Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Unifi netværk på skole/mellemstor virksomhed - erf...

Af Semi Supporter Martin Lohse | 29-05-2023 13:57 | 1330 visninger | 18 svar, hop til seneste
Hej alle HOL´er Nuværende setup på mit arbejde består af Cisco 2504 controller med Cisco AP2701 accesspoint. Disse er nået EOL og opnår End of support tidligt i 2024, som jeg forstår det. Allerede nu begynder jeg at planlægge en fornyelse af indeværende netværksudstyr. Lige pt. har vi en blanding af alle muligt HP, Cisco og Linksys-switche. De fleste har kørt rigtig længe, og nogle også i længere tid end jeg har været ansat (Ca 14 år). Derudover har vi en gateway, som også står til udskiftning, da den ikke kan køre 1000/1000, men kun 1000 samlet. Denne har også en ret høj alder. Jeg har egentlig været fin tilfreds med vores Cisco AP´er - de har kørt godt, og ikke krævet meget vedligehold. Herhjemme anvender jeg Unifi-udstyr, og synes ret godt om deres måde at drive det hele på. Brugerpladen er genial, og let at gå til. Jeg påtænker derfor måske at gå Unifi-vejen, men ønsker erfaringer hos andre. Prisen er jo en helt anden, ift. at købe Cisco-AP´er. Derudover slippes der for serviceudgifter til producenten. Lige pt. vil jeg helst gerne gå efter Wifi 6E, og derfor vil det være Unifi Wifi 6 Enterprise, som påtænkes. Dette da udstyret skal køre ret længe, og derfor vil nyeste standard være at foretrække. - Hvilke erfaringer har i mht. Unifi på enten skoler eller mellemstore virksomheder i 200 brugerstørrelsen? - Derudover, hvis nogen kender en virksomhed, der er specialist i opsætning og konfiguration af Unifi, så må i også gerne lige skrive dette. De bedste hilsner Martin
--
#1
MadsFerguson
Junior Nørd
29-05-2023 14:44

Rapporter til Admin
Jeg har udrullet Unifi (som efterfølger fra Edge grejet) i boligforeninger med væsentligt flere brugere. Det har fungeret ret godt med ret begrænset behov for vedligehold, de udfald der har været på udstyret (Og ja, du kan roligt regne med flere udfald end på ex. Cisco udstyr) har været offset af at det har kostet 1/6 af en Cisco løsning. Du er velkommen til at bippe mig hvis du skal have hjælp frem.
--
Systems Engineer, High Performance Computing.
#2
ToFFo
Guru
29-05-2023 18:40

Rapporter til Admin
Opsætning af UniFi er temmelig ligetil, det største problem er sgu at skaffe varerne. Jeg synes der har været mega meget rift om Ubiquiti produkter den seneste tid og prisen er derefter. Sidste uge havde jeg møde med TP-Link som gav mig en grundig gennemgang af deres B2B portefølje. Jeg gik ind til det med en forventning om det var consumer-skrald de ville prøve at proppe i halsen på mig, men jeg blev faktisk enormt positivt overrasket over produkterne. Jeg vidste godt TP-Link havde Enterprise løsninger, men de har bare ikke rigtig skubbet på det her i norden. Men det er de ved at lave om på nu. Deres priser er ganske fordelagtige og de er leveringsdygtige på produkterne også. Opsætning af produkterne er meget let og deres heatmaps for at se WiFi dækning og se hvor mange noder man skal have, fungerer også rigtig godt. De har alt man skal bruge, ligesom Ubiquiti, men mit indtryk er at det er meget lettere at sætte op og kræver ikke man betaler for licenser som med de dyrere løsninger. Jeg er selv fan af Ubiquiti, men det er lidt skrøbeligt at smide alt på en enkelt producent, så TP-Link har en flot andenplads hos mig. Hvis du skal have et tilbud på Ubiquiti eller TP-Link udstyr og ikke allerede har en fast IT leverandør, så send mig en PM, så kender jeg en virksomhed der rigtig gerne vil hjælpe dig med opgaven. Både med at få skabt kontakt med nogen der kan hjælpe med Ubiquiti og TP-Link, men også med at få sat priser på en løsning. PM er sådan set bare for at undgå at lave gratis reklame.
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
--
Sidst redigeret 29-05-2023 18:42
#3
Calimero
Gigabruger
29-05-2023 21:34

Rapporter til Admin
Jeg bruger også Unifi både på arbejde og hjemme. Dog bruger Netgate som firewall, da jeg ikke syntes UniFi er super gode til dette.
--
#4
Martin Lohse
Semi Supporter
29-05-2023 21:44

Rapporter til Admin
#2 Super Toffo - jeg har dig lige i tankerne. Mht. at smide alt på en producent - gør du ikke det med tp-link, siden du skriver de er nummer 2 hos dig.
--
#5
ToFFo
Guru
29-05-2023 22:05

Rapporter til Admin
#4 - I forhold til at lave et netværk, vil jeg anbefale at gå med én producent. Men det jeg mener er at man ikke KUN skal kigge hos én producent fordi man er fan af deres produkter. Der er mange der er indædte Cisco fanboys. Der har jeg også været. Det er godt, men holy shit hvor er det sindssygt dyrt. Ikke kun at købe lortet, men også at skulle købe licenser til efterfølgende... Derfor er det en god idé at have et par andre producenter på hånden. Alt efter størrelsen og kravene til virksomheden selvfølgelig. Hvis det er et kæmpe firma skal man nok op i noget Meraki eller Aruba. Men til SMB segmentet kan man sagtens køre Ubiquiti eller noget andet fra de ikke-helt-så-store. Jeg er rigtig glad for Ubiquiti, også i en enterprise setting, men deres leveringsproblemer har bare gjort det umuligt at køre med eksklusivt. Men så er TP-Link meget overraskende kommet på banen med gode produkter til fair priser.
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
--
Sidst redigeret 29-05-2023 22:07
#6
ph0ton
Monsterbruger
30-05-2023 09:43

Rapporter til Admin
Som #3, så vil jeg også anbefale en Netgate router / pfSense opsætning til router. Det er væsentlig mere modent.
--
lorem ipsum et dolores
#7
Martin Lohse
Semi Supporter
30-05-2023 15:11

Rapporter til Admin
#6 Ok, så den generelle holdning er en anden firewall, da Unifi her er for "dårligt"?
--
#8
MadsFerguson
Junior Nørd
30-05-2023 15:18

Rapporter til Admin
#7 Lad være med at løbe ud at gøre det mere indviklet på forhånd, inden du har nogle krav på plads. Det er helt rimeligt at antage at f.eks en Dream Machine Pro fint kan håndtere det forbrug du vil have på et par hundrede brugere. Det er helt rigtigt at pfSense kan nogle meget krøllede ting og gerne klarer oppetider på flere år, men ønsker og løsning skal sættes op mod hinanden inden du bare vælger at køre 2 forskellige teknologier her. Mvh. årevis som konsulent, arkitekt, operations og alt det der.
--
Systems Engineer, High Performance Computing.
#9
Martin Lohse
Semi Supporter
30-05-2023 16:04

Rapporter til Admin
#7 Tak, jeg kan godt mærke, at det er meget holdningsbestemt - formentlig baseret på egne erfaringer. Min umiddelbare plan var netop en UDM Pro - ganske enkelt for at holde det simpelt. Pfsense har jeg ingen ide om hvad er.
--
#10
danelaw
Maxibruger
30-05-2023 16:30

Rapporter til Admin
Hvis levetiden er "mange" år, og du har ca 1 år at løbe på, ville jeg nok vente på at Wifi 7 bliver mere tilgængelig. Ja, Wifi 6e er da blæret over Wifi 6, specielt for de enkelte elever som har en Wifi 6e enhed... Jvf. pricerunner er der fx. kun 49 telefoner på det danske marked, som har Wifi 6e: https://www.pricerunner.dk[...]
--
#11
Klump
Supporter Aspirant
30-05-2023 18:19

Rapporter til Admin
Der er mange meninger omkring hvad er bedst, og det er jo helt op til den individuelle virksomhed. Ubiquiti er "billigt" i forhold til f.eks Cisco / Cisco Meraki i indkøb og licenser. Dog ville jeg personligt også tag support med øjebliksbilledet. 1) Forventer i selv at sætte det op eller en konsulent gør det? 2) Såfremt der opstår problem, hvem skal fejlrette for jer? Er der nogen som har enterprise forstand på Ubiquiti og kan tiltræde f.eks inden for 24 timer? Man kan sige at det er der hvor prisforskellen på Ubuquiti og Cisco adskiller sig, da det næsten altid er muligt at få fat på en Cisco mand kontra Ubiquiti mand. Har selv Ubiquiti privat og arbejdsmæssigt kører vi med ren Cisco på vores kontorer og Cisco Meraki i vores butikker.. Kan klart anbefale Henrik Kruse fra Wingmen.dk. Ham har vi benyttet i flere tilfælde til f.eks site survey osv.
--
#12
the688
Guru
31-05-2023 12:43

Rapporter til Admin
Jeg blev selv temmeligt forfærdet over at jeg som Cisco reseller kunne få 70% rabat (NotForResale rabat, altså på produkter til internt brug) HALVFJERDS PROCENT!? Hvis du kan give en så lille aktør hele 70% rabat på dine produkter, helt uden at jeg beder om det, så sender du et virkeligt uheldigt signal. I hvert fald til mig. Men - ja - Cisco virker "bare". Så hvis en større investering ikke er et større problem, er det den mest "ro-i-maven" vej at gå. Men der er godt nok mange som kan meget, til meget færre penge. Også på brugervenlighed. Og det er ofte mere end rigeligt til mange kunder.
--
"ORK SATME!"
#13
DeXTer_DK
Maxi Supporter
31-05-2023 22:30

Rapporter til Admin
#13 Det er desværre også det vi oplever med Cisco, Vi har indkøbt en del Ap'er til helt vilde discount priser, men det er stadig for dyrt sammen lagt med licenser og deres forfærdelige forretning model. Køber du produkter ved Cisco ved direkte release, så har de en del år, men ofte så hænger controlleren sammen med ap'er i generationen. Vi har oplevet flere gange efter nogle år, så kommer der nye controller modeller og ap'er og når vi så bygger en ny bygning vil vi jo gerne opsætte nyeste modeller ap'er men dem kan vi ikke køre på vores gamle controllere selvom de ikke er EOL endnu. Så ved nye bygninger kan vi være nød til at bruge ældre ap'er eller bøde for endnu en controller og det koster kassen! Cisco er bare dyrt! Meraki er super sejt og virker lidt som Unifi men det er enormt dyrt i vedligehold og ender med at koste mere end udstyret i licenser. Dog har Cisco/HP nogle helt klare fordele i forhold til f.eks UniFi. Unifi kun kan køre vlan til ssid'er det gør dem ikke egnet til større virksomheder hvor man bruger Capwap, Kan du acceptere sikkerheds risiko ved Unifi og evt. implementere port secuirty så kan de være en super pris billigt alternativ. I forhold til deres Unifi UDM, så er det en super fin gateway, Så handler det bare om at den skal lave dhcp og et par vlan og ikke noget fancy. Men skal du noget mere avanceret som inspection/ids/ips så er det nok det mest ringe produkt på markedet og du er meget bedre med, Sophos,Fortinet, Palo Alto, Pfsense,Cisco, VyOS osv.
--
"Always bear in mind that your own resolution to succeed, is more important than any other one thing."
#14
ToFFo
Guru
31-05-2023 22:35

Rapporter til Admin
Jeg kan se pfSense er blevet nævnt et par gange. Hvis vi alligevel er ude i noget FreeBSD løsning, er OPNsense også værd at kigge på. Men ved ikke om det bliver for kringlet.
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
#15
ph0ton
Monsterbruger
01-06-2023 14:08

Rapporter til Admin
#8, #7 har ret i at du bør starte med at spec'e dine krav og vælge en løsning udfra det. Det skal man altid. Vælg netværk og firewall når du har det på plads.
--
lorem ipsum et dolores
#16
snuppe
Maxi Supporter
01-06-2023 14:11

Rapporter til Admin
Det kommer helt an på virksomhedens krav og budget. Begge mærker har deres fordele og ulemper. Pisen på Ubiquiti APer er væsentligt billgere end Cisco APer. Hvad med skalerbarheden? Hvis jeres virksomhed har planer om at vokse eller har brug for en stor mængde AP'er, kan Cisco være mere velegnet. Cisco tilbyder et bredt udvalg af AP'er, der kan håndtere store og komplekse netværksmiljøer. Med Cisco APer kan du skrue på meget avanceret og komplekse parametre, så har du mange forskellige typer klienter og klienter der måske har specifikke krav, så er det vigtigt i/du undersøger om Ubiquiti kan supportere disse. Hvis nem installation og brugervenlighed er vigtigt, så er Ubiquiti APer er måske oplagt. Hvad med support hvis i får behov for det? Der har Cisco et hav af support løsninger.
--
Sidst redigeret 01-06-2023 14:13
#17
darking
Gigabruger
01-06-2023 15:24

Rapporter til Admin
Jeg har en installation kørende med omkring 160 switche (8 til 48 ports)og Accesspoints. Til administration har vi bare lavet en virtual server til at køre controller softwaren på. Og vi har set ganske få fejl iløbet af de sidste to år. Såfremt man har behov for et relativt simpel setup, og sikkerhed styres af noget andet end unifi, ville jeg ikke være særligt urolig i at rulle det ud. Både Cisco og Aruba tilbyder APs som kan meget meget mere end hvad Unifi kan, spørgsmålet er bare.. har du brug for de funktionaliteter? Det afhænger super meget af setuppet.
--
#18
Martin Lohse
Semi Supporter
02-06-2023 14:20

Rapporter til Admin
#Alle Tak for de brugbare svar. Jeg er stadig i den tidlige fase, så derfor også dette flyvske opslag. Mht. stedet, så drejer det sig om en skole, som ikke forventes at skalere nævneværdigt op de næste 8 år grundet elevtallene. Pris og funktionalitet er vigtig, og som det er nu, er wifi-et kun udbudt til den pædagogiske del, da alt administrativt er kablet op. Dette da administationen kun består af 3 personer. Der er der rum til nye tanker, og jeres bidrag er guld værd. Jeg vil gerne prioritere noget som er simpelt, og hvor jeg kan sænke udgifterne, da skolen også gerne vil prioritere midlerne til andre ting.
--

Opret svar til indlægget: Unifi netværk på skole/mellemstor virksomhed - erf...

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE