Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Bedre wifi-dækning på terrasse

Af Supporter Aspirant Aliaz | 02-04-2021 10:39 | 1053 visninger | 22 svar, hop til seneste
Jeg har Stofa kabel internet 200Mbit/50. Technicolor modem (bridge). Asus AC68U router. Nokia mesh beacon 1 (2 stk) for ekstra dækning i den anden ende af huset (1 plan længehus, 169 kvm). Både Asus og Nokia har samme SSID - også på 2,4 og 5 Ghz. Nær Nokia mesh - bag gavl/muren (udenfor) vil jeg gerne have bedre wifi-dækning. Rundt om hjørnet og ca. 15m henne/derfra på langsiden af huset vil jeg også gerne have bedre dækning på denne terrasse. Jeg påtænker at tilføje ekstra udstyr. Kunne være Ubiquiti UAP-AC-M eller UAP-AC-LR eller UAP-AC-LITE. Tænker den skal sidde nær Nokia mesh på indersiden af gavl/mur. Hvilken af de 3 enheder vil I råde mig til at købe og hvorfor? Jeg ved ikke om nogen af jer kan få noget ud af dette link og kan "oversætte"?: https://help.ui.com[...]
--
Sidst redigeret 02-04-2021 10:41
#1
Martin Lohse
Elitebruger
02-04-2021 10:45

Rapporter til Admin
Det virker til, at du er ved at blande en masse enheder - det, som vil give bedste resultat er, at vælge en udbyder. Jeg anbefaler helt klart, du går Unifi vejen, da et samlet system vil sørge for, dine enheder skifter til nærmeste AP. Der er netop kommet et Wifi 6 lite fra Unifi - forsøg at gå den vej. Det letteste er nok at købe den på Ubiquitis egen store: https://eu.store.ui.com[...]
--
Sidst redigeret 02-04-2021 10:46
#2
Dragonheart
Guru
02-04-2021 16:17

Rapporter til Admin
Hvordan har du forbundet dine Nokia dimser til Asus routeren?. Hvis du PT har 3 APer. Det i routeren og det fra de to Nokia beacons så har du "allerede" pænt mange APer på et 169 m2 hus. Det er ikke særlig smart. Og sle tikke hvis du vil til at sætte 1 eller flere APer op. Du vil sandsynligvis "drukne" i forstyrrelser fra APer de ralle prøver at bruge de samme få kanaler. Til den størrelse hus vil 3 APer placeret fornuftigt give mere end rigeligt stærkt signal til hele huset og teresser. Mht signal udenfor i haven er problemet at du skal igennem ydermure. Så du skal enten have et AP udenfor eller dem indenfor skal være tæt på de stede rdu gerne vil have signal udenfor. Overvej om du kan nøjes med 2,4 GHz signal udenfor. Det e rvæsentlig nemmere at opnå
--
Sidst redigeret 02-04-2021 16:18
#3
Aliaz
Supporter Aspirant
02-04-2021 19:56

Rapporter til Admin
#1 Jeg har prøvet at bestille en Unifi Wifi 6 lite. #2 Asus står som router, så det er vel kun de 2 stk Nokia beacon der kører AP? Hvordan ser jeg det? Lige nu kan jeg slet ikke få adgang til login på Nokia. Har prøvet at slukke og tænde dem. Hjalp ikke.
--
#4
Dragonheart
Guru
02-04-2021 22:27

Rapporter til Admin
#3 Din AC68U er en wifi router. Me dindbygget AP. Så du har 3 APer. To nokia og den indbyggede i Asus. Hvordan er Nokia tilsluttet asus? Du kan sagtens sætte et unifi AP of. medn det er meget rodet med så mange forskellige mærker/modeller/setups. DU ende rmed 4 forskellige APer i al incl det i Asus routeren. Det er ren wifi forstyrrelse. til et 169m2 hus
--
#5
Toft123
Mega Nørd
02-04-2021 22:35

Rapporter til Admin
Jeg skiftede til Unifi sidste år med samme grundopsætning som dig - internetudbyders modem i bridge mode og herefter router, switch og ap fra Ubiquiti. Den løsning har jeg på ingen måde fortrudt. Det er det mest stabile system, jeg nogensinde har fiflet med. Efter opsætningen er det super nemt at betjene og kræver nærmest ingen vedligeholdelse. Oversigten her hjalp mig med at finde ud af, hvilket ap jeg skulle bestille: https://help.ui.com[...] Ved opsætningen så jeg en bunke videoer fra ham her: https://youtu.be[...] Han går i kødet på problemstillingerne og giver mange gode pointer undervejs, der taler direkte til den jævne forbruger uden mastergrad i netværksopsætning.
--
Sidst redigeret 02-04-2021 22:38
#6
Martin Lohse
Elitebruger
03-04-2021 00:42

Rapporter til Admin
#3 Super, men læg mærke til, at du kun skal vælge en producent - du får vanvittig mange forstyrrelser, hvis du vælger det andet. Endvidere vil en enhed hænge på det AP, som det ser først. Ved eks. at vælge Unifi, så sørger en controller selv for, der skiftes rundt mellem det tætteste ap.
--
#7
Aliaz
Supporter Aspirant
03-04-2021 00:48

Rapporter til Admin
#4 Nokia er tilsluttet Asus med ethernetkabel. Begge nokia er med kabel. Der står bridge ved den ene i setup'en. Måtte lige resette det. Kan jeg bruge mit setup uden 3-4 ap ved at sætte det op på en anden måde? eller kan det kun ske ved at droppe nokia og købe unifi.
--
#8
Toft123
Mega Nørd
03-04-2021 01:21

Rapporter til Admin
#7 Jeg havde blandede produkter gennem 10 år indtil købet af Ubiquiti og havde indtil da også blandede resultater, flest dårlige. Efter købet = alt kører gnidningsfrit. Jeg kan kun anbefale at gå hele vejen.
--
#9
Dragonheart
Guru
03-04-2021 01:44

Rapporter til Admin
#7 Hmm altså synes det lyde rlidt forværrende. Men skal du bruge de de rNokia dimser skal de sættes i AP mode og tilsluttes Asus routren med kabel. Samme SSID og kode. Og hvis de så placeres hensigtsmæssigt burde det altså give rigeligt signal i hele huset + de steder udenfor du gerne vil have signal(i hvertfald 2,4 GHz) Har du mulighed for at lave en tegning over huset hvor du vise rhvor de er placeret? Husk at alle antenner på Asus routeren skal pege lodret. Ikke noge tmed at vinkle dem - medmindre der er flere tager i boligen. Ellers kan du også gøre som andre foreslår. Købe 2-3 U6 lite eller et par U6 LR og så sæt dem op hensigtsmæssigt i huset evt med eller uden Asus routerens wifi slået til. Eller i sidste ende skifte asus routeren ud med en Ubiquity router. Jeg har selv kørt med Asus router (med wifi slået fra), ruckus AP og 2x Ubiquity APer uden porblem og med fin roaming og stabilittet i alng tid. Så det kan sagtens lade sig gøre. men det kræver at man sætter det hele ordentligt op.
--
#10
Mattii
Ultra Nørd
03-04-2021 09:44

Rapporter til Admin
Din Asus router understøtter AiMesh. Jeg ville anbefale dig at købe eksempelvis zenwifi eller andre enheder der understøtter det, og så sætte AiMesh op. Det spiller bare.
--
#11
Aliaz
Supporter Aspirant
03-04-2021 10:02

Rapporter til Admin
Nokia er tilsluttet Asus router med kabel. Begge AP har samme SSID navn og samme kode. Både hvad angår 2,4 GHz og 5 GHz. Antenner på Asus står alle lodret. Asus står delvist frit i teknikskab med åben frontskydedør. Det er cirka midt i huset i den ene side nær dørindgang. I den anden ende af huset er stuen hvor de 2 Nokia står. Der er temmelig fin dækning i nærmest hele huset inde. Ja, den Asus har AiMesh (men bruger det pt ikke). Jeg kender ikke til det. Kan Nokia Beacon 1 koble på det? Jeg vil gerne bede om links til Unifi router, hvis jeg skulle finde på at droppe min Asus. Hvilke muligheder er der hvis det skal være en nyere model men ikke nødvendigvis det nyeste. Et prisleje hvor man får meget for pengene. Altså ikke det billigste men heller ikke det dyreste. Jeg mener ikke jeg har behov for særlig opsætning så sådan en Unifi særskildt key controller eller hvad det nu hedder - mener jeg ikke er nødvendigt. Måske vil jeg kunne nøjes med Unifi router og den Unifi wifi 6 enhed jeg har bestilt og så helt droppe Asus og Nokia. Alternativt slå wifi fra i Asus og købe i alt 2 Unifi wifi 6 og så droppe Nokia.
--
#12
Mattii
Ultra Nørd
03-04-2021 10:04

Rapporter til Admin
#11 Prøv at YouTube det lidt. Synes det virker super hjemme hos mig. Har også været ude i løsninger med AP's osv, men det virker bare aldrig ligeså godt :(
--
#13
Aliaz
Supporter Aspirant
03-04-2021 12:09

Rapporter til Admin
Hmm. Fandt lige ud af jeg vist skal tilkøbe Poe injector til Unifi wifi 6. Er det korrekt? eller følger der strøm med? Så vidt jeg kan se har den kun mulighed for poe.
--
#14
Dragonheart
Guru
03-04-2021 20:17

Rapporter til Admin
#11 Har du to Nokia beacons i AP mode i samme rum?! Det virker da ret meget overkill. Du kan evt placere den ene tæt på de stede rdu gerne vil have det ekstra signal? med mobil eller laptop kan du tjekke signalstyrken rund ti hele huset. Den skal ligge på -70dBm til -30 dBm. Det er nok ikke noget problem på 2,4 Ghz båndet. Her har jeg selvsamme router der giver -65 dBm som det laveste i et hus på 145m2 når den er centrailt placeret. Derfor tænker jeg der er et elel randet uhensigtmæssigt med at du i det størrelse hus skal bruge så mange APer Nokia beacons virker ikke til AI MESH Ja det skal købe en POE enjector medmindre den medfølger. Men køber du et u6 lite så har du 4 APer i alt. Til et hus på 169m2 er det vild overkill og du vil sandsynligvis opleve raoming problemer og forstyrrelse. istedte for bedre wifi. Unifi routere: - Unify Dream machine - Unify dream machine pro - Unify USG (billigste men med ret svag CPU - svagere end din nuværende router) Hvis du ikke har brug for controlleren kan du du blot bruge din nuværende Asus router. Ubiquity har et design program - Unify design Center - hvor du kan tegne grundplanen til dit hus og indsætte APer der så beregner signalstyrke og spredning for at give et bud på hvor mange de re rbrug for og hvor de bedst placeres.
--
Sidst redigeret 03-04-2021 20:18
#15
Toft123
Mega Nørd
03-04-2021 21:40

Rapporter til Admin
Mit indlæg er ikke helt sandt. Jeg købte sådan een her som router og har sat den op udenfor Unifi-systemet: https://www.proshop.dk[...] Hvis du overvejer at gå hele vejen, ville jeg købe en switch med poe. Hvis du gør det, kan du nøjes med at trække netværkskabel til AP'et - så får det både netværk og strøm gennem kablet. Det lettest tilgængelige forsøg er Mattis forslag i #10. Det kunne du forsøge, før du gør andet.
--
#16
Aliaz
Supporter Aspirant
04-04-2021 13:33

Rapporter til Admin
Ja, jeg har 2 stk Nokia Beacon i stuen i enden. Det giver faktisk et noget bedre signal på terrassen. De står i bridge. Hvad med denne Unify mesh router? https://www.pricerunner.dk[...] Kan Unifi Wifi 6 lite være en del af Unifi mesh eller kræver det særlige Unifi mesh enheder? Tak for info om muligheder for optegning og beregning af det nødvendige wifi behov. Jeg har en macbook pro med et wifi program der kan måle signalstyrke på de forskellige netværk.
--
#17
Dragonheart
Guru
04-04-2021 17:10

Rapporter til Admin
#16 Du kommer med lidt modstridende svar så bare lige for at være sikker :-). Er dine Nokia beacons i AP mode eller bridgemode? Har du mulighed for at lave en tegning eller lignende der beskriver hvordan du har det hele forbundet ?. For det giver simpelthen ikke mening at have to APer i samme rum - der er sle tikke nødvendigt.
--
#18
Toft123
Mega Nørd
04-04-2021 22:48

Rapporter til Admin
For ikke at sige, at to AP i samme rum højst sandsynligt vil forstyrre hinanden ud i dårligere signalkvalitet. Som sagt havde jeg et blandet setup før, der havde irriteret mig gennem længere tid. Jeg troede også, det var signalet, der var for svagt, men det viste sig at være omvendt. Hvor jeg før havde tre mesh-enheder på forskellige steder i huset og indstillet på forskellige frekvenser (efter gode råd fra en bruger herfra) gik jeg ned til ét centralt placeret AP, som dækker nærmest hele huset. Signalet er lavt i yderpunkterne, men der er ingen forstyrrelser fra andre access points i nærheden. Hverken in-house eller naboers. Det giver et stabilt signal på trods af en signalvej gennem flere murstensvægge på tværs af etager. Selvfølgelig også på grund af et AP i god kvalitet.
--
#19
Aliaz
Supporter Aspirant
04-04-2021 23:41

Rapporter til Admin
Der står bridge mode ud for den ene beacon under topology menuen i nokia login. Mon ikke de 2 nokia beacons ses som 1 AP? (og dermed bridge imellem'9. Hvordan finder jeg ud af det? Mener ikke jeg kunne vælge AP i setup.
--
#20
Dragonheart
Guru
05-04-2021 03:13

Rapporter til Admin
#19 Der ser ud til bridgemode er mesh uden router. Men ikke helkt som selvstændige APer Jeg synes du skal fjerne de nokia dimser fuldstændigt og udelukkende bruge din asus router og så 1-2 accespoint fra ubiquity. Til 169 m2 bør 2-3 APer give stærkt wifi overalt. hvis de placeres ordentligt. vil du så k'øre 100% ubiquity så kan du slå wifi fra på din asus og så have 3 ubiquity APer i alt
--
#21
ItHansen.dk
Ny på siden
05-04-2021 15:25

Rapporter til Admin
Jeg er tilhænger af Ubiquiti. Jeg har selv placeret en Ubiquiti UniFi UAP AC LR placeret over i skuret. Men da den har brug for kabel indgang. Så har jeg en "boks" stående der modtager trådløst ac standart. Og derfra er der så kabel op i Ubiquiti. Og derefter kunne jeg i hele haven trække mellem 20-50Mbit, hvor jeg eller ikke kunne trække internet. Og har ellers prøvet med diverse extender der har forvirret signalet mere end det har hjulpet. Men Ubiquiti spiller
--
Mine projekter: https://www.ithansen.dk[...] - https://www.ithansen.dk[...]
#22
Aliaz
Supporter Aspirant
08-04-2021 14:23

Rapporter til Admin
I menu beacon setup har den selv valgt Bridge mode. Jeg kan også i stedet vælge: DHCP eller Statisk eller PPPoe. Er der en der kan fortælle hvad forskellen er?
--

Opret svar til indlægget: Bedre wifi-dækning på terrasse

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login