusland lukrere udelukkende på usikre mennesker og på de snotdumme politikere der tør stille sig op i debatten med clement og være bange for "aToMvÅbEN" ARHHH! Det er en gangster-trussel uden hold i virkeligheden det har alle dage været ruslands taktik. #0 Helt ærligt jeg tror du skal slette din facebook, twitter hvad du ellers har af eksponeringer for de her ting - der er INGEN mellemting her, få aflukket din verden måske endda anskaffe dig en "dumbphone" og gå offgrid nogen tid.. Find dig en stille og rolig hobby eller søg psykologhjælp.. Altså en fisketur eller noget comfortfood eller noget tid med et familiemedlem du længtes efter at ses med? Se det hele som en investering i noget velvære.. Hvis ikke du har 100% styr på hvad du vil eller har lyst til jamen så tænk over hvilke mennesker der gør dig i bedst humør og så LAD VÆR med at få dine samvær med vedkommende til at handle om den her konflikt med dig selv.. Sørg for ikke at lade din angst "definere dig" for så sidder du fast i det. Jeg havde personligt også en hård opvækst og en fortid, men fandt ud af på den hårde måde at du definere jo dig selv og fastholder dig i det hvis du skal fortælle alle om det eller fiske efter svar du ikke kan få.. Det gælder om at komme videre fra sådan nogle ting, det er ik nødvendigvis et forum som her, familiemedlemmer eller andre der kan give dig den "forløsning" du søger, hvis du kan følge mig? Håber inderligt du får det bedre, mange kærlige tanker herfra ihvf! Havde du været i nærheden var du også meget velkommen til at gå nogen ture sammen eller nørde spise lidt :) Du kan jo forkæle dig selv med et par nye høretelefoner, en bog/lydbog eller etlandet som underholder dig og gir dig nogen flere timer i hverdagen uden bekymringer?
--
Sidst redigeret 31-03-2024 10:00
#34
NiceRag
Super Nørd
31-03-2024 10:55

Rapporter til Admin
Jeg er selv stoppet med at gå ind på hjemmesider med nyheder. jeg undgår at høre radio, og den slags. det er ikke nemt, og jeg undgår jo ikke alting, men jeg undgår da det meste. ligeså stille så vender man sig til at det er andre ting man hører/læser om. istedet for radio kan man høre en podcast som handler om noget helt andet - og de kan evt være ældre end de nuværende aktuelle problemstillinger i europa - så eventuelle gæster i den podcast ikke nævner det. jeg er dog en del på reddit - men der har jeg så bare filtreret diverse subreddits væk (jeg bruger primært browser og "reddit enhancement suite" (samt old.reddit redirect) extension. Så det er meget meget nemt at fjerne en subreddit fuldstændig fra ens feed, hvis man fx. hopper ind på /all :) og så er der jo også, som nævnt her, ingen grund til at bekymre sig super meget. Vi er bogstaveligste talt omringet af allierede lande. og vi er MEGET - MEGET større (altså nato) end rusland. De kommer nok ikke til at angribe andre - de kan ikke engang tæve ukrainerne, som bruger vores gamle våben.. generelt set prøver jeg at undgå ting som jeg ikke kan gøre en skid ved, eller bruge til noget. Altså, negative nyheder. Og så hjælper det jo også at man er lidt ligeglad med ting man ikke kan gøre noget ved. Ligesom vejret.
--
Sidst redigeret 31-03-2024 10:58
#35
oak
Ultra Supporter
31-03-2024 16:49

Rapporter til Admin
Hvis man skal tage hele verdens byrde på sine skuldre så knækker man: 1. Brug tid på det nære 2. Lad være med at bekymre dig om ting du ikke kan gøre noget ved 3. Se Tv2 alt vi har er nu..... Når du mærker følelesen, så tænk gør den noget godt for mig, hvis nej skub den væk og GØR noget andet... Det kan være rigtig svært, men det kan lade sig gøre
--
#36
7430
Ultra Nørd
31-03-2024 17:10

Rapporter til Admin
Det ret enkelt du kan ikke gøre en dyt for forhindre der hvorfor så bekymre dig ? Derudover spås det også 2026 blir verden destrueret af den store meteor der pt er på vej... Også har vi dommedags profeterne helvede der opsluger jorden(de går iblandt os med blæksorte øjne) hvis man tror den slags Eller aliens der har holdt øje over en længere periode Derudover er der nord korea der opruster.. Jojo der nok bekymre sig om hvis man vil
--
jep jep
#37
Comicsdk
Ultra Nørd
01-04-2024 14:18

Rapporter til Admin
Man kan måske vove den påstand at det er irrationelt ikke at have bekymringer i tankerne i disse tider. Historien rummer kaskader af beretninger om mulige konflikter som blev slået hen, talt ned eller decideret ignoreret indtil optrapningen var umulig at overse. De der mener at Putins tog har endestation i Ukraine, kan sagtens have ret i den antagelse - personligt er jeg ikke overbevist. Der er også nogle der ikke mener at vi i Danmark burde bekymre os; samtidig leverer vi våben til Ukraine og har således klart og utvetydigt taget stilling til hvilken side vi står på i den konflikt. Problemet med despoter som Vladimir, er at de er uforudsigelige, så når de mest bekymringsløse betragter Putin som en rationel og forudsigelig person, kan det meget vel være en fejltagelse af dimensioner. Og nu kalder man heller ikke længere fra russisk side invasionen af Ukraine en "speciel militær operation" man kalde det hvad det hele tiden har været; krig. Vladimir truer oven i hatten resten af vesten med atomvåben; hvis ikke den slags tale vækker bekymring, burde man nok søge læge frem for at kalde andres bekymringer grundløse. None the less; naturen er lige straks noget af det smukkeste man kan opleve, så træd ud i den nu her når det hele eksploderer i farver. Selv foretrækker jeg at lytte til og glo på vand - Vesterhavet er desværre en lidt for lang cykeltur, min fremskredne alder taget i betragtning, men Kattegat kan gå an i en snæver vending.
--
Retur til moderation efter personlige præferencer - I love it!
#38
trolleleet
Monsterbruger
01-04-2024 14:38

Rapporter til Admin
OT slettet
--
although the world may be round, we still trapped in the square
--
Sidst redigeret 01-04-2024 22:23 af Ronson
#39
Anrudk
Bruger Aspirant
02-04-2024 10:41

Rapporter til Admin
1. Gå til psykolog. - Der kan være andet underliggende der er grobund for din angst 2. Pas på med at læse råd her i tråden, som dikterer emner, der kan påvirke hvordan du har det, da det potentielt kan forværre din situation. Gå til en professionel.
--
Sidst redigeret 02-04-2024 10:43
#40
Vestige
Ny på siden
02-04-2024 11:16

Rapporter til Admin
Jeg elsker narrativet her i vesten, "Ruslands ekspandering" Det er simpelthen til at grine af ... Vi har ekspanderet de sidste mange år, og vi prøver igen på at gøre det, vi har presset citronen (Rusland) så meget som vi kan, samtidigt med, at vi sidder og peger fingre af Rusland og siger, at de gør det, som vi egentlig selv gør mod Rusland. Jeg synes det er sjovt, og jeg synes det er utroligt at folk ikke kan se mellem linjerne. Jeg er ikke Rusland-tilhænger men jeg er kan ikke med god samvittighed støtte NATO/Vesten i deres krigsføring og måde at løse konflikter, og måden at løbe fra ansvar på. Jeg elsker Danmark og Europa, men, hvis der er noget/nogen man skal være bange for, så er det Vesten/NATO/USA som får startet en omspændende verdenskrig, ikke Rusland. Den nuværende konflikt minder meget om Cuba krisen, det er ikke rigtigt noget man kan benægte. Før var det USSR der satte foden på Cuba, nu er det USA/NATO der prøver at sætte foden i Ukraine.
--
#41
Comicsdk
Ultra Nørd
02-04-2024 11:32

Rapporter til Admin
40 Det er ret ligegyldigt skriveri ifht. OPs oplæg, fristes man til at konstatere. Men nu du er her.. Hvilke lande er det helt konkret NATO har invaderet, bombarderet og efterfølgende forsøgt at tvinge ind i NATO? Indrømmet; jeg har ikke læst morgenavisen endnu, så jeg kan snildt bare være bagud med nyhederne.
--
Retur til moderation efter personlige præferencer - I love it!
#42
BoreBissen
Guru
02-04-2024 11:38

Rapporter til Admin
Det er jo ikke noget Vesten har fundet på. Putin har selv udtalt at "Soviet collapse a 'genuine tragedy'". https://www.nbcnews.com[...] Og da ham og de andre i Kreml ikke er intelligente nok til at holde på de tidligere USSR republikker via alm. dialog, så må man jo gøre det med militærmagt (eller forsøge). Det har Putin gjort adskillige gange - bla. også i Georgien. Problemet er ikke Vesten, men at Putin ser Rusland som en supermagt, hvilket de slet ikke er. Deres økonomi er på størrelse med Italiens. Den eneste grund til at Rusland 'er noget' er pga. deres a-våben.
--
Ryzen 5700x | Asus Strix B550-F | Asus Dual Evo Rtx 4070 Super | Kingston NV2 1 TB | PNY 480 GB SSD | NZXT C850 | Corsair iCUE H115i
#43
bill.gates
Semibruger
02-04-2024 12:20

Rapporter til Admin
#40 Vidste ikke vi havde fået besøg af russiske trolde, smut du bare retur til Kreml.
--
#44
jbred
Elite Supporter
02-04-2024 12:29

Rapporter til Admin
Sidste gang den kolde krig sluttede, gik vi straks over til at ozonlaget ville forsvinde inden 1995. Det har det stadig fremragende. Kom nu videre
--
#45
Dan R. Hansen
Maxi Supporter
02-04-2024 12:42

Rapporter til Admin
#42 Mente han ikke i den forstand at et absolut collapse var en frygtelig hændelse for folket under USSR? Altså at man overtog alle aspekter af folkets liv, bare for at efterlade dem med absolut ingenting?
--
#46
MOAAA
Gigabruger
02-04-2024 23:39

Rapporter til Admin
#44 Hold da op, det var netop https://da.wikipedia.org[...] der gjorde at vi den dag i dag har et ozonlag tilbage.
--
#47
SpecialAgentRæv
Maxibruger
03-04-2024 00:04

Rapporter til Admin
#20 “Jeg er ikke Rusland-tilhænger“ Men alligevel spreder du den typiske russiske propaganda med at NATO skulle være en trussel overfor Rusland. De nærtomliggende lande vil med i NATO fordi de kender historien, og kan se hvor liderlige Rusland altid har været efter ekspandering. Men klassisk forsøg på at shille for russisk aggression.
--
7700K gang!
#48
7430
Ultra Nørd
03-04-2024 00:11

Rapporter til Admin
Så meldte kim sig ind i kampen også https://nyheder.tv2.dk[...]
--
jep jep
#49
Dan R. Hansen
Maxi Supporter
07-04-2024 17:20

Rapporter til Admin
#49 Gjorde han ikke allerede det da han gave Rusland million af 155mm ammunition?
--
#50
Fantronic
Maxibruger
07-04-2024 19:52

Rapporter til Admin
#48 Kan du linke direkte til artiklen? Den forsvandt vist i nyhedsfeedet.
--
#51
Tranbjerg
Ny på siden
07-04-2024 20:31

Rapporter til Admin
Kim jong-un har leveret et stort antal artilleri granater til Rusland, mod at få missil teknologi som modydelse. hvis man ikke er super doven, kan man jo Google det..
--
#52
olna
Ultrabruger
07-04-2024 21:10

Rapporter til Admin
#49 155mm er det Nato/vesten bruger. Rusland bruger vist mest ca.152mm
--
#53
ReZel
Super Nørd
07-04-2024 21:32

Rapporter til Admin
155mm er NATO standard hvor soviet og warsaw pact standard var og stadig er 152.4 mm
--
Define 7 XL / Prime TX750 / X570 Strix-E / 3700x / NH-D15S / 32 GB 3600 MHz / RTX 2070 Super / Firecuda 520
#54
Tranbjerg
Ny på siden
07-04-2024 21:33

Rapporter til Admin
#52 Nordkorea bruger også 152mm. Da de under denKoldekrig fik masser af granater fra Sovjet.. nu vil Purin gerne have dem retur. Det er sgu da komisk..
--
Sidst redigeret 07-04-2024 21:34
#55
olna
Ultrabruger
07-04-2024 22:00

Rapporter til Admin
#54 så skriver jeg vel ikke noget forkert? jeg ved godt at Nordkorea ikke bruger 155mm.
--
#56
Tranbjerg
Ny på siden
07-04-2024 22:04

Rapporter til Admin
#55 nej. Det var ikke møntet på dig :-) det var mere til information for andre i tråden.
--
#57
Juniper
Superbruger
08-04-2024 01:44

Rapporter til Admin
#40 Lækkert Putin-narrativ du disker op med der. Smukt.
--

Opret svar til indlægget: "Krigsangst" - strategi?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE